Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prometne dileme

12. oktober 2007 ob 0:57 | Katja Lenart |

Menda se je novi prometni minister Radovan Žerjav tokrat prvič predstavil na samostojni novinarski konferenci. In ena od udarnih novic s te tiskovke je najbrž ta, da bo vlada prihodnji teden po napovedi Žerjava najverjetneje razrešila prvega moža Darsa Rajka Siročiča. No, pa saj to smo najbrž pričakovali, ali pač ne?

Pa poglejmo, kakšen je bil uvod prometnega ministra (in kakšna je njegova retorika):

“Pravzaprav statistika potrjuje moje laično mišljenje, da svda vse ni vredo”.

Nato je spregovoril generalni direktor Direktorata za promet Ljubo Zajc:

“In zakon o varnosti cestnega prometa bo še v tem mescu deležen vladne obravnave”.

Glede na to, da je bila v sejni sobi prisotnost novinarjev številčna, vprašanj ni manjkalo (predvsem v zvezi z novim zakonom o varnosti cestnega prometa). Z ogrevanjem je začel gospod Zajc:

“Na novo je ustanovljen en zavod s področja varnosti cestnega prometa”.

Potem pa se je opogumil še minister Žerjav (dasiravno je bil precej redkobeseden):

“Predsednik vlade me podpira.”

PS: Zadnji video je sicer malce daljši, a če želite ministra spoznati malce bolje, vam ogled videa toplo priporočamo.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Drago pravi:

    Prispevek me je razočaral! Pojem “prometna varnost” je nekaj več, kot smo videli. Minister v celem prispevku v glavnem govori samo o gradbiščih na cestah in označevanju zapor. Kot da bi bil to največji problem. Veleumno ugotovi, da varnost na naših cestah ni najboljša in s tem odgovarja tistim, ki trdijo, da je vse v njlepšem redu!!! Ja, kdo pa to trdi? Nobeden, saj jaz ne vem za njega. Nakladanje! V drugem delu govori o zamenjavi na Darsu. Ampak zamenjave ne bodo zaradi napak (konkretnih nepravilnosti ne vidi!), temveč zaradi tega, ker je pritisk medijev na Dars prevelik in ob tem pritisku vodstvo lahko naredi tudi kakšne neracionalne poteze. Nakladanje! Vse niti so v SLS, ki obvladuje to področje že 10 let. Tako, da o napakah ne bodo govorili. Vse bodo lepo prikrili z zamenjavo, seveda bo novo vodstvo iz iste stranke.
    Glede Zajca pa tole. Že leta ga gledamo po TV. Govori o vsemogočem: načrti, projekti, zdravstvo, avtošole, OŠ, policija, upravljalci… Na koncu pa prevladajo SAMO VIŠJE DENARNE KAZNI in nič drugega. Dokazuje, da je nekaj mesecev po uveljavitvi ZTVCP, ki viša kazni, prometna varnost boljša, nato pa pade. Ja potem pa dajmo višati kazni vsake pol leta, pa bo stvar boljša!!
    Potrebno je zagotoviti, da se bodo policisti pri kontroli koncentrirali PREDVSEM na hujše kršitelje, norce po domače!!! Te je treba izločiti iz prometa. Kaj pa se dogaja. Kaznujejo predvsem za bagatelne prekrške (prekoračitev hitrosti za 5-10 km, privezovanje ipd). Teh kazni je sigurno 90 %. Polnitev proračuna in nič drugega!
    Čez dve leti pa se bo vse ponovilo. Nakladanje vsepočez, pa zopet višje kazni, mrtvih pa vse več. Nekaj drugega bo potrebno pogruntati!!!

  2. Katja Lenart pravi:

    Drago- prav zato sem objavila pravzaprav čisto vse posnetke, ki so nastali na tiskovni konferenci. Ker sem bila zaradi praznine tudi jaz razočarana.

    Lp,K.

  3. Zmerno Povožen pravi:

    Ministra so potegnili iz lendavskega biodizla kot čarovnik zajčka iz klobuka. Na parlamentarni predstavitvi pred odborom ni znal odgovoriti na vprašanje, koliko tovornjakov dnevno pelje po pomurskih avtocestah. Uh, to je že pomanjkanje splošne razgledanosti, ne pa zgolj strokovne (slednje prostodušno ponavlja v nedogled).

    Zanimiva pa je ministrova hiperskulirana drža. Očitno je to nalezljivo. Novi JJ je hladen kot špricer, Tanko deluje skoraj kot modrec, Jerovšek pa s snemanjem očal med govorom kot pravi intelektualec. Tudi minister za promet jim sledi, čeprav je ljudski. Hec pa je v tem, da se za to skuliranostjo pretežno skriva cinizem in oblastna vzvišenost. Tako.

Komentiraj