Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jankovićev teden

9. oktober 2007 ob 20:50 | Nejc Jemec |

V Mestni hiši je bila danes redna novinarska konferenca ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Ta je spregovoril o aktualnih odzivih na zaprtje centra mesta, o družini Strojan in zemljišču zanje, o Makalonci in Pavli, nekaj besed pa je namenil tudi beračenju v Ljubljani. Na novinarsko konferenco smo nekoliko zamudili, prispeli pa smo v trenutku, ko je župan odgovarjal na vprašanja glede dolgov Makalonce in gostilne Pri Pavli.

Zoran Janković: “Država, kar je zakuhala v Ambrusu, mora sama reševati. Mi smo šli samo toliko na roko, da poskušamo Ljubljančane prepričevati, da smo strpno, odprto, tolerantno mesto …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. lol pravi:

    NIC se ne slisi…

  2. Robert pravi:

    Dejte prosim kupit mikrofone!

  3. Nejc Jemec pravi:

    MOJA napaka - delo pred novinarsko konferenco, pozen prihod, pozabil mikrofon, gneča v Jankovićevi bližini … Prihodnjič bo bolje.

    P.S. Hvala za razumevanje

  4. G7 pravi:

    Tele komentarje bo treba politično uravnotežit, kajti še do tega trenutka ni nobeden iz Novega mesta napisal kako ga ne bo več volil!

  5. miro pravi:

    Tega župana vam res zavidam, čeprav sem imel ob izvolitvi čisto nasprotno mnenje. Mogoče bi morali sprejeti zakonodajo, ki bi veljala za vsa večja mesta v Sloveniji, kjer bi bilo določeno, da morajo župani tedensko prirejati tiskovne konference.

    @G7 Bi te vprašal za nasvet. Imam eno parcelo, pošteno kupljeno (brez posredovanja župana, ni na vodnem zajetju, na parceli ne zažigam avtomobilov, ne ogrožam okoliškega prebivalstva, ne gradim na črno…). Pa so mi iz občine poslali izračun davka, ki naj bi ga plačal na nepozidano zazidljivo zemljišče. Nekaj čez 500.000 bivših sit letno. Ko sem zaprosil za “lokacijsko”, kar naenkrat parcela ni bila več zazidljiva. Ker rešujem stanovanjski problem, sedaj ne vem kaj narediti. Naj zgradim na črno? Naj se z otroci naselim na parceli pod polivinilastimi ponjavami in jamram v kamero, da so otroci lačni (verjetno bi si moral kupiti 10 debelih zlatih prstanov in hkrati s šopom bankovcev mahati pred novinarji, da bi bilo bolj učinkovito)? Saj ne zahtevam gradbenega dovoljenja že v enem letu (kar bi bilo neverjetno hitro), tudi ne zastonjskega bivanja v kakšni bivši vojašnici (sploh pa ne z gratis ogrevanjem, vodo, elektriko, smetarino…). Le to, da bi sploh dobil gradbeno dovoljenje, ki bi ga tudi pošteno plačal.
    Ah, nekateri dobijo vse na pladnju in se potem še pritožujejo; za ostale, pa so to le sanje.

  6. G7 pravi:

    @miro Portal gradnja.si nasveti pravnega strokovnjaka.

    Preden začneš z reality showom a la Strojan, bi kazalo stopit do župana, saj zazidljivost prostora urejajo na občini. Kot nam kaže praksa lahko marsikje po Sloveniji gradiš na črno in kasneje z majhno finančno odškodnino gradnjo legaliziraš, se torej da, če ni preveč ekcesna gradnja. Ampak to je bolana potuha, mislim da bi morali že enkrat postaviti standarde in rušiti vse.

    Kakorkoli, vso srečo!

Komentiraj