Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Obglavljeni” na SŽ

26. oktober 2007 ob 4:11 | Denis Sarkić |

Nadzorni svet Slovenskih železnic se je danes seznanil z nedavno odstopno izjavo generalnega direktorja družbe Petra Puhana, ki je nepričakovano odšel za predsednika uprave časopisno-založniškega podjetja Delo d.d.. Nadzorniki so sklenili, da je Puhanov odstop kljub njegovi želji prekinitve delovnega razmerja na železnicah z 22. oktobrom možen šele po imenovanju novega generalnega direktorja, kar je tudi v skladu z njegovo individualno pogodbo. Odločitve, na kakšen način bodo iskali novega prvega moža Slovenskih železnic, pa zaenkrat še ni. Kot je po seji novinarjem povedala nova predsednica nadzornega sveta Slovenskih železnic Jelka Šinkovec Funduk, bo v najkrajšem času sklicana nova seja nadzornikov, na kateri se bodo odločili, ali bodo novega generalnega direktorja železnic iskali prek javnega razpisa ali brez.

Postavlja pa se zanimivo vprašanje, kako to, da so Petra Puhana v “privatnem” podjetju - časopisu Delo že podpisali kot predsednika uprave, če pa je še vedno direktor v “državnem” podjetju SŽ oziroma ali je res možno v Sloveniji sedeti na dveh direktorskih stolčkih naenkrat???

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. actooon pravi:

    Možno. Tudi na treh, če imaš pravo zaledje.

  2. Nordoong iz zabukovice pravi:

    ta vlada pa že ni taka, ona je najbolj poštena vlada po letu 1918.

  3. cro_hot pravi:

    Madona, kdo pravi, da nima SDS kadrovski potencial ? Kaj pa Janšev sindikalist in delavski direrktor na železnici? Po njihovih nastopih sem dobil občutek - TI so pa TAPRAVI.

  4. Fonzi pravi:

    Počakati morajo, da se sindikati odločijo, komu bodo dovolili, da začasno zasede direktorski stolček. Davkoplačevalci pa plačujemo…….

    Tisti, ki bo zlomil železničarske sindikate si zasluži medaljo za zasluge za narod I. stopnje. Ampak se bojim, da ga ni junaka….

  5. kotel pravi:

    Košorok ima pa očitno dobre veze, najmlajši šef moščanske toplarne

    a tko se vzgajajo novi obkoritniki?

  6. vedic pravi:

    eh… jst jih poznam ducate k so Railroad Tycoon špilal… uzameš zdej 24 njih namest enga unga… vežeš vse v grid… super-performance.

Komentiraj