Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Družinsko nasilje

17. oktober 2007 ob 2:04 | Maja Andlovic |

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman je danes predstavila predlog zakona o preprečevanju nasilja v družini, ki ga je vlada že pripravila in je zdaj v parlamentarnem postopku.

“Novost, ki jo prinaša zakon o preprečevanju nasilja v družini je tudi brezplačna pravna pomoč žrtvi.”

O varnih hišah v Sloveniji, o evidenci družinskega nasilja pri nas, o poseganju v lastninsko pravico, o sodelovanju institucij, ki se ukvarjajo z družinskim nasiljem, o finančni oceni zakona, o obravnavanju storilcev, o večji pomoči žrtvam…

Ministrica, direktorica direktorata za družino Majda Erzar, strokovna sodelavka pri pripravi zakona Katja Filipčič s Katedre za kriminologijo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in predstavnica nevladne organizacije, telefona SOS, Špela Veselič.

“Socialne družbe se morajo povezovati z vsemni ostalimi službami in vse ostale službe so dolžne reagirati in pomagati žrtvi.”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. 1tasrednji pravi:

    Moja žena je nasilna! Že trikrat sem jo moral naskočiti

  2. andlen pravi:

    Mojo družino nej banda pusti na miru! Najprej nej sami uredijo svoje.

  3. t-mac pravi:

    tastar, a sam trikrat? :D

  4. Rob pravi:

    @t-mac,vprašanje je v kakšnem obdobju.Dnevu,tednu,mesecu…. :(

  5. marjeto pravi:

    moja ženska me psihično uničuje,
    ker pred mano načrtno žre poščančjo salamo - brez vsega !
    ponoči ne spim, najin nerojen in nespočet otrok trpi predrojstne krče in predranbene motnje…tudi vse sorodstvo se trudi - ampak kaj naj storimo ?
    naokrog sem se začel lagati, da je vegetarjanka potem, da sem sam vegetarjanec.

  6. t-mac pravi:

    marjeto, ni ti več pomoči… :(

  7. jani pravi:

    včeri pri Odmevih je bilo prav zanimivo o nasilju v slovenskih družinah…:)

    je pa res da se mora to nasilje nad razumom ko ima del populacije(ženske) kontrolo nad 70% lastnine ki je nikakor ni sam ustvaril…

  8. jani pravi:

    včeri pri Odmevih je bilo prav zanimivo o nasilju v slovenskih družinah…:)

    je pa res da se mora to nasilje nad razumom končati, ko ima del populacije(ženske) kontrolo nad 70% lastnine ki je nikakor ni sam ustvaril…

  9. mr_m pravi:

    Problem nasilja v družini je v Slo. hujši kot se (ne) predstavlja v javnosti. V bistvu se največ nasilja nasploh dogaja prav med štirimi stenami. Tragične in zamolčane zgodbe!

  10. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Kaj pa Zakon zoper Nasilja mesarskih delodajalcev in njihovih pribočnikov,skorumpiranih ali nesposobnih sodnikov na t.im. delovnih sodiščih,afunkcionalnih ali polupismenih pooblaščenih pravosodnih “organov”,itd.,ipd.?…kaj pa tovrstna Nasilja??…a za tovrstna Nasilja pa ministrstvo za delo NI pristojno?…aha-NI !?…KDO pa potem takem JE ?…

  11. helena pravi:

    Ma največ nasilja je na delovnem mestu!

  12. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    P.S.,in pa še : ter pod čigav resor spadajo t.im. inšpektorji za delo v RS,ki ne znajo pravočasno pravilno prebrati niti ene same “usrane” kolektivne pogodbe iz SABOTIRANEGA “primera”?…pod kateri ministrski resor pa slednji spadajo ?…KDO daje torej VSEM TAKŠNIM FUNKCIONALNO NEPISMENIM OSEBKOM V REPUBLIKI SLOVENIJI PLAČE ? K D O ???

    SRAMOTA !…

  13. rooze pravi:

    a ma mogoce kdo akksen predlog o preprecevanju nasilja v druzini aha zanima me tudi ce mi zna kdo povedati kaj bolj natancnega glede tistega v odmevih namrec posedam pred tvjem zelo redko tako da ucasih zamudim kaj pomembnega.. hvala ze unapprej =)

Komentiraj