Saturday 28. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Dve taktiki opozicije

25. oktober 2007 ob 10:06 | Denis Sarkić |

Državni zbor je začel zasedanje na katerem so poslanci začeli sprejemati pokrajinsko zakonodajo. Opozicija je že pred začetkom zasedanja predlagala, da se obravnava umakne s seje, saj želi, da bi vlada predložila še preostale tri zakone in bi DZ o pokrajinski zakonodaji odločal v svežnju, poleg tega pa menijo, so zakoni kljub nekaterim že sprejetim spremembam še vedno neustrezni. Poslanci tega predloga niso podprli, zato so se v LDS-u, Zares in SNS-u odločili za obstrukcijo seje. V teh strankah namreč menijo, da se o pokrajinah ne da odločati brez določitve pokrajin in njihovih pristojnosti. Na seji pa so še vedno ostali poslanci SD, ki so koalicijske pozivali k razumu. Kot kaže, jim je na koncu (verjetno skupaj z obstrukcijo drugega dela opozicije) to tudi uspelo, saj je Državni zbor na predlog poslanca iz koalicijske SLS Jakoba Presečnika preložil drugo obravnavo svežnja prvih treh pokrajinskih zakonov.

Predstavniki obstrukcijskih strank opozicije - uvodno pojasnjevanje razlogov za tak način delovanja Milan Petek (LDS), Davorin Terčon (Zares) in Sašo Peče (SNS):

Odgovori na vprašanja novinarjev:

Poslanci stranke SD pa so na svoji novinarski konferenci pojasnili, zakaj so na seji vztrajali in kaj hočejo doseči v zvezi s pokrajinsko zakonodajo.

Miran Potrč:

Bojan Kontič:

Breda Pečan:

Odgovori na novinarska vprašanja:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. jojme pravi:

    Jome joj…

  2. jojme pravi:

    Jojme joj še enkrat…

  3. jojme pravi:

    Sami partizani! Tretjič in zadnjič.

  4. Drago pravi:

    @jojme: nisem imel še časa pogledati prispevek. Mi lahko napišeš, za kaj gre pri tem, samo malo vsebine. Ti si očitno prispevek že pogledal, glede na vsebino tvojih komentarjev.

  5. konec pravi:

    Jojme joj še enkrat…

Komentiraj