Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kdor čaka … dočaka …

26. oktober 2007 ob 4:06 | Denis Sarkić |

Po dolgih 11-tih letih gradnje, katero so večkrat spremljale težave, so danes končno uradno odprli novo stavbo Onkološkega inštituta (OI). Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič in direktor Onkološkega inštituta Aljoša Rojec sta s simboličnim zalivanjem sončnic, ob številnih uglednih gostih, tudi predsedniku Janezu Drnovšku, slovesno odprla novo stavbo OI, ki se je v začetku tega meseca dokončno preselil. Ministrica Mazej Kukovičeva je opozorila, da bo treba vso novo in sodobno opremo na OI “maksimalno izkoristiti” vsaj 16 ur dnevno. Za to pa bo po njenih besedah treba boljšo organizacijo in prilagajanje omejenih virov, predvsem ljudi, ki pa jih žal zaenkrat primanjkuje.

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič:

Strokovni direktor Onkološkega inštituta Hotimir Lešničar pa je v svojem govoru spomnil, da ljudje pogosto mislimo, da je življenje neskončno, a v resnici ni in dodal: “Vse to, kar danes proslavljamo, pa je namenjeno predvsem udobju bolnika, čim boljši kakovosti preživetja.” Z dr. Lešničarjem smo se pogovarjali posebej tudi za Vest.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. Nordoong iz zabukovice pravi:

    zofija se je iz kitajke prelevila v pravo svetnico pomagalko

  2. Dr. Danilo Türk pravi:

    […]Včerajšnja otvoritev novega Onkološkega inštituta je bila zanimiva iz več razlogov. Prireditev je bila narejena izrazito optimistična: mislimo na prihodnost, ki bo omogočila boljše zdravljenje bolnikov, ne sprašujmo se po neprijetnih izkušnjah iz preteklosti, ko smo zaostajali, tako da je gradnja trajala celih 13 let.[…]

  3. siruche™ pravi:

    V prvih vrstah bi morali biti zdravniki in pacienti, ki so z opozarjanjem pripomogli, da se je Onkološki inštitut zgradil kar se da hitro; ne pa tisti, ki so zavlačevali. Srečno!

  4. Ex profundis pravi:

    Čestitam preživelim ,da so dočakali.

    Ljubljana-Žale, 23. vrsta 4. grob
    dne 26.10.2007

  5. Denis Sarkić pravi:

    Če si si izmislil tale grob, potem se zavedaj, da žališ vse tiste, ki morda še upajo na boljši jutri. Če pa je resničen, in ima povezavo z omenjenim prispevkom, potem to raje napiši, ker drugače sam ne razumem poante. Nov Onkološki inštitut zdaj končno imamo in s takimi ali drugačnimi kritikami ne bomo povrnili življenja naših dragih! Mislimo raje na boljši jutri, ne pa na preteklost!!!

  6. Aschmodei pravi:

    Ha, genijalno kako si s kamero skoraj zlezel ministrici v uho in se potem še rokoval z Drnovškom, če se ne motim^^!

  7. Aschmodei pravi:

    Je pa zanimivo, da se vsak, s katerim opravljaš pogovor, na začetku vedno iz ne povsem znanega razloga nasmehne…

  8. Denis Sarkić pravi:

    Dr. Lešničarja poznam osebno, morda zato, ministrica se me je pa verjetno spomnila izpred dneva, ker sem kas sam začel njeno izjavo za javnost… Aja, morda je pa kriv moj butast pristop, ko ljudi najprej predstavim z imenom in priimkom, pa morda ne vedo zakaj! Ah, kdo bi vedel?

  9. De profundis pravi:

    Denis, Denis! Kolikokrat si se že spravil na Bručana in druge, kaj pacajo. A zdaj, ko so spacali, moram pa gobec držati.

    Številka groba je res izmišljena. Veliko pa je grobov, v katerih ležijo pacienti iz Šempetrske kasarne.

  10. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    pecednik vas je spet vodil na pašo ?…

  11. Otvoritev onkološkega inštituta | Bojan Okorn foto blog pravi:

    […] odzivov v medijij: tukaj, tukaj, tukaj in […]

Komentiraj