Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pukšič o obstrukciji

25. oktober 2007 ob 2:31 | Denis Sarkić |

Poslanec stranke SDS Franc Pukšič je za Vest komentiral obstrukcijo dela opozicijskih strank na seji Državnega zbora, na kateri so poslanci sprejemali t.i. pokrajinsko zakonodajo.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. tiib pravi:

    No, tko! Zdej je pa rekel bobu svinjska pesa!

  2. Drago pravi:

    Komentar ni potreben! Če si kdo želi ustvariti lastno mnenje glede sprejemanja pokrajinske zakonodaje, mora obvezno pogledati oba prispevka: Prispevek “Dve taktiki opozicije” in ta prispevek “Pukšič o obstrukciji”.
    Denis, dobro si to naredil! Na dveh mestih imamo vse. Zdaj lahko komentiramo!
    Najbolj se mi zdi zanimivo to, da koalicija postavi afront celotni opoziciji Pukšiča. Medtem ko en del opozicije obrazloži vzroke obstrukcije, druge del vzroke prisotnosti, na vse skupaj poda odgovor Pukšič, ki ne pove ničesar in insinuira zopet o preteklosti (kako značilno, ko ni drugega).
    Samo dejstvo, da na vse argumente opozicije odgovarja Pukšič, kaže na odnos vlade do sprejemanja pokrajinske zakonodaje. Kaj res nimajo nobenega drugega, vsaj majčkeno pametnejšega od tega debila.
    Imam občutek, da koalicija sprejema pokr.zakonodajo samo zaradi tega, da se bo lahko hvalila, da je rešila, kar se toliko let ni dalo. Zakaj se ni dalo? Ker so bili proti današnji vladarji. Sprejem samo enega zakona, brez ostalih petih, je isto kot če bi najprej naredil streho, potem hišo, če bi najprej pomazal krožnik od golaža s kruhom, nato pa ga pojedel, če bi najprej prižgal cigareto, potem pa bi…saj veste!!

  3. nogavička pravi:

    Vseeno, Pukšič ni kriv. Zgleda da mora tudi on plačevati svoj politični obstoj tako, da ga postavijo pred novinarja z v naprej iz centra postavljenimi argumenti, ki jih mora prodati. Če jih nihče ne kupi, ni kriv samo komercialist, mogoče je problematična tudi roba, ki jo prodaja.

  4. Denis Sarkić pravi:

    Moram takoj popraviti napačen vtis. Ker je seja potekala, sem z balkona vljudno namignil poslancu Jožefu Jerovšku, da svojemu kolegu Francu Pukšiču pokaže name na balkonu in ga z mimiko rok naprosil za sestanek pred veliko dvorano DZ. Zakaj pa poslanca Pukšiča? Zato, ker je v tistih desetih minutah, ko sem z balkona spremljal razpravo, ravno on imel nekaj ostih besed s poslancem SD Bojanom Kontičem v zvezi s pokrajinsko zakonodajo. In zato je bil najprimernejši sogovornik pred napovedanimi novinarskimi konferencami opozicije. Res pa je tudi, da je bil poslanec Pukšič ravno tisti poslanec iz SDS, ki je skupaj s poslancem Francem Jazbecem prejšnji dan že na novinarski konferenci komentiral napovedane taktike opozicije in je bil tudi zato najprimernejši sogovornik. Ne verjamem pa, da bi se stališče kakšnega drugega poslanca koalicije veliko razlikovalo od mnenja kolege Pukšiča. No, morda le v retoriki…

Komentiraj