Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Lojze umaknil Marka

2. november 2007 ob 22:17 | Denis Sarkić |

Marko Pogorevc in Lojze Peterle 1
Marko Pogorevc in Lojze Peterle se ne smejita več skupaj Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Marko Pogorevc ni več vodja volilnega štaba predsedniškega kandidata Lojzeta Peterleta. Kot so pojasnili v Peterletovem štabu, se je štab razdelil na strateški del, ki ga bo odslej vodil Lojze Peterle, in na logistični del, ki naj bi ga vodil Marko Pogorevc. Vendar pa je ob odsotnosti Pogorevčevo delo opravljal Robert Ilc, ki bo dejavnosti izvajal tudi v prihodnjem tednu, saj je Pogorevc napovedal odsotnost.

Boris Popovič
Koprski župan Boris Popovič je že skoraj začel kampanjo proti Peterletu zaradi Pogorevca Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Odločitev naj po Peterletovih zagotovilih ne bi bila povezana z napovedjo Borisa Popoviča, ki je zaradi Pogorevca zoper Peterleta napovedal negativno kampanjo, a si je zdaj premislil. Kampanja koprskega župana je bila zoper Pogorevca napovedana, ker je bil Pogorevc med kriminalističnim pregonom in priporom zoper Popoviča generalni direktor policije. Popovič je Pogorevca označil za največjega negativca, bandita in pirata, po ostrih besedah pa je napovedal še plakatno vojno. Veliki plakati so bili že natisnjeni, na njih pa naj bi bil Pogorevc upodobljen s črnim kosom na rami. Popovič je v petek enemu izmed časopisov povedal, da je kampanjo opustil, ker je Peterle umaknil Pogorevca z mesta vodje štaba.

Robert Ilc Rok Ravnikar in Nikolaj Oblak
Predsedniki podmladkov pomladnih strank na podpisu pogodbe o sodelovanju leta 2006 - (z leve naprej) Robert Ilc (Mlada Slovenija - NSi, Rok Ravnikar (Nova generacija - SLS in Nikolaj Oblak (Slovenska demokratska mladina - SDS) Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Peterle je še zanikal, da je zamenjava Pogorevca povezana s Popovičevo napovedjo, da bo zaradi nepodpore stranke Slovenija je naša Peterletu izid drugega kroga volitev močno v korist njegovemu protikandidatu Danilu Türku.

Lojze Peterle in Boris Popovič
Lojze Peterle in Boris Popovič Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Za osvežitev spomina in dober okus pa vam na Vesti ponovno objavljamo zabavo na Ljubljanici za Peterletov 59. rojstni dan, kjer je zdaj že bivši šef volilnega štaba Marko Pogorevc izumil tudi zanimiv slogan, ki pa je po zadnjih javnomnenjskih anketah malce izgubil na svoji vrednosti.

Markov slogan pri 5 minuti in 23 sekundi: “Kdor ni z nami, je korak za nami!”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 73 x komentirano
  1. bojc1 pravi:

    Skrajni čas, da ga je umaknil, enako naj stori še s Tovšakovo in Zdolškom, sami tardeči okoli njega. Pa dovolj jasna stališča naj zavzame, da bo prepoznaven, tak kot je, brez sramu da je žlahtno konzervativen. Naj bo boj obeh kandidatov na nivoju brez umazanih spletk in podtikanj iz ozadja. Pogorevc pa naj še naprej lebdi v odlično plačani službi, saj je njegov zaslužek na enoto časa neskončen (plača/0 dela).Dokler se ne izteče individualka ali zamenja lastnik - pol pa takoj v Vatikan k Rodetu!

  2. Denis Sarkić pravi:

    Zanimivo Bojči, da tako razmišljaš in da iz “svoje baze” odrivaš zaslužneže… in osamosvojitelje…

  3. bojc1 pravi:

    to ni nobena moja baza, morda tvoja…

  4. jjliveandletlive! pravi:

    Dragi Lojze,
    nadvse simpatičen se mi zdiš
    eden redkih ta črnih
    a kaj ko zaradi ss-ovskega jj-a nimaš šans
    še jaz bom prisiljen volit tisti diplomatski lerlauf
    jebiga, takle mamo.

    Lahko pa jj-a v jajca brcneš, pa boš zagotovo zmagal;)

  5. partizan#10 pravi:

    zanimivo…

  6. Denis Sarkić pravi:

    @bojči

    Jaz nimam baze, ker ne hodim na volitve volit, zame so vsi en bazen ljudi, s katerim imam opravka le pri svojem poklicu, drugače se pa ne družim z njimi in me ne morejo kupit s svojimi floskulami. Hm, z denarjem pa še nihče ni poskusil, ampak verjetno tudi še kar nekaj časa ne bo.

    @jjliveandletlive!

    Mislim, da je tudi za to že prepozno, lahko pa vseeno poskusi, ker izgubiti res nima več ničesar…

  7. bojc1 pravi:

    zanimivo, da ne hodiš na volitve - a si zmeraj tolk prepričan v zmago “svojih” - sicer pa sam menim, da tisti, ki ne hodijo na volitve, tud pol 4 leta nimajo kaj za kritizirat,sodit,vredotit (političnega mislim, kar je pa danes že skoraj vse - oni nam krojijo zakone, življenje do neke mere…)
    No lepo, skratka, da priznaš volilno abstinenco, očitno bi se tudi v diktaturi dobr počuil.
    Zakaj te potem toliko stvari moti pri aktualni vladi? Nimaš pravice kritizirat, če ne sooblikuješ pasivno kot volilec parlamenta.

  8. bojc1 pravi:

    PS ne verjamem da ti ne dajo denarja - kaj pa skromna plača za vse te provokacije?

  9. Denis Sarkić pravi:

    Ker sem že od svojih srednješolskih let v novinarsko-fotografskih vodah, ne hodim na volitve, ker mislim, da ne bi mogel biti dovolj kritičen do vseh enako, tako prej v fotografiji kot zdaj s kamero in svojim gobcem. Jaz žal svojih nimam, meni politiki nikoli niso nič dali, zato naj se borijo za glasove prepričanih ali podplačanih!

    Aja, denar na Vesti prihaja od oglasov, ne pa od politike! Če misliš, da sem provokator, imaš pa res bujno domišljijo… Joj, samo ne mi reči, da mi je neka politična stranka plačala še za ime mojega dalmatinca, potem pa res zmagaš v blesavih iluzijah!

  10. Saš pravi:

    a lahko lepo prosim - če že uporabljate bebave tujke mnogim slovenskim izrazom navkljub -

    NEHATE PISAT KAMPANIJA, MATER!!!!!

    najsibode to v stavkih, kot samostojna beseda, ali pa kot tag oz. kategorija za poste. en i je namreč v tej besedi popolnoma iracionalen.

    ponovimo

    K A M P A N J A.

    smo razumeli? upajmo …

    hvala.

  11. MarkoNi pravi:

    Saš, wtf?

    Denis, carska fotka Popetovega profila.

  12. Denis Sarkić pravi:

    Hvala. A ne zgleda na tej fotki kot kakšen prototip “političnega centra iz ozadja”? Malo heca mora bit …

  13. Furja pravi:

    Da je Petrle umaknil Pogorevca je….. milo rečeno dejanje po starem Slovenskem pregovoru: V Sili hudič še muhe žre.
    In Petrle naj bi imel hrptenico? Pa on je prodal za Popovičev glas šefa volilnega štaba. Če se pusti izsiljevati posamezniku, kako naj mu verjamem, da nas ne bo prodal hrvatom ob prvem njihovem izsiljevanju.
    Pogorevca ne maram. Ampak Petrle je s to potezo dokazal, da NI ČLOVEK Z HRBTENICO.

  14. kriptoproletarec pravi:

    Bojč bo določal, kdo sme kritizirati in kdo ne. A ni že volilna abstinenca pasivna kritika oblasti? Mislim, da Sarkič s svojim novinarskim početjem veliko bolj vpliva na politično klimo v državi kot pa bi z izvrševanjem svoje volilne pravice.

  15. nogavička pravi:

    @bojc1 pravi:
    PS ne verjamem da ti ne dajo denarja - kaj pa skromna plača za vse te provokacije?

    Jaz pa bojcu1 odgovarjam:
    Ne verjamem, da ti ne dajo denarja; kaj pa vsaj skromna plača za vse tvoje provokacije?

  16. Abakus pravi:

    Bojc1 je član Mladih Socialnih demokratov in dela slabo reklamo Lojzetu Peterletu. Sram te bodi s tvojimi izjavami.

  17. nogavička pravi:

    @bojc1, delničarstvo in parlamentarna demokracija nista eno in isto.

  18. Neja pravi:

    Meni pa se le vedno bolj dozdeva, Bojc1, da nastopaš v različnih vlogah-(pod različnimi imeni) in s tem netiš razpravo sem in tja, levo-desno in pri tem neskončno uživaš. Sem te “razkrinkala”.

    Kar se pa g. Peterleta tiče, mislim, da mu ne bo nobena zamenjava bistveno koristila niti škodila.

  19. 1tastar pravi:

    Porkaduš, zdaj boste pa “ta levi” še Popoviču ploskali!

  20. nogavička pravi:

    Zanimiva karakterna poteza Bojca1: ker njegovemu kandidatu ne kaže najbolje, je začel menjati barvo. Torej Peterleta nisi podpiral zaradi njega samega, ampak ker je bilo tako navodilo. A si ti mal po vetru narjen, al kva? Kaj pa ti misliš o Popovičevem manevru? Ali misliš, da ga njuni skupni politični botri niso mogli prepričati v bolj konstruktivno držo, vsaj do konca drugega kroga volitev, ali pa ga niso hoteli?
    Peterle se je nekomu od njegovih očitno bolj zameril kot pa si mi lahko mislimo. Ker je popušil na volitvah za predsednika združene stranke SLS+SKD in je bil nepričakovano izvoljen njegov protikandidat iz vrst SLS Franc Zagožen (le-ta na strani SLS poleg Podobnika in Peterleta ni omenjen niti z imenom?!), so nezadovoljni botri poskrbeli, da se je ustanovila NSi, to pot z Bajukom, SLS+SKD pa je ponovno postala SLS.
    Taki so, zgleda. Spet so mu spustl kajlo. No, ja, višji interesi zgleda. Se pa sprašujem, zakaj mu je bilo potrebno tako hitet, kdo ga je tako vztrajno porival naprej?

  21. Mirjana pravi:

    Furja, se podpišem pod tvoj post!.
    Sploh pa je ta kamanija!!!! :) postala že tako bedna farsa, da se človeku skoraj smilita kandidata, s povdarkom na Peterleta. Sploh ni več pomembno kakšno stališče ima kodrkoli od obeh do česarkoli, ampak se “stališče” popolnoma podreja temu, kaj hoče folk slišat od njih…ke beda in žalost.
    To, kar je Peterle naredil na koncu svojemu glavnemu podporniku, ki je njegovo kampanijo vodil, pa poptrjuje rek, …ko izda ta je pi*** .:)
    bojči, kaj naj rečem, uživaj v tvoji prelepi sproščeni Sloveniji… kot bubrek v gnoju :).

  22. 007 pravi:

    G.Peterletu želim VSE NAJBOLJŠE IN VELIKO ZDRAVJA. Volitve je popušil ravno zaradi komunističnega Dunajskega dečka. Žal je to pogruntal šele sedaj, kar je očitno prepozno.
    Nategnil so vas g.Lojze ravno tardeči, ki so v OPUS DEI infiltrirali Dunajskega dečka, kateri naj TAKOJ spizdi v Vatikan za ministranta Rodetu in naj mu tam DIHA ZA OVRATNIK. .

    p.s. G.Lojze! Imate lušno hčerko, vse ostalo v vaši družbi je pa vredno, da vržete TAKOJi v Ljubljanico.

  23. bambi molester pravi:

    Če bi se v javnosti kazal s Pogorevcem, bi celo Kim il Sung izgubil volitve.

  24. sproscena.slovenija pravi:

    Dobro se je nasral Peterle. Ne bi se smel pustiti podpreti od SDS. Bolje bi bilo, da bi ostal neodvisni kandidat, po mojem bi pobral več. Izbral si je napačne ljudi za svoj volilni štab. Če so to trenutno slučajno “popularni” fantje, pa vsekakor niso kredibilni pri volilcih. Slaba ocena stanja za starega političnega mačka. No ja, meni ustreza.

  25. Tomaž pravi:

    Sarkić super slike (predvsem zgornji dve), mainstream mediji redko objavijo tako dobre.

  26. bojc1 pravi:

    Mirjana, če si slučajno neslovenskega porekla, kar sicer ni nič narobe, si pač državljanka te države, potem te razumem, da se počutiš kot”… kot bubrek v gnoju :).”
    A ko bo SD na oblasti, ti bo kaj bolje, odleglo?
    Pa da ne bo pomote . še veliko več potencijala ima ta slovenija, kot se zdi komu na prvi pogled, sam Tamlade Tito, Kučan in razni forumi ne zanimajo toliko kot kvalitetne možnosti, samouresničitev, posel,družina,stanovanje in lepo preživeti konci tedna ali počitnice-dopust…
    PS nisi mi še odgovorila,če si kaj povezana z Mirjano iz Kopra, ki jo je Popovič odpustil - zadnjič si dala www naslov članka v Nedeljcu, pa sem sklepal…

  27. bojc1 pravi:

    fotosarkić tudi skozi fotografije kaže svoj “visok” profesionalni kvazinovinarski nivo.

  28. bojc1 pravi:

    Denis:
    “….Joj, samo ne mi reči, da mi je neka politična stranka plačala še za ime mojega dalmatinca, potem pa res zmagaš v blesavih iluzijah!”

    Denis, tako radodarni in neumni pač niso v političnih strankah (sploh dokler imajo take tepce za zagovornike in pristaše) - z imenom svojega psa si pokazal sam na svojo obsedenost in ime človeka, ki ga osebno in politično ne preneseš. Prepričan sem, da v Evropi ni resnega novinarja,komentatorja, ki bi dal svojemu ime po priimku aktualnega šefa vlade - to je možno le pri tebi, ker prihajaš očitno iz nekega drugega kulturnega okolja, ki kaže na tvoj osebni, človeški in kvaziprofesionalni nivo!

  29. bojc1 pravi:

    # Abakus pravi:
    3. november, 2007 ob 11:14

    Bojc1 je član Mladih Socialnih demokratov in dela slabo reklamo Lojzetu Peterletu. Sram te bodi s tvojimi izjavami.

    Od kje ti ta laž? A si ti mogoče član SOVE, pododdelek SD?

  30. sproscena.slovenija pravi:

    bojči je ponovno udaril

  31. bojc1 pravi:

    # nogavička pravi:
    3. november, 2007 ob 11:15

    @bojc1, delničarstvo in parlamentarna demokracija nista eno in isto.

    Nogavička,
    razloži to 007, ki je včeraj blesavil, da hoče Janša privatizirati osamosvojitev - pa sem ga vljudno vprašal, kje prodajajo delnice, bi še sam kupil…jasno sem kot vedno ostal brez odgovora, razen če mu bo pomagal “advokat” Drago…..

    Sicer pa imaš verjetno prav - v deželah demokratičnega socializma (NDR) res ni bilo delnic, bila pa je “multinacionalka” STASI.

  32. bojc1 pravi:

    Neja pravi:
    3. november, 2007 ob 11:35

    Meni pa se le vedno bolj dozdeva, Bojc1, da nastopaš v različnih vlogah-(pod različnimi imeni) in s tem netiš razpravo sem in tja, levo-desno in pri tem neskončno uživaš. Sem te “razkrinkala”.

    Neja, žal te moram razočarati - nisi me razkrila in nimam se namena skrivati,kamuflirati (morda dela to kdo drug tu gor, ne vem, se mi pa ne zdi verjetno glede na slog pisanja). Upam, da ne sodiš po sebi - uporabljaš ti več nickov? Sploh ne uživam v razpravi s “pravovernimi”, ker se ne razvije; nimam namena netiti sporov, raje imam konstruktivno debato, ki je žal mnogi tu gor niste sposobni - kar naprej žalite, nekaj obtožujete na pamet brez argumentov, tako da sem vesel vsake kritične presoje in na koncu tudi bolj poglobljene in razjasnene situacije,zgodovinskega dogodka ali aktualne družbene situcije (kot je, naprimer, da je Pogorevc končno spokal-dobil nogo, čakamo lahko le, da ga brcnejo še iz Mobitela, bi se verjetno takoj minute pocenile (vleče super plačo za NIČ dela).

  33. stupid pravi:

    Zanimiva “veličina” “državotvornega” kandidata. Zaradi groženj sumljivega tipa odjebe prijatelja, vendar pa trdi, da je to, da prijatelja ni več, sumljiv tip pa ga naenkrat podpira, zgolj naključje. Slučajno preberem še par izjav tega “državotvornega” kandidata in vidim,da so praktično vsi v stilu Radio Erevan.. torej: “načeloma da, međutim…”

  34. bojc1 pravi:

    nogavička pravi:
    3. november, 2007 ob 11:55

    “Zanimiva karakterna poteza Bojca1: ker njegovemu kandidatu ne kaže najbolje, je začel menjati barvo. Torej Peterleta nisi podpiral zaradi njega samega, ampak ker je bilo tako navodilo. A si ti mal po vetru narjen, al kva?”

    kje pa piše, da sem ga podpiral? Meni so se vsi prvi trije kandidati zdeli intelektualno zelo močni, s tem da je bil Petrle za svoje svetovnonazorske poglede bled, Turk se (je) hitro učil (deluje umirjeno, preudarno in premišljeno, ni zaletav, se verjetno ne bo pustil manipulirati iz ozadij - pohvale vredno glede na to, da se je v mladih letih družil z Vido Tomšič, bil nekoliko nespreten - zadržan ob osamosvojitvi), tako da bi bili vsi trije z Gasparijem kot najboljšim poznavalcem financ več kot dostojni nasledniki Drnovška.
    Torej res ne vem, o kakšni barvi ali vetru “flancaš”.

  35. bojc1 pravi:

    Denis,
    a mi našteješ prosim prvih 10 navečjih oglaševalcev na Vesti (brez številk, seveda, samo po imenu) oz. kje se jih da videti - njihovo reklamo?

  36. Furja pravi:

    Kje je bil leta 1991 Bernik-tisti tip, ki je pred desetimi leti kandidiral za predsednika države kot kandidat SDS in takratnih krščankih demokratov kateroh predsednik je bil Petrle in mu očitno ni bilo potrebno izpolnjevati kriterija- osamosvojitelja za predsednika države.

  37. Denis Sarkić pravi:

    Bojči, resnično si me spet nasmejal do solz! Mislim, da boš kmalu dobil zlato medaljo ali plaketo SDS za hrabro in neumorno komentiranje na Vesti proti političnim temnim silam iz ozadja. Za oglase pa malo klikaj po Vesti in si jih sam naštej…

  38. Denis Sarkić pravi:

    Aja še tole Bojči, ne vem koliko resnih novinarjev ima tako lepega psa kot jaz, o imenih pa ne veš niti ti sam! Tako, da ne bluzi preveč. Rojen sem 02.11.1974 v stari rdeči porodnišnici v Ljubljani, živel do 4. leta v Kočevju, nato do svojega 25. leta v Domžalah, od takrat naprej v občini Moravče in Ljubljana. Kje je torej zate tisto drugo kulturno okolje???? Ali morda žališ vsa našteta okolja????

  39. Mirjana pravi:

    bojc1, nekje navajaš, da si še mlad, pa kaj res nimaš v soboto boljšega dela, kot da visiš na pc-ju?ter se ukvarjaš s preteklostjo, pa rdečimi, pa tabeljlimi, ….štekam “tastarga”. :), ampak pr teh letih ajajaj
    ..ja sem Mirjana Čakardič, pa ti?,…v tako sproščeni Sloveniji pa se res lahko predstaviš, kaj misliš?

  40. Abakus pravi:

    @bojc1

    Sporočam ti, da sem član Mosada.

    Lep pozdrav

  41. nogavička pravi:

    @bojc1, prepričal si me, ja. No, veliko sreče želim tvojemu novemu favoritu.
    Mirjana se je predstavila že prej, torej to ni neka posebna novica.
    Po tvoje bi nam pa v tem času prav prišla multinacionalka SDS+NSi z botrom RKC in kar je še krajšav v tem kontekstu, ali pa se spet motim oz. nespretno sprevračam tvoje stališče glede nespornega in edinega vodje.

  42. Neja pravi:

    Bojc1, glede predsedniških kandidatov res ne spreminjaš svojega stališča. Spominjam se tvoje “debate” z Dragotom

  43. xp pravi:

    Pogorevc je en velik blefer. Celo življenje blefira. Tipični primerek privilegiranca. K temu je dosti prinesla očetova diplomatska kariera. Oče se ga gotovo po tolikih letih sramuje, ker je postal nasprotje tistega, kar so od njega pričakovali. Pogorevc je bil zagret komunist v takrat miličniški šoli, bil je celo predsednik nekega odbora komunistov. O tem obstaja celo film.Po osamosvojitvi pa je postal zagret katolik. Zdaj po šestnajstih letih pa pljuva po komunistih in pozablja kaj je bil. Ali je verjeti takšnem človeku z razdvojeno osebnostjo.

  44. doajen pravi:

    Denis, malo tendenciozno nadležno deluješ… ne vem če je prototip novinarja, ki asocira na muho ki se motovili okoli kupa dreka, najbolj hvale vreden … malo si poglej to kar si posnel, pa se malo poslušaj…

  45. Denis Sarkić pravi:

    Taka novinarska osa pač sem, lahko pa tudi muha po tvoje! Ne bi rad postal pridna čebelica oblasti!

  46. jani pravi:

    kar veselte se,kvazinaprdenjaki,,lojze nikol ni bil kak kandidat pomladnih strank,zasoliral je že lani jeseni in že takrat ni bilo nobenega navdušenja mad njegovim soliranjem…danilo je pa…ah…največji nateg leta:)prav rad bi videl vaše dolge nosove…juhej!

  47. bojc1 pravi:

    Denis, drugo kulturno okolje pomeni lahko tudi družina,gen,…

  48. bojc1 pravi:

    abakus in kaj potem?

  49. bojc1 pravi:

    nogavička,
    škoda da se za začetek ne opravičiš za podtikanja meni - a to ni v tvoji naravi,raje še napej obračaš moje besede - če bi razbral iz konteksta, bi bila po moje dobra čim širša koalicija, saj bi se le tako lahko razlike manjšale,obrusile,bile predmet poglobljenih pogajanj…a 2004 to nekaterim v sd in lds absolutno ni bilo v interesu. Bomo videli za naprej, ali bo možno preseči medsebojne delitve in predvsem zamere, dlje jih ne bomo, slabše bo za nas kot narod in državo.

  50. bojc1 pravi:

    Denis Sarkić pravi:
    3. november, 2007 ob 20:05

    “Aja še tole Bojči, ne vem koliko resnih novinarjev ima tako lepega psa kot jaz, o imenih pa ne veš niti ti sam! Tako, da ne bluzi preveč..”
    Denis, še vedno sem prepričan, da v Evropi ni resnega novinarja,komentatorja, ki bi dal svojemu psu ime po priimku aktualnega šefa vlade - to je možno le pri tebi in kaže na tvoj osebni, človeški in neprofesionalni nivo!
    Če mi lahko, pa mi dokaži nasprotno (izjemoma obrnem logiko dokazovanja, sam sklepam z zdravo pametjo, ti si pa itak “raziskovalni novinar” z zvezami vsepovsod….)

  51. Luka pravi:

    @bojc: drugo kulturno okolje je lahko tudi gen?????? Torej je znanstvenikom končno uspelo tako globoko prodreti v človeški genom, da so našli tudi zveličavni “nacionalni” gen? Genialno!!! Zdaj bomo lahko končno ugotovili kdo je pravi Slovenec in kdo ne! Si morda že videl ta gen? Res me zanima, kako zgleda, je morda v obliki Triglava z Jadranskim morjem, ali se sveti v belo-modro-rdeči barvi? Hkrati pa me tudi zanima, kako je tak gen videti v primeru, da recimo nekdo pride iz Nepala, se poroči s Slovenko in ima otroka, ki je torej 50/50. Potem pa se ta 50/50 otrok poroči z dekletom, katere oče je prišel iz Srbije, mati pa je Slovenka, a je bil njen stari oče Italijan. Še lahko izračunaš nacionalno genetsko strukturo tega otroka, ki je odrasel sredi Ljubljane? No, da ne bova dolgovezila, s stvarjo je takole: nobenega “nacionalnega” gena ni, nacionalnost je samo ideologija, kar pomeni, da je Slovenec pač tisti, ki je odrasel v kulturnem okolju Slovenije. Genetsko pa žal tudi ti prihajaš iz Afrike.

  52. Drago pravi:

    BOJC: DAJ POJDI ZA HEC NA ZAČETEK TE STRANI IN MALO POGLEJ KOMENTARJE. POLOVICA JE TVOJIH, DRUGA POLOVICA PA ODGOVARJA TEBI !!! SO ČUDNI TI KOMENTATORJI, A NE?

    Ko se je voznik peljal po nasprotnem pasu po Ac in po radiu slišal obvestilo, da en voznik vozi v napačno smer, kaj je že rekel: Ne eden, vsi vozijo v napačno smer!!!

  53. 007 pravi:

    @Bojc1
    ali me ne boš nič pohvalil, ko sem čestital Lojzu od rojstnem dnevu! Ali si mogoče moj komentar spregledal? Ajde, da te vidimo, ali imaš muda, pa še ti kaj lepega napiši o tvojih sovražnih komunajzarjih.

  54. bojc1 pravi:

    Luka,
    verjetno še nisi slišal za pregovor kri ni voda.
    veš, od kje je praeva (razikave),pa darwnina,recesivnost dominantnos pač poznam. Saj najbrž tudi veš, da imajo škoti,angleži,francozi,srbi,italijani,slovenci,rusi,hrvati vsaj kakšno bolj izrazito lastnost-na to sem hotel opozoriti,tako da si preveč seciral moj namig.

  55. bojc1 pravi:

    007
    oprosti-nisem dojel niti vedel za čestitko (ki je bolj v tvojem, cinično porogljivem in manj dobronamernem tonu); vsekakor ne sovražim komunistov,nasprotujem pa (politično) partijskim metodam zlorabe oblasti!
    Da se malo razširi tvoje vedenje o mojem “sovraštvu” (ne vem zakaj mi spet to podtikaš, si partijec?): zelo spoštujem in cenim poštene domoljubne partizane,prav tako iskreno misleče in dobronamerne idealiste-komuniste Ž(jih je bilodaleč manj kot pol,takole čez palec)-veliko članov KPS/J je tam bilo oz. moralo biti zaradi zaradi družbenih razmer (vodilni) ali lastnih koristi.

  56. bojc1 pravi:

    Drago,
    hvala za kopliment-a ni1/2 kometarjev mojih,jih je pa več, kot si navajen ali pričakoval. Hvala tudi za poduk o vožnji-veš,umetnost je plavati proti toku (ne voziti v napačno smer!). V čredo pa gredo najraje ovce….

  57. nogavička pravi:

    A ni zanimivo, da imata Bojc1 in jani enake slovnične napake … a sta bla sošolca?
    @Bojc1, kaj pa je v moji naravi? Ravno iz konteksta sem razbral, da ti Hribar ne seže niti do kolen. Če pogledam tvoje poste s časovno distanco, so ti bolj samim sebi namen. Če se kdo spusti v debato s tabo, predvsem argumentirano debato, na argumente odgovoriš z obtožbami počez, odpiraš nove teme, žališ, se nekaj časa oglašaš v enaki maniri na drugem prispevku, a ja, pa žališ, iz sebe delaš žrtev političnega in družbenega sistema, ko se vrneš navržeš se kakšno prozorno in naivno floskulo več in, seveda, tvoj diskurz najbolj obeležijo tvoje žaljivke; če bi bil samo malenkost pozoren na zapisane nauke cerkve ter pridobitve civilizacije in ne toliko na vedenje njenih predstavnikov oz. interpretov, bi lahko sam v svojih besedah zaznal kombinacijo naivnosti in sovražnega govora. Bolj kot vrednost zapisanega zagovarjaš količino slednjega. Če bi imel čustveno inteligenco razvito (sploh kaj), te moram pohvalit, bi bil uspešen retorik in se ti ne bi bilo treba skrivati v anonimnosti in za različnimi imeni, zato da se lahko oglasiš kot druga osebnost. Malo bi moral še dodelati strukturo in vsebino, pa bi šlo.
    Predvsem pa ne smeš pozabiti, da je dobro najprej pred svojim pragom pomest.

    Malo za šalu in malo zares: a ti v svojem pisanju uživaš al od tega tud živiš?

  58. nogavička pravi:

    @Bojc1, oprosti, malo me je zaneslo. Pozabil sem napisati, da na vprašanja pa ne odgovarjaš. Odgovarjaš veliko, odgovoriš pa bolj malo.

  59. konec pravi:

    Peterle prepozno, s tem, da si toliko Eu si pozabil kakšno je realno stanje v komunajzarski državici.

  60. Mirjana pravi:

    nogavička pravi:
    5. november, 2007 ob 9:27

    A ni zanimivo, da imata Bojc1 in jani enake slovnične napake … a sta bla sošolca?
    ..ne nogavička, …imata sam isti gen :)

  61. duševni pastir pravi:

    a, si je dal Peterle po fotošutingu za plakate porumenti zobe ? a, ni zdaj modno ravno obratno ?

  62. 007 pravi:

    Nimaš muda, da bi čestital ,,tardečim,, To ti gre pa težko iz ust., ampak jaz sem s čestitko RESNO mislil, ker Lojza jemljem cel cajt takšnega kot je. Sicer so mu v NSI-ju očitali, da je bil špicelj UDBE, ampak ob pomisli na Velikega vodjo mi je vse lažje.

  63. Denis Sarkić pravi:

    Bojči, moj gen je Denis Luka, družina je Sarkić/Žegarac, t.i. kulturno okolje pa me pripeljalo na Vest, kjer zdaj delam kot malo drugačen oziroma gensko spremenjeni novinar v Sloveniji!

    Ne verjamem, da v EU obstaja kakšen prvi narodni čebelar, katerega priimek bi precej let kasneje slučajno nosil/a premier/ka katere izmed evropskih držav. Bilo bi pa zelo zanimivo, če bi še kdo tak obstajal in bi mene zelo zanimalo njegovo/njeno mnenje, ali bi se počutil/a v tej neverjetni slučajnosti morebiti užaljen/a, če bi po istem imenu nekdo poimenoval svojega psa??? Veš, tudi zato je moj pes tako unikaten, celo v EU! In lahko si ponosen tudi ti, da v Sloveniji obstaja še en genski unikum!

  64. 1tastar pravi:

    Bojc, daj napiši že enkrat svoj URL. Jaz sem sicer na tvoji strani (politično), ampak sem ustvarjalen tudi na svojem blogu, ne le na meni zabavnih “levičarskih” straneh.

  65. sproscena.slovenija pravi:

    UGOTAVLJAM, DA SE Z NAZADNJAŠKIM UMOM BOJČITA NIMA SMISLA UKVARJATI, ZATO SE JAVNO ODPOVEDUJEM VSEM NADALJNJIM ODGOVOROM NA NJEGOVE KOMENTARJE, KER ME KRIŽARSKO ZAGOVARJANJE KLERIKALIZMA, IZKOPAVANJA KOSTI, DOMOBRANSTVA (VSE V DUHU SPRAVE) NE ZANIMA IN ZA TAKE NEUMNOSTI V ŽIVLJENJU NIMAM ČASA.
    PONOVNO SE BOM RAJE SKONCENTRIRAL NA KOMENTARJE.

    POZIVAM TUDI VSE OSTALE, DA BOJKOTIRATE BOJCA, KER STVAR NIMA SMISLA IN SE Z VRTENJEM OKROG NJEGOVIH FRUSTRACIJ IN KOMPLEKSOV SAMO PRI VSAKI TEMI VRTIMO OKROG ENIH IN ISTIH ARGENTINSKIH ZABLOD

  66. pijano pravi:

    Napaka dihal so mu za ovratnik vse se vrača vse se plača

  67. Neja pravi:

    sproščena. slovenija, imaš prav. Ponavadi tudi otrok odneha, če z nekim vedenjem ne dobi zaželjenega.

  68. bojc1 pravi:

    hvala nekaterim za dosedanje “konstruktivne” debate - veselo s Titom nazaj v totalitarne čase!
    PS sam se seveda razmišljanju ob različnih temah ne nameravam odpovedati, res pa je, da ni šlo za prepričevanje prepričanih ampak poizkus možnosti približati se realnim izhodiščem ne le za t.i. spravo, ampak predvsem za iskanje bodočih najboljših možnosti. Enoumno vzgojeni to malce težje razumete, a na srečo nihče ne prizna, da je neumen - vsi raje zase mislimo, da smo (”ful”) pametni. Nisem pa od nobenega t.i.”levo” (po slovenski anomaliji) pisca dobil na nekaj preprostih vprašanj odgovorov: zakaj iz PIF OF,kako zmagaš in izgubiš Trst,Gorico,Mirno…zakaj 15.000 IZVENSODNIH pobojev, pa višji standard Nemčije,Italije,Avstrije v času 1945-1990,…
    Vesel pa bom,ko bo vsak, ne le sam, najprej pred svojim pragom pometel. Resnica je pač samo ena - po moje so pač poboji bili ena velika napaka,prav tako prisega,pa sedanji vsesplošni pogrom proti tej vladi,brezumno zagovarjanje nedokazanih izjav in obtožb Ropa..in v tem je razlika - Kučan in somišljeniki trdite, da je več resnic, am pač menim, da je le-ta ena, možnih pa več dojemanj,razlag,občutenj. Vendar,kdor se je sposoben dvigniti nad subjektivno doživljanje (kar pa je včasih težko ali skoraj nemogoče) in pogledati na svet (čim)bolj objektivno, mora včasih priznati tudi drugemu kakšno pravo stališče,idejo in pri sebi ugotoviti tudi kakšno napako. Če kdo misli, da mi je samo za domobrance (ki so mi,kot že povedano deda poslali v Gonars,po vojni pa je odklonil borčevsko penzijo,med tem ko so se drugi drenjali in medsebojno pričali o tem kje so se “borili”, saj je bil prepričan, da je borba proti okupatorju dolžnost do domovine, plačo pa si je znal zaslužiti sam),se moti, kot znam vzpostaviti kritično distanco do religij,inštitucij…opozoril sem le npr. na večkrat podtanjeno pedofilijo,žaljive pozive k ponovnim pobojem…pa se noben t.i. “levičar”,človekoljub ni od takih idej distanciral razen enega. A to je naša Slovenska realnost, zato pa smo tam, kjer smo, ko nam razni Sarkići in Mirjane Č. vsiljujejo vrednote, ki so nam Slovencem tuje. A bomo preživeli tudi to, “notranjo okupacijo”.

  69. Denis Sarkić pravi:

    Joj Bojči, zdaj ti pa že vsiljujem vrednote, a ti nisi svoboden gen, da se sam odločiš kakšne vrednote boš spoštoval? Kaj mi boš še jutri spet očital? Da te zastrupljam s prispevki na Vesti, ali še kaj hujšega!??

  70. 007 pravi:

    Pridružujem se ignoranci tega bedastega pisuna na Vesti.

  71. bojc1 pravi:

    007
    a ti to o sebi?

  72. bojc1 pravi:

    Denis,
    le opozoril te bom na očitne provokacije,neresnice in “leve”ovinke - pač si plačanec ali vsaj neobjektiven pisun, ki se iz. t.i. desnice ,zlasti pa predsednika vlade Republike Seovenije Janeza Janše norca dela; ker ga ne preneseš, mu kar naprej namenjaš negativno medijsko podobo. To, rav tako kot nekoga (”tvoje” politične izbrance ves čas hvaliti ni ne pametno ne objektivno - a tak je pač tvoj neprofesionalen nivo, ki pa je nekaterim všeč, meni pa ne). Če bi bil bolj objektiven, kar pa vsakič znova dokažeš, da ne znaš biti, bi medijsko in javno bil bolj cenjen,prepoznaven in sploh upoštevanja vreden komentator,analitik in razmišljujoč intelektualec. Po moje je pač škoda, da javnega medijskega prostora ne izkoristiš bolj objektivno in v skladu z resnico (primer: dosežki/malusi te vlade,analiza +/- in razlogov zanje, vzroki,da se še vedno pogovarjamo o povojni moriji, ki boleče razdvaja,ekonomske in druge priložnosti v 2008-2012,kako do sredstev EU za razvoj,decentralizacijo,manjšo in učinkovitejšo JU, znižanje davkov…..
    poiščimo tisto,kar nas povezuje in ne razdružuje,prav?

  73. khm pravi:

    dol z jj!

    dol z njegovimi petolizniki!

    zakaj so desnicarji tako prekleto zafrustrirani?

    imeli ste sanso, pa nimate jajc, tako da nehajte mesati smorn v prazno…

Komentiraj