Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Soočenje 01

27. september 2007 ob 7:00 | Vest |

V prvem soočenju, ki sta ga organizirala Vest in Dnevnik.si sta se predstavila Elena Pečarič in Darko Krajnc.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 30 x komentirano
  1. Gregor pravi:

    Hm, hm, hm …
    V čem je finta soočenja dveh kandidatov, ki imata tako sorodne programe?
    Temu bi prej rekel dvojni intervju.
    Eleno Pečarič bi morali soočiti z Zmagom Jelinčičem (da izbije vsa njegova nestrpnost), Kranjca pa … hmm … z Gasparijem, Peterletom?
    Bravo Elena! Legalize it! :D
    Elena je topla in človeško pragmatična.
    Darko je strpen politik, ki tehta svoje besede in je pripravljen na mnoge kompromise. Kaže da ima veliko voljo do oblasti.

    Že Douglas Adams pa je napisal, da je problem oblasti v tem, da na oblast nebi smeli pustiti predvsem tistih, ki si tega najbloj želijo …

  2. 1tastar pravi:

    Če ste imeli namen soočiti dva z najmanj podpore, ste bili prehitri. Par minut pred polnočjo je kandidaturo vložila še

    MONIKA PIBERL

  3. markopigac pravi:

    motece je kadriranje.

  4. krater pravi:

    Zanimivo soočenje, kandidata imata približno podobna stališča. Se strinjam s komentatorji, da bi bilo lepo skombinirati drugačne pare, bi bilo bolj zanimivo.
    Sicer pa moram jasno povedati: Vrhunec soočenja je bila pa gospa Simona: tale dama je pač carica. In njene noge, ah nebeško. Jaz, jaz, jaz, bllllukghr. Khm , khm, torej da! Zelo dobra novinarka.

    Mogoče je imela malo začetniške treme, ampak to je pričakovano za začetek. Vseeno je suvereno vodila soočenje. Dober projekt!

    rimljan

  5. Kaktus pravi:

    Morem rečt da sem razočaran nad zastavlenimi vprašanji!!!

    Vprašanje dekriminalizacije ni bilo postavljeno ampak le nekaj obrobno o legalizaciji matihuane. Kar seveda ni isto in upam da se voditeljica tega zaveda! Tudi nekatera druga vprašanja niso bila postavljena, ki so dobila veliko podpore na spletu!

    Mogoče sem pričakoval večjo interaktivnost z sodelujočimi na vaši spleni strani. Upam da se bo to malo spremenilo, ker mislim da bi s tem pridobili na kredibilnosti in objektivnosti. To da novinarka Kranjcu reče da je populizem ker zagovarja brezplačne vrtce je absurdno (mislim da ji je lepo odgovoril)!

  6. Izmet Fekali pravi:

    @markopigac

    Smo opazili, prihodnjič popravimo najbolj grobe napake.

  7. t-mac pravi:

    Se strinjam s Kaktusom, izgleda da so bila vprašanja bolj postavljena po željah voditeljice in ne toliko po željah ljudi ki spremljamo vest.si. Želje voditeljice in želje gledalcev so, izgleda, različne, vendar ne vem, v čem je potem smisel postavljanja vprašanj in glasovanja z njih, če se glasovi ne upoštevajo??? Razen če ste razdelili vprašanja po predsedniških parih, t.j. katera vprašanja “bolj pašejo” katerim soočenjem.

    No, to se bo videlo v naslednjem soočenju, upam pa da se zavedate, da delate prispevke za širšo publiko in ne za voditeljico.

  8. herkul pravi:

    Pohvale Simoni za odlično vodenje!
    Edino kar je izjemno moteče je snemanje, ampak vem da bo bolje… :)

  9. Dejan Kaloh pravi:

    Ne vem, zakaj ime ‘mnogoboj’ v tej predsedniški ediciji Vesti, ki nato združuje nekompatibilne predsedniške pare. Pri Darkotu in Eleni se preveč čuti združitev po liniji javnomnenjske-raziskave-vam-ne-napovedujejo-nič-dobrega.

    Samo soočenje, ki ga vodi Rakuševa je stati(sti)čno, brez nekega lucidnega naboja, kamera pa je tako boga, da enostavno ni za zdržat. Pa saj vsi vemo, da je Vest cool, in da se poskuša prebiti predvsem s svojo novinarsko nekonvencionalnostjo, samo, dajte čimprej proč to rumeno mikrofonsko žogo, ki soočenje naravnost karikira - to pa že ni več zasledovanja izvornega cilja Vesti.

  10. echtes pravi:

    Meni je pa ta žoga prav fletkana. Včasih vidiš kako ‘resno’ medijsko hišo s še bolj bizarnim mikrofonom. Ne vem za kaj bi moral bit konvencionalni. Sploh me pa pri predsedniških debatah mnogo bolj zanima vsebina kot dizajn/špica/scenografija… kamera prav tako (je že kdo kdaj gledal kak film od von Trier-a, tam se vse trese, baje zarad neprofesionalnosti)

  11. Miha pravi:

    Ja… res je študiozno skušat ugotovit razlike med njima, ampak res bi bil kontrast morda bolj zanimiv, predvsem, ker si zaslužita oba zaradi angažmaja, da spravita v zadrego in k bolj jasnim stališčem velike kandidate…

  12. Miro C. pravi:

    Zelo pohvalno!

    Luka Koper …. hahahahaha

  13. xp pravi:

    Daj meni je kar slabo, ko gledam Pečaričevo. Pa saj komaj govori, ker nima pljučne kapacitete in vmes zajema glas, da je komaj razumljiva. Za bruhat. Nobeden ni nič povedal, bluzenje v tri krasne.

  14. echtes pravi:

    xp, samo upam lahko, da te kdaj doleti takale nestrpnost na podlagi zunanjega videza in fizičnih sposobnosti. ma dej, najbol da mamo enga športnika za predsednika, bo mel vsaj “pljučno kapaciteto”. keri bedni wannabe-argumenti.

  15. Klarus pravi:

    Xp ravno zato je prav, da pridejo takšni ljudje v javnost, kajti tudi oni so med nami in niso nič manj vredni od ostalih.

    Pridružujem se Kaktusovemu mnenju. Tudi meni vprašanja Rakuše niso bila všeč, bila so preveč konvencionalna in v stilu ostalih večjih medijskih hiš. Vest bi morala odpirati drugačna in bolj kritična vprašanja, ker si to lahko privošči. Tekmovanje z večjimi je za Vest nesmiselno, ker lahko pridobi samo z vsebino in ne s formo.

  16. chef pravi:

    Sem rahlo razočaran - lahko bi bilo več zajebancije, je pa edino dobro foro (poleg tokrat briljantnega Jonasa na začetku) povedala Elena Pečarič (kar simpatična punca, moram priznat, čeprav se ne strinjam z njeno kandidaturo).

    Je pa hec, da se temu reče soočenje. Sem mislil, da so take oddaje soočenja med kandidati, tole je bilo pa tako, kot da bi vsak posebej dala intervju. Ampak saj drugače ne more biti, če se v vsem strinjata. Z obema se pa tudi jaz strinjam.

    Se pa bojim, da se bom strinjal še z vsemio ostalimi, razen seveda z Jelinčičem, ki bo tudi edini zanetil nekaj dogajanja. Peterle jamra in bi bil rad všečen vsem, Turk in Gaspari sta pa itak čisto podobna. Bojim se, da bo tale kampanja prav obupno dolgočasna.

  17. Pen118 pravi:

    To je bolj dvojni intervju kot pa soocenje. Sigurno ste lahko bolj dinamicni in interaktivni. Dobra ideje, treba pa jo je še izpilit.

  18. markopigac pravi:

    izmet - tenks. kadrira naj se pocasneje, ce snemate na tri kamere, naj bo ena na obeh kandidatih fiksna, ena naj snema samo eno osebo in ena simono. pa cim manj v hrbet. sicer pa pohvalno. ce vprasas mene, ste ujcicu (rts) dali “kajlo”.

  19. Uroš pravi:

    men je pa blo ok

  20. Grega pravi:

    Pohvalno, vendar se morate bolj potruditi, da boste drugačni. Gledalci oz. bralci vest.si pričakujejo svežino, ki je ne vidijo na televiziji in ostali soočanjih!

  21. ET4 pravi:

    Kranjc je primer kakšen bi moral biti sodobni levičar

  22. Klemzo pravi:

    Vsak si razlaga ali želi to drugačnost in nekonvencialnost po svoje. In možnost 40 minutne predstavitve njunih mnenj je zame precej nekonvencialno. To mi je pomembno predvsem kot vilivcu, če pri takšni minutaži nisem slišal nobenih nesmislov in bil priča tekočemu in korektnemu izražanju pri paleti najrazličnejših vprašanj, četudi so bila mnoga bolj splošna. Verjetno sta imela tu na voljo več časa, kot bi ga imela v vseh drugih video-medijih ob treh zaporednih kandidaturah skupaj. Tisti minutni intervali resnično zreducirajo kandidaturo neuveljavljenih kandidatov na joke. Kar drži tudi za mnoge druge: medije, novinarje, ‘ocenjevalce’ nastopov (una Marta Kos Marko je sploh antipatična k strela) in očitno tudi obiskovalce Vesti. Glede Šterna sem zaradi performansov še delno razumel, in definitivno tudi glede Beraniča. Me zanima, kako bi gledali na Krambergerja danes, ko je bil in je posthumno tako čislan? Ne vem tudi, kako je bil medijsko prezentiran takrat, bil sem še premlad. Razne zajebancije je pa dovolj pri drugih prispevkih.
    Glede soočenja, ja, bilo je brez televizijskega adrenalina in ni bilo soočenje v pravem pomenu besede. Če imata oba kandidata nek common sense in govorila strpno, pri bolj splošnih vprašanjih niti ne bi smelo priti do konfrontacije. Velikih nestrinjanj (in nasploh debate o vsebini) v komentarjih ni moč prebrati, torej..? Mnoga stališča so bila dovolj jasno izražena; primerjajte Pečaričin odgovor o abortusu z Peterletovim razpredanjem o “veselju do življenja”. Preveč se poskuša projecirati parlamentarna predvolilna soočenja na zdajšnje volitve. Udarci bodo prihajali (če bodo) predvsem po drugih (npr. strankarskih) kanalih. Po mojem mnenju tudi nihče od ‘velikih 3′ ni avtomatsko neprimeren oz. sporen za predsednika glede preudarnosti (aka tudi Peterle ne). Tudi malček pomankanja senzacionalizma lahko štejemo za nekonvencialno, če se navežem na prejšnji odstavek.. Sam ne potrebujem soočenj tipa Piramida z Jelinčičem, kar si očitno mnogi želijo/želite.
    Vest, zakaj bi prvič moralo biti vse tako dobro, da se ne bi dalo ničesar popraviti? Še moj nasvetek, malo manj snemanja Simone v profil. Na RTV se jim bo še kolcalo oz. bi se jim moralo.

    Volitve so še daleč, vendar sem se načelno že odločil, komu bo šel moj glas v 1. krogu. XP, namig, ‘možganska kapaciteta’ mi je veliko bolj pomembna kot pljučna. Kar je tebi sigurno neznano.

  23. S. pravi:

    Meni tudi ni bil všeč napadalni ton Rakuše. Ker je Krajnc mlad, udri po njemu. Dobro je odgovoril glede vrtcev, brezplačni vrtci so demagogoija, rast penzij in nakup novega vojaškega letala naslednje leto pa je kul?? Končno je nekdo povedal da je jasno, da se volivci odločamo kam bo šel denar. In hvala bogu da gre mladim družim ne pa penzionerjem. Ta država bo s temi starimi politiki crknila, preden jo bodo druge generacije sposobne prevzeti.

  24. tomaž pravi:

    Meni je bila najbolj všeč simona rakuša!

  25. državne jasli pravi:

    Do sedaj sem preštel in prebral 7 pozitivnih od 23 komentarjev v prid Eleni Pečarič in me zanima, če so to morali narediti člani YHD ali njihovi osebni asistenti?

    Poštenega odgovora ne pričakujem, ker resnico tako ali tako zakrivate.

    Posnetki razprav predsedniške kandidatke Elene Pečarič so zelo zanimivi, kajti iz njih je zlahka razbrati kaj so ji napisali prišepetovalci iz političnega ozadja, kaj pa sama skupaj klanfa in s tem razkazuje svojo družbeno nezrelost oz. infatilnost.

  26. brozovich pravi:

    pen118 - prav imaš, to je bolj dvojni intervju, saj je vsak dobival svoja vprašanja; soočenje bi moralo biti merjenje stališč na enaka vprašanja…Videlo se je, da je Krajnc še nekaj poskušal soočati stališča, s tem, ko je vedno odgovarjal najprej na vprašanja zastavljena Pečaričevi, šele nato na svoja…

  27. Tonac pravi:

    Najbolj aktiven podpornik Elene P. je Rafael Z., ki se javlja z različnimi imeni.

    Tistim, ki ne poznate Elene naj povem, da Pečaričeva ne mara invalidov, ima jih čez glavo. To je izjavila za tiskani medij. Boga revica ima vsega preveč, le zdravja ne. Svoje nezadovoljstvo zaradi zdravstvenega stanja izraža na različne načine. Priznajmo si, da ji denarja ne manjka. Ima 24 urno osebno asistenco plačano z javnim denarjem. Veliko težji invalidi jo dobijo morda komaj nekaj ur na teden. Elena se bori za svoje lastne interese in manjše skupine hendikepirancev, ki jim je predsednica. Menda ima njeno društvo yhd komaj dvajset članov, brez zdravih, ki so tudi lahko njihovi člani.

    SPRAŠUJEM!

    - Zakaj so yhd-jevci proti invalidskim organizacijam in bi jih ukinili, čeprav mnogi še vedno koristijo njihove usluge?

    - Komu je v korist, da na znane načine Yhd terorizira druge invalidske organizacije?

    - Koliko javnega denarja dobi yhd na člana v primerjavi z ostalimi invalidskimi organizacijami?

    - S čigavim denarjem Elena Pečarič in plačuje volilno kampanjo, najema najdražjo odvetniško družbo, da toži državo, invalidske organizacije…?

  28. Tonac pravi:

    Elena je šla v kandidaturo, ker ji je Brecelj povabil na cirkuški predsedniški ples. Elena je zasvojena s publiciteto. Rada se igra IGRICE Z MEDIJEM!
    Nekaj njenih najljubših igric, da bi jo opazili.

    Enodnevna gladovna stavka – temu se sicer reče post..

    Sprehod po ulicah s transparenti in živim oslom pred skupščino.

    Tožarjenje države, invalidskih organizacij, institucij in posameznikov…

    Le en primer!

    LJUBLJANA 01.06.2006- Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je zavrglo kazensko ovadbo Elene Pečarič, predsednice Društva za teorijo in kulturo hendikepa, zoper Ivana Peršaka, predsednika Zveze paraplegikov Slovenije v zvezi z gradnjo doma paraplegikov v Pacugu. Tožilstvo je sklenilo, da zlorabe položaja ali protipravne pridobitve premoženjskih pravic ni bilo.

  29. Tonac pravi:

    Vsako slabo je za kaj dobro.

    Tudi z drekom se gnoji. Morda se je res morala zgoditi kandidatura Elene Pečaričeve, da bodo ljudje in tudi nekateri mediji, ki jih Elena zlorablja, spregledali, kdo je ta hendikepirana žena, ki dela zdrahe med slovenskimi invalidi. Njen edini cilj je rušiti dobre stvari. Invalidi si lahko med sabo več pomagajo, kot neka osama (po njeno geto) s tremi asistenti, kot jih ima menda Elena.
    Društvo YHD ima menda dvajset članov. Podatki so tajni. Od tega se jih pet do šest pojavlja v javnosti in družno delajo zdrahe - to pa ni več tajno, ker za vsak izhod, še posebno tise bojne narave, obvestijo medije. Bojevniki, ki se naredijo žrtve.

    UPORNIŠKA KULTURA

  30. enisa pravi:

    rakuša je preveč samovšečna in brez karizme

Komentiraj