Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vlada pred vsemi

31. oktober 2007 ob 14:41 | Črt Butul |

Danes smo prejeli protestno pismo Zveze policijskih veteranskih društev SEVER v katerem opisujejo neljub dogodek pri polaganju vencev k pomniku padlim vojne za Slovenijo na ljubljanskih Žalah.

Datum: 30.10.2007

KOMEMORACIJA NA ŽALAH - SPOROČILO ZA JAVNOST

Vojni veterani Zveze policijskih veteranskih društev Sever in Zveze veteranov vojne za Slovenijo smo vsa leta polagali vence k pomniku padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah, ob sodelovanju policijskega ali vojaškega orkestra in pripadnikov garde slovenske vojske ter ob prisotnosti svojcev padlih. Zadnja leta smo v komemorativno slovesnost vključili tudi sv. mašo za padle vojake in policiste. Vedno smo povabili tudi vlado, posamezna ministrstva in druge veteranske organizacije, da se nam pridružijo. Tako je bilo leto, ko je na isti komemoraciji polagalo vence tudi do 9 delegacij.

horvat
Predsednik združenja Sever Milan Horvat Foto: ČRT BUTUL /VEST

Letos je organizacija pripadla Zvezi policijsko veteranskih društev Sever. Določili smo datum 29.10.2007 in k sodelovanju povabili že prej naštete organe in organizacije. Pred približno štirinajstimi dnevi pa se je vmešal Protokol RS in predlagal, da bi polaganje vencev organiziral Protokol tako, da bi en venec položila vladna delegacija, ki bi jo vodil predsednik vlade g. Janez Janša, drugi venec pa bi položila delegacija vseh veteranskih organizacij. Delegaciji bi položili vence pri pomniku padlim v vojni za Slovenijo in pri spomeniku talcev NOB. Protokol je predlagal datum 30.10.2007 ob 10.00 uri. Po krajšem usklajevanju smo pristali na predloge protokola in uskladili ceremonial polaganja vencev (priloga).

Danes, tik pred začetkom slovesnosti, nas je šefinje protokola gospa Benedettijeve obvestila, da je prišlo do spremembe ceremoniala in da bo vladna delegacija položila venec tako kot je bilo predvideno, veterani pa lahko svoj venec položimo šele, ko bo odšla vladna delegacija in se bo umaknila tudi častna enota garde slovenske vojske. Protokol ni dovolil niti prisotnosti veteranskih praporov.

Začudeni, jezni in razočarani smo v dežju obstali na ljubljanskih Žalah in nemo opazovali odvijanje ceremoniala. Vladna delegacija je položila venec in odšla s prizorišča, za njo častna enota garde slovenske vojske, za njo pa večina pripadnikov slovenske vojske in policije, eden redkih, ki je ostal, je bil brigadir Tone Krkovič. Ostali smo veterani, svojci in znanci padlih.

Tako smo prvič po letu 1991 veterani pri obeh pomnikih položili vence brez igranja žalostink in brez vojaških časti. Delegacijo veteranskih organizacij so sestavljali:
- Milan Horvat, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever,
- Srečko Lisjak, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo,
- Tit Turnšek, predstavnik Zveze združenj borcev za vrednote NOB,
- Ivan Pivk, predsednik Zveze društev vojnih invalidov Slovenije in
- Marjan Bevk, predsednik Društva TIGR Primorske.

Verjamemo, da se nič ne zgodi naključno in tudi ta sprememba protokola se ni zgodila naključno. Sprašujemo se kdo je v zadnjem trenutku spremenil protokol? Kakšni so razlogi za takšno spremembo, da so nas veterane, delegacijo petih veteranskih organizacij, ki predstavljajo več kot 100.000 državljanov, dobesedno vrgli iz dogovorjenih protokolarnih aktivnosti?

Zveza policijsko veteranskih društev Sever odločno protestira proti takšnemu ravnanju in pričakuje javno pojasnilo za takšno ravnanje.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi

Milan Horvat
PREDSEDNIK

zastave
Veteran vojne za Slovenijo Foto: ČRT BUTUL/VEST

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 48 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Kdo naj koga razume?

    Drnovšek iz protesta noče na proslave, Sever pa spet iz protesta hoče.

  2. Jaz pravi:

    Gre za privatizacijo našega “Domovinskog rata”.
    Referendum za samostojnost je bil skoraj 100%, pravtako sodelovanje in podpora večine Slovencev v dneh vojne.

    Ampak v zadnjih letih nekateri posamezniki skušajo na vse načine (okusne in neokusne) prepričat vesoljno Slovenijo, da so samo oni zaslužni za vse zasluge “našeg Domovinskog rata”. In potem pride do tega, ko si par posamezniko začne krojit zgodovino in lastit zasluge za našo samostojnost. Na koncu izpade, kot da se na referendumu ni izjasnilo skoraj 100% prebivalcev Slovenije in kot da sta se na koncu proti takratnemu sovražniku borila samo dva ali trije. Odvisno od trenutne potrebe. Ampak neglede na čas je samo eden vedno zraven - Janez. J. Noben mu ne očita izjemnih zaslug, vse pa izgublja pomen ob tem prisvajanju zaslug vseh ostalih - belih, črnih, plavih, redčih, …

    Zgleda, da je “rdeči četniK” Bata Ž. našemu Janezu J. še vedno idol. Janez verjetno razmišlja tako, če je Bata prepričal jugoslavanske čobane, da je sam premaga in postrelil vse Nemce, zakaj “jaz” tega še slovenskih “čobanov” ne bi mogel prepričat?

    Al nas je? Nekatere očitno!

  3. Neja pravi:

    Ali se začenja že diktatura? Kje so meje?

  4. bojc1 pravi:

    Neja,
    a sploh veš kaj je diktatura? Naj ga. Bededettijeva pojasni, zakaj je prišlo do nespametne in neprimerne spremembe dogovorjenega - torej odlična priložnost,da se vest izkaže raziskovalno, ne le bljuvalno!

  5. bojc1 pravi:

    ego (jaz)
    a bi morda poterjal in počakal odgovor ga. Benedettijeve, da pojasni, čemu ta sprememba v zadnjem hipu? Ne spet v stilu dežek pada, luna gre, nap Janša za vse KRIV je!

    PS pa prosim protestiraj tudi, ko aktualni predsednik države bojkotira proslave in protokol - očitno je prelepo na Zaplani!

  6. bojc1 pravi:

    Neja,
    veš kje so meje - v glavah posmeznikov, omejenih in “žlehtnih”, nekaterih pa tudi odlično priviligiranih. Kar nekaj konvertitov boš našla tu gor, do včeraj komunisti, danes (soc)demokrati in največji zagovorniki človekovih pravic. Tistih, ki so jih pobili, ne upoševajo.Pa upam, da te ne moti denacionalizacije - vračava tisto, kar je “elita” (=lumpenproletariat) partijcev po vojni nacionalizirala (pokradla).

  7. Drago pravi:

    @Bojc1: daj se no malo zberi, saj se ti bo do konca zmešalo! Lepo poglej prispevek in komentiraj! Malo preberi svoje komentarje, poglej o čem pišeš. Kaj imajo s tem prispevkom povezavo komunisti, pa nacionalizacija. Bojim se zate…

  8. Neja pravi:

    @Bojc, veš, kako v svoji preproščini razmišljam? Za marsikaj je pomembno, v katerem trenutku (beri zgodovinskem obdobju) začneš analizirati in potem komentirati stvari: RKC in njeno delovanje, komunizem, naionalizacija-denacionalizacija, meja s Hrvaško ……Vse ima svoje vzroke in posledice, svojo dinamiko . In vsak od nas lahko vidi stvari po svoje. Pač glede na to, kako “opremljen” je prišel na svet, v kakšnem okolju je rastel, koliko znanja si je nabral, kako ga zna uporabiti in ob tem “kontrolirati” podzavestne in bolj zavestne težnje in tako naprej. Če “vztopiš” po 2. sv. v., lahko rečeš, da je bila nacionalizacija krivična. Če pa se pomakneš nazaj in pogledaš, kako je kdo krivično prišel do premoženja , in RKC je zame gotovo med njimi, je potem denacionalizacija spet krivična. Seveda se ne more stvari posploševati. Kar se pa naših vladajočih tiče, pa sodim po načinu njihovega ravnanja. Kdor je vzvišen, ciničen, ne zna sprejeti svojih zmot in napak , kdor ponavlja:”Vi ste bili slabši. Tudi vi ste tako delali. Zaradi vas je slabo….” me ne more pridobiti. Čakam na ljudi, ki bodo znali to preseči in pogledali na vse državljane in združiti moči. In Pahor je res dober v retoriki. Bi (bo) tudi v dejanjih?Tudi na teh straneh ostaja vsak na “svojem bregu”, kar je sicer razumljivo. Vendar pa, kako bi bilo boljše, bolj produktivno, če ne zgubljali časa za prerekanje ali celo žaljenje. Kaj s tem dosežemo? Se počutimo heroje? Se spraščamo? Koliko prepričanih bo zaradi tega spremenilo stališča? Je vredno? Se to splača?

  9. bojc1 pravi:

    Neja, pošteno, tudi sam sodim ljudi po dejanjih - in da ne bo pomote, razmere na Slovenskem so bile skrajno zaostrene,socialno slabe pred 2. sv. vojno - zato je kar klicalo po revoluciji. Menim pa, da se z novo krivico ne da popravljati starih, ne? žalostno je le to, da je trenutno za vse kar se dogaja v SLO + alo - kriva (saj nanek način je odgovorna) vlada JJ, vendar zgodbic v stilu: …..kdor ponavlja:”Vi ste bili slabši. Tudi vi ste tako delali. Zaradi vas je slabo….” … ni toliko kot ti pišeš/misliš, gre za nemoč vodilnih, da se skupaj usedejo, nastopijo enotno v okviru zdravih vrednot in kar najboljših rešitev za naprej, ne pa da se kar naprej vpleta RKC, pa domobrani, partizani….
    pri meni ne gre ne za sproščanje,ne za herojstvo - le resnici in dejstvom se skušam približati in biti pti tem objektiven. Drago, ki ga večkrat pohvališ, je levo “objektivno” usmerjen, pa mi še vedno ne razloži, kako lahko “levi” najprej pobijejo,nato pokradejo (nacinalizirajo), 45 let govoričijo o revoluciji,bratstvu,enotnosti,gospodarsko zaostanejo za npr. Avstrijo,nato pa v tranziciji tajkunsko obogatijo in pri tem še ščitijo delavce? Neverjetno sposobni, tile “talevi”.
    Je čas, ko se je treba opredeliti in opozoriti na napake, hkrati pa izbrati manjše zlo. Pahorje odličen retorik, navzven povezovalen, a kaj ko ima za sabo Potrče,Rope,Stanovnike…ki mu niso pustili kandidirati - v funkciji predsednika drćave bi bil odličen,to zna in mu je pisano na kožo, drugo pa so vsakodnevne operativne odgovornosti,naloge…tu se ti zgodijo Romi,tam poplava..no saj bomo kmalu videli, volitve so vsaj na 4 leta, izberimo si najboljše, ki si jih zaslužimo….

  10. Drago pravi:

    @Bojc1: Poanta tega prispevka je v tem, da veterani prvič po osamosvojitvi niso sodelovali na komemoraciji, ker jim je to preprečila vlada! Bojc, prosim, da komentiraš samo in izključno to dejstvo. Pusti leto 45 pri miru, pa komuniste, pa poboje in drugo. komentiraj prispevek. Če tega ne moreš je bolje, da malo počakaš, pa boš komuniste komentiral pri drugem prispevku! Ti je zmanjkalo “špage” ???

  11. Črt Butul pravi:

    Ljubljana, 31. oktober 2007

    SPOROČILO ZA JAVNOST

    Protokol Republike Slovenije obžaluje, da je pri včerajšnjem polaganju vencev k pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na ljubljanskih Žalah prišlo do nesporazuma z veteranskimi organizacijami, ki so se prav tako poklonile spominu na padle za samostojno Slovenijo.

    V procesu priprav na polaganje vencev in usklajevanju scenarija tega dogodka je očitno prišlo do neljubega nesporazuma, posledica katerega je bil zaplet pri sami izvedbi slovesnosti. Predlog je namreč vseskozi bil, da najprej venec položi delegacija Vlade Republike Slovenije, nato pa še predstavniki veteranskih organizacij. Ti so bili pri polaganju vencev tudi navzoči, nikakor pa ne drži, da bi jim bili prepovedali nositi veteranske prapore.

    Protokol Republike Slovenije nikoli ni imel kakršnegakoli namena izključevati vojnih veteranov, saj se zaveda pomembne in odločilne vloge, ki so jo ti imeli pri nastanku in obrambi Republike Slovenije. Njihova nesebična dejanja iz začetka devetdesetih let so trajno zapisana v vrednostno središče slovenskega naroda ter pomenijo tudi trajen in zgodovinski prispevek k življenju prihodnjih generacij.

    Protokol Republike Slovenije obžaluje včerajšnji neljubi dogodek in se zato vsem veteranskim organizacijam zanj tudi iskreno opravičuje. S predstavniki veteranskih organizacij smo doslej vedno dobro in uspešno sodelovali, prepričani pa smo, da bo tako tudi v prihodnje.

    PROTOKOL REPUBLIKE SLOVENIJE

  12. Črt Butul pravi:

    ZVEZA POLICIJSKIH VETERANSKIH DRUŠTEV SEVER

    Datum: 31.10.2007

    SPOROČILO ZA JAVNOST
    v zvezi zapleta pri komemoraciji na Žalah

    Prejeli smo pismo Urada vlade za komuniciranje, v katerem Protokol RS obžaluje, da je prišlo do nesporazuma z veteranskimi organizacijami in do neljubega dogodka na komemoraciji na ljubljanskih Žalah in da se zato vsem veteranskim organizacijam iskreno opravičuje.

    Ne strinjamo se s trditvijo Protokola RS, da »V procesu priprav na polaganje vencev in usklajevanju scenarija tega dogodka je očitno prišlo do neljubega nesporazuma, posledica katerega je bil zaplet pri sami izvedbi slovesnosti«.

    Prav nobenega nesporazuma ni bilo. Vse kar smo se dogovorili na usklajevalnem sestanku 17.10.2007 in kasnejših pogovorih, je bilo korektno zapisano v scenarij, ki ga je pripravil Protokol RS 26.10.2007. Pri izvedbi, 30.10.2007 pa smo bili iz ceremoniala popolnoma izločeni. Naše sodelovanje je bilo tolikšno, kot od vseh ostalih naključnih udeležencev slovesnosti. Prav tako se ne moremo strinjati s pojasnili glede praporov. Kar precej funkcionarjev vseh sodelujočih veteranskih organizacij lahko potrdi, da prapori veteranskih organizacij niso mogli sodelovati v izvedenem ceremonialu, ko je venec polagala vladna delegacija.

    Takšnega pojasnila Zveza Policijsko veteranskih društev »SEVER« ne sprejema.

    Prav zaradi dvoumnega pojasnjevanja in poskusa zavajanja javnosti in pripisovanju krivde za zaplet na Žalah »nesporazumu z veteranskimi organizacijami« dvomimo v iskrenost opravičila Protokola Republike Slovenije.

    Tudi zaradi tega pričakujemo, da bomo dobili iskren in pošten odgovor.

    S spoštovanjem in lepimi pozdravi

    Milan Horvat
    PREDSEDNIK

  13. Neja pravi:

    Ravno te dni sem brala v “National geographicu” o skupinski inteligenci, ki govori o tem, kako se lahko od mravelj, čebelj, ptic…..naučimo kolektivnega vedenja, kako se znajti v raznih kompleksnih situacijah. Skupina, ki bo npr. upoštevala “čebelja pravila odločanja”, (izražanje različnih mnenj, svobodna konkurenca idej in učinkovit mehanizem za zamejevanje izbire), bo prišla do boljših rešitev….Množice so modre le, če posamezniki ravnajo odgovorno in se hkrati sami odločajo. Skupina ni pametna, če člani oponašajo eden drugega, suženjsko izpolnjujejo zapovedi ali čakajo, da jim kdo pove, kako naj delajo…..

    Vem, da napisano ni v neposredni zvezi s prispevkom, ampak vse me nekako spomni, da nismo “inteligentni: in naši prispevki in vedenje vlade in pomladnih strank in protokola…….

  14. bojc1 pravi:

    Drago, si dočakal odgovor -Protokol, ne vlada! PA mal zdrave pameti v roke, fantje!

  15. Neja pravi:

    Bojc1, kdo pa, misliš, vleče niti Protokola?

  16. brez-vizionar pravi:

    V naslednji potezi JJ žrtvuje konja … kobilo?

  17. Drago pravi:

    Bojc1: po mojem se ti že vsi smejejo, v tej tvoji prepričanosti do nezmotljivosti te vlade! Ja čigava služba pa je Protokol? Pa saj nima smisla s teboj sploh debatirati… še vedno nisi napisal mnenje o tem dogodku! Vse drugo pisariš, samo bistva ne. Ti povem, kaj si jaz mislim o tem? JJ hoče privatizirati tudi osamosvojitveno vojno!!! Ne, tega nam veteranom in državljanom ne bo vzel!!!!!
    Verjemi Bojc,da veliko vem o osamosvojitveni vojni in…. zaradi tega ne maram Janše!!!

  18. 007 pravi:

    @bojc1

    preber si objavljeno diplomsko nalogo na spletni strani zvvs Vrhnika-borovnica pa boš videl kaj je tvoj Mesija ukazal teritorialcem. Vsesplošen napad na vojašnice. Budala blesava, plešasta žal trenutno na ABLASTi. škoda, je samo ker so ga spustl s sladoleda z jagodkami. Ja, ker pa je CIA tako rekla je pa moral revež ven..

    pa še eno kisla na račun velikega vodje ter Mesije. Zadnjič sem se pogovarjal s tipom, ki je bil zaprt na Dobu skupaj z Janšo. Gre za starega kriminalca pa se je spominjal, kako so Janšo nagovarjali, da bi skupaj z njimi starimi barabami igral nogomet.Ne,ne Veliki vodja je odvrnil ponudbo, češ, da je srčni bolnik. Ko pa je sedaj treba igrat fuzbal pa ni več bolnik. Resnica je drugje,. Ni bolan v srcu ampak v jajčevi ter plešasti glavi. Že takrat je dokazal, da je večja baraba od tistih, ki so bili tam zaprti.

  19. Neja pravi:

    Zanima me, če je to že sovražni govor?

  20. bojc1 pravi:

    Drago, kot razumem je šlo za napako protokola - JJ ne more odločati in voditi vsega (čeprav vem, da ti misliš, da bi rad). Sam verjamem v iskreno opravičilo ge. Benedetijeve in je ne bi pozival k odstopu in ne vem kakšni odgovornosti. Očitno se pri nas preveč dogovarja,formalizira in na koncu izpade bistvo. Veterani so (ste zelo zaslužni za osamosvojitev, bila je velika sreča, da se je vojna hitro in z relativno malo malo žrtvami končala (za razliko od krvave morje na Bakanu - kje je že bilo takrat “bratstvo i jedinstvo”?).
    Torej, ni prav, da so izpadli in bili izključeni, upam da se napaka ne bo več ponovila in bodo zamere pozabljene,napaka oproščena in sodelujemo naprej brez izkoriščanje tega neljubega dogodka v primitivne pritlehne namene, ok?

  21. bojc1 pravi:

    neja,
    kot ugotavljaš - najmanj kar je, je nedostojno,primitivno,žaljivo,skrajno neokusno in veliko več pove o pisunu 007 kot opisanem. Škoda, če ima Pahor take simpatizerje,podpornike in volilce. Sam bi se ognil takih nestrpnih, sovražnih in primitivnih ljudi. Še en dokaz več, kaj je vest - žali vse ljudi, koliko bolj, toliko bolje. Sramota za uredništvo.

  22. bojc1 pravi:

    007
    ne gre za mojega, skrbi me pa za tvojega političnega izbranca - delaš mu večjo škodo kot si sploh lahko misliš.
    Pa kakšno družbo imaš okoli sebe stare kriminalce - ti to kar javno, res si zanimiv. Pa da je JJ večja baraba od unih tvojih znancev z Doba, res nisem vedu. Hvala za opozorilo. Koga svetuješ, naj podpremo državljani na prihodnjih volitvah v DZ?

  23. bojc1 pravi:

    Drago
    niti ta niti nobena pretekla ali prihodnja vlada ni nezmotljiva, ok?

  24. bojc1 pravi:

    PS
    kje se kupi delnice osamosvojitvene vojne?
    Da se ti res ni zmešelo…

  25. bojc1 pravi:

    zmešalo

  26. bojc1 pravi:

    # Neja pravi:
    1. november, 2007 ob 20:10

    Bojc1, kdo pa, misliš, vleče niti Protokola?

    vem, šefica,glavna in odgovorna je ga, Benedetti, delala že pod prejšnimi vladami (vsaka zlonamerna misel na namerno napako je čista pomota). Bo OK?

  27. Drago pravi:

    Bojc, dobro si speljal to. Ajde napaka! Dobro, vendar je JJ videl vse veterane, ki so na dežju stali in čakali, da bo on končal svoje opravilo. Pa ga ni nič zanimalo. Lepo je odkorakal mimo skupaj s častno četo. mimo “svojih” veteranov in svojcev!!! Napaka se zgodi, res je. Meni osebno to ni napaka!!! Če so 15 let sodelovali v protokolu, letos pa ne, ne more biti napaka! Saj veš, kako se prepisuje scenarij iz leto v leto. Ta pa je bil nov!!!

  28. 007 pravi:

    @Bojc1
    jaz bi recmo ,,podprl,, tebe!!!!!!!

  29. sproscena.slovenija pravi:

    v bojcu gnev se kuha

  30. bojc1 pravi:

    007
    hvala a ne bo potrebno - nisem prikopljen na državni (davkolačevalski) denar. Raje skupaj iščimo kar se da dobre in razkrivajmo slabe, ki jih plačujemo…

  31. bojc1 pravi:

    ss
    ni res - se le za čim manj zlorab in transparentno odgovornost, s čim manj manipulacij.

  32. bojc1 pravi:

    Drago,
    ne gre za “mojo” izpeljavo - gre za nerodnost, ki se je žal in po moje nehote (še ekrat, ne verjamem v nameščenko) pripetila, kaj naj bi JJ naredil, ko so stvari že tekle,kot so, res ne bi vedel…..ampak glavno je, da je JJ spet KRIV!

  33. bojc1 pravi:

    Drago:”…JJ hoče privatizirati tudi osamosvojitveno vojno!!!:”

    a še vedno tako misliš? Parijska mentaliteta - kdor ni naš, ga he treba dikreditirat, likvidirat,lahko tudi fizično (Kučan, NG 1994)!

  34. Drago pravi:

    Bojc1: nekaj sem že “pojerbal” po tebi in sicer to, da se prekmalu zbudim. Pa ne zaradi tebe. Me nič ne preganjaš. Jaz imam pač svoj pogled na to, kar debatiramo. Moram pa ti povedati, da se držim pravila, da v glavnem komentiram le stvari, ki jih poznam, za razliko od tebe.
    Mislim, da je debate okoli komemoracije dovolj, saj smo že povedali vse. S tem tvojim zadnjim komentarjem pa si pokazal vso svojo pokvarjenost. Tako, kot si ti napisal, Kučan nikoli ni izjavil, pa če še tako navajaš kraj in čas (da bo zgledalo bolj verodostojno, hahaha). Je pa o tem govoril že tvoj JJ, samo v drugem kontekstu, malo si pobrkal…
    Praviš: partijska mentaliteta-kdor ni naš, ga je treba….. Ja, ja, zadel si “na glavico”. Ravno v tem je ves problem, ampak koga? Janše!!! Ravno to dela ta tvoj JJ!
    Pa da končam. Konkretno! Slučajno sem predsednik veteranske organizacije v nekem kraju. Je nad 100 članov in zanimivo…nihče ne mara JJ. In to, slednje, je Janša spoznal!!! Spoznal je, da to niso več “naši”, tudi drugje po Sloveniji.Zaveda se svojega madeža! Veterani bodo pa izstavili račun…
    Kako že gre aforizem: “nekdo drug bo plačal ta ček, jaz tega nisem naročil”
    Toliko, dragi Bojc! Da ti bo malo bolj jasno ozadje te “slučajne napake”, koga že??? Po tvojem protokola, po mojem pa…saj sem napisal…
    Lahko mi odgovoriš ali pa tudi ne! Odgovor se mi zdi že poznam! Lp

  35. 007 pravi:

    Slučajna napaka se je protokolu pripetila tudi v Cankarjevem domu dne 31.10.07 ob prazniku Reformacije. SLUČAJNO spet ŠKOF HREN, ki je zažigal knjige. Ma, dajte koga druzga farbat. Delate se že povsod norca in se pri tem celo zabavate tačrni, ker veste, da vam voda teče v grlo. Ampak začelo se je polagati račune in prvi na vrsti je pač Lojzek, a ne Bojc 1. Pa še odgovor tebi. Delnice osamosvojitvene vojne lahko kupil na Masarykovi ali na Brinju v Grasuplju.

  36. bojc1 pravi:

    Drago,
    prepričan sem žal o nasprotnem - da pogosto nimaš pojma, o čem pišeš, le vedno znova te zanese v “levo” - vsaj meni se pač ne zdiš objekiven, včasih žaljiv (Stanko, privatizacija osamosvojitve…), bolj me moti, da nisi konkreten, ko te kaj vprašam ali razvijem temo (vedno rad sprejmem dobronamerno kritiiko,opozorilo in tudi opravičiti se znam za razliko od tebe), ti pa ne odgovoriš ampak prideš ven z novo idejo (Trst,Gorica…).
    Primer: kar od ne vem kje (pa ti sam trdiš, da se na vse, o čemer pišeš, dobro spoznaš) prideš z idejo, do od več kot 100 članov lokalnega odbora veteranov nihče! ne mara Janše - žal malo dvomim v to glede na javnomnenjske ankete, pa vseeno - zakaj ne marate (sovražite?) Janšo? Saj mene tudi kaj moti na njem, da ne bo pomote, a tako sovraštvo in medijski linč so bili v Sloveniji do sedaj deležni vsaj še trije s te strani (Pučnik,Petrle,Bajuk) - zanimivo, da se pri enih ta vzorec kar naprej ponavlja….
    Torej, ti kljub opravičilu protokola vztrajaš, da je to napaka Janše, ker je “spoznal”, da mu veterani ne “pripadate” več, sam pa sprejemam dobronamerno opravičilo Protokola RS, ki ga vodi ga. K. Benedetti. S tem ostajava vsak na “svojem” bregu, prepričana v lastni prav in še naprej neenotna. Veš pa gotovo, kaj pomeni neenotnost - kjer se prepirata 2,tretji dobiček ima. Glede na to, da si 100% čistokrvni Slovenec, je tudi nekaj zavisti,hinavščine vgrajene v te gene, ki pa je v preteklosti morda pomaala preživeti temu narodu, v globalni tekmi pa so to zagotovo nekoristne lastnosti.
    Kdaj drugič bova pa lahko rekla (ker ne spada pod to temo kaj o razlogh za nizko rodnost,predrage avtoceste,onesnaževanju,ločevanju odpadkov in skrbi za okolje,eko in varni vožnji,kaznih,sodnih zaostankih,inflaciji,gospodarski rasti,podjetništvu…vidiš, to so vse teme, ki so tudi v prihajajočem letu in naprej zelo aktualne!
    Veliko uspeha pri nasprotovanju “privatizacije” osamosvojitve velikega JJ ti želim, pa glej,da se boš pravilno odločil glede referenduma o zavarovalnici Triglav - po svoji vesti in razumevanju procesa lastninjenja in umika države iz gospodarstva.
    PS temu sicer močno nasprotuje bivši liberalec Rop.

  37. bojc1 pravi:

    PPS
    pa zanimivo, kako si vseveden, Drago, odgovor, da že poznaš…res si veliko domišljaš! Vesel pa bom tudi konstruktivne kritike “tvojih”.

  38. 007 pravi:

    @bojc1
    kje in kdaj si se pa opravičil? Pa še to: incest škofa Hrena s svojo sestro!!!!!!!!!!!!!!! Čistost pred bogom pa taka. Gotovo se cvre v peklu ter tam kavsa vse povprek. Se bo treba očitno tudi nam na zemlji nekoliko poboljšati, da ne pridemo v pekel, ker smo ,,tardeči,, saj je tam škof Hren s svojim trdo stoječim k….m.

  39. Drago pravi:

    Bojc: nima smisla! Nisem vseveden! Pač razpravljam o stvareh, ki jih po mojem poznam, vsaj malo! Za razliko od tebe, ki komentiraš povsod, “rdeča nit” pa je povsod ista!!! Pa ne bom našteval!
    Kaj sem se zmotil, ko sem napisal, da tvoj odgovor že poznam. Sem se zmotil? Točno tako je bilo, kot sem predvidel. Nikoli nisem trdil, da vse vem, to je tvoj konstrukt! Glede veteranstva me ne boš učil. Sem zelo aktivno sodeloval pri osamosvajanju! Tudi nastavljal glavo. Od tega imam pa….medaljo, spravljeno v predalu! Nisem obogatel s preprodajo orožja, kot nekateri! Nisem odstranil teritorialce iz slovenskega platoja onstran Dragonje in pustil Hrvatom zasedbo prostora, ki smo ga uredili mi in ga oni še sedaj zasedajo! Nisem dajal komande o napadu na vojašnice golorokemu narodu! Nisem organiziral svoje tajne službe, nisem dobil nobenih točk za delovanje v politiki, nisem s svojo ekipo pretepel in hudo poškodoval osebo v Depali vasi, nisem član nobene tuje obveščevalne službe, nisem dvoličnež, ne netim sovraštva v Sloveniji, ne nastavljam žlahte in prijatelje na položaje, ne prodajam državnega premoženja in še in še……in nisem predsednik vlade!!!
    Sem pa mogoče, proti svoji volji, aktivno sodeloval v izbrisu! In zaradi tega malo poznam to tematiko!
    Dovolj imam tvojih očitkov!!! Pregledal si moje komentarje in ugotovil, da sem žaljiv, ker sem Tanka poimenoval Stanko. Sorry, oprosti ti in Tanko. Poglej svoje komentarje, dvoličnež!

  40. Drago pravi:

    Bojc:Z referendumom o ZT si odprl novo debato!? Vedno bolj se mi zdi, da so voden…od koga že: mračnih sil, kot pravi Tanko (ne Stanko)! Pozivaš me, naj se pravilno odločim glede referenduma.Kaj pa je pravilno? Če bi zaupal vladi, bi sigurno glasoval v smislu pravilnega razumevanja procesa lastninjenja in umika države iz gospodarstva. Jaz pa bom glasoval po svoji vesti in sicer tako, da ta vlada ne bo razpolagala s tem premoženjem! Bojim se nakupa novih, ne osemkolesnikov, temveč desetkolesnikov, ko bodo narejeni!

  41. bojc1 pravi:

    007
    ker sem spregledal tvoje “dobronamerno” voščilo Petreletu.
    Si se ti meni pozabil, ko si me podil dol, mi želel naj crknem….
    o zgodbi s škofom Hrenom nimam pojma, kot tudi ne o tvojem k…u ali p…i…..

  42. bojc1 pravi:

    Drago,
    “….nisem s svojo ekipo pretepel in hudo poškodoval osebo v Depali vasi, nisem član nobene tuje obveščevalne službe, nisem dvoličnež, ne netim sovraštva v Sloveniji, ne nastavljam žlahte in prijatelje na položaje, ne prodajam državnega premoženja in še in še……in nisem predsednik vlade!!! “….
    TO SLEDNEJ NI NUJNO RES - KAJ PA ČE SI ROP?
    A sedaj boš pa še Depalo vas pogreval…..eno osebo..ha ha ha si pozabil da je šlo za neregistriranega kvazitajnega sodelavca policije z naknadno registracijo,propadlega podjetnika, ki je zalezoval VOMO? Dobil je par klofut in bil hudo poškodovan….kaj pa se je šel tajnega sodelavca….ne netiš sovraštva (ne, ti sploh ne),še manj si dvoličnež - ti si enoumnež! Kje vse imaš žlahto in prijatelje nobenga tu gor ne briga,sicer pa tvoj Rop, Lahovnik &co kar naprej govorijo, da je treba privatizirat . sam ne tko, pregledno, ampak da njihovi (tvoji) pocen kupijo (kupite)…..sploh ne veš več, kaj bi sam s sabo, ostareli vetran - dokaži že enkrat kdo se je okoristil s trgovino z orožjem, kljukec lažnivi in provokativni. Same besede in obtožbe, pa vse brez dokazov. Ne dvoličnež,troličnež si, pa še lažeš, da je več kot 100 tvojih soborcev veteranov 100% proti Janši in tej vladi - to je skoraj tako neumno, kot če bi ti rekel, da je vsem mojim najboljšim prijateljem samo Janša všeč - pa še zdaleč ni tako.
    Pa ko večkrat poudariš, da se ne oddaljiš od teme - kaj ima Depala vas s proslavo 1.11.2007 na Žalah? Me res zanima?!?

  43. bojc1 pravi:

    glede vodenja (sklepaš po sebi?) pa - pusti se presenetiti-če ti še 100x povem, ne boš dojel bistva. In glasuj vsekakor po svoji vesti - in pameti, ki jo premoreš (pa svoje koristi tudi upoštevaj-pretehtaj) . Samo to sem ti s tem hotel sporočiti. Ampak ne potem govorit,da se mora država umaknit iz gospodarstva, ker je slab gospodar…..bodi načelen do konca - naj bo čim več državnega premoženja, ne? TO je ideal komunizma, ne liberalne demokracije!

  44. bojc1 pravi:

    Dargo, ti in tvoj(a) Neja te pozdravlja oz. se v vsem zg. navedenem strinja s tabo. Lepo je živeti v enoumju, ni motenj.

  45. Drago pravi:

    Bojc:hočeš komentar na ta tvoj nočni pohod…debilno! Pika! Trdilno! Klicaj!
    Neja? Da me pozdravlja? preko tebe? Ja,hvala!!! Tudi jaz njo, z njenimi komentarji se strinjam! No pa ni več enoumja, je že dvoumje.
    Škoda, ker je verjetno moški! Sem kar dovzeten do nežnejšega spola,haha!

  46. bojc1 pravi:

    ja debilno,če ti zmanjka argumentov za razpravo (samo status Smolnikarja pojasni, ti bo več jasno…)

  47. Drago pravi:

    Bojc: mogoče se bo pa kdaj zgodilo, da se srečava (da bi Denis organiziral piknik komentatorjev, tistih pogostejših, hahaha) Je dobra ideja? Takrat ti bom pa v tej zvezi lahko marsikaj povedal! Vem, da me boš spet napadel, pa nič zato. Ne me napasti, da se vseved. Če bi res kdaj prišlo do srečanja, me boš lahko prijel za jezik, če lažem!

  48. lake county news pravi:

    Lake County Lake Reporter: Local News, Local Sports and more for Lake County https://lakereporter.us

Komentiraj