Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

LDS o šolstvu

27. september 2007 ob 16:59 | Nejc Jemec |

Liberalna demokracija Slovenije (LDS) je danes predstavila svoje kritične poglede na sprejemanje šolske zakonodaje. Državni zbor je v sredo namreč opravil drugo branje novel zakona o osnovni šoli ter o financiranju in organizaciji vzgoje in izobraževanja (ZOFVI), pri LDS pa zatrjujejo, da do sprememb prihaja zgolj zato, ker je prejšnje spremembe izpeljala druga politična opcija. Predsednica LDS Katarina Kresal je ob tem povedala, da smo v Sloveniji deležni reforme, ki bo imela posledice za več generacij otrok, minister za šolstvo Milan Zver pa reformo po njenem izvaja kljub prepričanju, da je obstoječa šolska zakonodaja dobra. V primeru, da bo koalicija izsilila omenjena zakona, kot je dejala Kresalova, v LDS napovedujejo podporo morebitnemu referendumu na to temo.

Sicer pa so, kot poroča STA, na sredini seji Državnega zbora poslanci v okviru novele zakona o osnovni šoli sprejeli dve dopolnili, ki so ju predlagale koalicijske stranke, ostalih osem (opozicijskih) predlogov pa je poslanska večina zavrnila. Podobno je bilo pri sprejemanju dopolnil k ZOFVI, kjer je poslanska večina sprejela dve koalicijski dopolnili, 13 opozicijskih pa zavrnila.

Na današnji novinarski konferenci je stališče LDS, poleg Kresalove, predstavil poslanec in predsednik njihovega odbora za šolstvo Mitja Slavinec.

Katarina Kresal: “Šolski sistem je tako občutljiv in tako pomemben, da ga ne moremo spreminjati vsakič, ko vlado prevzame neka druga politična stranka.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Kaj pa nekoč, ko smo 45 let imeli isto stranko, šolskih reform pa (brez referenduma) na kupe?

  2. Tomaž Štih pravi:

    Samooklicani “liberalci” se borijo proti izbiri in za monopol države oz. sindikatom nad izvajanjem izobraževanja? Je s Katarino konec?

  3. Tomaž Štih pravi:

    Rekel bom le - ne verjamem, da verjame v ta bullshit.

  4. Igor Đukanović pravi:

    @1tastar

    Ja, šolskih reform (brez referenduma) je bilo na kupe, a upam, da smo od tega odnesli kakšno izkušnjo. Vsaj levica, ki je takrat bila zraven, jo je. Če pa nam še desnica namerava 45 let srati po glavi z reformami-dokler-krava-ne-crkne…

  5. rock pravi:

    Tale Katarina je mogoče na začetku delovala ultra samozavestno, ampak po karakterju takšna ni ali pa je to samo sposobna vsake toliko časa zaglumit.
    Ne more ona v moški igri,….LDS se je narobe odločil.

    Prelepa je in preobčutljiva, da bi bila lahko trajno zajebana, odjebatorska političarka.

    Naj gre za kakšno pomočnico kakega direktorja ali vodje,…zato se mi zdi rojena ,da bi bila taglavna pa ne,…mogoče, ko bo 55.

    Samo moj feeling.

  6. rock pravi:

    da je ženska vpliven politik mora imeti po moje mora imeti: debel glas, skoraj nič fizične lepote, suho češpljo, mora biti totalni antiseks tip, moške možgane, intelektualka, dar govora, sposobnost odločanja in močno karizmo.

    Tako bi še volil.

  7. Sestra Marija pravi:

    Evo, spet ista zgodba kot vedno pri javnih nastopih žensk. Ukvarjate se z njenim videzom, namesto s tem kar govori. @rock šolski primer tega si, tvoj komentar je naravnost za v učbenik.

    Tomaž Štih, samoklicirani liberalec, ti pa bi se ja moral strinjati s kritikami državnega financiranja zasebnih šol, ki so in bodo predvsem katoliške. Tole tvoje pisanje (tudi na drugih forumih) me spominja na Mlakarjeve verze: konzervativno liberalni, zadržano radikalni, levo desne bolj smeri. Malčk rdeči an malčk beli, se pravi roza, univerzalni …

  8. bojc1 pravi:

    SM, zakaj pa še druge stranke in partije ne naredijo svoje srednje in osnovne šole? FDV je itak totalno rdeč faks,tako da je vsaj za to poskrbljeno, pa še na javne stroške.
    Šolskih reform po Gabru ne more in ne sme več biti, saj so učitelje (z njihovim monopolnim zastopnikom Štrukljem) prignali na rob obupa, odvzeli dostojanstvo in avtoriteto - same pravice učencev, nič dolžnosti in nič znanja, saj je bebce lažje vodit kot pametne!
    Aja, peticije paše lahko podpisujejo, ko jih tardeča kamerila zmanipulira! Za javne šole - s Titom (Kresalovo) naprej!

  9. bojc1 pravi:

    Igor Đ, kakšno izkušnjo pa je odnesla levica? Pa ne boj se, 45 let v enem kosu desnica ne bo nikoli na oblasti, to se je le enkrat v zgodovini posrečilo tardečim, pa še ti so potegnili na 60 let, tako da me res zanima, kaj so se iz tega naučili?

  10. Tomaž Štih pravi:

    Hvala lepa za mnenje, Sestra Marija, tvoje pisanje me spominja na zgodnje fašistke s primesmi marksizma. Sicer imamo v Sloveniji zelo različne liberalce; marksistične liberalce, fašistične liberalce in očitno tudi stalinistične liberalce.

    V Sloveniji financiramo izobraževanje otrok in ne sindikalnega šolstva. Naloga vlade je, da za denar kupi največ izobraževanja za otroke, pri tem pa je povsem vseeno, ali so šole sindikalne ali zasebne. Zadnja stvar, ki bi resničnemu liberalcu rojila po glavi bi bila, da mora ohraniti ideološko hegemonijo nad mladimi ljudmi, draga gospodična fašistka.

Komentiraj