Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Gantarjev star kruh

3. november 2007 ob 12:52 | Denis Sarkić |

Na vprašanje o konzumiranju starega kruha je tokrat odgovarjal poslanec stranke Zares - nova politika Pavle Gantar. No, poleg tega je pred tem komentiral tudi vladne ukrepe glede povišane inflacije.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 27 x komentirano
  1. Štajerski Pero pravi:

    He he tudi pri Rožletu jedo precej dni star kruh. Na koncu bomo pa res zvedli da samo poslanci jedo star kruh, ostala raja pač sproti kupuje in če se le da je svež kruh.

  2. Neja pravi:

    JJ je lahko hvaležen novinarjem, za pogosto vprašanje, kakšen kruh kdo je, ker bo njegova “izjava o kruhu in smetnjakih” s tem zgubila na ostrini, se bo zbagatelizirala, ironizirala in ljudje se bodo malo “sprostili”v “sproščeni “Sloveniji.
    Sicer pa, oprostite, sem pozabila, da so novinarji za vse skupaj krivi, ker so izjavo vzeli iz konteksta. Verjamete?
    Zdravniki pa pravijo, da je star kruh dober za razne bolezenske simptome, posebno za bolezni želodca ali pa malo nižje.

  3. 1tastar pravi:

    Ne vem, ali Gantar sploh ne je, ali pa je tako suh od fovšije.

  4. Štajerski Pero pravi:

    @Neja
    Star kruh je vrsta rastline, ki je dejansko zdravilna. Ne star kruh ampak prepečen, pa pomaga pri nevtralizaciji diareje… štekaš?

  5. Neja pravi:

    No, Pero, ne štekam čisto dobro, za katero rastlino gre. Morda veš njeno ime v latinščini-(species plantarum). Ja, glede prepečenca in diareje imaš prav. Sem pa najprej omenila želodčne težave, kjer je pa star kruh boljši kot svež.

  6. bojc1 pravi:

    Neja, kakšen podton pri tistem - malo niže? Preizkušeno na sebi? Ne vem, zakaj se mi zdiš nekam nesproščena v dbatah, te moti aktualna vlada? SI boj za SD?

  7. bojc1 pravi:

    Gantar se itak na vse spozna - okolje,informatiko,inflacijo,obresti,tajne službe…še najbolj pa na izdajo - kandidira pri eni stranki in kar tako, spotoma izstopi (ne vrne odlično plačanega mandata in gre končno nazaj nekam nekaj delat) in presedla, ustanovi novo stranko (ker misli, da mu bo tako še naprej zeneslo se na vse spoznati, fino služiti in malo delati) - skratka, rad imam volilce, vseeno katere, samo da sem izvoljen, v kateri stranki bom, pa ne povem!
    Čisti primer izdaje LDS in njenih volilcev!

  8. Neja pravi:

    Bojc1, ne vem po čem presojaš sproščenost:nesproščenost. Po zbadanju, norčevanju, kritiziranju, poniževanju, uporabljanju kletvic in besed, ki pomenijo ali asociirajo na spolne organe in spolne deviacije?

    Verjetno imaš s prepečencem tudi ti izkušnje. Seveda me hudo moti aktualna vlada, marsikatero njeno ravnanje. Dobro bi bilo, če bi še sama jedla prepečenec,(vlada namreč), da bi manj sr..a. Se strinjaš?

    Poskušam sproščeno, brez spranih možgan presojati in nekateri, pri SD ter drugih na levi pa blizu sredine, so zame OK, na desni pa bolj redki. Zadovoljen?

  9. nogavička pravi:

    @Bojc1, a seksizem oz. pokroviteljski odnos. Bravo. Verjetno ne samo zato, ker je Neja ženska, upam?!
    Kje pa ti vidiš Nejino nesproščenost v debatah? A tebe pa aktualna vlada navdihuje? Kaj bo, ko boš ugotovil, da so te tvoji sproščeno nategnili, zato ker si jim slepo verjel? Kdo bo pa pol kriv? Vreme?

  10. Štajerski Pero pravi:

    He he Neja, nogavička, samo še Mirjano čakamo da se danes oglasi pa bo cel štab tukaj.

  11. urbietorbi pravi:

    ej, bojc1, ti si ful car. sam res.za domovino, s …… naprej.

  12. bojc1 pravi:

    Neja,
    pojasni mi njaprej, kaj je levo v Sloveniji; največ članov in simpatizerjev SD,LDS,Zares, ki se deklarirajo kot levi (npr. Golobič,Janković….) je osebno zelo obogatelo po 1990, v času t.i. tranzicije, ko se je za majhen denar kupovalo podjetja, katerih potencial so najbolje poznali in glede na pozicijo (do 1990 podjetja vodili ljudje s partijsko knjižico, t.i.preverjen kader, ki je poslušno in ubogljivo za solidno plačo “akumulacijo” nakazoval, kamor je določil CK), znanje olastninili-kupili-pokradli bivši direktorji.
    Danes je itak jasno, da brez denarja in medijev nisi nič - no, lahko si kakšen zgaran zdravnik v javnem zavodu,učitelj,delavec ali mali podjetnik - milijarede EUR so varno v rokah Forumaev (Šrot,Bavčar,Rigelnik,Turnšek,Kordeš,Glaser,Bohorič,Kavčič….)
    oni imajo vse - denar,medije,odvetnike…le eno samo napako - prav tako so umrljivi kot mi, navadni smrtniki.
    Pa da ne bo pomote - podjetniki tipa Akrapovič in managerji tipa Ličen so mi vseeno bližji - ljudje, pripravljeni soustvarjatno novo,globalno dodano vrednost in pošteno voditi podjetja s sedežem v SLO,tu plačevati davke,prispevke…

    O tistem dol si začela razlagati ti, jaz sem samo povzel. Prejšnje vlade so bile po tem takem super, ta je zanič - in že imaš črnobelo sliko. Že videno. Sam sem pač prepričan, da da prej ni bilo vse slabo in zanič, je bilo pa slednjega (pre)več, zato so tudi izgubili volitve (vsepovsod veze,korucija,povezava,navezave…) - kot tudi, da ta vlada dela bistveno bolje, kljub začetniškim napakam, je pa medijsko (kot Bajukova 2000) pod medijskim cunamjiem - in predvsem bi lahko bila še boljša in ima ta potencijal, saj je že v osnovi manj pokvarjena od prejšnje! A naj o tem presodijo volilci, če jim bo omogočena poštena presoja in ne medijski konstrukti,izmišljotine in laži. Zaekrat ostaja dejstvo, da je bil tudi LDS s svojimi strokovnjaki (sam sem recimo izjemno cenil (ga še!) prof. Pavliho in obžaloval nejgov prestop in včasih malo v t.i.levo zanesujoč nastop, a je zame zelo strokovno kredibilen in bi ga vsaka vlada morala poskušati vključiti kot res pravega strokovnjaka, ne kot nekateri, ki se prodajajo kot “strokovnjaki”, so pa navadni bleferji,koristolovci…) povabljena v to vlado, a so se odločili za lažjo pot - kritikantsvo za vsako ceno in čakanje, da bodo aktualni vladi nagrmadili dovolj polen pod noge, češ enkrat se bo že spotaknila. Ni problem zrušiti vlade, problem je, kdo na “pogorišče” pride - pravi arhitekti ali Zares in LDS lovci na plen (nekaj takih “dobronamernežev” ima tudi SD v svojih vrstah, z glavnim lažnivcem in izdajalcem Ropom na čelu, pa priženjeno Beblerjevo,Cviklom in drugimi hiperkoristolovskimi pametjankoviči,ki ne zdržijo niti enega mandata v opoziciji, kar svojo stranko razbijejo in izdajo). Od tega je odvisna naša skupna prihodnost, ki se je družbeno neodgovorno (in nadvse koristno zase in svoj osebni žep) zaradi manipulacij z delavci loteva npr. rdeči sindikalni baron Semulič s prijatelji (Rebolj…). Na to ga je opozoril tudi Pahor (nelinearno povišanje plač!).

  13. Maatjazh pravi:

    Stranka Zares je očitno prava pridobitev tudi na področju nove krušne politike. Vse kaže, da bo v svojem programu posebno skrb namenila spodbujanju pravilnega sušenja kruha ter njegove uporabe za pripravo drobtin in kruhovih knedeljnov, s čimer bo obstojnost kruha še podaljšana, izkoristek namenske moke pa bo maksimaliziran. Na ta način bodo ohranjene mnoge stare krušne vrednote, ki bi jih neoliberalci mirno zavrgli.
    Nekoliko sicer preseneča popolna skladnost Zaresovega programa z usmeritvami vladajoče koalicije na tem področju, vendar pa je moč razumeti tovrstno partnerstvo, saj gre za strateške razsežnosti eksistence naroda in države, ki temelji na pravici do svobodnega uživanja kruha, ne glede na njegovo starost.
    Menim, da lahko takšne politične usmeritve samo pozdravimo.

  14. Igor Đukanović pravi:

    @Bojc

    Če ženska izjavi
    “seks je lep”
    in ti odgovoriš
    “a si ti kura?”
    se temu ne reče
    “samo povzel sem”.

  15. Mirjana pravi:

    # Štajerski Pero pravi:
    3. november, 2007 ob 13:13

    He he tudi pri Rožletu jedo precej dni star kruh. Na koncu bomo pa res zvedli da samo poslanci jedo star kruh, ostala raja pač sproti kupuje in če se le da je svež kruh.
    ..saj problem ni v tem Pero, ampak, da ga raja v kante meče, to je to!..
    bojc, aktualna vlada si polena meče kr sama, zdaj pa smo spet mi krivi :(

  16. 1tastar pravi:

    Maatjazh,

    Krasno, znanstveno! Če ne bi že doseaj samo star kruh jedel, bi ga pa zdaj začel. ZARES!

    Predlagam, da Zares in SD skleneta ob asistenci SDS še koalicijo “Borba za kruh”

    Potem bodo pa tako kot nekoč v Jugi julija vsi časopsi pisali samo o žetvi. Septembra nam bo pa spet morala UNRRA pomagati s svojimi zalogami stare plesnive moke.

  17. Igor Đukanović pravi:

    Številni prispevki na Vesti so ugotovili to, kar smo pravzaprav še sami nekako čutili, da imamo v Sloveniji zelo dober odnos do kruha. Tudi do starega kruha.

    Da kljub temu na leto peki zmečejo starega kruha, ki je ekvivalent 1/3 v Sloveniji pridelane pšenice, pa ni kriv folk. Krive so subvencije, ki izkrivljajo pravo vrednost v Sloveniji pridelane kakovostne moke (brez GSO itd). Tako potem ekonomska računica pekom kaže, da je bolje napeči malo preveč kruha iz podcenjene surovine in nato nekaj ton zabrisati ribam.

    Če se industrija ne obnaša v skladu z našimi moralnimi normami, je treba ustrezno spremeniti zakone, oziroma v tem primeru samo zmanjšati subvencije. Raje ta denar direktno namenimo za socialno pomoč tistim, ki nimajo za dovolj kruha, kot da ga zaradi subvencij podcenjenega mečemo proč. Ali pa za subvencije gorskim in eko kmetijam. Verjemite, da biokmetje, ki sami pečejo kruh, svojega kruha ne mečejo ribam.

  18. Neja pravi:

    No, torej! Z Igorjem se kar strinjam. In morda tega prispevka sloh ne bi bilo, če bi JJ tistega dne prav povedal. Ne mečemo kruh v smetnjake, ampak ribam.

    Bojc1, danes si imel pa veliko pisanja. Enako kot ti sem prepričana, da je črno- belo gledanje na stvari (politiko, tranzicijo……) nerealno in vir sporov in še česa hujšega. Pa si lahko pritrdiš, da si vse res nepristransko analiziral. Ne nosiš očal, ki lepšajo nekatere in njihova dejanja? Kdaj pa je vlada z JJ reagirala in dalala slabo. Lahko še to našteješ? Ali želiš reči, da bi zgledalo drugače, če bi bila SDS v koaliciji z drugimi?

    PS: Tudi jaz verjamem Ropu.

  19. bojc1 pravi:

    no, nisi odgovorila na zgodbo o levičarjih, ropu brez dokazov in njegovim klevetam iz 2004 pa kar verjemi še naprej, boš daleč prišla.

  20. nogavička pravi:

    @bojc1, kaj pa ti: na ves glas verjemi JJ, da so to klevete, in boš daleč prišel; če te seveda pozna in ti bo slepo podporo lahko že kako poplačal.
    Saj ti tko razumeš politiko, ne?

  21. Neja pravi:

    bojc1,

    zdaj pa sem končno ugotovila! Tako pogosto, kritično in kritizersko in včasih tudi drugače napadalno, pišeš samo zato….!!! Da bi spodbudil simpatizerje levih in lažnivca Ropa, ovce, Titovo mladino, zavedene, spranomožgance……, da bi začeli bolj argumentirano in bolj ognjevito zagovarjati svoja stališča. In ker se “slabo učimo”, moraš ponavljati eno in isto v nedogled. V resnici želiš, da bi imeli “levi” boljše pristaše. Delali so ti skoraj vsi krivico, ko so te zapisali JJ. NAŠ SI !!!!!

  22. nogavička pravi:

    @Neja, in prvi se mu seveda iz srca opravičim jaz!

  23. 1tastar pravi:

    neja,

    tudi jaz bi bil vesel, če bi enkrat naletel na enega levičarja z možgani. Bi se vsaj lahko inteligentno podjebavala.

  24. Neja pravi:

    @1tastar,
    si torej ti desničar? Ali želiš reči, da si “neopredeljen z možgani”? Ali si samo 1tastar z veličinsko motnjo?

  25. bojc1 pravi:

    Neja,
    a ni zanimivo, kar naprej razmišljaš nekaj v slogu - si pod več imeni, si naš/njihov…a res ne razumeš da skupaj s tabo in drugimi poskušam ustvariti dialog oz. preveriti svoja stališča, izmenjati pogled in debatirati o aktualnih, pa tudi polpreteklih zadevah? Skušam biti kritičen opazovalec,komentiram le tisto, kar mislim da dobro poznam (ne kot Drago, ki je o stvareh,o katerih piše,absolutno prepričan, da vse ve!) - problem je le, da se debata pogosto zasuče v sesuvanje mene,podenje dol/stran in slabonamernost - to pa vsekakor ni moj namen. Res pa je, da mi nihče ne odgovori na nekaj preprostih vprašanj iz preteklosti (sem tudi sebi zoprn, ker se kar naprej ponavljam - npr. o PIF-OF,Trstu in Gorici, izvensodnih pobojih brez sodno dokazane krivde-demokratični standard,problem v krvi nastale diktature, razlog za vaške straže-domobranstvo. primerljivos ekonomij D,I,A,SLO,….napake in dobre reči, ki jih je storila ta vlada, da se nova ne bi lovila na stare limanice ampak vsaka v nadaljevanju še bolje izpeljala svoj demokratično! zaupan ji mandat, možnost velike koalicije, predrage AC,slabe SŽ,problem privatizacije (Drnovškova nepravična zgodba s certifikati, po Mencingerjevo nič vrednimi (dr. znanosti?!?) je že mimo),tajkunizacija Slovenije, enostranskost-nepluralnost medijev, ujetost v veliki kapital….predraga in neučinkovita država, problemi šolstva,zdravstva,pokojninske blagajne,g.rasti,inflacije…) skratka več kot dovolj tem - za katere lahko tudi tu iščemo odgovore in upamo, da nas bo vrhuška - vsakokratna oblast slišala. Pomaga si pa lahko samo s pametnimi in uresničljivimi predlogi, ne medsebojnimi žaljeni in obkladanji (kot v vrtcu).
    Svež primer: nezmožnost države pri kaznovanju prometnih prekrškarjev,ki nimajo premoženja in rednih dohodkov - policija in pravosodje jim nič ne moreta.

  26. bojc1 pravi:

    # nogavička pravi:
    5. november, 2007 ob 10:22

    @bojc1, kaj pa ti: na ves glas verjemi JJ, da so to klevete, in boš daleč prišel; če te seveda pozna in ti bo slepo podporo lahko že kako poplačal.
    Saj ti tko razumeš politiko, ne?

    jaz ne-očitno ti!

  27. primorka pravi:

    Jem svež ali stari kruh,me ne moti starost.Moti me pa smrad-smrdljiv kruh-tega pa ne jem.Princip?Morda je to-to.Bojc1 pa ima tako preveč časa in se kar ponavlja.

Komentiraj