Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Aktualni Tanko iz SDS

2. november 2007 ob 20:59 | Denis Sarkić |

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je na novinarski konferenci komentiral aktualne politične dogodke in se obregnil ob delo dveh komisij v Državnem zboru, ki po njegovem mnenju ne delujeta v pravi smeri, ampak naj bi ščitili poslanca SD Antona Ropa in njegove obtožbe na račun Janeza Janše v zvezi s prisluhi agencije SOVA iz leta 2004.

Uvodne aktualne misli šefa poslancev SDS Jožeta Tanka:

Tanko na vprašanja novinarjev o vladnem predlogu ustavnega zakona za izbrisane, užaljenosti združenja Sever in inflaciji:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 45 x komentirano
  1. MarkoNi pravi:

    Yes! Stanko’s back!

  2. sproscena.slovenija pravi:

    Opa, Stanko je nazaj. Sem že mislil, da ga je na prižnici nadomestil dokončno Hvauc, pa se je rehabilitiral.
    In spet smo seznanjeni z mnogimi dejstvi.
    Stanko razloži kako je poslušanje župnika v cerkvi med obredom in ljudi pred cerkvijo pred in med obredom poseg v pravico do združevanja itd. Ker niste našli nobenega pametnega argumenta, ste malo nategnili to pravico čez rob. Če župnik javno govori v cerkvi in pride nekdo poslušati, to ni noben poseg v njegovo pravico, saj je sam prostovoljno zlezel na prižnico in začel govoriti. Ali imaste morda slabo vest o tem kaj je bilo povedano ?
    In če ljudje pred cerkvijo paberkujejo o trenutni vaški problematiki je to tudi njihov problem, če to počnejo na tak način, da lahko prisotni to slišijo. Ali imaste morda slabo vest o tem kaj govorijo ?
    Narobe pa bi seveda bilo, če bil študent zlezel v župnikovo spalnico (čeprav bi si marsikateri župnik to seveda želel ?! :) in poslušal kaj tam govori sebi ali s komerkoli bi že tam bil (razen z bogom, s katerim je pa itak v večni ljubezni).
    Ne razumem tudi, zakaj bi bilo poslušanje javno izrečenega poseg v pravico do svobodnega izražanja.
    Zanimivo je tudi kako Stanko spet pogreva takoimenovano afero Rop. Kje je zdaj tista pompozna tožba proti Ropu ? A ste se pokakali zaradi kakšnih dokazov, ki jih Rop drži v roki ?
    Hm, po toliko letih oviranja so zdaj v SDS ugotovili, da je problem Izbrisanih pa vendarle treba rešiti, da je stvar predolga. Kako milostni so postali. Po mojem prej živčni. Tudi glasovi Izbrisanih jim bodo zdaj prišli prav, ko se ladja potaplja. Izbrisani bi bili nori, če bi sprejeli ta deal. Saj vendar niso prostitutke, da bi se pustili nategniti zdaj od te, drugič od druge oblasti.

  3. Carlos Contreras pravi:

    Analitik! Stanko! Ljubavi, pa đes bio!?

  4. Drago pravi:

    Stanko pravi: dejstvo je, da so se tudi druge vlade trudile rešiti problem izbrisanih, pa jim na žalost ni uspelo!
    Na žalost???? Ravno Stanko je bilo zelo proti vsakršni rešitvi, bil je proti Zakonu, razpisali so referendum, katerega so se udeležili samo oni (94%), zdaj bi pa rad ustavni zakon, ki se sprejema z dvotretinsko večino. Blefer! Pa je Stanko res pozabil, da so na izbrisanih gradili volitve, zavajali javnost in zmagali? Jaz nisem pozabil!

  5. bojc1 pravi:

    sproščenko,
    si ti tudi želiš zlesti v župnikovo spalnico? Sanjaš o tem ponoči? Potem pa ne bodi tako bogaboječ in prestopi kdaj cerkveni prag, morda se ti skrita tiha in dolgozatajevana želja nemara naposled le končno uresniči. Saj veš kako pravjo - če ne na tem pa na onem sveti, važno je verjeti in upati, saj upanje umre zadnje.
    Tožba za tojega roparja je vložena, ko jo bodo tvoja sodišča vzela v obravnavo - pa saj veš, sodišča so pa neodvisna, zato so jim tardeči dali doživljenjski mandat. Da furajo zaostanke. Nekateri seveda, vsa čast izjemam. Pa ne bit živčen, čas teče, sodni mlini meljejo počasi, a zanesljivo!

  6. bojc1 pravi:

    Drago,
    poslanec se piše Tanko, vsaj ti ohrani nivo, če ga že ss nemore.
    Si ti tudi izbrisan? Si špekuliral ob osamosvojitvi, sedaj ti pa diši odškodnina? Samo vprašam, ne mi zamerit.
    Pa ne blefiraj in ne bebavi, kdo se je udeležil referenduma, boš počasi res izpadel kot škrba tožibaba s placa. Se mi zdi, da znaš bolj objektivno in kritično povzemati in presojati dejstva.Ali pa se spet motim?

  7. Drago pravi:

    Ja Bojc, kot ponavadi se motiš popolnoma v vsem, kar si napisal! Pardon, pravilno pa si zadel priimek Tanko. Bravo! Napreduješ! Kar se tiče izbrisanih pa vidim,da ne veš ničesar. Tako kot večina desničarjev, ki jih je JJ zavedel leta 2004.
    O sebi nerad pišem… sem “čistokrvni” Slovenec, po očetu,materi,dedu,babici,pradedu,prababici in še….
    Glede moje presoje dejstev imaš tudi prav. Rad komentiram stvari, ki jih dobro poznam. Če pa jih ne poznam, ponavadi to napišem.
    In… tematiko izbrisanih zelo dobro poznam, verjemi!
    Izbrisani so ena velika napaka naše države. V to trditev ne verjamejo samo tisti, ki manipulirajo z javnim mnenjem in predvsem tisti, ki niso seznanjeni o podrobnostih ali so zavedeni s strani “svojih”. Če bi se malo poglobil v problem, bi videl, da imam prav!
    Praviš, da bebavim glede referenduma. Ni res! Izbrisani so “izbili” okoli leta 2002. Ropova vlada (Bojc,pazi na pritisk!) je hotela problem rešiti. Pripravila je dva zakona in enega dala v DZ. Takrat pa se je začelo. Manipulacije, nabiranje volilnih glasov, zavajanje javnosti, na koncu zmaga na volitvah. Ustavno sodišče je vse potrdilo. Potem pa se je zgodil referendum, ki se je imenoval približno tako: referendum o uveljavitvi 8. točke ustavne odločbe št…približno tako, ne me držati za jezik. Na tem referendumu so odločali o človekovih pravicah, kar je nedopustno v svetu. Levica se referenduma ni udeležila (tudi jaz ne, prvič odkar imam vol.pravico), pozivom Janše so sledili samo njegovi. Rezultat je bil PROTI uveljavitvi 8.točke..itd. preko 94 %. Če se prav spomnim je bilo 94,68 %. Več kot na dve decimalki ti ne morem povedati.
    S tem se je problem zabetoniral (ljudska volja pač, poznaš to?). Ker pa problem drugače, kot je bil zastavljen takrat, ni mogoče rešiti, si je janševa vlada izmislila novo ime zakona (ustavni), vsebina pa bo malodane enaka. Še individualno reševanje so umestili. Če si malo pravnika veš, da je odločba individualni pravni akt. Torej je tudi to že bilo. Važno je, da bo narod mislil: zdaj so pa rešili.Vsebina enaka, naslov zakona drugačen. Manipulacija! In ti Bojc, si tudi padel v to!
    Vem, da ne bereš daljših komentarjev, pa ga vseeno preberi, tudi komentiraj!
    Največje zavajanje pa je v tem ,da so izbrisani delovali proti Slo, ter da ima to neko zvezo z državljanstvom. Nič nima zveze. Ljudje, ki niso vzeli državljanstva, so hoteli ostati tujci v Sloveniji. Tako kot Slovenci npr. v Nemčiji. In te so izbrisali, iz maščevanja! Drugih tujcev niso, samo južnjake. Zahtevati od tujca, ki ima stalno bivanje pri nas, da zna jezik, je tudi manipulacija. Lahko pa to zahtevaš od ljudi, ki so vzeli državljanstvo. Pa naj bo dovolj. Preširok debata je to…

  8. Drago pravi:

    Bojc! Ko si odgovarjal sproščeni.sloveniji (po tvoje sproščenko) si napisal, da je tožba zoper Ropa vložena. Res je, tokrat imaš prav! Ampak vložena je na nepristojno sodišče. Tega ne veš? Tudi Janša in njegov odvetnik tega ne vesta? Halooooo!

  9. noT(h)anks pravi:

    hehe med pripravljenim govorom se uspe še kar kontrolirat, pri odgovarjanju na vprašanja pa tega ne zmore več in govorica telesa pokaže v kakšni zadregi je, ko mora govorit neumnosti. zdaj pa ne vem, a naj bom vesel, ker se vsaj zaveda kaj govori, ali žalosten/jezen, ker kljub zavedanju to govori.

  10. Furja pravi:

    Vse kar Tanko govori vsak teden na novinarskih konferencah je samo obsesivna-kompulzivna motnja. Nekateri morajo neprestano umivat roke, drugi morajo neprestano čistit čevje, tretje ne smejo hoditi po črtah, peti imajo do potankosti zdrgnjeno stanovanje….. Tanko in ostali JJ-jevi veleumi, pa imete pač motnjo neprestanega napadanja in iskanja teorije zarot, ki jih vidi JJ.

  11. MarkoNi pravi:

    Analitik ni omenil, da je vlada za predlog zakona o izbrisanih že dobila opozorila od Amnesty International (pa še bivša ustavna sodnica lepo razloži odločbo)

    http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,249851

  12. Neja pravi:

    Furja, a zato, misliš, je predlog novega zakona o “prisilni” hospitalizaciji na psihiatrijo?

  13. 007 pravi:

    Hura. Veliki Analitik komunistov se je vrnil na odprto sceno. To je to. Ma kakšen Hvauc ali kdo drug, čez našega Analitika ga ni, pa čeprav se mu od obsedenosti s komunisti pripeti lapsus in namesto slovenske demokratska stranka blekne kar social demokratska stranka.
    V prvem prispevku je bleknil SAMO 3x DEJSTVO JE, v drugem pa 4X. Se je popravil. Ni kaj. Boljša retorika pridobljena na zadnjem schnell kursu se mu pa že pozna. Še malce in glej ga zlomka, pojavil se je novi Kardelj Edi. Do takrat pa lahko trosim še nekaj neumnosti. Npr: komisija je pozabila povabit poslanca Petka. Ma, Analitik ne seri. Vem, da je že nekaj časa od takrat minilo in ti naivno misliš, da smo pozabili. Ma, kje pa? Klicali so ga, vendar se ni oglasil, potlej pa cvilil kot Kalimero. To je prva traparija, druga pa ta, da vam je Rop povzročil škodo v stranki. Povzročil ti jo je veliki vodja, Mesija s Kaščakovga hriba, saj v nadaljevanju sam sebe negiraš in rečeš, da je Rop na nezakonit način nekaj izjavil, kar je bilo pridobljeno na nezakonit način. V isti sapi se ne zavedaš, kaj rečeš. Torej priznavaš tudi ti, da je veliki vodja paktiral z Sanaderjem ter umetno ustvarjal krizo v Piranskem zalivu. Možno je, da je vse skupaj pridobljeno na nezakonit način, ampak slišati je bilo to , kar je Rop izjavil, pa čeprav ne nezaknirt način. Ali potem takem trdiš, da se Veliki vodja ni dogovarjal za incidente, kljub temu, da so ga nezakonito prisluškovali. Analitik! Majčken nasvet, pa bo takoj boljše. Poslušaj se po tiskovki vsaj enkrat kaj blesaviš. Vsakič bo boljše, boš videl. Za konec pa še velika doza poznavanja pravnega reda v Sloveniji velikega Analitika. Ustavni zakon je nad odločbami ustavnega sodišča. Ja,ja, to sedaj trdiš zato, da bi na glasovanju z dvotretjinsko večino v parlamentu bili krivi še v opoziciji, ker ste tačrni izpeljali nezakonit referendum o človekovih pravicah in se ga udeležili kar v 94%.( o tem je nekje pisal že Drago). Analitik, kar takoj nazaj na schnell kur in vprašaj svojega Velike vodjo oz.Mesijo kaj bi storil, če na polaganju vencev ne bi bilo veteranov iz vrst teritorialcev. Čakamo tvojo novo tiskovko.

  14. O.N. pravi:

    Če ne drugo, bi morala ljudem že enkrat končno, začeti presedati vsaj ta oholost Alfa samcev, ki si domišljajo, da lahko stegujejo svoje parklje prav v vsako poro človeškega življenja. Oh, naši Bogovi, blagoslovljeni nad vsem, kar leze in diha!

    Najprej so pred 15 leti nepopravljivo zasrali življenja cca 18.000 !? ljudem - in - njihovim družinam ! , nato so 10 let to skrivali pred našo presojo, sedaj pa že 5 let gledmo njihov hausbal, ko se kegljajo s človeškimi življenji.
    Danes izbrisani, jutri morda TI, Bojc1. Pa ne sanjaj, da bo kaj bistveno drugače, kot je sedaj. Razen, da bodo s tvojim življenjem morda balinali.

    Kaj pa to pomeni in kako se to dela “špekulira ob osamosvojitvi”??? Uauuu, to pa mora biti nekaj kunštnega. Jaz namreč ne kužim - zabitost pač. Izbrisane so najprej imeli za maso nepismenih čistilk in podobne “golaz…”, kot je rekel dotični gospod -tudi Alfa. Sedaj naenkrat, glej ga zlomka, pa ti oni “špekulirajo” in to celo ob osamosvojitvi ??? S čem to? Prosim vas, pomagajte in razsvetlite moj pomanjkljivi um !

    LP

  15. sproscena.slovenija pravi:

    Bojči:
    ponovno se na vso moč zabavam ob branju tvojih odgovorov. Ker mi ne prideš do živega in te to zelo jezi mi hočeš naprtiti, da sem gej. Kot tvoji učitelji učijo, so očitno geji ena kategorija ljudi, ki če slučajno spadaš vanjo, si pa res nekaj slabega. No, naj te razočaram, da to nisem. Popolnoma nič me ne zanimajo trdi, mehki, dolgi, kratki, debeli, suhi, smrdljivi, dišeči ali kakršniže še obstajajo, še najmanj pa od župnikov kurci. Tudi otroštvo je bilo povsem OK, nobenega zlorabljanja. Morda sem imel srečo, ker me starši niso silili h krožkom tipa verouk, kjer se močno poveča verjetnost za zlorabo v otroštvu.
    Naj te razveselim: cerkveni prag sem prestopil že večkrat, predvsem v kulturne namene med pohajkovanjem po svetu. Seveda so te zgradbe pompozne in iz arhitekturnega stališča lepe ter zgodovinsko pomembne. Simbolično pa gre človeku na bruhanje, če pomisli, koliko zgaranih življenj je za gradnjo takih zidov, zlatih oltarjev in kar je še druge bogate navlake.
    Ja in Drago ima prav. Tvoj preljubi, dragi JJ, je vložil tožbo na napačno sodišče. Oz. če sem pravilno obveščen je tožbo spisala neka Urškina prijateljica, ki pa je očitno še tako zelena, da ne ve na katero sodišče se kaj vloži. Diletantsko.

  16. Neja pravi:

    A se zdaj okoli JJ sučejo same Urškine prijateljice, z ministrico vred? Ne morem verjeti, da bi pisanje tožbe prepustil “zeleni”, razen če je bil njegov pravi namen zavlaaaačeeeeevanje.

  17. sproscena.slovenija pravi:

    Neja:
    ko začne moški razmišljati s tamalo glavo se dogajajo čudne stvari…

  18. Aleksandar Todorović pravi:

    Kaj nam je povedal Jože Tanko ?

    1.: Slavico, Cvetko,Marka in Janeza ustavi policija po ugotovljeni prekoračitvi hitrosti.
    Slavica, Cvetka, Marko in Janez se preštejejo in skllenejo, da odločitev policaje dajo na glasovanje.
    Po glasovanju je izid 4 proti kaznovanju in 2 (policista)za kaznovanje.
    takšen je bil tudi referendum.
    V krasni državi živimo, državi v kateri je DZ nad Ustavnim Sodiščem.
    Kaos dragi moji.
    S. Koreja, Kuba, Kitajska, nekdanja SSSR, SFRJ, Rumunija….
    Če se dobro spomnim glavni razlogi za Sl. osamosvojitev so bili demokratični vzgibi; spoštovanje človekovih pravicah, vladavina prava….

  19. bambi molester pravi:

    Zakaj ima večina SDSovcev tako podobne obraze, oz. izraze na njih? A jih sprejemajo v stranko na podlagi nekih posebnih estetskih kriterijev ali je to zgolj slučaj?

  20. Doktor Jojboli pravi:

    @bambi molester: kvečjemu posledica “domače” frontalne lobotomije.

  21. bojc1 pravi:

    bambi, pošlji fotko da bodo lažje ocenili,če si že dovlj lep za v SDS, sicer kar ostani v LDS-zares-sd…

  22. bojc1 pravi:

    Todorović
    ti sploh ne razumeš zakaj smo se osamosvojili, škoda le, da ti je pri tem razpadla tvoja SFRJ - pa vseeno, te vprašam še enkrat: če se tu počutiš neželjen, ne bi razmislil in aktivno spokal? Ali čakaš na odškodnino za svojo špekulacijo? Tudi lds sd zares manipulirajo s tabo, takoj ko bi ti jo prisodili, bi leteli iz parlamenta. Z enarjem ne bo nič, zato se čim prej umiri! Ali pa pojdi nazaj domov, tam te gotovo čaka raj na zemlji.

  23. bojc1 pravi:

    MarkoNI
    AI in bivša (rdeča) ustavna sodnica naj čim prej začno zbirati prostovljne prispevke za deportacijo ali vzdrževanje gnid, ki so ob osamosvojitvi taktizirali. Komur je storjena krivica, naj se obrne na sodišče - Krivic in ostala pravna stroka pa naj jih zmagoslavno popelje do ureditve statusa, brez pozivov in “pomoči” AI, medijskih nebuloz….izbrisani niso prihodnost Slovenije!

  24. bojc1 pravi:

    # Neja pravi:
    3. november, 2007 ob 18:03

    A se zdaj okoli JJ sučejo same Urškine prijateljice, z ministrico vred? Ne morem verjeti, da bi pisanje tožbe prepustil “zeleni”, razen če je bil njegov pravi namen zavlaaaačeeeeevanje.

    Bi morda ti lahko kaj pomagala? Pa tvoj somišljenik, sproščeni s tamalo glavo? Je hiper inteligenten…

  25. bojc1 pravi:

    sproščeni,
    ne vem če si gej - me pa tvoje pisanje o župnikovih spalnicah skrbi, da si bil kakorkoli zlorabljen v otroštvu (razen da si totalno pokvarjen, ker kar vsem duhovnikom povprek pripisuješ, da so pedofili). Si ti morda tudi zamaščen in imaš rad otroke blizu v svoji postelji?

  26. bojc1 pravi:

    Drago, tožba in razsodba čez nekaj let v primeru JJ-Rop (popolnoma nedostojne izjave za bivšega šefa vlade,zakaj ni ukrepal 2004 in bi JJ, če bi bilo res, kar laže, gladko izgubil volitve) bo manj pomembna od škode, ki jo je hotel povzročiti v 2007; sramota za SD in Pahorja je, imeti tako budalo lažnivo izdajalsko nekredibilno v svojih prvih vrstah - s tem si pahor samo škodi, ker Rop ne bo dal miru, še bo po otročje bebavil in rovaril.
    Da se motim v vsem - nisi še natančno pojasnil, zakaj je do problema izbrisanih sploh prišlo (ker se niso želeli registrirati - prijaviti, sedaj pa čakajo visoke odškodnine?) - niti realnih možnih rešitev (jasno in kratko); so se v naprej pripravljeni odpovedati astronomskim odškodninam, ki jih nekateri izmed njih napovedujejo. Bi jim jih ti dal? Si potemtakem eden njih “čistokrven” Slovenec?
    Pa še to: ali nima država prva suverene pravice, komu bo (v skladu z aktualno zakonodajo) priznala pravice in DOLŽNOSTI državljanstva,stalnega ali začasnega bivališča,delovne vize…Mnogi južni priseljenci so pridni, mnogo jih tudi generira kriminal, a prihaja nov val lačnih ust iz Romunije….

  27. Drago pravi:

    Bojc: sicer sem ti poskušal razložiti moje videnje o izbrisanih malo bolj obširno na drugi strani, poišči malo naprej. Zato ti tukaj ne bom odgovarjal.
    Samo nekaj bi te vprašal: na podlagi česa trdiš, da je Rop lažnjiv? Vidiš, ti si že obsodil, kot ponavadi. Poglej, jaz mu pa verjamem!!! In upam, da bo to na sodišču dokazano!
    Ti mu ne verjameš nič. Priznaj, bi mu en teden pred volitvami 2004 verjel? Ne bi!!! Takrat mu tudi jaz ne bi! In nihče!
    Ps: ali mogoče veš, zakaj ne objavijo vse štiri posnetke? Vlada jim ima!

  28. Aleksandar Todorović pravi:

    Dragi Bojc,
    Samo če pravno ali tudi kako drugače (načelno) odgovoriš na naslednja vprašanja se lahko nadaljujeva pogovarjati :
    Pa ne mi zamerit prosim. Menim, da te nekdo žejnega vodi preko vode, maže tvoje otroke, tako kod so mene zamazali zločinci Srebrenice.
    1 )Zakaj je Bojc avtomatično dobil državljanstvo novorojene države Slovenije ? Istočasno pa je B.Ivan. rojen na Šentilju pred koncem druge svetovno vojne, moral za takse dati pol kilograma govedine ?
    In ker tega ni naredil-sledil je izbris polnih 9 let(pokojnina, zdrastveno, deportacija….), neglede na vse pravne poskuse, da spet postane član svoje družine, katere glava je, lasnik lastnoročno narete hiše…
    1a ) Š. Adolf rojen v M. rojen istega leta kod B.I. nemškim staršem ni bil izbrisan, čeprav ni dal pol kg. govedine.
    2. Nobeden od bratov dvojčkov rojenih v Radencih ( M. in S),ni kupil takse v vrednosti pol kg govedine.
    Brata S in M končata gimnazijo, prav v času osamosvojitve. Brat M se vpiše na fakulteto in jo uspešno konča.
    Oseba (brat dvojček S, ki je 10 minut starejša)se še sedam -osem let bori, da se mu izda osebno iskaznico, in se skriva pred policijo, ki bi ga prepoznala za “ilegalno bivajočega na tlu Slovenije”, ker tudi če policija preverja RSP ugotovi, da ga ni v registru. To menda veš kaj delamo z ilegalci.
    pa da ne širim.
    Predvidevam : a)da neboš zamaral možgane
    b) da boš ostal na liniji desničarskega stališča
    C9 da boš vklopil sive celide (ONAKO PO POŠTENJU, KAO ČOVEK DO ČOVEKA)

    Lahko pa ti malo razbrenenim vest. Janša ni bolj kriv tako kod so naši tapravi “levičarji”. K večjemu manj. Komaj sedaj (od 2002)se cementira v zgodovino nacisma.Ne govorim napamet. Dokumentacija je preobimna.
    Komaj čakam na tvoje odgovore. Ampak najrajši bih bil, da ne odgovoriš, da si vzameš čas in enkrat prideš k meni na pivo-dva. Potem dolgo neboš mogel spati.
    Povedal bi ti tudi kako je to delalo ostalih 22 novonastalih držav po padcu berlinskega zidu.
    Slovenski patent je unikaten.
    Aco

  29. bojc1 pravi:

    Drago, kako veš da jih ima vlada? Kje si razložil bolj razumljivo začetek zgodbe o izbrisanih? Rop laže, ker ne posreduje dokazov za svoje trditve, poleg tega pa je ne glede na to, kaj se je JJ pogovarjal s komer koli to, da se je prisluškovalo, ne razlaga javno, če pa že pride do prisluha o ogrožanju državne varnosti, se sproži ustrezne postopke preko policije,tožilstva,sodišč - vsega tega Rop in Podbregar v 2004, ko bi morala (ne lahko!) nista storila. Ropu verjamete pač le najbolj zadrti rdeči verniki - kar me spet ne moti, le da ste spet na strani laži in manipulacije, ki vam je edina blizu in domača. PA da ne bo pomote - če bi mojo državo kdorkoli tako izdal, kot je lagal Rop, bi mu zameril in bi bil zame nekredibilen. Podobno je s podpisom nekdanjega predsednika predsedstva SRS Kučana o oddaji orožja TO v hrambo JA!

  30. bojc1 pravi:

    Aco, zanimate me za začetek dve stvari:
    1. te zanima odškodnina?
    2. si tu, ker nimaš kam iti ali nočeš nikmor drugam iti (zakaj).

    Da ti bom lažje sledil - povej samo svojo zgodbo, zakaj si ti ostal brez stalnega prebivališča,državljanstva,kaj si delal pred,med in tik po osamosvojitvi? Pa brez pol kg govedine…
    Državljanstvo pa sem dobil po starših.

  31. Drago pravi:

    Bojc: Ja kdo drug pa je “šaril” po Sovi tri mesece? Brskali, preverjali in odnašali so razne stvari iz Sove. Znano je, da obstajajo 4 posnetki pogovorov JJ-IS. Do sedaj je na Mag “procuril” en posnetek, oziroma del enega posnetka, v katerem JJ pravi, da ni potrebno pošiljati ribiče v PZ in da dobro stoji v anketah. Vse ostalo se ne sme pokazati javnosti! Predsednik komisije Gantar je predlagal, da se dajo posnetki javnosti, pa tega niso dovolili. Zakaj, odgovori Bojc, če veš.
    Res je to, da morajo biti taki prisluhi zakoniti. O tem naj odločajo sodni organi. Mene zanima, kot državljana, vsebina pogovorov. Če se je res dogovarjalo o incidentih (v korist volitev), potem je to izdaja naroda, Slovenije. Tebi je seveda največja izdaja naroda to, da je Rop izjavil, da je bil OBVEŠČEN o dogovarjanju o incidentih v PZ. Ravno obratno od mene! In če obstajajo dokazi o dogovarjanju, bodo predloženi sodišču. Kajti, če bi jih sedaj obelodanili, to ne bi bili več dokazi. Štekaš?
    Vidiš, da govorim o tem pogojno, ti pišeš v trdilni obliki (Rop laže in pika). In tisti, ki verjamemo Ropu smo na strani laži in manipulacije. To je TVOJ način.
    Seveda pa bo najležje resnico prikriti z ugotavljanjem zakonitosti. To je potrebno, samo mene kot državljana ne zanima 21. in 24 člena Zakona o Sovi, temveč vsebina. Ne ustavno sodišče in ne vem kaj še. Za razlago te spomnim: se spomniš primera, ko je policija prisluškovala znanemu vlomilcu, pa je v prisluhu izvedela, da se ukvarja z preprodajo droge? Pa je bil prisluh za ovadbo glede drog nezakonit, ker ni bilo odločbe sodišča, da se prisluškuje zaradi drog.In je zadeva padla! Zakonitost!!!
    Toliko o o tem. Glede veteranov sem ti odgovoril na “Vlada pred vsemi”, glede izbrisanih pa na “Rešitev izbrisanih”. Tam kamor komentarji spadajo. Ne moremo pljuvati po vseh straneh, kar se nam v trenutku zazdi!!!

  32. Aleksandar Todorović pravi:

    Bojc,
    “Nihče ni kriv, dokler se mu krivda ne dokaže”
    Odškodnina me zanima le zaradi principa. Vodim en sodni postopek, (ki je povezan z izbrisom), proti ministrstvu za delo družino in socialne zadeve že od 1996., ko mi je država povrnila ukraden status.
    Glede nezakonitega ravnanja tega ministrstva sem 2001 zmagal na U.Sodišču.(dovoljenje za delo)
    Pomeni, da so mi “uradno”kršene pravice vsaj od 1996(ko sem sprožil postopek), do 2001. ko sem zmagal na US. Seveda, da sem takoj po zmagi na US, sprožil odškodninski zahtevek, ker mi ves ta čas niso hoteli izdati delovno dovoljenje. Do pikice sem izračunal koliko bi v tem času zaslužil v skladu z mojo stopnjo izobrazbe, in seveda v skladu z minimalno plačo po kolektivni pogodbi + zakonite obresti.Seveda, proces se še vleče. Tako pač delajo naša sodišča. Tebi delajo škodo, ker boš ti plačal. Če pač ne na nižji ravni, boš plačal na višji, ali na majvišji evropski.račun se počasi debeli.
    Pred osamosvojitvijo sem delal v tovarni. “opravljanje tehnoloških meritev” Potem ?-ugani, kaj se ni je sgodilo z službo, delovno dobo, zdrastvenim zavarovanjem….?
    Nočem nikamor.Tukaj sem legalno ustvaril družino, popolnoma enako kod moj veliki prijatelj Vlado Polanec v Skopju.
    Zakaj bih sploh nekam šel, če pa sem tukaj prav zato ker sem se tako odločil še 1977. leta.Rad hodim v hribe, imam nekretnine, šoloobveznega otroka, prijatelje, ženo, in grobove njenih slavnih prednikov.
    Zastavil si mi nepomebna vprašanja, pa sem vseeno odgovoril. Upan, da tvoja proti vprašanja niso le sprenevedanje ali izmikanje razmisleku -zakaj je en dvojček izbrisan, drugi pa ne.
    Prbaj vsaj ugibati. če ne prideš do logičnega odgovora, ti lahko priznam, da sem se tudi jaz dolgo mantral z logiko veliko podobnih primerov. Danes se ne mantram več. Sedaj se mantrajo glavešine, ker so dale ukaz o streljanju z izmaličenimi paragrafi.
    Zakaj sem ostal brez stalnega bivanja? Na to vprašanje je že odgovorilo Ustavno Sodišče, in je prav iluzorno 18.305 krat zastavljati takšno vprašanje.
    Aco
    Daj razmisli !

  33. nogavička pravi:

    @bojc1, ne klamfej.

  34. Drago pravi:

    @Aco: Pojdi na stran “rešitev izbrisanih” od 31/10-07. Tam imaš konkretno vprašanje Saša!

  35. Aleksandar Todorović pravi:

    Hvala Drago, previdel sam Sašovo vprašanje. Odgovoril sem.Sedaj poskušam z Sašom uspostaviti kontakt, da ga lahko svetujem.
    Upam, da se bo Bojc 1 oglasil z tehtnimi argumenti, ali vsaj z konkretnimi vprašanji, ki ne zadirajo v moje osebno življenje.

  36. Aleksandar Todorović pravi:

    ČLOVEKOVE PRAVISE SO NAD DRŽAVNIMI IN NAD NACIONALNIMI PRAVICAMI.
    poenistavljeno-prepvedano je v imenu države ali nacije ubijati, mučiti,…brez zakona kaznovati, …in tudi brisati iz RSP.Kršitelji se sankcionirajo.
    Vijetnam, Srebrenica, Irak, Bavčar in Debelak, so izpisali eno grdo stranico o zgodovino prav tistih, ki jih v imenu države ščitijo, ter jim pomagajo, da krivdo prenašajo z osebne odgovornosti na kolektivitev-na nas.
    Prav zato trdim, da še nihče ni naredil takšne škode za ugled Slovenije kod inicijatori referenduma.
    Ugled moje ženie otroka, Bojca je od 04.04.04.omajan…. ker je individualna krivda dobila nacionalni ton.
    Referendum je še en presežek -izvirni patent ljudi, ki ne razmišljajo v skladu z začetnim stavkom in jim je malo mar za ugled. ČAST IN OBLAST so vzrok, mi pa aplaudiramo.
    Dojet ta začetni stavek niti ni tako težek misleni proces. Potrebno je le biti realen, realno in ne pristransko ocenjevati tudi svoje najbližje,znati sebe pogledati v ogledalu katero ima certifikat o nepogrešljivosti projekcije zrcalne slike.

  37. lucko pravi:

    Mene zacenja skrbeti, da ze sam zacenja vrjami kar govori… Bo se v norisnici koncal…

  38. Aleksandar Todorović pravi:

    Dragi LUCKO,
    imaš pravico na svoje mnenje, tako kod ga vsi ljudje demokratičnega sveta.
    Dejanja so pa nekaj povsem drugega. Pazi da te na podlagi mišljenja kogarkoli ne “odpeljejo” v dejanja.
    Ma bre Lucko, radnja i (ne) delo se kažnjava-imaš sreću.Nema danas ema te državne granice koja bi ti kao “lojalnom” podaniku garantirala nekažnjivost za RADNJE.
    Se grma stavit, da bodo tvoji (bodoči ?)otroci imeli popolnoma drugačna stališča.
    Ali je tebi to sploh jasno.
    lp, Aco
    ps: Mogoče pa me le provociraš ? Tokrat ti je uspela uporaba tudi mojega najmočnejšega oeodja.

  39. bojc1 pravi:

    Drago
    odloči se (enkrat si flancal, da si malo pravnika) torej zakon o Sovi v celoti velja (tudi zate) ali ne. Rop laže, dokler ne predloži dokazov - obtožil je, naj dokaže, to je vse. Potem mu bom verjel in se mu opravičil. Ne ravna zakonito - tudi če so prisluhi bili, morajo biti zakoniti, nato pa se sproži mehanizem policija-tožilstvo-sodišče in ne bivši predsednik vlade,razumeš postopke in minimum pravne države. Če je Rop želel Janši škoditi, je to podlo (uporabij sem pogojnik!), sploh pa nenavadno, da se oglaša po 3 letih. Prepričan sem, da ga je močno zaneslo, a naj dokaže svoje trditve. Prvi je govoril o tem, naj to podkrepi z dokazi. Kot šef bivši vlade jih bi pač moral imeti, preden je spregovoril o tem v javnosti (čeprav se tega nikjer v EU ne ppčne). Kje so in koliko je posnetkov, veš ti očitno bojle od vseh vpletenih, zato kar pomagaj še naprej pri razkrivanju resnice. Zanimivo, da veš kaj je kdo delal na Sovi in odnašal (tudi Gantar &co).Zakaj in kje je kaj, še enkrat res nimam pojma.

    “Če se je res dogovarjalo o incidentih (v korist volitev), potem je to izdaja naroda, Slovenije. Tebi je seveda največja izdaja naroda to, da je Rop izjavil, da je bil OBVEŠČEN o dogovarjanju o incidentih v PZ. Ravno obratno od mene! In če obstajajo dokazi o dogovarjanju, bodo predloženi sodišču. Kajti, če bi jih sedaj obelodanili, to ne bi bili več dokazi. Štekaš?”
    Če je do takih dogovorov prišlo, je to popolnoma v nasprotju z interesi obeh držav! Še enkrat - v primeru nezakonitosti in kršitvah zakonodaje in pravnega reda R Slovenije, o katerih je bil Rop domnevno obveščen, bi moral TAKOJ in NEMUDOMA sprožiti vse potrebne postopke zoper nezakonito in škodljivo ravnanje - 2004 in ne 2007!!!!!!! Tega ne štekam.Mimogrede - ti uporabljaš trdilnik-v prihodnosti bodo dokazi predloženi sodišču - torej veš tudi ti zanesljivo, da obstajajo? Imaš kakšen (ne)posreden dostop do SOVE?
    Sam ne pljuvam po vseh starneh, tudi če se ti to zdi.Pa zanimivo, navajaš da te tudi US ne zanima…zelo zanimiva trditev.
    Glede primera, ki ga navajaš - ja žalostna je tale naša zakonodaja.Zelo.

  40. bojc1 pravi:

    ACO
    Odškodnina me zanima le zaradi principa….
    se strinajm o krivdi in obsodbi vendar bi te morala odškodnina zanimati kot pošteno nadomestilo za izgubljeno priložnost in možnost. Ne bom se spuščal v vsak posamezni primer - kaj je kdo počel (na črno,na sivo ali belo, je kljub izbrisu bl zavarovan in koristil zdravvstvene,šolske in druge usluge R Slovenije zase in svoje najbližje..) pomembno je, da čim prej,dobronamerno in učinkovito,pravično (če se to sploh da) pridemo do rešitve in zaključka tega nepotrebnega problema - morda je šlo za napako,špekulacijo,luknjo v zakonodaji…ne bom ugibal, saj imaš prav - nekateri so odlično (celo predobro) plačani, pa naj rešijo ta problem.
    Zaupaj mi še eno malenkost - je slovenski jezik res tako težak, da ne moreš po 30 letih napisati nepremičnine…..? Brez zamere in uspešno rešitev tvojega primera v skladu z zakonodajo in pravično situacijo - čeprav ne razumem, zakaj je 150.000 ljudi zmoglo,znalo in hotelo urediti status, nekateri pa ne? Niste hoteli ali verjeli v R Slovenijo, bili v času prijav kje drugje?

  41. bojc1 pravi:

    nogavička,konkretneje,ne si praskat prstov po tipkovnici!Klamfa klamfasta.

  42. bojc1 pravi:

    Aco navaja:

    “Upam, da se bo Bojc 1 oglasil z tehtnimi argumenti, ali vsaj z konkretnimi vprašanji, ki ne zadirajo v moje osebno življenje.

    Se grma stavit, da bodo tvoji (bodoči ?)otroci imeli popolnoma drugačna stališča”

    kar se mene tiče, rad debatiram (o pametni rečeh), čeprav si ti malo zmeden v pisanju - jasno da sem konkreten in tozadevno oseben do tebe, a nič več kot je potrebno, da razumem tvoj primer; zato ne o 1/2 kg. govedine, pa o dvojčkih (ki jih spet ne poznam)…
    zlasti pa ne napoveduj (in stavi)s pisočimi) kakšno stališče bodo imeli čigavi otroci, veš, imamo en lep pregovor: jabolko ne pade daleč od drevesa!

  43. Drago pravi:

    Pred leti sem slučajno srečal in govoril z g. Todorovićem v Luciji. Imava skupnega znanca. Ko me je vprašal, kaj si mislim o izbrisanih, sem mu odgovoril, da ne bi o tem… da nisem seznanjen, da ne vem, za kaj gre. Bilo me je sram…Želim, da bi bila Slovenija pravna država in da bi bil lahko ponosen nanjo.

  44. bojc1 pravi:

    tudi jaz, v teh pričakovanjih in zahtevah sva si pa končno enaka!

  45. 007 pravi:

    No Veliki Analitik, dajmo novo tiskovko ob predsedniški zmagi dr-Turka. Že komaj čakam. Ne čakat na povratek Velikega Vodje oz.Mesije, da ti da befel, kaj moraš gobezdat

Komentiraj