Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Triglav o škodi

1. oktober 2007 ob 17:34 | Nejc Jemec |

Zavarovalnica Triglav je danes sporočila, da bo višina škode, ki jo bodo izplačali po nedavnem neurju, približno 20 milijonov evrov. Kot je povedal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Kocič, se je s poplavami zgodil izjemen dogodek, a da je zavarovalnica na takšne primere pripravljena. Dodal je, da se zaradi konkretnega dogodka višina zavarovanj ne bo spremenila, da pa bi v prihodnje, ob ponavljanju podobnih katastrof, lahko prišlo do določenih sprememb v zavarovalnem kritju. Dr. med. Branko Košir iz Zdravstvenega doma Železniki - za obnovo le-tega je zavarovalnica donirala 50.000 evrov - je poudaril, da je, poleg škode na stavbi in opremi, voda uničila približno polovico kartotek pacientov.

Zavarovalnica Triglav je prejela približno 5000 prijav škod, do zdaj pa jih je zaključila več kot 70 odstotkov. Začel je predsednik uprave Andrej Kocič.

Andrej Kocič: “Mi smo do današnjega dne likvidirali že več kot 70% škod.”

Branko Košir je najprej opravičil izostanek župana Železnikov Mihaela Prevca, nato pa nadaljeval s predstavitvijo situacije v zdravstvenem domu.

Branko Košir: “Na koncu koncev, ostalo nam je samo tisto, kar je bilo višje kot en meter - to je pa nekaj sanitetnega materiala, vse ostalo je uničeno.”

Sledila je izročitev čeka - donacije v višini 50.000 evrov - Zdravstvenemu domu Železniki oz. Branku Koširju.

Branko Košir o donaciji: “… in bomo tudi skrbeli za to, da bo pravilno uporabljena in da bo namenjena samo za obnovo zdravstvenega doma.”

Za konec pa še vprašanja novinarjev.

Andrej Kocič: “Mislim, da bodo ti dogodki povzročili, da bo teh zavarovanj v prihodnosti več.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. 1tastar pravi:

    Srašno bodo zadovoljni zavarovanci,ki so bili tako trapasti, da so se še po treh letih zavarovali kasko. Za totalko bodo dobili skoraj toliko,kot so v treh letih plačali za premijo.

Komentiraj