Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pet pred dvanajsto

29. september 2007 ob 14:17 | Vesna Lovrec |

Kot je znano, je v sredo, uro pred iztekom roka za vložitev vlog, kandidaturo Monike Piberl za predsednico države vložila stranka Glas žensk Slovenije. O naporih te zunajparlamentarne stranke pri pridobivanju potrebnih podpisov je za Vest spregovorila predsednica stranke - kandidatka za predsednico RS - Monika Piberl.

Piberlova je napovedala (ko smo ob že izklopljeni kameri klepetali o javnih TV soočenjih), da se prvega soočenja predsedniških kandidatov na RTV Slovenija ne bo udeležila, ker jo moti, da po pravilih RTV SLO zasedbo kandidatov v posameznih oddajah določi žreb.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Potem je pa sigurno odločna nasprotnica igralnice na Goriškem.

  2. minicliper pravi:

    Ta ženska ima moj glas za enkrat.

  3. Monika pravi:

    Ta vest je nepravilna in je ravno obratno od tega kar sem jaz izjavila. Nisem se strinjala da se pari kdo bo s kom na soočanju na njihovi TELE M določijo s strani RTV Maribor, ampak sem zahtevala, da se opravi žreb.

    Predsedniška kandidatka MONIKA PIBERL

  4. Monika pravi:

    Danes, ko smo na mojo zahtevo imeli žreb, sta iz kombinacije soočenj izpadla PETERLE in TURK Predstavnik socialnih demokratov Frangeš je nato hotel na vsak način doseči, da bi prišlo do drugačnega sestava na soočenjih. S tem se nisem strinjala. Dejala sem, da so parlamentarne stranke tako in tako že vrsto let prisotne v medijih. Korektno bi bilo, da se volilkam in volilcem predstavijo tudi drugi kandidati tako, da lahko volilci sami odločajo, ne da se jim v glavo vceplja samo ta in ta, kot da ostali kandidati nimajo kaj iskati… Ne strinjam se z mediji, da si jemljejo to pravico, da kratijo pravico volilcem, da pobližje spoznajo tudi druge kandidate. Naša država je še precej daleč od prave demokracije.

    Predsedniška kandidatka MONIKA PIBERL.

  5. vesna pravi:

    POPRAVEK

    vceraj me je predsedniska kandidatka gospa Monika Piberl opozorila, da sem narobe zapisala, kar je izjavila okoli soočenj na oddajah TV SLO. Piberlova je povedala, da je na soocenje na RTV SLO, ne bo, ker jo je zmotilo, da so ji vnaprej dolocili, s kom bi naj v oddaji nastopila….Preslisala sem, da je prav ona predlagateljica žreba, poudarila pa je, da se ji tudi to ne zdi najboljši način, zato je napovedala, da je na oddajo ne bo.
    Za napako pri zapisanem se gospe Moniki Piberl opravičujem.

    Vesna Lovrec

Komentiraj