Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ivan vs. Anton

6. november 2007 ob 1:33 | Denis Sarkić |

Višje sodišče v Ljubljani je s sklepom odločilo, da se bo sodni postopek po tožbi Ivana Janše zoper Antona Ropa nadaljeval na Okrajnem sodišču v Ljubljani, so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič. “Odločitev sodišča, ki je procesne narave in ne vpliva na vsebino tožbe, sprejemamo in spoštujemo. Obenem z obžalovanjem ugotavljamo, da je sodišče s svojo odločitvijo odstopilo od doslej ustaljene sodne prakse slovenskih sodišč in zavzelo stališče, ki vzbuja določene pomisleke o spoštovanju ustavne pravice do enakega obravnavanja v sodnih postopkih,” je v izjavi zapisala pooblaščena odvetnica Nina Zidar Klemenčič. Kot je še dodala Zidar Klemenčičeva, kljub odločitvi sodišča ne bodo iskali nadaljnjih pravnih sredstev glede tega procesnega vprašanja, saj si želijo, da bi se postopek brez dodatnega zavlačevanja nadaljeval pred okrajnim sodiščem in da bi se sodišče objektivno in neodvisno osredotočilo na vsebinska vprašanja tožbe. Postopek se bo zdaj nadaljeval z vročanjem tožbe, vsi pa že nestrpno čakamo na sojenje.

Tone Rop
Tone Rop s policijskim daljnogledom za nočno opazovanje meje s Hrvaško Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Premier Ivan Janša toži nekdanjega premierja Antona Ropa zaradi njegovih izjav, da obstajajo prisluhi Sove v zvezi z dogajanji v Piranskem zalivu, iz katerih naj bi bilo razvidno, da sta se Janša in hrvaški premier Ivo Sanader dogovarjala za incidente. Te obtožbe tako Janša kot njegova odvetnica zanikata in zatrjujeta, da so v celoti neresnične. Zidar Klemenčičeva v tožbi ugotavlja, da Ropove izjave predstavljajo nedopusten poseg v čast in dobro ime predsednika vlade Ivana Janše, saj mu pripisuje načrtno ustvarjanje konfliktnih situacij na meji s Hrvaško z namenom pridobivanja političnih točk, kar grobo posega v ugled predsednika vlade.Neresnični očitki, da bi državljane Slovenije namenoma spravljal v nevarne situacije z namenom pridobivanja političnih točk, so za predsednika vlade skrajno žaljivi in v celoti nedopustni. Odvetnica v tožbi zahteva, da Rop nedopustne izjave javno umakne in se predsedniku vlade javno opraviči.

Sanader Janša Bačovnik
Ivo Sanader, Janez Janša in Urška Bačovnik na nogometni tekmi Domžale - Dinamo Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Toliko pompa, zdaj bo pa zadevo kot bagatelno obravnavalo Okrajno sodišče. Kot če Francka za Tončko reče, da je ena koza.

  2. Neja pravi:

    1tastar,
    ali si tudi ti za bolj enake med enakimi? Sem mislila, da nisi.

  3. 1tastar pravi:

    No pa prav! Ampak zakaj “levičarji” še kar naprej navijate za Ropa, če je pa v resnici ena navadna Francka?

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    a se z manjšim (daljnogledom) ne zna pogledat v ogledalo ?… :-)))

  5. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    aja,ROP trdi,da je “tisto” tudi prebral,PODBREGAR pa tega ni potrdil…KDO TOREJ LAŽE?……

  6. Press pravi:

    Kolikor se jaz spoznam, mora Rop na sodišču dokazati, da je lahko utemeljeno verjel v tisto, kar je rekel. Ker je Podbregar Ropu ustno poročal o razgovorih in če mu je prisluhe predstavill na način, kot smo to slišali vsi, mislim, da bo Rop na sodišču zmagal.

  7. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Re-Press :

    a PODBREGAR še vedno zanika?…kolikor sem jaz slišal,”tega” plus na naćin (češ,da je ROP “to” tudi prebral),podbregar NI potrdil !…

  8. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    skorumpirani politiki - DOMOV !…

  9. 1tastar pravi:

    Bo sodna poravnava, potem bodo pa šli domov in ga veselo srali naprej.

  10. Mirjana pravi:

    ne sekiraj se navadna Francka…jaz ti verjamem :)
    sej lahko verjamem komur hočem a ne tastar?
    kar pa se sodne pristojnosti tiče, jaz sem “popušila” za veliko manj,….preskočila sem samo veličastno Virantovo komisijo, ker zavedena s pravnim poukom, pa zgubila pravico do sodnega varstva…tu pa se prepucavajo do onemoglosti kdo bo to vsra** perilo pral…..

  11. konec pravi:

    “LIBERALEC”, KI POSTANE SKRAJNI SOCIALIST , DA BI REŠIL RIT………

  12. andlen pravi:

    Kako more tožiti neki Ivan, če je Rop govoril o Janezu????? Kaj smo resnično že Butale?

Komentiraj