Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pod nadzorom Štefke?

22. oktober 2007 ob 8:05 | Denis Sarkić |

Danes mineva prva obletnica dogodkov v Dečji vasi pri Ambrusu, ko so po protestu krajanov policisti začasno (ali morda trajno?) izselili romsko družino Strojan z njihove zemlje. Strojanovi so nato nekaj časa bivali v begunskem centru v Postojni, nato v vojaškem centru Roje v Ljubljani, vmes pa je mama Jelka Strojan s še nekaterimi člani družine nekaj časa vztrajala pod šotorom v Dečji vasi, kjer jo je non-stop varovala policija in je niti sinovi niso mogli obiskati. Obiskala pa jo je lahko varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik z ekipo sodelavcev. Tam je Jelka vztrajala, dokler jo ni Vest prepričala, da je za nadaljevanje postopka zamenjave zemljišča z državo za njo in vse ostale bolje, da se vrne v Roje.

Po enem letu se zgodba še vedno ni zaključila, zdaj potekajo intenzivni pogovori z državo in v nekaj dneh naj bi se stvar morda dokončno rešila. Vmes se je pred dobrim tednom pred komisijo DZ za nadzor varnostno-obveščevalnih služb tudi “delno razčistil” sum kršitve in prekoračitve pooblastil policije pri nadziranju družine Strojan v obdobju po njihovi izselitvi. Sklep komisije je takrat komentiral predsednik KNVOS Pavle Gantar, minister za notranje zadeve Dragutin Mate pa je bil zaradi tega videti zelo zadovoljen (vsaj do tragične nesreče pred diskoteko Global). Mi smo ta krajši pogovor z Mirkom Strojanom posneli dan po seji komisije in videti je bilo, da člani družine Strojan še vedno mislijo, da so pod nekakšnim tajnim nadzorom s strani policije. Nadzirala in ovajala policiji naj bi jih gospa Štefka, za katero naj bi minister Mate izjavil, da ji Strojanovi najbolj zaupajo. Kaj res?

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. t-mac pravi:

    Štefka kdo? Sploh se ne razume…

    Btw, a zapisala je registrske neregistriranih avtomobilov? :lol:

  2. otobaric pravi:

    Za dogodivščine tridesetčlanske družine, katere vsi člani skupaj nimajo niti dneva delovne dobe, se mi sladko jebe.

  3. Abakus pravi:

    @otobaric

    Očitno se ti jebe, ker drugače ne bi pustil komentarja.

  4. janez pravi:

    ma kr neki no…

  5. hyena pravi:

    dej jebi se ze sarkic s temi dzipsiji!!! dejte to siče na kamione pa z židki vred na antarktiko!!

  6. SLS-Štajerski odbor pravi:

    @hyena

    A ti si članica KPS, ki naroča kaj naj mediji pišejo. Na žalost ne bo šlo, ker nismo več v takih časih ampak je zdaj demokracija.

  7. Joško pravi:

    Pozdravljeni Jani, Denis, Katja, Jonas ….

    Brez zamere - nivo komentarjev se je hudo znižal, sovražnega govora pa je tudi vse več. Menim, da bi morali premisliti ali bi sploh še dovoljevali komentiranje, po zgledu Dnevnika, ki je zaradi izživljanja forumašev to zamrznil. Ali pa vsaj omogočiti registracijo le tistim, ki smo pripravljeni uredništvu podati svoje podatke, ki jih ne bi objavili (oz. bi bili objavljeni le nickname-i), bi jih pa lahko preverili (št. os. izkaznice). No takrat bi pa rad videl junake, ki bi si še upali iti rasizma. Jelinčič in desnica nasploh širi prostor, s tem ko proti njim nihče ne ukrepa, pa se nacijem zdaj zdi, da je vse dovoljeno.

    Hvala.

  8. Denis Sarkić pravi:

    Razmišljamo o podobni stvari, le da je bolj inovativna!

  9. jani pravi:

    joško bo kandidiral za 1. cenzorja v RS ……kljub temu da se mu ne sanja kaj je rasizem spljoh:)

    denis,vi kar,in potem boste uživali v drkalnih krogih podobenem temu….janša je prase,janša serje,janša je pes,in oči vaše bodo solzne od sreče kok somišljenikov imate, in seveda,kako zalo strpni ste…:)

  10. hm pravi:

    Zanimivo, kako levicarji ljubite cenzuro in omejevanje govora.

    Pa dejte ze nehat tezit s temi cigoti; nihce jih ni izselil, na selitev so pristali sami; opica pa niti enega stavka ne zna formulirat. Nizko celo 4 win.

  11. hm pravi:

    Oh, fajn. Imajo svojo lastno socialno delovko, ki jih zalaga s hrano, v zahvalo ji pa vlamljajo in ji kradejo.

    Kopalnica pa je verjetno zaklenjena, ker je ne rabijo?

  12. jani pravi:

    sej to je tipično za totalitaristke vseh barv,oni vejo vse,če pa bi kdo drugačemisleč pisnu pa kugla….kaj si pa drzne podvomit v njihovo modrost…:)

  13. xp pravi:

    Špijunka? Registrirajte avtomobile, živite pošteno pa ne bo problemov. Kakšne kozlarije.

  14. MarkoNi pravi:

    @jani: sploh ni govora o cenzuri, ampak o KULTURNI izmenjavi različnih mnenj. Ko se ne strinjamo, a se spoštujemo. To je osnova.

    Kdor tega ne zmore, pa naj izživlja svoje frustracije in pomanjkanje vzgoje drugje.

  15. jani pravi:

    dragi marko,načeloma se popolnoma strinjam s tabo,pa vendar mi kanček zdravega razume,kolikor mi ga je še ostalo,ne da miru….kdo je tisti ki bo določal mejo kaj je žaljivo in kaj ne?samo spomni se mladine,bohvari da si kaj čez kogarkoli njim po volji šinfal,pa čeprav je bilo napisano še tako kulturno in utemeljeno ….seveda so zdaj srečni ko ima njihov cenzor že kakih pet let zimsko spanje ker nima kaj za cenzurirat:)
    in končno,jaz osebno se nisem pripravljen odreči osebni pravici da povem idiotu da je idiot in lažnivcu da je lažnivec,konec koncev je to v skupno dobro!:)

  16. Donvito pravi:

    ah ja….tukaj bi vsak komentar bil popolnoma odveč!

  17. tiib pravi:

    Jest bi pa rad, da posnamejo tile strojniki en “reality show”, tko en teden, da bomo videli kako tile revčki, od vseh zatirani, preživljajo svoje mukotrpne dneve. Pol nam bo zihr jasno, zakaj se cele noči jokajo, ne morejo spat itd…

    Jest sem bil enkrat tko mal bolan, pa sem moral cele dneve posedat po bajti.. Vam povem, ponoč pa ne zaspat, za hudiča ne…

    Denis, daj jim povej, tebi zaupajo, da delo zelo pomaga k boljšemu spancu… ;-)

  18. MarkoNi pravi:

    @jani: no ja, tudi to je opcija, da ostane tako kot je, pa se prenapeteži sami izločijo z brezveznimi komentarji, ki jih bo preostanek plebsa ignoriral.

    Za Mladino se pa tudi sam spomnim, tam je bila taka živahna debata, potem pa so prav katastrofalno slabo uvedli moderiranje preko urednika (cenzorja). In smo se demokratično odločili, da takih jajc pa ne bomo prenašali - in šli drugam. Democracy in action ;-)

  19. G7 pravi:

    Druzina je pod nadzorom The Gipy Things: http://www.youtube.com/watch?v=2g2pa5nLD7o

Komentiraj