Naredimo mojito
28. oktober 2007 ob 14:30 | Katja Lenart |Profesionalni barman Matej nam je demostriral pripravo pravega mojita (kubanskega koktejla). Ujeli smo ga na eni od promocijskih zabav sredi Ljubljane, sestavin za koktejle pa je že počasi zmanjkovalo. In - to je treba dodati - mojito je bil fantastičen.
“To ni marihuana, da ne bo pomote. Meta.”
Katja Lenart
28. oktober, 2007 ob 15:49
zanimivo,saj totih kubanskih mojitov je 100 načinov..oz. vsak ga naredi posvoje…zanimiv pa je ta v videu..po moje mal preveč ledu.
28. oktober, 2007 ob 19:08
Se strinjam da je preveč ledu, verjetno bi bilo bolje če ne bi bil zmlet led, ampak v večjih koščkih. Drugače pa je recept kar pravi, mi smo sicer običajno dodajali kar že izstisnjen limetin sok namesto limet.
29. oktober, 2007 ob 12:01
A lahko izbiraš? Limete s pesticidi ali brez?
29. oktober, 2007 ob 12:38
Iiiiii moj najljubši koktejl!!! Barmani se vedno izgovarjajo, da nimajo mete… ta vikend se je kolega založil z njo posebej za našo družbo, haha ;-) Glej meta v Leuvnu
29. oktober, 2007 ob 14:40
no, in ?
29. oktober, 2007 ob 18:50
Po 10 obiskih Kube in 28 mesecev tam ni mogoče tu napraviti mojito, ker meta, ki raste tu ni enaka tisiti , ki raste na Kubi. Ko sem tu primerjal mojito ( z vsemi sestavinami prinešenimi iz Kube razen mete), v katerga je bila dana naša meta sem ugotovil, da je prav v meti tista bistvena razlika.
Je pa še nekaj drugega verjetno še bolj odločujočega. Ko srkaš mojito na Place de Catedral pri kubanskih ritmih z mulatinjo in so vse temperature višje kot tu, ni mojito tisto odločujoče za enkratno vzdušje. Mojito je tako v takem primeru postranska stvar.
29. oktober, 2007 ob 19:02
@Janko1: družba je itak najbolj pomembna, ane ;-) Pri nas pa dejansko težko najdeš bar, kjer jim ni “pravkar zmanjkalo mete”.
29. oktober, 2007 ob 19:04
Tapravo mentol meto imajo v Leclercu.
7. november, 2007 ob 0:33
Na nabrežju, pri Bohemuje Mojito zakon.