Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kajenje pred DZ

22. oktober 2007 ob 21:23 | Denis Sarkić |

Poslanec Aleš Gulič je eden izmed tistih redkih kadilskih “črnih ovac” v Državnem zboru, ki hodi na čik pavzo med sejami parlamenta. In kam hodijo poslanci kaditi cigarete po sprejetju zakona o omejevanju in uporabi tobačnih izdelkov? Pred glavni vhod Državnega zbora, ker kadilnice v njem žal še vedno ni.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. pijano pravi:

    Brez čikov prosim , raje kaj druzga potegente

  2. tommb pravi:

    heh … pa poglejmo eno računico. Recimo, da povprečni poslanec kadilec na dan pokadi škatlico cigaret. Če je dnevno buden nekje 16 ur, pokadi cigareto na 48 minut. Cigareta se pokadi nekje v 7-8 minutah. Torej v delovnem času (8 ur) pokadi 10 cigaret in zato porabi 70-80 minut, pa vzemimo da nismo malenkostni in rečemo, da je to 70 minut. Če ima mesec 20 delovnih dni je to 1400 minut (23,33 ure) ko ne dela ampak kadi, v letu dni pa je to 279,96 ur kajenja. Če upoštevamo golo plačo poslanca tam okoli 2000 € , pridemo do zneska 3.216,74 € , kolikor nas davkoplačevalce stane eden poslanec-kadilec na leto. Pomislimo na delavca na tekočem traku, ki si mora sama zaslužiti 600€ mesečne plače, da si z njo lahko kupi cigarete in ji ni dano kaditi drugače kot ob malici. Prav ta delavka plačuje davek in s tem podpira poslanca-kadilca, da s svojimi čikpauzami letno zagoni 3216€ , kar je malo manj kot delavka zasluži v pol leta !!!!!!!!

  3. tommb pravi:

    Denis, a je to Gulič kadil cigareto, ali pa kaj močnejšega? Ker mi deluje nakajen.

  4. Denis Sarkić pravi:

    Tale tvoja računica se ne izide, saj tisti poslanci, ki ne kadijo počnejo pa kaj drugega v prostem času, npr. prebirajo našo Vest… kar včasih znese več kot čik pavza!

    Ne, kadil je cigareto in ni bil nič nakajen!

  5. tommb pravi:

    oja se izide, jaz sem podal računico za poslance-kadilce in koliko nas stane njihovo kajenje. To, da v DZ dremajo, berejo, surfajo po netu in ja … prebirajo Vest, je seveda druga zgodba, morda pa ti pripraviš kak prispevek na to temo, oz. temo koliko nas stanejo poslanci in koliko efektivno delajo …

  6. 1tastar pravi:

    Ali je bil takrat, ko so sprejemali protikadilski zakon, na čik pavzi?

  7. gasper pravi:

    tommb kaksne neumnosti sprasujes. Tudi ce bi bil ni to tvoja stvar…

    Drugac epa ne seri s takimi neumnimi racunicami. Tudi folk za tekocim trakom gre lahko na skret, ker imajo ponavadi koga, ki menja ljudi…

    Me zanima, ce ti delas od 8 do 16 brez pavze razen za malico…

    Nekadilci delajo marsikaj drugega, recimo hodijo z nami kadilci ko gremo na cik in tam debatirajo z nami…

  8. tommb pravi:

    ok Gasper, morda res ni moja stvar če bi bil g. Gulič nakajen če to ne bi bilo med delovnim časom in če ne bi ta njegov delovni čas stal njegove plače, ki se pa financira iz davkov, ki jih pa tudi jaz plačujem, torej je na nek način če je on nakajen ali ne, tudi moja stvar.

    Neumne računice, so morda za nekoga, ki je kadilec in se zato ker so stvari KONČNO postavljene na pravo mesto počuti degradiranega - dejstvo je, da te računice držijo, pa če tvoji sodelavci nekadilci hodijo s teboj na čik ali ne. Priporočam ti, da če že sam ne poskusiš, vsaj opazuj kakšen delovni tandem kadilca in nekadilca, pa boš videl, da so nekadilci bolj produktivni. Tudi zato bi mi bilo popolnoma vseeno, če ne bi “čikpavz” javnih uslužbencev plačevali davkoplačevalci!

Komentiraj