Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS o šolstvu

26. oktober 2007 ob 17:42 | Katja Lenart |

Kljub temu, da se je v zadnjih dneh veliko govorilo o obstrukciji sprememb šolske zakonodaje, so danes na seji v Državnem zboru spremembe potrdili.

Poslanca SDS Alenka Jeraj in Branko Grims pa sta še tik pred glasovanjem izrazila podporo spremembam s strani SDS. Branko Grims je tudi predstavil dokument, ki priča o tem, kdo je pred leti sodeloval pri nastajanju ZOFVI-ja. Komentirala pa sta tudi današnje dogajanje v parlamentu, napovedi odložilnega veta državnega sveta in naknadnega referenduma.

Tako je svoj pogled na nastalo situacijo predstavila Alenka Jeraj:

Nato pa je spregovoril še Branko Grims:

Novinarska vprašanja in odgovori:

Še nekaj vprašanj:

Katja Lenart, Marko Bratuš

Dokument, ki ga je Branko Grims med izjavo kar nekajkrat ponosno dvignil (opombe na dokumentu niso Vestno delo):

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. Ex profundis pravi:

    Jaz sem imel privatnega učitelja.

    Janez Vajkard Valvasor

  2. Zadnji hip pravi:

    Grims spet laže. Tisto z radiem je šlo po malo obratni poti - najprej je on klical urednika oddaje, ki ga ni želel vzeti v oddajo, ker so že imeli 6 gostov (3:3). Potem je pokontaktiral Vasleta, ki je očitno uspešno ‘prepričal’ urednika in, evo ga, Grims je samo še vstopil v studio, ker je že čakal pred vrati …

  3. Smirg pravi:

    Uf, kako tukaj odmeva! Kar celi pasusi se odbijajo od sten! (če bi Branko the Parrot odgovarjal (samo) na vprašanja, bi ta tiskovka trajala dve minuti press)

  4. Sirius pravi:

    Baje so znanstveniki prekinili raziskave za izdelavo zdravila proti raku in Aidsu in se posvetili iskanju recepture za anti-grims tabletko.

  5. Branko & zver conection pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=0uCTJ7hkX-k

  6. Zadnji hip pravi:

    Magnetogram z razprave danes v parlamentu in Grimsova dobesedna izjava: “O tem bom govoril kasneje, to sem tudi včeraj napovedal na enem soočanju, na katerega je bilo vse splanirano tako, da se tam nihče od takih, ki znajo kaj povedati ne bi pojavil, ampak je bilo za presenečenje poskrbljeno, smo jim pokvarili igro.”

  7. BOTA pravi:

    Ni kaj, to so res kronski dokazi NEUMNOSTI se ve čigave. Predlagam Branku Grimsu, da se podpiše na seznam nasprotnikov predloga novega zakona. Naslednjič bo tako lahko mahal še s tem seznamom v dokaz, kako so ga zmanipulirali.

    Kdo že koga tu manipulira?

  8. cro_hot pravi:

    Oh spet ta Grims…

    Lep pozdrav z moje strani !
    Dones je nastopu dan resnice….

    Dones ga imam poln kufer, poln kufer imam njegovega kretenizmov, cinizma, potvarjanja resnic, njegovih nebuloz, njegovega bebavega smeha,

    Pa še lep pozdrav z moje strani - Dones !

  9. bojc1 pravi:

    Sirius, o stvareh, ne o ljudeh!

  10. bojc1 pravi:

    cro hot
    vidim da ti gre tip osebno na živce - veš, tudi meni je šel Gaber s svojo grimaso na jetra, a mi je bilo bolj žal za njegov “strokoven” prispevek k uničenju javne šole - degradacija ugleda in avtoritete ter veselja do poučevanja učiteljev, otrok, ki imajo vse manj znanja ter jih šola muči namesto privlači ter končni rezultat - kar preveč slabo pripravljenih mladih na izzive prihodosti.

  11. sproscena.slovenija pravi:

    Za Grimsa, vse grimsoide in grimsofile:
    - po ustavi RS sta cerkev in država ločeni
    - ustanovitelj javnih šol in financer javnih šol je država
    - v svobodnem in demokratičnem svetu lahko šolo ustanovi kdorkoli, ki ima denar in interes
    - cerkev ima več kot očitno interes (saj je treba vzdrževati čredo) in več kot dokazano denar (ne bi tukaj o tem kako ga je pridobila)

    Zgoraj naštetemu nihče ne more oporekati. Torej, naj si cerkev ustanovi privatno šolo in jo financira. Zakaj bi cerkev ustanovila šole, financirala pa bi jih država. Ali mi lahko to kdo razloži, ker sam tega ne razumem ? Grims bi na vsak način rad spravil to skozi stranska vrata. Zakaj potem ne bi država financirala vseh ostalih oslarij, ki si jih državljani spomnimo.

  12. lucko pravi:

    Ce so res toliko proti solninam, naj ukinejo solnine(izredni studij) na javnih univerzah, potem pa naj nadaljujejo…

    Drugace pa taktika deskreditacije… Ja smo slisali, naj bi, ker naj bi nekdo enkrat… Pa dej a nas imajo za tako neumne…

    Kar pa se razveljavitve zakona tice. Fantje prej bi mislili na to preden ste sli z glavo v zid…

  13. ervinator pravi:

    @Sproščena, kolikor vem, je o podobni zadevi že odločalo ustavno sodišče. Ločitev države in verskih skupnosti si skrajni “levičarji” razlagajo preveč leninistično.

  14. bojc1 pravi:

    ss
    v rkc,pravoslavju,pri protestantih .. verjetno ne gre le za čredo - saj je kar nekaj brihtnih ljudi, ki razmišljajo s svojo glavo (sam jih osebno kar nekaj poznam, zanimive debate); kako je pridobila denar rkc ali pa kps,pa rks…res bolje da ne bi. Tudi verni ljudje so davkoplačevalci, hkrati pa ni nujno, da bodo samo katoliki obiskovali zasebne katoliške šole (primer anglikanec Blair je šolal svoje otroke na katoliških šolah); torej, javnim se bo pridružilo več zasebnih (waldorfska,muslimanska,katoliška,protestantska,laična,pravoslavna,evangeličanska…..) ustanovitelj pa bo državi veliko celo prihranil - saj bo moral dati prostore in jih vzdrževati. Torej bo celo ceneje. PA pusti že enkrat, da si ljudje sami izberejo, kako bodo šolali in vzgajali svoje otroke - ne sodi po svoji čredi!

  15. Nenad Kriljiv pravi:

    hja, bojc… Če bo RKC ustanavljala šole ne vem, kje bo država (torej mi, davkoplačevalci) prihranila.
    Tako ali tako RKC ne plačuja nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (kar vsi ostali plačujemo), duhovnikom plačuje prispevke za socialno varnost (oz. zelo visok odstotek, nekaj pa primakne tudi RKC),
    ogromno nepremičnin v RKC lasti so kulturni spomeniki, kar pomeni, da vzdrževnje zopet plačuje država, sedaj jim bomo pa financirali še ZASEBNE šole….:)

    Jaz bom ustanil podjetje in nato od države zahteval, da plačuje strošek plač za moje zaposlene…ODLIČNO

  16. Nenad Kriljiv pravi:

    Evo, eno vprašanje…

    Mi lahko nekdo zagotovi, da BO strošek vpisa mojega otroka v zasebno ali javno šolo ENAK!

    Kot sem razumel, gre pri tem zakonu samo za možnost izbire. Ali bodo samo ekscesno podražil javne šole, da se bo potem lahko reklo: “Evo, sej strošek je isti”

    Zakaj mislite, da zahodnjaki štartajo z varčevanjem za šolanje otroka, ko se ta rodi???? Ker je zasebna šola samo ena od možnost???? Dejte že glave iz riti, pa pomislite malo!!!!

  17. sproscena.slovenija pravi:

    @bojc1:

    1. pri vseh nastetih gre za credo. To si nisem izmislil jaz, pac pa te institucije same. Saj sami govorijo o ovcicah in pastirjih. Kot sem do sedaj opazil pri pohajkovanju po svetu je creda sestavljena iz dolocenega stevila crednih zivali in njihovega pastirja.

    2. po definiciji funkcije pastirja ali pa pripadnika crede je jasno, da je pastir pametnejsi od pripadnikov crede. Pastirji so najbrz tisti brihtnezi o katerih govoris. Ne zanikam, da med njimi ni brihtnih in se posebejh brihtnih. Vsekakor so. Ampak biti brihten ne izkljucuje biti pokvarjen. Se toliko bolj. Ze stoletja kujejo dobicek na prodajanju blefa ubogim param. Ideja je genialna, to vsekakor priznam… Blagor ubogim na duhu, kajti njihovo je bozje kraljestvo. Ali kako ze gre. Celo tako dalec grejo tile gumpci, da to celo lepo povedo svojim ovcicam, pa te nikakor ne štekajo. Za crknit smešno…

    3. ne prodajaj patetike o tem, kako so tudi verniki davkoplacevalci. Seveda so in koristijo iste usluge drzave kot neverniki: izobrazevanje, varnost, zdravstvo, policija, drzavna uprava in kar je se javnega. Vsi davkoplacevalci pa, ce se zelijo dodatno izobrazevati, npr. poslati mulca popoldan k anglescini, pa tako zadevo placajo. Ustanovim firmo za prodajanje megle, pa nimam strank in ne morem placati prodajalca. Na katerem drzavnem urado naj se zglasim, da mi bo placal socialni prispevek ali pa kar placo za mojega zaposlenega ?!
    Ali kdo vernikom preprecuje, da se solajo v istih brezplacnih solah kot neverniki. Ali so potem sole, kjer bodo ucenci pred poukom tiscali roke skupaj in bolščali v razpelo ter s steklenimi očmi ponavljali ene in iste stavke 9 let potrebne. Morda za nekatere. Pa jim nihče ne preprečuje, da si jih ustanovijo. Samo naj odprejo pušico v katero se nedelje in nedelje že stoletja zbira neobdavčen denar ubogih ženic, ki še zase nimajo, pa so tako dobre, da še drugim dajo, a ne, bolj sluzavo osladno ne bi moglo biti…

    4. vsekakor puščam popolnoma prosto izbiro vsakomu, da šola svojega otroka, kjer mu paše. Samo ne iz mojega denarja, ker je pretežko zaslužen in ga nimam odveč, da bi ga dajal instituciji, ki je na vsakem hribčku in v vsaki metropoli polna zlata in diamantov. A je to tko težko razumeti ?

    5. nisem še slišal pripadnike levice oz. nevernih o sebi govoriti kot o čredi, ki ima pastirja ali več njih ?1 V tem primeru bi bila to lahko celo žalitev…

Komentiraj