Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Veselje pri Türku

22. oktober 2007 ob 1:15 | Anej Ivanuša |

Ob prvih projekcijah rezultatov je predsedniški kandidat Danilo Türk podal izjavo za medije. Izjavo za medije je podal tudi predsednik stranke Socialnih Demokratov Borut Pahor, ki se je obregnil ob delovanje volilne komisije.

Danilo Türk: “Ljudje so danes izrazili svojo voljo.”

V volilnem štabu Danila Türka so z navdušenjem in burnimi odzivi spremljali sprotne objave rezultatov volitev na spletu.

Danilo Türk: “Mislim da je to sijajno”

Še nekaj utrinkov iz volilnega štaba Danila Türka in njegov odhod v Cankarjev dom.

Anej Ivanuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 20 x komentirano
  1. Flayo pravi:

    PR-ovka bi lohk mal pazla kakšne ji iz ust letijo…pa un u oranžni majci bi tist pir lohk iz prvega plana odmaknu… al je to subliminalna reklama sponzorja vesti ? :)

  2. Drago pravi:

    Čestitke Danilu Türku za drugi krog !!
    Prepričan sem, da bo postal predsednik države. Pravi človek na pravem mestu !!!

  3. Neja pravi:

    Se pridružujem Dragotu.

  4. konec pravi:

    Po dveh koministih naj zmaga še treteji!
    Kakšna sramota:
    Slovenija ni še “demokratična” država, čeprav je v EU, in jo bo celo predsedovala.
    OBUPNO, kam hodi Eu.

  5. omirp pravi:

    pa kje vidite vi te komuniste.Turka bi lahko dali komot na to”desnico” kakor bi po nekaterih odgovorih dali Peterletka na ”levico”.Sploh pa ne vem zakaj se obkladate s desnimi in levimi, ker to niso.Če zagovarjas cerkev še ne pomeni da si desen ampak zagovarjaš določen lobi.Če zagovarjaš neke ”majšine” še nisi levičar ampak prej en salonsko komunist, ki jih je v Sloveniji vedno več.In zaradi tega je Gaspari pa tudi Jelinčič dobila toliko glasov, ker sta v kampaniji najbolj konkretno odgovarjala na vprašanja ne pa filozofirala in odgovore v celofan zavijala.Mislim da je g.Turk dobil toliko glasov samo zaradi tega, ker naj bi imel več možnosti proti g.Peterletu kot pa g.Gaspari.Sedaj se vidi da ni ravno tako.Mislim da bo drugi krog dobil g. Turk, čeprav ni bistvene razlike med njim in Peterletom razen tega da naj bi bil en bolj ”lev” en pa pa bolj ”desen”.Folk bo glasoval za Turka za to ker ima poln kufer ”pomladnosi” in te ‘’sproščenosti”.
    In naši politiki bi se lahko že malo prizemljili in nehali meglo prodajat tako ”levi” kot ”desni”.

  6. Drago pravi:

    Meni bi se zdeli zanimivi komentarji nas na Vesti, ki bi PREDVIDEVALI, kakšna bo nadalnja kampanja!
    Jaz predvidevam naslednje:
    - Vse stranke desnice se bodo aktivirale. Vsi leaderji bodo vsak dan ponavljali o dobroti Peterleta, evropskosti, ljudskosti, predvsem pa bo eno samo ponavljanje o osamosvojitveni vojni in njegovih izključnih zaslugah (Janša in njegova Urška že včeraj)
    - Türku je vlada odvzela 8 dni kampanje z glasovnicami v tujini, ker se še ne ve, če je res drugi. Zaradi tega bo njegova kampanja manj agresivna,
    - ponavljale se bodo etikete komunizma, ki pridejo prav v izgubljenih situacijah (taki komentarji so se že pojavili:@konec…)
    - največja pritlehtnost pa bo trditev ali pa samo razmišljanje, da je bil g. Türk proti osamosvojitvi Slovenije (spet@konec), čeprav je znano, da je veliko naredil za priznanje RS. Nasploh bodo sledile insinuacije, brez podlage,
    - g. Türk takih metod ne bo uporabljal in bo ostal pošten in fer,
    - zadnjih nekaj dni se bo v kampanjo aktivno vključila RKC. V korist koga je jasno! Najprej z izjavami najvišjih, nato v nedeljo na maši malo nižjih!
    - in zadnje predvidevanje: Zmagal bo Türk !!!

  7. konec pravi:

    Po 50 letih indoktrinacije je normalno , da v Sloveniji odgovarjata na tak način.
    Upat je bilo le, da se bodo intelektualci in novinarji spoprijeli z zahdnimi standardi , kar seveda se ni zgodilo, ker - in to je prišlo na dan zadnja leta- je razvidno, da je ta sloj popolnoma podpiral komunizem in čeprav, dandanes se delajo za neke vrste evropske socialiste, to niso in ne bodo.
    Živela svoboda!

  8. konec pravi:

    Drago, tudi jaz že več časa predvidevam, da bo zmagal Turk (samo čudež bi lahko rešil Peterleta).
    Če bo zmagal z več kot 55% je še sprejemljivo za najbolj levičarsko državo v Evropi (in zgodovinsko hlapčevsko), če pa zmaga z več kot 60% pa postaja že nevarno.

  9. nogavička pravi:

    Konec danes že po vseh straneh najavlja apokaliptični konec sveta. Krivi so seveda novinarji, ker še niso sprejeli zahodnih standardov po vzoru JJ.
    J…š tako pluralnost, če ni JJ ta glavn, a ne.
    … sam Jani se pa je dons oglasu sam enkrat, se mi zdi; pravi, da si Urška zasluž več spoštovanja, ko se omenja njeno ime.

  10. Drago pravi:

    Ja @nogavička, tudi jaz sem opazil isto. Spet eden tistih….. prebral je samo moj zadnji stavek in naj odgovoril, drugo pa nič. Ja, pa tudi tistih ni opaziti, ki so ponujali stave za zmago Peterleta v prvem krogu. Lp

  11. ervinator pravi:

    Türk je sprejemljiv tudi za desnico, torej z njene ne gre pričakovati metanja polen pod noge. Je pa verjetno, da bo levica pritiskala nanj, naj bo bolj agresiven. Vendar na njeno žalost Türk takih metod ne bo uporabljal in bo ostal pošten in fer.

    P.s.: Tudi jaz sem opazil, da je danes bolj žalostno na forumu.

  12. guest pravi:

    @Konec,si včeraj zjutraj pri maši mogoče v usta dobil kako pokvarjeno hostijo?

  13. mars pravi:

    Bravo Drago, se popolnoma strinjam s tvojimi mislimi, tisti, ki pa ne morejo preboleti komunizma, pa naj kar odkorakajo za svojimi v Argentino.
    Lp

    Gremo Danilo!!!

  14. nogavička pravi:

    Maš prov, Drago. No, sej čez kak teden bo spet vse po starem.

  15. 007 pravi:

    Daj Danilo, požen to belo golazen nazaj v Argentinijo!!!!!!

  16. konec pravi:

    OO7 zakaj Slovenija toliko soli v Eu????
    kaj imajo take osebe kot si skupaj z EU?????

  17. konec pravi:

    OO7 zakaj Slovenija in ti, si predstavljam, toliko silite v Eu????
    kaj imajo take osebe kot si skupaj z EU?????

  18. bojc1 pravi:

    Drago, vračam komentar, kot si me “izzval”:
    1. po 4 dneh nisem opazil, da bi vse vodje dan za dnem ponavljali o Petreletu, kako velik državnik je in zaslužen za osamosvojitev…..Dejstvo je, da je bil prvi predsednik IS R Slovenije, tudi zunanji minister in ne le evvropolsanec leta, ampak nasploh dovolj prepozan v EU,z dobrimi povezavami, ki utegnejo koristiti R Sloveniji.
    2. težko rečem zakaj bi mu odvzela 8 dni - saj tečejo aktivnosti dalje, rezultat se ne bo bistveno spremenil. Dodajam -zakaj pa ne bi tudi Slovenski državljani po svetu smeli izkoristiti svoje volilne pravice?
    3. dr Turk je bil komunist, zakaj se o tem ne sme govoriti? Javno je hvalil Vido Tomšič, kako je prijazna in dobra - kaj pa danes 20 letniki, ki tudi volijo, vedo kaj je točno počel komunizem do 1990, ko so ravno dobro shodili, ali pa npr. kdo je Vida Tomšič, kako je končal in kdo je izdal njenega moža?
    4. glede osamosvojitve sta se z dr. R Pesek že pogovorila - bil je bolj zadržan, a se je na srečo vseh nas glede osamosvojitve vse dobro izteklo. Je pa treba biti pošten in predstaviti tudi tedanja stališča in delovanje kandidatov.
    5.računam da bo tako, saj je dovolj inteligenten in mu drugačen način ni lasten.
    6. RKC oz. njeni pripadniki nad 18. let imajo tudi volilno pravico, posebnega angažmaja sicer ne pričakujem, tudi ni potreben in upam, da ga v dobro RKC ne bo, saj so tudi med pripadniki - verniki RKC volilci M Kučana - toliko o pluralnosti stališč. Je pa bolj verjetno, da bodo podprli Peterleta, kot se po isti naravni logoki pričakuje podporo borcev NOB v večini dr Turku.
    7. zelo verjetno - torej so nam ameriške zveze zagotovljene.(tam ima več poznanstev kot v EU).

    Drago, neka povprečna anliza oz. predvidevanje in moj skromen odziv, kot si me pozval. Upam da boš v primeru izvolizve dr Turka zadovoljen, če pa zmaga Petrle, pa boš tudi to znal demokratično prenesti in sprejeti. Oba sta odlična intelektualca in dovolj široka človeka.

  19. Drago pravi:

    Bojc1: Ja, take debate so mi bolj všeč. Seveda se ne strinjam s teboj, vendar ti sedaj, po parih dneh finalne kampanje še ne bom odgovoril po alinejah, ker je to še prezgodaj! Zagotavljam pa ti, da se bom oglasil, ko se bo razplamtelo…Osnova naj ostane, 7 alinej, prav?
    Samo pavšalno:1. leaderji se bodo oglasili kasneje. Koalicijski poslanci že trobijo, sedaj še med vrsticami (Irglova, ki je znana,da govori po plonk listkih..) 2. Ko sem bil v soboto na izletu po Dolenjskem, sem se v enem mestu spomnil nate..ne boš verjel! Na vsakih 20 metrov plakat Peterleta, nobenega Türka, saj še ni v finalu…3.poglej sebe…4. poglej sebe…5. Yes..6.počakajmo…7.škoda, da ti ne morem to razlagati…glede ameriških zvez.Vedi, da nikoli nismo imeli in ne bomo imeli boljših zvez v Ameriki. Zakaj? Kot je v igri “moj ata soc.kulak”. Ta je pa za 20 let! Nekoč se bo razjasnilo…
    Bojc: verjamem, da ti razumeš moje pisanje, za druge pa ni zanimivo… Se oglasim!
    Ps: strinjam se z tvojim zadnjim stavkom! Problemček je samo v odvisnosti (6.alineja)

  20. Hacklink pravi:

    Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

Komentiraj