Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nogometni Schengen

6. november 2007 ob 10:21 | Marko Pigac |

Včeraj sta se na šengenski meji (med Spielfeldom in Šentiljem) srečala slovenski notranji minister Dragutin Mate in njegov avstrijski kolega Günter Platter.

Podpisala sta memoranduma o sodelovanju ter predstavila vlogo policijske Slovenije ob prestavitvi šengenske meje na našo južno mejo. Obenem pa je Mate avstrijskemu kolegu zagotovil mirno organizacijo nogometnega prvenstva.

Platter je povedal, da se nadeja dobrega sodelovanja z nami, hkrati pa opomnil, da bo Slovenija tista, ki bo lovila razvpite “balkanske kavboje” v času nogometnega prvenstva v Avstriji ter jim preprečevala in zavračala njihov vstop v Unijo. Ker bodo meje med Slovenijo in Avstrijo zgolj le formalnost, pa ne izključuje niti možnosti, da bi nanje vseeno postavili poostrene policijske kontrole.

Marko Pigac

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. marjeto pravi:

    kwa je pigac, a ne znas nemško ? sej lahko postaviš kakšno vprašanje tudi v slovenščini. vsaj s kakšnim policistom bi lahko kakšno rekel .

  2. markopigac pravi:

    marjeto, sem 3 leta delal z njimi. vsak dan. verjemi, da jih nimam kaj za vprašat, ker mi nimajo kaj za odgovoriti. sicer pa govorim švabsko tekoče, nenazadnje sem na šengenu doma.

  3. markopigac pravi:

    če pa misliš slovenske policiste, so pa bili tistile pozerji ob modrem kombiju Kekci, ki jim je ful godilo fotografiranje z ministrom. pravi graničarji (v tistem trenutku sta bila na največjem mejnem prehodu v SLO le dva) sta pa imela oba delo. kolono za sčistit.

  4. 1tastar pravi:

    Markopigac. So mi pravili, da je bilo na slovenskem Koroškem in Štajerskem že od leta 1918 skoraj pod smrtno kaznijo prepovedano učiti se nemško. Wiezu has du deutsch gelernt?

    Ampak gorje fuzbalskim fanom. Jih bodo najprej avstrijski policaji s solzivcem, potem pa še slovenski s pendreki.

  5. markopigac pravi:

    Zaradi tega, da se lahko z njimi b.p. sporazumevam.

Komentiraj