Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

DS o primeru Global

18. oktober 2007 ob 1:39 | Denis Sarkić |

Državnega svetnika Dora Hvalico, ki hkrati tudi podpredsednik Komisije za družbene dejavnosti, član Komisije za politični sistem in
član parlamentarne skupine Globe Slovenija smo prosili za komentar v zvezi z nesprejetjem zakona o zasebnem varovanju oziroma o vetu Državnega sveta (DS) na predlog zakona, saj naj bi bili, po mnenju Branka Grimsa iz SDS, poleg opozicije v DZ tudi državni svetniki posredno krivi za tragično nesrečo mladeniča pred diskoteko Global.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. 007 pravi:

    Tale Hvalica je po dolgem času spet en politik, ki pove jasno, glasno in zdi se mi da celo pošteno. Minister Mate pa nič kljub diskoteki Lipa- 2 mrtvi, lokal v Celju-1 mrtev, Global-1 mrtev. Dobra statistika, ni kaj Mate, saj ti nisi nikoli nič kriv. Pa kaj se mora še zgodit, da bo kdo odstopil zaradi objektivne odgovornosti,npr.dvorana Tivoli in 500 mrtvih?O, saj res, takrat bodo pa krivi komunisti, če zaradi drugega ne, pa zaradi velikega števila umrlih.

  2. pavle pravi:

    To pa res ne drzi. DS je predvsem kriv za tragedijo in naj kdo vprasa Hvalicon kdo je zlobiral veto zakona, ki dopusca oligopol nekaterim varnostnim podjetjem. Dopolnitev zakona naj bi odpravila primta Zbornice, ki jo vodi g. Pas, ta pa predstavlja predvsem nekatera mocnejsa podjetja, ne pa vseh. In kaj se dogaja? Zbornica le enkrat na leto organizira izobrazevanje za varovalna podjetja, ker jim ni v interesu, da bi bilo teh veliko (bojijo se konkurence), s tem prenosa znanja ni in ni cudno da se zgodi VIP, Global ali Lipa. In ti so zlobirali v Drzavnem svetu, da so podali veto na zakon. Tako, da bi bil jaz na mestu drzavnega svetnika zelo, zelo tiho.

  3. ervinator pravi:

    Ali sploh katera zbornica v Sloveniji dobro dela? Kolikor jih poznam, se prav vse trudijo zgolj za ščitenje tržnega položaja svojih članov, h gospodarskemu, pravnemu in tehničnemu napredku v sfevdaliziranih panogah pa ne prispevajo. In kaj počne Državni svet? Opravlja funkcijo sprejemnika lobistov za te iste interese v zakonodajni oblasti. Ujetnici teh interesov (nacionalnih, brez dvoma) sta bili predvsem LDS in SLS, po tej poti čedalje globlje korake sedaj postavlja tudi Zares.

Komentiraj