Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Sindikati o varnosti

17. oktober 2007 ob 19:56 | Katja Lenart |

O varnosti, varnostnikih in primeru tragične smrti pred Globalom se te dni, jasno, veliko govori. Novinarsko konferenco so danes sklicali tudi na Sindikatu komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (srečanje je potekalo pod naslovom “Je bila res potrebna smrt za ureditev razmer na področju zasebnega varovanja?”).

Predsednica Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS) Dragica Andlovič pravi, da je dogodek v bližini Globala posledica neurejenih razmer na področju zasebnega varovanja. Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič poudarja, da razmer na tem področju ne bo uredila nobena zakonodaja, temveč dvig kriterijev pri zaposlovanju. Član Republiškega odbora sindikata dejavnosti zasebnega varovanja Zvonko Žuran pa je opozoril na dumpinške cene, veliko fluktuacijo delavcev in nelojalno konkurenco med podjetji za zasebno varovanje.

Najprej nekaj zanimivih ugotovitev Dragice Andlovič:

“Se pripravlja program, ki predvideva redno šolanje za poklic varnostnika”.

Tudi Dušan Semolič je povedal nekaj pomembnih dejstev:

“Mi vemo, to delo je odgovorno, je zahtevno, nevarno.”

Še odgovori na novinarska vprašanja, ki jim velja prisluhniti in se zamisliti:

“Ta opravljena kvalifikacija pa je pogoj za izdajo licence in pozneje službene izkaznice, ki se izdaja na Ministrstvu za notranje zadeve”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj