Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kdo je šef uprave?

27. oktober 2007 ob 17:53 | Denis Sarkić |

Minuli teden je z mesta predsednika uprave časopisno-založniškega podjetja Delo d.d. odstopil razvpiti Danilo Slivnik, nadzorni svet pa je na njegovo mesto imenoval generalnega direktorja Slovenskih železnic (SŽ) Petra Puhana. Oba sta se pri teh odločitvah odpovedala odpravnini. Puhana so v Delovem kolofonu začeli podpisovati kot novega predsednika uprave, čeprav je formalno še vedno (po seja nadzornikov SŽ pa tudi uradno, dokler ne najdejo novega direktorja!) generani direktor podjetja Holding Slovenskih železnic d.o.o.. Torej Peter Puhan, ki naj bi bil tudi dober prijatelj prve Delove nadzornice Andrijane Starina Kosem, zdaj (ne)uradno sedi na čelu dveh podjetij in jih tudi očitno vodi. No, v Delovem kolofonu že piše tako, na njihovi spletni strani delo.si pa je žal še vedno po starem. Tam je objavljen še vedno kot predsednik uprave Danilo Slivnik, pa tudi statut podjetja je še vedno ni tisti, ki je bil sprejet na zadnji seji nadzornega sveta in določa, da odgovornega urednika imenuje nadzorni svet podjetja.

Tiskano Delo v petek 26.oktobra 2007 (prva stran):

delo-prva stran

Kolofon v petkovem Delu (stran 5):

delo-kolofon


Spletna stran delo.si in predsednik uprave Danilo Slivnik:

delo-uprava na spletu

Statut na spletni strani delo.si:

delo-statut

Peter Puhan še vedno kot generalni direktor Slovenskih železnic:

Slovenske železnice

Kdaj se bodo v enem izmed vodilnih medijskih gigantov pri nas začeli zavedati dejstva, da v tem stoletju živimo v dobi interneta in ne več v dobi papirja in časopisov ter sledili ažurnosti na svoji spletni strani, pa žal verjetno ni v rokah neke pivovarne. Ali se motimo?

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Klarus pravi:

    Me zanima kaj zadnje spremembe pomenijo za uredniško politiko in ideološki profil Dela.

  2. 1tastar pravi:

    Pravijo, da je internet najhitrejši način informacije. Kaj pa, če spletno Delo prehiteva dogodke in bo Slivnik spet enkrat direktor.

  3. Denis Sarkić pravi:

    Jep, vse je možno, ampak tale scenarij pa zelo težko. Prej verjamem, da bo Danilo odkupil nazaj svoj Mag in začel znova…

  4. Opozicija pravi:

    Glede na to, da na spletu še niso ažurirali podatkov, še ne pomeni, da je Slivnica še vedno direktor Dela, ali Puh direktor Slovenskih železnic.

    Je pa žalostno, da se tako vplivni podjetji ne osredotočata na točnost podatkov, ki jih spuščata v medmrežje.

  5. Denis Sarkić pravi:

    @ Opozicija

    Ti bi pa tudi lahko na svojem blogu vsaj podpisal avtorje fotografij in navedel vire od kjer si jih ukradel!!!! Mojih imaš kar ene par še iz Mladininih časov. Poštenost in ažurnost se začneta pri malenkostih!!!!

Komentiraj