Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Volitveni “izgred”

23. oktober 2007 ob 9:12 | Vesna Lovrec |

Na včerajšnjem predčasnem glasovanju za člane Študentskega zbora Študentske organizacije v Mariboru (ŠOUM) je po besedah volilnega odbora prišlo do “izgreda”, ki so ga volilni organi razumeli kot poskus sabotaže na volišču, kjer se predčasne volitve izvajajo. ŠOUM je slednje razumela kot poskus očrnitve izvedbe letošnjih volitev. Prišli smo na kraj dogajanja in zadevo preverili. Po besedah predsednika volilnega odbora, Marka Soršaka, je šlo za manjši izgred, poiskali pa smo tudi » motečega razgrajača«, Aloisa Pavlina, za katerega so nekateri na ŠOUM menili, da prihaja iz druge strani – Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Redne volitve v Študentski zbor ŠOUM bodo v sredo, 24. oktobra, predčasno glasovanje pa poteka tudi danes. Do v razpisu navedenega roka je Študentska volilna komisija prejela 45 kandidatur za člane Študentskega zbora in po pregledu kandidatur ugotovila, da je 39 kandidatur veljavnih ter 6 neveljavnih. Na letošnjih volitvah se bodo kandidati potegovali za 24 mest v Študentskem zboru.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. Zlata lisica pravi:

    Go on Alois!

  2. MarkoNi pravi:

    Aloisa upravičeno skrbi za korektnost volitev v ŠOUM. Le-te še nikoli niso bile vodene transparentno, prihajalo je celo do fizičnih obračunavanj pri poskusih nadzora. Na ŠOUM vlada ista klika (Drago Žura & co.) že več kot desetletje, študenti pa mogoče dobijo kakšno drobtinico od denarja, ki ga pridelajo s študentskim delom.

  3. aljosa pravi:

    Nekja o demokratičnosti volitev v Študentski zbor ŠOUM: Drago Žura, ki že dobro desetletje obvladuje ŠOUM, tudi tokrat poskuša z manipulacijami okrog volitev ohraniti svoj direktorski stolček in bajno plačo. Seveda si sam ne maže rok. Za to ima tri vdane vojake, ki vodijo umazano igro. Aleksander Jovanovič - predsednik volilne komisije, ki je hkrati tudi predsednik Nadzorne komisije Študentske organizacije Slovenije (katera bi morala nadzorovati Jovanoviča in njegovo volilno komisijo!!!). Zoran Kačičnik - vdani Žurin oproda, ki opravlja aktivnosti v zvezi z volilno kampanijo Žuri zvestih študentov, ki kandidirajo za poslanska mesta. Cokan Peter - stari maček, ki tudi slepo sledi Žuri, da bi ohranil svoj stolček.

    ŠOUM ne vodijo študenti! Vodi ga Žura! Čas je, da se zgodijo spremembe in zaveje nov veter na ŠOUM!

    ŠOUM mora delovati v interesu vseh študentov mariborske univerze in ne samo za peščico izbranih ljudi!

    Pomemben korak je bil že storjen, da se je skupina neodvisnih študentov odločila, da bo kandidirala za poslanska mesta. Žalostno je to, da je bilo nekaj kandidatur že zavrnjenih (med njimi neupravičeno!), kar kaže na to, da se Žura in ostali bojijo vsakršnih sprememb.

    V ponedeljek in torek bodo v prostorih ŠOUM potekale predčasne volitve. Zaskrbljujoče je dejstvo, da bodo glasovnice čez noč ostale na ŠOUM. Kljub temu, da bodo zapečatene, se lahko zgodi marsikaj. Kljub pobudi, ki je bila poslana Žuri in Jovanoviču, da bi ponedeljek in torek med 19.00 in 7.00 uro bila tam dva opazovalca in sicer eden iz ŠOUM in eden neodvisen, pa odgovora od Žure in Jovanoviča niso prejeli! Že vesta zakaj!

  4. Matjaž Germ pravi:

    Igra je umazana in mogoče celo bolj umazana kot si nevpleteni sploh lahko predstavljamo. Sodijo naj višje inštance..

    Nekaj destev o nekaterih akterjih teh volitev:

    Drago Žura: direktor ŠOUM, SMS, 26.7.1970, baje bo svetnik (državni seveda),
    Tjaša Starčič; nadzorni odbor ŠOUM 11.10. 1975, znana kot punca Draga Žure, SMS
    Aleksandar Jovanovič, predsednik volilne komisije, 29.3.1980, član strank SMS (morda je celo prestopil SLS- no saj, kje je že razlika :)

    Letos je v večini fakultet normalna absolventska generacija 1984 (brez izgbljenih let). Človek bi se vprašal, kdaj bodo tile korenjaki odrasli:

    Pa prijetne volitve dragi mariborski študentje :)

  5. Martin pravi:

    In sem ze mislil, da je Darko Kranc vredu clovek ima pa taksne v stranki…

  6. opazovalec pravi:

    “js nisem ne na eni, ne na drugi strani”

    Čutim majhno dolžnost, da se oglasim glede te tako pekoče teme okoli ŠOUM in predevsem volitev v študentski zbor.
    Podobno kot Alois sem dokaj nevtralen opazovalec vsega dogajanja na UM in SOUM, ter dolgoletnem sporu med obema organizacijama. Predvsem mislim, da vsi spori, če pustimo ta trenutek kdo in kako vodi ŠOUM, najslabše vplivajo predvsem na študente same Univerze.
    Za vse tiste, ki morda vedo sam za to “rumeno” stran Študentske organizacije, naj povem, da se vsakodnevno izvaja veliko število projektov, ki omogočajo študentom lažje in prijetnejše bivanje v mestu. Ogromno denarja gre za razne humanitarne projekte, obdarovanja, pomoč ne samo študentom pač pa tudi ostarelim in študentskim družinam. Prav tako imajo vsi studentje, če je le interes, tega pa je zelo malo, možnost pomagati pri razločnih projektih na ŠOUM in tudi sami kreativno nastopati z raznimi idejami. Seveda pa je gre po vse slovenski navadi to nekaterim, predvsem iz UM, v nos kot pravimo ter tako iščejo že leta in leta iste napake na ŠOUM. Tarča v dnevnem časopisju je tako direktor.
    Sam upam, da se bo zadeva razpletla predvsem v korist študentom. Konec koncev, nas ne briga s kom spi Žura. Lepo vas prosim no!

  7. Matjaž Germ pravi:

    Nas pa morda briga, da ima dobrih 5000 evrov plače :)

  8. markopigac pravi:

    Pred slabim letom je Paulin crnil nas (beri: privatni) studentski casopis, ki ga izdajamo z lastnim denarjem. Veliko pripomb je imel glede vsebine, ki je do takrat sploh ni prebral. Sam pa je hotel drzavni denar za njegovo slikanico, ki ni nikoli uspela priti dalje kot do njegove familije.

  9. MarkoNi pravi:

    Matjaž, good point.

    Na ŠOUM-u si plačo določa direktor sam.

  10. aljosa pravi:

    @opazovalec:
    O katerem SOUM to govoris? Tem v mariboru sigurno ne. Ta lepo ves dnar razdeli zavodom, te pa velik del “privatizirajo” preostanek pa kapne v celo studentom…

  11. Matjaž germ pravi:

    Privatizacija denarja…Lep izraz :)

Komentiraj