Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jasna podpora Danilu

12. oktober 2007 ob 21:04 | Denis Sarkić |

Prvaki treh parlamentarnih strank in dejavnikov, Borut Pahor iz SD, Karel Erjavec iz DeSUS in Gregor Golobič iz Zares - nove politike so danes v Grand hotelu Union jasno in glasno podprli predsedniškega kandidata Danila Türka. Zakaj so se odločili za tako potezo ni prav jasno, saj je njihova strankarska podpora že nekaj časa javno znana, zato se je med novinarji se pojavilo več variant. Ena izmed njih je tudi ta, da so stranke še enkrat zelo konkretno pred kamerami javno podprle Danila, ki mu po zadnjih javnomnenjskih raziskavah sicer kaže dobro, vendar nekako miruje in ga zato že dohitevata kandidata Mitja Gaspari in Zmago Jelinčič. No, vseeno je bil dogodek za kramljanje Vesti z vsemi štirimi današnjimi akterji, le da se je Karlu malo mudilo.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 21 x komentirano
  1. Rem pravi:

    Se še komu prikazuje ta video v zelo zanič (kvadratasti) kvaliteti?

  2. Li pravi:

    Ne, meni se video predvaja OK.
    Denis, simpatičen prispevek, prav je sprobati, koliko imajo fantje, ki se jih voli, smisla za humor…

  3. Neja pravi:

    Trije visoki, všečni fantje! In nepogrešljiv Denis.

  4. Abakus pravi:

    @Rem

    Pri meni je enako slaba kvaliteta.

  5. Zlata lisica pravi:

    Pravi trije so tu na kupu.
    Gospod s sloganom “Name se lahko zanesete”, za katerega sicer ne vem, kako se lahko nanj zanesem, ko pa po dveh tednih njegovega blebetanja ne vem skoraj nic o njem. Konkretno mislim. Vecinoma odgovarja samo diplomatsko, puhli prazni odgovori v smislu “tako je napisano v pravilniku” ali “to so izkusnje mednarodne skupnosti” mi ne povedo nic zanesljivega o njem. Po drugi strani pa se ne obremenjuje z javnomnejskimi raziskavami. Le kako to? Ali javno mnjenje vec nic ne velja? Ali kot predsednik drzave ne namerava poslusati javnega mnennja? No ja, sej je rekel, da ze zdaj finisira, kar pomeni, da ce slucajno zmaga, torej pride na cilj, potem pa da se samo vse stiri od sebe in ne bo delal vec nic. Ali bo tudi kot predsednik odgovarjal tako nekonkretno na konkretna vprasanja? Slovenija ne potrebuje tako mlahavega predsednika, ki se bo samo trudil biti prijazen in diplomatski in v smislu, da “se ja ne bomo komu zamerili” itd.
    Gospod “z rdeco kravato” ima edini konkreten odgovor kar se razpravljanja o kravatah tice. Pa se takrat mimo butne. Sicer pa, ce se vsaj malo pogovarjate s kom, ki se giblje po Bruslju, vam bo znal povedati, da ima ta isti gospod tamkaj renomé, da nic ne dela, se pojavi na sejah le tu in tam, pa se takrat nic konkretnega ne naredi v dobro Slovenije.
    Gospod “z zlatimi prameni” …kaj naj recem? Lutka.

    In se nekaj? So to parlamentarne ali predsedniske volitve?

  6. Matjaž pravi:

    Ko je v Sobotni prilogi Dela, Pušenjak opisal pri portretu tedna, Golobiča kot čutečega, me zanima, če je Pušenjak upravičil svoj priimek. Torej, če mu ga je… ker drugače ne vem kako ve, da je čuteč. Človek, ki je odločal skoraj o vsem, pred katerim so mnogi trepetali, službe visele na nitki, pa čuteč.

  7. Neja pravi:

    Očitno Slovenci bolj razumemo jezik kritike kot pa pozitivna stališča, mišljenje, govorenje, ki vrednoti, (če sploh vrednoti), kaj je za človeka dobro, boljše in ne kaj je “levo in kaj desno”. Meni se zdi g. Turk vreden zaupanja.

  8. luki pravi:

    meni se zdi pa g. Turk izredno neodvisen kandidat…. izredno !!!

  9. ralu pravi:

    Kandidat v Sloveniji brez podpore parlamentarne stranke nima velikih možnosti. Vse glavne 4 kandiate podpira kakšna parlamentarna stranka.

  10. Zlata lisica pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=nT2_bZ2pKJk&mode=related&search=

  11. To ni političn’ blog » Sumljivci pravi:

    […] Slike vzete iz videa na vest.si, iz prvih 30 sekund tegale videa… […]

  12. boško pravi:

    danilo s svojo dosedanjo retorično meglo niti najmanj ne prepriča.

  13. Neja pravi:

    Treba ga je dobro poslušati in razumeti.

  14. Zlata lisica pravi:

    Neja, a je Tuerk tvoj stric?

  15. Neja pravi:

    Ni, lisička, ne bi pa imela nič proti.

  16. Zlata lisica pravi:

    Neja, se vedno ne vem kako je lahko Tuerk vreden zaupanja, ko pa v vseh teh letih ko je bil pri oZN ni naredil nic za Slovenijo, pa je imel to moznost oziroma tudi dolznost. Zdaj pa je v Sloveniji in se dela pametnega, tak kot nas je Brucar ze napizdil z njegovimi “mednarodnimi izkusnjami”.
    Kaj poreces na to?

  17. konec pravi:

    Po dveh komunistih se tretji?

  18. Neja pravi:

    Meniš, lisička, da ni nič naredil za Slovenijo? Kaj pa bi po tvojem lahko, pa ni? Če ne drugega, je vsaj malo poskrbel za prepoznavnost Slovenije. Kaj pa Peterle? Koliko pa je on “poskrbel za negativne zadeve”?

    Po dveh komunistih še tretji? Če se bo tako odločila večina.

  19. Zlata lisica pravi:

    Neja, vidm, da si se mlada. Morda ne po letih ampak po naivnosti. Pa naj bo tako. Ko si bos razjasnila pojme, kot so, zaupanje, prepoznavnost Slovenije in komunist pa se javi.

  20. Neja pravi:

    Zlata lisička, morda sem res mlada, sem pa natančno poslušala izjave pa odgovore vseh predsedniških kandidatov, tudi Turkove, spremljala njihovo neverbalno komunikacijo in poskušala povezati njihove besede z vedenjem v preteklosti. in g, Turku “ne kaže slabo”. Mislim tudi, da ni “meglen”, ampak da ima trdno stališče, da se bo o konkretnih problemih odločal v konkretnih situacijah. Ko bo imel pregled nad vsemo dejstvi, imel argumente “za” in “proti”. In ne tako v naprej, voden od kakšnih ideoloških prepričanj, občutkov zatiranosti ter drugih travm. V tem se mi zdi čisto svoboden. Intelekt, dobra govorna sposobnost, diplomatstvo, znanje jezikov, mednarodnega prava in človekovih pravic, odprtost, zamozavest, smisel za humor, umirjenost, pokončna drža,……..vse to, se mi zdi, so njegove lastnosti, in ki bi jih pri novem predsedniku rada videla.

  21. Drago pravi:

    @Neja: Bravo! Tudi če si mlada, si si ustvarila svoje mnenje in prav je tako. Tudi moje mnenje je identično s tem, kar si napisala zgoraj. Prav je, da se ne pustiš vplivati! Zlata lisička je vse povedala že s vprašanjem o tem, če je Türk tvoj stric! Me pa zelo zanima, kaj ona ve o delu Türka v OZN! Verjemi, da ne ve popolnoma nič! Zanimivo, ve pa to, da Türk po “tolikih letih v OZN ni naredil nič za Slovenijo”. Ja, to pa ve! Z gotovostjo!

Komentiraj