Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mrk Radia Dur

8. oktober 2007 ob 19:35 | Nejc Jemec |

Prostore Radia Dur v ljubljanskem Cityparku je danes ob 14. uri obiskal sodni izvršitelj in jih želel izprazniti. Ker mu je direktor in odgovorni urednik radia Dušan Uršič preprečil ponovni vstop v radijske prostore, je izvršitelj poklical policijo, isto pa je storil tudi Uršič. Sodni izvršitelj je po prihodu policije svojo namero opustil, saj se je sodna odločba nanašala na napačne prostore - na bivše prostore radia v pritličju City parka. Izpraznitev prostorov pa je po vsej verjetnosti blizu, saj nam je sodni izvršitelj Marijan Hojs povedal, da se bo s primerom najprej ukvarjala sodnica, v bližnji prihodnosti, lahko tudi v roku nekaj dni, pa naj bi se vrnil v spremstvu policije. Je pa radio za nekaj minut tudi “mrknil”, saj so ostali brez elektrike, ki sicer napaja oddajnik. Uršič je zaradi nastale škode, sekunda radijskega programa naj bi po njegovih zagotovilih stala 1 evro, že napovedal tožbo.

Sicer pa je Dušan Uršič na novinarski konferenci povedal, da trenutno ni podpisana nobena najemna pogodba. Tiste, ki mu jo je ponudil direktor Cityparka Marko Kovač ni želel podpisati, ker naj bi imela preveč praznih alinej, drugačne pa s strani Cityparka ni prejel. Zatrdil je, da jih lahko “vržejo ven”, saj je v pogodbi, ki je ni, klavzula, po kateri lahko zahtevajo izpraznitev radijskih prostorov - kar pa naj bi se nanašalo na stare prostore radia v nadstropju nižje. Uršič je še pojasnil, da si že iščejo nove prostore, da pa ne pristaja na prisilo s strani Cityparka, in da gre pri vsem skupaj za “poslovno nehigieničnost.”

Direktor Cityparka po dogajanju pred radijskim studiem ni bil pripravljen odgovarjati na novinarska vprašanja. Z nasmeškom na obrazu je povedal, da si lahko Dušan Uršič, če mu kaj ni všeč, poišče tudi nove prostore. Varnostniki pa so nas prijazno opozarjali, da v Cityparku ne smemo snemati, sicer bomo morali prevzeti odgovornost za svoje početje.

Pred začetkom dogajanja smo si ogledali prostore Radia Dur.

Dušan Uršič: “Kar je v šity parku novega, je vedno slabo.”

Direktor in odgovorni urednik Radia Dur je na novinarski konferenci predstavil svojo plat zgodbe. Začel je z javljanjem v živo, v eter svojega radia.

Dušan Uršič: “… če bodo karkoli naredili, bo velik ravs in kaos …”

Dogajanje po prihodu sodnega izvršitelja.

Marijan Hojs: “… lastnik, gospod Uršič Dušan, me je fizično odrinil iz prostora …”

Navkljub današnji nepripravljenosti direktorja Cityparka Marka Kovača za pogovor z mediji, si bomo v duhu novinarske resnicioljubnosti še naprej prizadevali priti tudi do njegove zgodbe.

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 32 x komentirano
  1. derg pravi:

    zanimivo… Dušan Uršič ima probleme pod desno vlado? A se je zato boril?

  2. gost pravi:

    @derg

    kakšne pa ima povezave g. direktor Marko Kovač z aktualno politično garnituro, ne vem, me zanima.

  3. Rado pravi:

    Kakšen zoprnež tale Uršič.
    Kaj pa je sploh “ušpilal”?

  4. Nejc Jemec pravi:

    Rado: po pripovedovanju Dušana Uršiča in glede na dogajanje lahko upravičeno sklepamo, da so odnosi med njim in direktorjem oz. Cityparkom zelo slabi oz. jih ni. Rezultat tega pa je očitno zahteva lastnikov po izpraznitvi prostorov, kjer je trenutno nastanjen Radio Dur. Kot sem napisal, želel bi si slišati tudi drugo plat zgodbe in izvedeti še z druge strani, kaj se je dogajalo - kaj je pripeljalo do nastale situacije. Kaj in na kakšen način pa se bo še zgodilo, bomo videli. Posnetki so sicer nekoliko daljši, se pa iz njih razbere marsikaj.

    Lp, Nejc Jemec

  5. Wega pravi:

    Kar je pa mene zmotilo je primitivna aroganca izvršitelja. Lahko si mislimo, kako poštene so ostale izvršbe, ki morda niso medijsko atraktivne imajo pa ravno takšne luknje. Kar nekaj je rinil in rinil, ko je gotovo že vedel da se je nategnil s tisto številko, pa je ZAVESTNO kršil pravila. Kaj naj si torej mislimo o izvršni veji? Si ga predstavljate na divjem zahodu z pištolo v roki?

    Dušanu pa po tolikih letih želim samo srečnejšo roko pri izbiri nove lokacije.

  6. Rado pravi:

    Wega,

    ali sploh veš kaj govoriš? Kakšen pa naj bo tisti, ki si služi denar z izvršbo, če ne aroganten?
    Naj bo mil, razumevajoč? Takšen še koša za smeti ne bi mogel odnesti iz stanovanja. Misliš, da bi mu delodajalci dali plačo?

  7. pik pravi:

    rado

    daj preberi kaj je napisal wega

    Opozoril je na inšpektorjevo aroganco ki se je odražala v postopku kljub temu, da je inšpektor vedel da je prišlo v postopku do napake in bi moral odstopiti od pregona preden je prišlo do “nasilja” in posredovabja policije.

  8. BOTA pravi:

    Ne spuščam se v to, kdo ima prav ali ne, se bodo že dogovorili na sodišči. Preseneča me samo neprofesionalen odnos sodnega izvršitelja. Še toliko bolj, če se je na koncu izkazalo, da je v pravni zmoti. No saj to je očitno vedel že prej oziroma je bil na to večkrat jasno opozorjen samo je vztrajno blefiral. To ni samo neprofesionalno temveč s stališča njegove funkcije nedopustno.

  9. Jernej pravi:

    Mož, ki se bori za obstoj svojega radia oz. studia proti veliki ”korporaciji”.
    Vsaka čast, pravim!
    Sicer pa glede na določene pretekle izjave Uršiča imam za zelo dobrega kritika določenih razmer, brezkompromisnega, dlake na jeziku in razgledanega.
    Dam mu prav.

  10. Nevednež pravi:

    Spoštovani!

    Prosim, dajte malo prosvetliti! Zakaj sploh gre? Od kdaj so odnosi med Uršičem in “velikim vodjo” padli na poden?

    Ne vem, ampak čudno se mi zdi, da DUR-u lokacije niso pisane na kožo - ne vem, kje je bil nastanjen prej, ampak vem, da je že bil v Verju pri Medvodah, zdaj ga v BTC-ju mečejo… Kaj je temu vzrok?

    Hvala vam za vsakršen odgovor, ker nevednost je res hudič!

  11. Drago pravi:

    VSAKA MEDALJA IMA DVE PLATI !

    Uršičeva plat: Ima prav! Odločba je nepravilna, s tem nezakonita. Če bi šlo za drugo manjšo napako v odločbi, bi jo moral upoštevati, ker pa gre za napako v lokaciji izvržbe, je prav, da izvržbe ni dovolil. Sodni izvršitelj je ravnal neprofesionalno. Ko mu je bil napaka predočena, bi moral prekiniti postopek in zapustiti prostore. Pa je kar vse skupaj preslišal, bil je tudi aroganten. Za prerivanje je kriv sam. Zaskrbljujoče je predvsem to, da je izvršitelj pri svojem delu delal v imenu DRŽAVE. Zelo na mestu je vprašanje @Wege, kaj se dogaja pri izvržbah tam, kjer so stranke preprosti in nevedni ljudje, brez prisotnosti javnosti!!!

    Druga plat: Studio deluje brez najemne pogodbe, ne plačuje najemnine. Logično je, da bo prišlo do izvržbe. Da Uršič ni podpisal pogodbe, ker je bilo preveč praznih alinej, je nesprejemljivo. Pogodbo se piše v več izvodih, vsak stranka ima svojo. Pripisovanje ene stranke v svojo pogodbo se da dokazati in je jasno pravno neveljavno. Tudi Uršič je precej aroganten. Ko je prejel odločbo, bi se lahko pritožil, vendar tega varstva ni uporabil in je raje sklical novinarje. S tem je pridobil na času in ga popolnoma razumem. Upam, da bo našel lokacijo, saj se bo postopek zelo hitro ponovil, s popravljeno odločbo.

    Torej, tista plat, ki predstavlja državo, je bolj zaskrbljujoča!!!

  12. xp pravi:

    Uršič ima delno prav, delno pa blefira. Argument, ki ga daje, ne vzdrži. Pri vsaki pogodbi so vedno pogajanja. Po njegovi logiki bi lahko vsak, ki nebi hotel plačevati najemnine ravnal enako in rekel, da ne bo podpisoval pogodbe in leto dni nič plačeval.

    Pogodba se itak podpiše v dveh izvodih, tako, da “bojazen”, ki jo Uršič artikulira (Uršičeva manipulacija, tako kot suvanje izvršitelja v rebra) ni na mestu in v tem pogledu laže. Pri pogodbah je dostikrat tako, da se pustijo prazne alineje in se ob pogajanjih vpiše cena, zraven pa se podpišeta obe stranki. Četudi bi CityPark hotel višati ceno, le-tega ne bi mogel, ker bi en izvod pogodbe itak imel Uršič.

    Edino, kar mi je dvignilo “dekl” je to, da se CityPark gre neke prepovedi slikanja in snemanja. Mene iz tega razloga in samo tega razloga tam več ne vidijo ! Takšnega podcenjevanja več ne prenesem.

  13. jaka pravi:

    Ljudje, Uršič je človek, ki se prej ali slej zapne z vsakim, ki mu pride na pot. No, drugače rečeno: zapne se z vsakim izmed tistih, ki so na začetku njegovi partnerji. Vprašajte na Radiu Kranj, Radiu HIT, nekaj krasnih izkušenj so menda imeli z njim tudi na Radiu Ognjišče. Gospod je poln obljub, gobca kot nor, ko je treba zadeve izpolnit, izpeljat, pa gleda predvsem na svojo denarnico in koristi. Ne rečem, da je poslovanje City parka krasno (o tem pravzaprav nimam pojma), povem pa, da je Duško konfliktna osebnost, ki ji je prav vseeno za trupla, ki jih v boju pušča za seboj. Sfajtal se je z mnogimi, Kovač je pač naslednji na vrsti! Ej, gre za raidijsko postajo - ne vem zakaj ga potem tako zelo moti, če mu okoli nabijejo panoje vinogradnika… Ker se pač ne vidi v studio… Najboljše radio postaje so vedno delale v kakih kleteh. Folk sploh ni vedu kje so, pa so jih vsi poslušal… Uršič pa hoče met izložbo v centru nakupovanja… Zakaj že??

  14. 1tastar pravi:

    Me zanima, koliko radijev oddaja iz steklene kletke sredi hodnika?

    Tista kletka je v vsem City parku najbolj primerna za kadilnico. Radio DUR ven za zdravje obiskovalcev in v zadovoljsto kadilcev!

  15. Fonzi pravi:

    Zanimivo, da so Uršiča že iz Pirnič (kjer je imel prej studio) ven vrgli. Očitno je človek konflikten in ima težave s komunikacijo z ljudmi. Sicer pa vrti dobro muziko.

  16. yanker pravi:

    Mogoče bi se pa moral kdo vprašat, če je gospod Uršič sploh plačal kakšen obrok najemnine?

  17. flayo pravi:

    @ xp

    Si predstavljaš kako dolgo bi na sodišču trajalo dokazovanje prve stranke,
    da je druga izmed pogodbenih strank samovoljno nekaj dodala na prazne alineje v svoj izvod?

    Zakaj so potrebne prazne alineje, če so nameni pošteni?
    V primeru, da se ima namen kasneje kaj dodati k osnovni pogodbi, se uporabi aneks.

    Koliko vas je tukaj, ki bi podpisali tako pogodbo, a?

    Flayo

  18. jani pravi:

    hoho,tole je prav zabavno…hojsa poznam in je kot traktor,uršič nima šans…
    drago,hojs ni delal v imenu države,ampak v imenu city parka
    uršič je glumac.. kakšne prazne alineje….?pizda,sej sta vsaj dva izvoda pogodbe,da ne more noben sanjat o dodatkih v pogodbo…k da smo mal prfuknjeni vsi skupaj..
    city park je pa tud lev…tip se mu preselil in sploh ne ukrepajo…v bistvu je čist nelegalno not in bi ga loh odstranil že varnostniki…

  19. xp pravi:

    @flayo vsak, ki je v življenju sestavil vsaj eno pogodbo ve, da je ni pogodbe, ki bi vzdržala, če se jo hoče ena stranka kršit. Vedno se najdejo taki kot Uršič, ki v letu dni ni plačal centa najemnina in ni bil pripravljen sklenit pogodbo, kljub temu, da je koristil prostore, elektriko in tudi umazal WC, ki ga omenja kot užaljen otročiček, ki mu je mamica vzela dudo. To govori o naravi človeka, ki vas / nas vse skupaj z zlorabo medijev skuša prepričati v svoj prav. Po drugi strani slišim, da ni plačal SAZAS-u plačal nobenega centa za glasbo, ki jo vrti, češ, da so bedaki in nimajo pravica kaj zahtevat. Tole me pa že spominja na termine ljudi, ki v tovornjakih vozijo Pakistance, pri tem pa trdijo, da ljudem pomagajo v boljše življenje, in da jim le-ti iz hvaležnosti stisnejo v roko 2000 € vsak, ali pa en mafijaš, ki se je hvalil po televiziji, da on ne “dela” več nič, ker si je zaslužil “počitek” in mu drugi v znak hvaležnosti kaj “prinesejo”. Slednjem civiliziran svet pravi organiziran svet pravi organiziran kriminal ali mafija. Zelo bi pa rad slišal tudi izjavo CityParka upam, da jo boste uspeli dobiti.

    Drugače pa Uršič ni izumil nič novega, samo sprenevedanje, ker bo slej kot prej prišlo do poprave sodne odločbe glede številke prostora, zato pa pravi, da bo šel, ker ve, da ga bodo če bo še kompliciral odnesli ven iz njegovega radija v kratkem roku. Enako je storil nek goljuf iz Vranskega, ki je partnerju ukradel za okoli 500.000 USD traktorjev. Ko je prišlo do rubeža, je odstranil oznake iz traktorja in se zardi nesposobnega rubežnika, ki ni vedel, da imajo traktorji serijske številke izognil rubežu. Ne me vprašat, kaj so mu po tem naredili “izterjevalci”.

  20. Nejc Jemec pravi:

    Marko Kovač, direktor Cityparka, je po telefonu pojasnil, da je Radio Dur prejel redno nekrivdno odpoved najemnega razmerja z dvanajstmesečnim odpovednim rokom, ki se je iztekel v začetku maja letos. Pravi, da je to vse, kar lahko pove o zadevi. Po njegovem bi si lahko Dušan Uršič že v preteklosti, če mu kaj ne bi ustrezalo, poiskal druge prostore.

  21. Drago pravi:

    Jani: Nimaš prav. Hojs je SODNI izvršitelj in je delal na podladi sklepa o izvržbi, ki ga je izdalo sodišče. Torej v imenu države. City park je samo predlagatelj izvržbe in oškodovanec.

  22. 1tastar pravi:

    Drago! Kaj zdaj drži? Izvržitelj z izvržbo, ali izvršitelj z izvršbo?

  23. Dušan Uršič - Dur Kihot pravi:

    Iz zgoraj navedenega opažam, da je silno težko komentirati stvari, ki jih človek ne pozna, zato vam sporočam, da RadioDur v petih letih gostovanja v Cityparku ni plačal 20% računov za najemnino (vse v zadnjem letu) zato, ker so bili vsi računi bistveno previsoki, kar pomeni, da je bilo plačanega že preveč. Niti pod razno si ne morete misliti, kaj vse se znajde v računih, če ni v pogodbi točno določeno kako in kaj. Podobno, kot je bilo v Duemu na Verju (to omenjam zato, ker se je nekdo tudi ob to spotaknil) kjer sem plačeval dolga leta ogrevanje za celo hišo (ki sem jo zasedal četrtinsko in podobno. Konec koncev pa - če najemodajalec nastopa v poslovnem odnosu vedno in v vseh primerih v vlogi močnejšega in nepremegljivega, potem pride do takih anomalij. Jaz ne dovolim, da na mojo škodo! Nejc Jemec ima prav, ko navaja, da sem prejel redno nekrivdno odpoved najemnega razmerja. Pri tem manjka samo informacija o tem, da sem prejel odpoved najemnega razmerja za prostor, ki mi ga je Kovač že pred tremi leti pobalinsko podrl, ker se je bal reakcije nadrejenih iz Avstrijem oz. Švice. Klečeplazec, pač! Najlažje je reči: Uršič ne plačuje! In slabonamerni jugonostalgični podrepniki imajo hrano za naslednji teden! Ali mislite, da bi me Kovač gledal v Cityparku, če mu ne bi 4 ali 5 let plačeval?! In še ena umazana podrobnost, ki vam je ni še nihče razložil, jo bom pa jaz: Odnosi so se začeli krhati tisti trenutek, ko Uršič ni ugodil zahtevi določene osebe iz uprave Cityparka po “darilu” iz hvaležnosti, da je lahko tam!

    Tisti, ki kar vsevprek tulite kako smo nekateri konfliktne osebnosti ste brez jajc, ko se je treba upreti krivici, ali pa uporabljate zase drugačna merila, kot za take, kot sem jaz.

    Izvršitelj Hojs je po mojem čisto v redu dec in si je zaslužil svoj honorar, ki mu ga mora plačati Citypark. Jaz pa tudi ne bom iz svojega žepa kril škode, ki je nastala mojemu podjetju zaradi ravnanja direktorja Cityparka, Marka Kovača - če dovolite … Ali pa naj postanem pokrovitelj nečimernih jodlerskih marionet?!

    In še nekaj o “mojih” bivših radijih, kjer sem se “skregal”:
    Z RGL-ja sem šel zato, ker sem hotel delati tak program, kakršen je Dur, pa ni šlo skozi.
    Na Kranju nisem s svojimi programi zaslužil za cestnino na Torovem in za bencin, zato sem šel.
    Na Hitu sem iz niča s kolegom Rokom postavil radio, pol leta delal brezplačno in sem šel. On je šel že prej, ker ima hitrejšo lajtngo …
    Z Ognjiščem nisem nikoli sodeloval in se s tistimi njihovimi sodelavci, ki jih poznam, odlično razumem.
    Na Duru se s šefom do zdaj še nisem skregal, čeprav je baje prav zoprn tip … Tako se govori …

    Lep pozdrav, :-D

  24. Kavboj pravi:

    Dej Dušan uštimaj to, pa gremo naprej. Pogrešam že borce…pa ravno ta teden ko ima Rick Parfitt rojstni dan…

  25. Urška pravi:

    A jaj, mislim mi je žal za Radio Dur. Poslušam ga skoz in sem težko čakala da se spet vključi.
    Saj bo, vsaka sprememba je dobrodošla in verjamem da bo s tem šlo vse na bolje za Radio Dur.

  26. Mojca pravi:

    Škoda, da te prav vsak človek nategne, pa sploh ne zgledaš tak naivnež.

  27. Dušan Uršič - Dur Kihot pravi:

    Ja, škoda …
    Ukvarjam se z glasbo in programom, eni imajo pa 24 ur na dan časa, da počnejo druge stvari. Če so škodljive zame, jih enostavno ne dohajam, ker se ne ukvarjam z njihovimi kombinacijami, ampak s programom RadiaDur. Zato pa še naprej brcam in ne kaže, da bi me lahko zaloputnili - pravzaprav se mi zdi, da je vsaka stvar za nekaj dobra in iz vsega skupaj bo RadioDur izšel še močnejši. Vsaj tako kaže dogajanje zadnjih nekaj dni …
    Če veš, kaj hočeš, to tudi počneš, pa naj te še tako čudno gledajo!
    LP :-D

  28. Mojca pravi:

    Mislim, da te nihče noče zaloputniti in občudujem tvojo voljo, da funkcioniraš vedno v isti smeri, čeprav te ravno to spravlja v težave.

  29. Tone pravi:

    Očitni še ena, ki Uršiča dobro pozna.

  30. Mojca pravi:

    Ne njega ne poznam, poznam pa tipčke ki vozijo po avtocesti v nasprotno smer in preklinjajo vse jodlarske ritoliznike, ki mu gredo nasproti.

  31. Izbirčna pravi:

    Ali je sploh važen ves ta balast, dejstvo je da ima Dur najboljšo glasbo v Sloiveniji in Uršičevi komentarji so pač stopničko nad vsemi čvekarijami na drugih radijih.

  32. alenka pravi:

    Men je všeč, ker skoraj nima reklam.

Komentiraj