Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Ustavimo konje!”

16. oktober 2007 ob 20:26 | Denis Sarkić |

Poslanca SD Anton Rop in Milan Martin Cvikl sta na novinarski konferenci opozorila, da privatizacija ne sledi dvema ključnima ciljema, to je doseganju večje stopnje ekonomske učinkovitosti podjetij, ki se privatizirajo, in maksimalnemu znižanju javnega dolga. Slovenski davkoplačevalci so bili s prodajo državnega deleža v Mercatorju oškodovani za 233 milijonov evrov, novo oškodovanje pa bi lahko predstavljala prodaja deleža v Merkurju in prevzemna vojna med Petrolom in Istrabenzom.

Poslanska skupina SD bo na računsko sodišče vložila predlog za revizijo prodaje deležev Kapitalske družbe (KAD) in Slovenske odškodninske družbe (SOD) v družbi Merkur. Hkrati pa predlagajo sklic izredne seje odbora za gospodarstvo, na kateri želijo, da vlada pojasni uresničevanje strategije umika države iz gospodarstva, ki jo je sprejela junija lani.

Uvodne besede Ropa in Cvikla:

Vprašanja novinarjev za poslanca:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. Drago pravi:

    ” JAZ TEGA ČEKA NE BOM PLAČAL, KER TEGA NISEM NAROČIL “

  2. Štajerski Pero pravi:

    Daj Dragi ne deri se v vseh komentarjih. Saj nismo gluhi.

  3. Rob pravi:

    Ja imata prav(do določene mere),ampak bom tako kot vedno rekel, da sta SOD in KAD počela to 3x slabše,ko sta bila tadva kljukca na oblasti.
    Drugače moram pa reči,da ima Rop drugačen nastop,kot jih je imel v zadnjem času,kar je očitno znak, da so ga rehabilitirali od polomov v zadnjih letih.

  4. marjeto pravi:

    drag štajerski rob - torej ! ? ! ?

  5. ervinator pravi:

    Na primeru Mercatorja ni nihče dokazal tega, kar trdi Rop. S svojo razpredelnico je pokazal kvečjemu nasprotno, kar trdi na začetku: po prodaji Mercatorju se je stopnja ekonomske učinkovitosti podjetij povišala, niža se tudi proračunski primanjkljaj.

    Stranki SD na naslednjih volitvah z Ropom in Cviklom ne kaže več najbolje. Več ko se ta dva pojavljata v javnosti, bolj tej stranki grozi trend nižanja javne podpore.

  6. Nacionalist pravi:

    Zakaj nista povedala koliko milijard € je LDS naropal na račun certifikatskih delnic !

  7. ED pravi:

    @Nacionalist: Te podatke gotovo hraniš ti, kne? He! He!

  8. ED pravi:

    Cena delnice Mercatorja avgust ‘07: 384 EUR – cena delnice avgust ‘05 (ob prodaji): 159 EUR - razlika (seštevek) 233 mio EUR. Za toliko je oškodovana država; ob prodaji je Kosmova celo zavajal z izjavo, da je cena, ki jo je dosegel Mercator takrat, navišja mogoča, in da se obeta trebd padanja cene. Zavajanje in laž! Pa ne samo to, država je bila tudi oškodovana, ker država ni ‘zaračunala’ prevzemne premije, kar pomeni ca. 40% višjo prevzemno ceno!

  9. Ulan Bator pravi:

    Taprava dva se oglašata. Po moje bi bilo treba najprej preverit, kako so se prodajala podjetja KAD-a in SOD-a v času Ropovega vladanja, da ne omenjamo časov, ko je bil Cvikl sekretar na finančnem ministrstvu. Upam, da njun prebeg iz LDS-a ne pomeni, da sta počela kaj narobe.

  10. mr_m pravi:

    O lej Rop se je spet oglasil, kredibilnost na višini podplatov, hehe.

    Še Telekoma ni mogel sprivatizirat…. aja, mu je Golobič prepovedal?

  11. Aschmodei pravi:

    Em, a ne bi moralo zadaj pisati LDS? Najbrž je kakšna fora, haha.

  12. Drago pravi:

    Vedno, ko se oglasi nekdo, ki kritizira vlado, se sproži plaz debilnih komentarjev. Večina prispevkov niti ne pogleda, saj tako in tako ne verjamejo, da je kaj narobe. Ne, naši pa ne, kaj bomo to gledali, saj tako in tako ni res. Raje pišejo napamet, kritizirajo vsevprek, lds je kradla.., nekomu ni všeč kravata, nekomu ni všeč piskajoč glas. Res debilno, sorry! Nobeden pa nič o vsebini, ki je še kako pomembna, pa tudi brez veliko truda dokazljiva. Ali smo res tako razdvojeni, da nam je zaradi ideologije vseeno, kaj se dogaja, samo da so “naši”? Zakaj se ne komentira vsebina? Na to bi rad odgovor! Zase vem, da še nikoli nisem komentiral ničesar, kar nisem prej pogledal. Lahko, da sem potem brcal mimo, ampak je bilo to moje mnenje. Različna mnenja spoštujem, tole zgoraj, pa tudi drugje, je pa malo…saj sem že povedal.

    Ps: Ulan Bator. Na tvoje vprašanje imaš odgovor v prispevku, zakaj sprašuješ, poglej si. Če se prav spomnim, najmanj cena plus 40%, največ cena plus nekaj sto %. Nikoli pod ceno! Se pa strinjam, da je potrebno to preveriti, in to ni težko.

  13. ervaintor pravi:

    Na primeru Mercatorja ni nihče dokazal tega, kar trdi Rop. S svojo razpredelnico je pokazal kvečjemu nasprotno, kar trdi na začetku: po prodaji Mercatorju se je stopnja ekonomske učinkovitosti podjetij povišala, proračunski primanjkljaj pa se niža.

  14. bojc1 pravi:

    jasno,če ni jankovićevih provizij!

  15. bojc1 pravi:

    drago, ti si težek in nepoboljšljiv komunist - sam tvoji so ti všeč, upam da si dobr plačan(priviligiran?).

  16. bojc1 pravi:

    ed
    kolk bo pa delnica mercatorja 3.2.2312? kolko bo takar izgube? debil!

  17. VidaCalm pravi:

    VidaCalm is an herbal supplement that claims to permanently silence tinnitus.

Komentiraj