Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mirko Strojan - STOP!

25. september 2007 ob 23:46 | Denis Sarkić |

Danes se je v Sloveniji zgodil še en velik dogodek. Na žalost nekaterih zopet sramoten!!! Ko je bil Mirko Strojan že dogovorjen s policijo za polurni obisk (kar je že po svoje bizarno, zakaj le pol ure, ali je morda njegova mama v zaporu???) svoje matere Jelke Strojan in sestre Violete ter otrok, ki taborijo pod šotori na svoji zemlji v Dečji vasi, mu je bilo na licu mesta - dober kilometer pred taborom, prepovedano peljati naprej. Razlog? Krivi naj bi bili nekateri krajani (baje so bili oboroženi?!? - še ena farsa???), ki so stali čez cesto od tabora in lahko naj bi se kljub varovanju tabora s posebno policijsko enoto zgodil neljub incident. Farsa! Mirko Strojan ni mogel do svoje matere zaradi naše kamere, ki bi na Vesti njegov objem z mamo Jelko posnela in prikazala javnosti, šele to pa naj bi nato razkurilo krajane, ki naj bi potem izvedli vsesplošno vstajo.

Pa saj to ni res, kakšne igre se dogajajo v tej državi, da se morajo določeni ljudje - beri romski državljani, člani družine Strojan na skrivaj sestajati s svojimi najbližjimi, drugače pa lahko, če bi bilo to javno, pride do izzivanja in prelivanja krvi?!? Kaj takega še nisem doživel pri nas od državnih institucij, takšnih bolanih scenarijev pa res ne! Kršitve svobode gibanja, omejevanja družinskih srečanj - eklatantno kršenje ustavnih pravic državljanov!!! Ali lahko prosim za take stvari enkrat za vselej v tej Sloveniji nekdo odgovarja, da se takšne kršitve človekovih pravic za vedno v Sloveniji prenehajo!!!!!!!!!!! Torej, kdo bo jutri stopil na stran človekovih pravic - ali bo to vsaj varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik, če že na strani oblasti in sodstva ne bo nihče?!? Minister za notranje zadeve, gospod Dragutin Mate, kaj boste tokrat rekli narodu???

In še to, tudi krajanom bo kmalu zavrelo, ker se morajo vsakič ustaviti na policijskih kontrolnih točkah, kjer jih vedno znova legitimirajo policisti. Ali je to zdaj nova taktika in se jih na tak način kaznuje za pretekle proteste? Mislim, da je v državi nekaj hudo narobe, če je nek del države tako zavarovan kot je bilo včasih zaprto območje Kočevske Reke in Gotenice, saj smo vendar odprta družba! Kmalu se nam bodo vsi v EU smejali, češ policija varuje romske državljane in vodno zajetje!!!

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 133 x komentirano
  1. medek pravi:

    Če bi bilo dovolj Romov, potem bi lahko protestirali tako kot v ZDA v Jeni, kjer temnopolti zahtevajo enake pravice pred zakonom za vse državljane.

  2. janez pravi:

    @denis

    imas prav - drzava gre v pm!

    vendar problem strojani : v samem zacetku bi morali drzavni organi spostovati zakone in izvesti potrebna dejanja - izdajo 150 raznih odlocb storijo pa nicesar!?
    jasno, da s casom krajanom zavre…sam kaj pa mislijo teli strojani - drzava jim podari brezplacno bivanje v hisi na rojah - mama jelka pa kot dobra zenica pobere otroke in jih pelje v sotor - socijalna pa vse kar stori napise zapisnik da je stanje resno! ma kaj hudica caka - samo pobrat otroke pa v rejo dokler jim je pomoci! in pa mama jelka bi lahko zacela spostovati zakone in obcinske odloke - ce je prepovedano taborjenje in kurjenje ga naj spostuje, a ona raje dokazuje da zanjo niso vazni zakoni!

    zakaj hudica pa mirko nima prostega gibanja me pa res zanima!? tokrat sem na njegovi strani da se lahko vozi kjer koli zeli! ce ga napadejo vascani bo morala policija pac ukrepati in pozapret huligane…bojim se ce bodo se nekaj casa mesali drek vsi skupaj da 17 novembra ne bo samo ustaja sindikatov temvec bo slo vso ljudstvo na noge in vlado z janso na celu odneslo s parlamenta saj tole ne pelje nikamor!

  3. medek pravi:

    Pa nesi Jelki en kozarec meda in apikomp. :)

  4. Denis Sarkić pravi:

    Boš prispevala v košek za Strojanove? Ali se samo hecaš? V bistvu, dobra ideja - vsi, ki bi radi prispevali kaj za v košek (brez neumnosti!!!) naj se javijo na info@vest.si s pripisom za Jelko! V parih dneh pa bomo opravili predajo košare in posneli humanitarno akcijo Vestnih obiskovalcev in komentatorjev! OK?

  5. hm pravi:

    Ja, zelo ste objektivni tukaj na vest.si; ob vas se Mladina izpade nevtralna…

  6. doajen pravi:

    Zakon je zakon, to brez dvoma..zdrava pamet pa zdrava pamet, o tem tudi mislim, da ni večjega dvoma… Denis, le po zdravi pameti se zgleduj, to ti želim položiti na dušo…

  7. jani pravi:

    res,objektivnost na višku…čudn je le to da je en glavnih sponzorjev siol(al se motim,jonas?) in da ta fašistična vlada ki zverinslko zatira medije in ki jo bodo 17. novembra odnesli tisti ki so leta 90 obljubljal minimalec 1000DEM, to objektivnost gleda prekrižanih rok:)
    kličte hudiča,kličte,kot da ni bilo dovolj mrtvih,zatiranja trpljenja pod oblastjo ki vam je tako ljuba!še v pobitih ciganih vodijo toliko da jih ne bo mogoče nikoli presežt…
    recept je preprost..takojšnja zaplemba zemljišča da se poravnajo stroški večkratnega odvoza avtomobilskih razbitin in rušenje črne gradnje….tako n bi naredili meni in vsakemu od vas! moj meter je tvoj meter,al se bomo pa res stepl!

  8. pijano pravi:

    G DENIS si govoril z krajani Ambrusa.

  9. Denis Sarkić pravi:

    Nočejo pred kamero in jih tudi razumem, ker jim je res že vsega tega sranja prek glave, vse bolj jim je jasno, da jih je politika le uporabila za neke svoje cilje in jih nato zavrgla, zdaj jim je poslala še policaje, ki jih vedno znova pregledujejo. Nekateri redki so mi take povedali v fris, ko sem jih vprašal kako jim je in kdo bo vse tole rešil, če lahko še v kamero, pa sem jih skoraj dobil po …

  10. Denis Sarkić pravi:

    Bom poskusil še enkrat jutri, ker ni vrag, da se vsaj eden ne bo “opogumil” povedati nekaj v kamero! Najraje bi seveda posnel gospoda Muhiča, ampak so mi danes eni rekli, da me prej nekam natakne, kot pa, da bi govoril s kakšnim novinarjem…

  11. Trick pravi:

    In ta država naj bi čez nekaj mesecev predsedovala EU?
    Denis a imaš mogoče na voljo podatek o številu diplomatskih stikov z našim ljubljenim vodjem v zadnjem letu? In potem bi bilo zanimivo to številko primerjati s povprečjem prejšnjih vlad. Primerjava bi jasno kazala na to, kako v tujini gledajo na zdajšnjo vlado - v primerjavi s prejšnjimi.

  12. tiib pravi:

    Naša vlada rada vlada….

  13. 007 pravi:

    Ne daj se Jelka. Naša vlada beri:ablast pa je na posvetih s CIA kaj nardit s Cigani in kaj za medije, da jim zvezde bolje kažejo.

  14. Valko pravi:

    Mirko danes podpisuje pogodbo, ta je dobra.Denis, ti je šlo kaj na smeh, ko si se pogovarjal z njim?

  15. actooon pravi:

    Vračajo se časi Tretjega Reicha in razvidno je, da so slovenci strpni do Romov samo na papirju - kadar se delajo fine guzice pred evropsko skupnostjo… Slovenci imajo radi Rome, kadar je to koristno! Med vojno jih je preganjala nacistična pest, takoj po vojni so jih pa na stotine postrelili partizani, ki so v celjske pancergrabne in šicngrabne pometali tudi Rome in Jude. O tem se pa bolj malo govori, kajne… Vsaj Jimi Hendrix jih je spoštoval in se celo oblačil, tako kot Romi. Svoji skupini je dal ime Band of Gipsies. Nekoč je dejal nekemu jugoslovanskemu glasbeniku, da smo sigurno srečni, o imamo toliko Romov okol sebe.

  16. siruche™ pravi:

    Denis, če boš šel ponoči v Ambrus, boš dobil 100 izjav (noč ima svojo moč). Čez dan se ti ne splača it. Srečno!

  17. artaud pravi:

    za vso to grotesko in osebno tragedijo je odgovorna politika. in bo odgovarjala, prej ali slej. jelka zdrži!

  18. martello pravi:

    Seveda imajo strojanovi pravico do obiska svoje matere, vendar nimajo pravice krast, pretepat, zastraševat… okoliških prebivalcev, kar so v preteklosti čestokrat počel. in kolikor je meni znano (sem iz okoliških krajev), je miha strojan zaradi različnih zločinov odsedel skoraj polovico svojega življenja, tako da je država svoje opravila. kako pa nastalo situacijo rešiti je pa povsem druga zgodba. absurdno je pričakovati, da bodo strojanovi dobili zemljišče v katerikoli občini, saj jih kratkomalo noče nihče (vključno s tistimi, ki so njihovi največji fani in primerjajo državo s 3. rajhom).

  19. Denis Sarkić pravi:

    @ siruche

    Sem bil tam tudi ponoči in tudi takrat ni hotel nihče nastopiti pred kamero. Tudi tisti ne, ki so bili malo pod gasom!

  20. Miro C. pravi:

    Pa to je neverjetno! Kdo bo odgovarjal še za tole piz****? Take rasne segregacije ne najdeš nikjer razen mogoče še na Slovaškem. Pa kaj dela država, jebemti! Halo!? Adijo pamet! Adijo Ustava.

    Družina Strojan ima mojo podporo in petega oktobra pomagam še materialno/finančno.

  21. T. pravi:

    Zakaj se mešajo ustavne pravice Strojanov s kaznimi dejanji ali prekrški? To je tako, kot če bi tatu rekel, da ne more izvrševati roditeljske pravice, ali če bi morilcu rekli, da ne sme videti svoje žene. Pa po teh komentarjih vidim, da ljudem niso jasne elementarne zadeve pravne narave, torej, da je lahko nek rom tudi morilec, pa mu ne moreš protipravno odvzeti lastnitnske pravice na zemljišču. Alo bing??? Aja, seveda, na strpnem koroškem bi celo odvzeli državljanstvo tistim, ki so obtoženi za kazniva dejanja. Zanimivo, Jelinčić bi hitro postal apartid.

  22. pik pravi:

    Jao sarkič - še strojanova te vika ti se pa z njo pogovarjaš kot da sta krave skp pasla.

  23. ziga pravi:

    Bravo T.- z ust si mi vzel moje mnenje. Nekaj je obsodba nekaterih članov in njihovo ustrezno sankcioniranje zaradi domnevnega kršenja zakonov, ogrožanja varnosti, nasilništva. Neučinkovitost sodnega sistema pa ne more biti vzrok za to, da državljani vzamejo pravico v svoje roke. Zato: dvakrat naj te bo sram država Slovenija- ker se procesi proti domnevnim zločincem ne odvijajo, kot bi se morali in ker nismo zmožni zagotavljati osnovnega spoštovanja ter varovanja človekovih pravic…

    Pa še vsi, ki se spotikate v Denisovo objektivnost; v strokovnih knjigah in v novinarskih kodeksih je zapisano, da je naloga novinarjev, da s svojim vplivom brani marginalizirane, stigmatizirane družbene skupine in se zavzema za dosledno izvajanje človekovih pravic.

  24. Denis Sarkić pravi:

    Jelka je že pred enim letom rekla, da naj jo tikam. Ona pa pač po nekem defaultu mene vika, kot tudi Mirko, pa čeprav smo bili zmenjeni drugače. A misliš, da moram spremeniti taktiko in jih zaradi novinarske etike vikat v bodoče?

  25. medek pravi:

    Bom prinesel medek in še kaj.

  26. Denis Sarkić pravi:

    @ ziga

    Hvala za pojasnilo. Že dolgo nisem pogledal Münchenske deklaracije, vendar kot pravijo, ko to enkrat začneš uveljavljati potem nikoli več ne pozabiš tistih “ta pomembnih” načel iz nje ali novinarskega kodeksa… Veseli me, da je vedno več pozitivnih somišljenikov, da so človekove pravice ustavna pravica in da jih Slovenija v tem primeru očitno krši!

  27. Denis Sarkić pravi:

    @ medek

    Super, javi po mejlu ali prineseš sam k nam na Vest ali pridemo iskat k tebi.

  28. martello pravi:

    @ T

    kaj pa potem predlagaš? dejstvo je, da zna biti življenje z romi sila težavno, ne vem iz kje si, vendar odpelji se enkrat v kakšno naselje blizu romske skupnosti in videl boš o čem govorim (seveda ne smemo metati vseh romov v isti koš). po drugi strani so tudi slovenci sila primitiven narod (gledaš nedeljsko oko in vse ti je jasno). jaz tu rešitve ne vidim, vsak bo vlekel v svojo stran, premaknilo se pa ne bo nič.

  29. Miro C. pravi:

    Meni je pa prekipelo. Plačujem naročnino Javnemu zavodu RTV SLO, hočem to ali nočem. Je kdo na njihovemu web pageu omenil kaj se dogaja Strojanovim te dni? Jasno da ni. Kličem na Val 202 pa mi, kot si pravi, razumevajoča, novinarka potrdi da tudi sama spremlja vest.si. Ja pi***! A pa misli potemtakem kdo poročat o zadnjih dogodkih!? Res smejo poročat samo o tem kar jim Vasle dovoli ali kaj!?

    Sabina Muratovič, ki sem jo klical na 01-475-23-58 je precej presenečeno reagirala, ko sem ji povedal kaj se dogaja Strojanovim. Pravi, da za objavo potrebuje zanesljiv vir te novice. Čisto razumem. Denis. Pokliči jo, kar predlagam vsem, da pokličete v desk novic na Radiu Slovenija in jih opomnite kaj se dogaja. Tako vsaj obstaja večja verjetnost, da včerajšnje dogodke uvrstijo v program klinčeve javne radiotelevizije.

    Tole je pa besedilo, ki sem ga pač obesil na vsako novico, ki se urednikom MMC-ja zdi pomembna in bo ves božji dan “krasila” njihove internetne strani.
    —————————————————————————————————————————————————-

    RTV SLO morda misli poročati o novih kršitvah človekovih pravic družini Strojan ali ti niso več zanimivi za programsko shemo Javnega zavoda!?

    Policija je Mirku Strojanu postavila pogoj, pod katerim gre lahko pogledat svojo družino z materjo in jo nagovoriti, da se vrne v Roje. Vendar samo za pol ure (!?) in šele takrat, ko na parceli, ki je last Strojanovih ne bo prisoten noben novinar (!?).
    Naj mi nekdo, ki ima “v glavi 5 gramov soli” in razmišlja preudarno, pove kam gre naša država? Za koga Ustava Republike Slovenije velja? Kdo lahko in kdo ne sme kršiti ustavnopravnih predpisov v naši državi? Kot kaže gre vse v božjo mater, ker se dejansko to tudi dogaja. To je neverjetna kršitev osnovnih človekovih pravic in zanima me kaj na to v naslednjih petih (5) urah poreče inštitucija Varuha / Varuhinje človekovih pravic.

    Tega imam kot vsem državljanom enakopraven in enakovreden, enostavno dovolj.
    —————————————————————————————————————————————————-

    Ustavo nam trgajo na koščke, folk se pa tega sploh NOČE zavedat! To je pa absolutno too much! Grem pisat v Strasbourg. Porkaduš sem jezen!

  30. Miro C. pravi:

    Sprašujem se ali se državljani, tudi tisti, ki mislijo da so bolj Slovenci od ne vem koga vse… Se sploh zavedajo kako težavno je živeti ob takih ljudeh kot sami so? Se sploh zavedajo da se njihova pravica konča tam, kjer se prične pravica nekoga drugega?

    Fak, ampak v kakšni družbi to živim…

  31. Denis Sarkić pravi:

    @ Miro C.

    Hvala za pomoč pri obveščanju novinarjev! Upam, da nam uspe z odzivi drugih medijev na situacijo. Pa ne biti tako jezen, ker to ne pomaga, jaz sem včeraj tudi popizdil, ko sem videl kaj se dogaja z ustavnimi pravicami!

  32. Miro C. pravi:

    Pri Varuhu človekovih pravic RS je oblikovan oddelek za odnose z javnostmi, ki skrbi za transparentno in ažurno obveščanje javnosti. Izjave za medije načeloma daje varuh, njegovi štirje namestniki ali pa predstavnica za odnose z javnostmi. Svetovalci Varuha in strokovni sodelavci Varuha lahko dajejo izjave za medije po dogovoru z Varuhom in namestniki. Če želite izjavo varuha, pokličite oddelek za odnose z javnostmi:

    Nataša Kuzmič, vodja oddelka za odnose z javnostmi
    Tel: +386 1 475 00 35
    Fax: +386 1 475 00 40

    natasa.kuzmic@varuh-rs.si

    —————————————————————————————————————————–

    Brezplačni telefon Urada Varuha / Varuhinje človekovih pravic: 080 15 30

    Osnovne informacije o delu varuha, temeljne akte in druge informacije lahko dobite, če pokličete brezplačni telefon 080 15 30.

  33. Joco pravi:

    Mislim, da zadeva s temi Strojanovimi postaja že prava farsa in da se jim posveča nesramno veliko pozornosti. Kot da so edini v Sloveniji, ki se jim dogaja takšna ali drugačna krivica. Ne spomnim se, da bi mediji kdaj v preteklosti tako senzacionalistično, s takšnim zanimanjem ter občutkom za pravice malih ljudi obravnavali kakšno družino, kot je ta Strojanova, ki je povrhu vsega še polna kriminalcev in brezdelnežev. Ena sama hinavščina vas je, vi, ki mahate z ustavo, in ste že povsem zaripli od vašega glasnega zavzemanja za človekove pravice. Sarkić, a si se že kdaj tako novinarsko angažiral, ko so bile kršene pravice in dostojanstvo tistih, ki vsak dan garajo za 400 evrov, za mame, ki jih zaradi nosečnosti odpustijo, za tiste, ki so jih tranzicijski direktorji v času svetleče LDS-ovske vladavine čez noč brez pomisleka vrgli na cesto…Seveda ne, to je za novinarja tvojega kova prevelik in predvsem pretežak zalogaj, raje se ukvarjaš z ljudmi, ki so si v veliki meri predvsem sami krivi za položaj v katerem so se znašli, z manipulanti, ˝ustvarjalnimi˝ zabušanti in ostalimi sumljivimi osebki. Ne si misliti, da si nek jaki opinion lider v nekem močnem mediju. Si le glasen petelin na svojem malem kupu gnoja.

  34. T. pravi:

    sam živim bo skupnosti narkomanov, in mi precej grenijo življenje. Ne počutim se varnega, žena tudi ne, da ne govorim o dilanju, ki sem ga sam večkrat zmotil. Toda, ali jim bom zato odvzeli osnovne človekove pravice? Porkaduš, cena nepremičnine mi pada zaradi zavetišča, in kaj naj, vse postrelim? Ja gospodje zgoraj, gospod Miro in še kdo, ni najlažje. Toda prvi se bom postavil za njih, ker sem tudi že sam lahko zadeve uredil, če ne, se obrnil na policijo in še koga.
    Jasno je, da se Strojani ne bodo preko noči prevzgojili. Toda, Dolenjci ste vendar pametnejši od ciganov, zakaj ne orgnizirate vaške veselice in se tam zmenite za sobivanje. Pa povabite Natalijo in Bregoviča, pa boste vse zrihtali. Le malo dobre volje, pa bo! Denis, tebi pa thumbs up!

  35. Denis Sarkić pravi:

    @ Joco

    Kot prvo - nekje je potrebno začeti, na svojem kupu gnoja je najlažje!

    Drugo - verjemi mi, da sem se potegoval tudi za druge ljudi, ki se jim godi krivica.

    Tretje - če bi se tebi zgodila huda krivica, kot je prepoved obiska svoje matere in bi mi javil, bi s svojega kučka gnoja kikirikal isto kot zdaj in s tem poskušal zbuditi še druge peteline, ki stojijo na malo večjih kupih gnoja, da pomagajo tudi oni vsem tistim, ki jim država krati ustavne pravice. Če pa poznaš neko nosečnico o kateri si pisal, me pa zanima, kaj si ti za njo naredil dobrega, ko je bilo njeno dostojanstvo in pravice poteptano. Pa ne se mi zgovarjat, da nimaš svojega kupa gnoja, ker za vsakega petelina se pa vedno najde kakšen kupček, medijev v Sloveniji ne manjka!!!!!!

  36. Miro C. pravi:

    Varuhinja za človekove pravice gre bojda jutri na parcelo Strojanovih. Denis bodi poleg in posnemi vse. Ampak vse. Tudi, če bo posnetek dolg dve ali tri ure.

  37. Kaktus pravi:

    Problem je v tem da se v Sloveniji nekateri (beri državno tožilstvo) nimajo pojma kaj pomenijo človekove pravice!

  38. ervinator pravi:

    Rešitev problema za Strojane je poraz za skrajne “levičarje” - poslej se bodo težko postavljali za njihove “odvetnike”, in jim še večjo škodo delali.

    P.s.: Evropa se nam ne bo prav nič smejala, kajti Romi so tudi v drugih državah pereča in težko rešljiva problematika. Sedanja situacija v Sloveniji je toliko bolj zapletena, koikor so problem Strojanov soustvarjala tudi sodišča z oprostilnimi sodbami.

  39. markopigac pravi:

    Denis - a se gospa Strojan ne imenuje Elka?

  40. B pravi:

    @ T

    bravo T! res si dal dobro primerjavo! zivis v blizini narkomanske skupnosti (?), kjer si v primeru nevsecnosti (ce prav razumem iz tvojega pisanja) lahko “sam ze nekatere stvari uredil”. pa tudi predvidevam, da v tej skupnosti ne prevladujejo cigani, zaradi cesar bi te ljudi ob kaksnih pizdarijah policaji hitro pozaprli (policaji itak vedno vedo za tovrstne “skwote”). dragi T, dolenjci s temi cigani nekaterih/vseh stvari niso mogli urediti. se vec, tudi represivni organi teh ljudi niso mogli obvladati tako, kot bi lahko vsakega drugega slovenca (ne roma), ce bi pocel stvari, ki so jih poceli ti ljudje. primerjas apaticne narkomane z ljudmi, ki par sto metrov od tvojega doma za tvojimi otroci streljajo s pistolo, pretepajo 70 letnice, kradejo, pa da ne bom nasteval..zal tudi na vodovarstvenem obmocju (ali drugace povedano, kjer bi se nam pac zazdelo) slovenci ne moremo bivati, kaj sele v tla izlivati razne kemikalije (ocenjeno je, da je na njihovem posestvu zgorelo vsaj 200 avtomobilov….200 akumulatorjev…da o drugih snoveh kot npr. plastika niti ne govorimo). tudi meni ne pase drzavi dajati 40% svojega zasluzka, za pokojnino in zavarovanje bi raje sam poskrbel, ti ljudje pa drzavi ne dajejo nic, dobijo pa zelo veliko glede na njihov doprinos k dobrobiti druzbe…gledano s stalisca ambruzanov: ljudje posteno delajo, placujejo davke drzavi, katera nekaj le-teh prerazdeli ciganom, ki na njih v zahvalo strelajo, jim kradejo imetje in vobce terorizirajo. in potem se zgodba o dodeljenem bivaliscu na rojah, ki je itak n-krat primernejse in udobnejse od ambrusa pa ciganom se vedno ni vsec. marsikateri slovenec bi si za tovrstno moznost obliznil vseh 5 prstov na eni roki, ciganom pa ni vsec…zakaj? morda zato, ker so tam vsaj delno pod nadzorom in bo veliko tezje krasti, preprodajati orozje, terorizirati ljudi..? ustavne pravice…

  41. Farad pravi:

    Saj ervinator, jaz sem že zadnjič navajal, kako na evropsko ˝human˝ način romsko problematiko rešujejo npr. naši zahodni sosedje (z bagri pridejo nad njihove barake, ko so nekateri stanovalci še v njih). Tile na vesti imajo namreč neke naivne predstave o tem, kako se težave z Romi rešujejo v Evropi, kjer jih še zdaleč ne nosijo po rokah. Vlada bo po moje kmalu rešila ta njihov problem, ker bi bilo neokusno, da bi povečini kriminalna romska družina bila neka pomembna tema naslednjih parlamentarnih volitev, kar hočejo doseči ti kvazilevi novinarčki. Kot da enega Slovenca, ki vsak dan hodi v službo za povprečno plačo, zanima, kaj se dogaja s Strojanovimi, ki nočejo sprejeti zastonj hiše. Nazadnje jim bo vlada mogoče zgradila še kakšno lepo vilo z vrtom in bazenom, če se bo Strojanova rodbina le hotela vseliti v njo, ker so zadnje čase postali zelo petični. No na srečo večina Slovencev ni tako neumnih, da bo kupila to meglo, ki jo skušajo novinarčki prodajati pod pretvezo boja za pravno državo. Pravna država je zatajila že, ko prvega Strojana, ki je zagrešil kaznivo dejanje, niso spravili za zapahe.

  42. Kalbo pravi:

    Spoštovani Denis Sarkić. Si se morda kdaj vprašal, od kod ljudska vstaja v Ambrusu? Si morda za hipec pomislil, da Mirko Strojan laže, da se kar kadi? Iz varne Ljubljane je lušno gledati na stvari z varne razdalje. Krajani Ambrusa (eno osebno poznam, pa mi lahko verjameš, da nebi skrivila niti mravlji nožice) so vsakodnevno s strahom vozili po tile cesti mimo Strojanove zemlje. Vsakodnevno so živeli v strahu pred Strojanovimi in lepega dne je prekipelo, žal. Ni prav priznam, samo to, kar se jim dogaja zdaj, so si Strojanovi nakopali na glavo sami. In ko ljudem enkrat prekipi, je gotovo, fertik.

    Si se morda vprašal, zakaj bi radi Strojani za vsako ceno v Grosuplje ali Ivančno gorico? Ti lahko kar sam odgovorim. Ker točno poznajo vse gozdove in točno vedo, kje se da kaj ukrast. V Gozdovih okoli Ambrusa imajo pa skrito celo orožarno. Sam kaj bi človek govoril ljudem kot si ti, ljudem, ki jim nikoli ni bilo treba živeti z Romi. Sprehodi se malo po bencinskih črpalkah na dolenskem, samo ne s kamero, z diktafonom, pa boš imel o čem pisat.

    Pa še to, med tem, ko se boš peljal do prve bencinske v Grosupljem stopi do Čeferina, pa ga vprašaj, po čem so njegove usluge, pa ti bo jasno, da Strojani niso revni.

    LP Kalbo

  43. Denis Sarkić pravi:

    @ B

    Roje niso njihova last, država jim je obljubila da je to le začasna lokacija, ni predvideno, da bi živeli v Rojah v bodoče. Po tvoje je zgodba takšna - Strojanovi so krivi za vse, policija inn sodišče jih ne moreta ukrotiti, nato vmes posežejo ambrušani in s pomočjo državnega aparata izselijo družino najprej v Postojno, nato v Roje, primer je za ambrušane zaključen, vodovarstveno območje je zopet čisto, le da je problem, da zemlja ni občinska ampak last Strojanovih. Ko naenkrat tudi država ne vidi problema in podaljšuje agonijo družine z možno lokacijo, se potem mama Jelka vrne domov na svojo zemljo in tam izsiljuje vse po vrsti. Potem pa jo hoče obiskati sin in jo morda prepričati, da zaradi razmer in nevarnosti razmisli o vrnitvi v Roje, pa ga policija zaradi nevarnosti krajanov oziroma novinarskih srajc ne pusti blizu. Potem pa so za vse zopet krivi Strojanovi, ker so v preteklosti delali stvari narobe. Vprašaj se kaj dela zdaj država NAROBE???

  44. Denis Sarkić pravi:

    @ Joco & Farad

    Odloči se s katerim imenom boš komentiral, ker tako zgleda kot da je več ljudi na strani, ki pizdi čez mene in meni podobno misleče. Tako manipuliranje je blizu določenim ljudem v tej državi, ki jih verjetno zelo dobro poznaš…

  45. Denis Sarkić pravi:

    @ Kalbo

    A po tvojem je tole včerajšnje kršenje človekovih pravic kot preventiva, da se Strojane nauči in kaznuje že za vnaprej??? Ja, bravo, potem lahko s tako preventivo kaznujemo pol države!!! Jaz ne zagovarjam Strojanovih ker bi bil prepričan, da so nedolžni, ampak zato ker se mi dvigne pritisk, ko vidim da se nekdo ne sme svobodno gibati po Sloveniji, ker je Rom ali po tvoje morda celo cigan!!!!!!!!

    In ne vem, če si prebral moj tekst, jaz nimam nič proti krajanom, ampak sem kritičen do državnih institucij!!!!!!

  46. Kalbo pravi:

    @Denis Sarkić:

    Naredi za Vest en mali eksperiment. Kupi en konec gozda, podri nekaj dreves in ta tistem mestu postavi barako. Me zelo firbec matra, koliko časa bo stala tvoja baraka, pa čeprav si jo postavil na lastni zemlji. Moja ocena….ne prav dolgo, ker nisi Rom. Prav lahko se ti pa zgodi, da na prav tem tvojem delu hoste začne pohajati smrekov lubadar. Potem boš domov dobil le odločbo, da moraš označene smreke posekat, ali pa kazen….glej ga zlomka, vse to na tvoji zemlji.

    Zaključek: tudi če si na svoji zemlji moraš spoštovat zakone. Si morda kdaj pogledal posnetke Strojanovega tabora in okolice v njihovih najboljših časih?

  47. Farad pravi:

    Denis, jaz komentiram na vesti.si novice pod vzdevkom Farad ali Joco, kot se mi zljubi, včasih sem bil tudi Bruce Willis. Zagotovo menjavanje nickov na strani, ki ne zahteva obvezne registracije, ni samo moja praksa, kar se mene tiče, nimam namena gojiti neke virtualne identitete na vesti.si, zato pač to počnem. Če ti moji komentarji niso všeč, me lahko cenzuriraš, potem se bom očitno moral pridružiti tistim, ki podpisujejo peticije zaradi širjenja medijske nesvobode.

  48. Denis Sarkić pravi:

    Opozoril sem te zato, ker bi lahko pod istim postom uporabljal enako ime, glede cenzure, pa lahko že zdaj podpišeš vnaprej, da ne bo potem tako kot s Strojani - prepozno!

  49. Denis Sarkić pravi:

    @ Kalbo

    Jao, pa kdo brani na Vesti njihove stare grehe in kršitve zakonov????????? Mene motijo stvari zdaj!!!

  50. Kalbo pravi:

    Se strinjam, da je to, kar delajo zdaj le skrajno nerodno popravljanje, oziroma samo poizkušanje popravljanja že davno storjenih napak.

    To, da so Mirkota zablokiral jezi tud mene, sam zakaj za hudiča nihče od vas novinarjev noče z Mirkotom nikoli govorit o tem, kaj so počeli pred vso to kolobocijo in zakaj.

  51. Kalbo pravi:

    To, kar se dogaja zdaj je absurd, se strinjam. Sam lahko bi Vest (lahko rečem eden redkih pametnih medijev pri nas zadnje čase) vsaj malo špiknila Strojane, da so si v bistvu za nastalo situacijo krivi v veliki meri sami, pa takšnim ljudem kot sem sam zadeve nebi šle na živce.

  52. Denis Sarkić pravi:

    Pa zakaj za nazaj? A nisi videl, da sem ga spraševal o sedanjosti, če je čist ali res dela kakšne pizdarije še naprej??? Je odgovoril, da je čist in ne dela prekrškov. A naj ga prebutam, da mi bo potem odgovoril bolj pošteno? A naj jaz kot novinar sodim, pa saj nisem sodnik!!!!

  53. J7 pravi:

    @Kalbo Po tvojem receptu stanuje tudi Marko Jaklič (Vzajemna,korito) in hišurina, ne baraka, še stoji. Pravi, da jo bo legaliziral in jaz osebno mu verjamem.

    @Denis Super delaš. Opozarjaj še naprej, veliko ljudi te podpira. Slej ko prej se bo tudi ta naš zamašeni odtok, imenovan Slovenija, odmašil.
    Pa ne vzemi si pa poslanstvo da boš ljudi spreminjal z argumentirano besedo, ko imajo horn pač trobijo, za šankom ali pa na forumih. Ne troši energije na tem, te je škoda.

    lep dan!

  54. Kalbo pravi:

    Glej, priznam, mogoče me je malo zaneslo, pa sem bil krivičen do tebe, zaveden od Popovega kvazi novinarstva. Se ti opravičujem za to. Tipično za Rome Mirkovega kova je nedolžna faca in jest nišem štric. Pa ne me prosim imet za nestrpneža, ker to nisem. V Grosupljem živi par Romskih družin, ki so drugačni, ampak neproblematični. Glavar ene izmed njih me vsakič pozdravi, pa jim nisem dal drugega kot star raztrgan šotor.
    So pa vedno eni in isti, ki kradejo, se tepejo, kradejo bencin, policaji pa gledajo stran, ker se bojijo. Sam to je že druga tema.

  55. Denis Sarkić pravi:

    Nimam te za nestrpneža, ker ne sikaš tako kot oni, ampak mene res zanima samo spoštovanje človenkovih pravic, spoštovanje zakonov in ustave, in to vseh vpletenih v zadevo družine Strojan! Če bi vedel kako je bila mama Jelka vesela, da bo Mirko lahko prišel na obisk, potem pa, ko ni smel, je najprej pizdila, potem pa je jokala in otroci tudi, pa nisem objavil, da ne bi potem pisali, da so to lažne solze in podobne neumnosti!!!

  56. Miro C. pravi:

    Administrator spletne strani MMC na RTV SLO mi je pojasnil, da RTV SLO objavlja preverjene novice oz. samo tiste, ki jim jih posreduje Slovenska tiskovna agencija (STA) in REUTERS. Če STA ne odobri pristnosti novice, jo RTV SLO ne objavi. OK. Pa naj bo tako. Vzel sem si pol ure časa in poklical na STA, kjer sem dobil gospoda Mladenović Sandija. Ta opremljen s prepotrebnimi informacijami kdo ga kliče, nikakor ni hotel slišati kaj želim. Pač neko prepričanje, da je zadeva Strojan presegla že vse okvirje, ne samo zdrave pameti temveč tudi Ustavne okvirje (!), me je navedlo da današnji dan pred razgovorom za boljšo službo kot jo imam sedaj :), porabim za to, da se včerajšnji dogodki predstavijo javnosti. Ker tega že ne naredijo na RTV SLO katere sofinancer je moja malenkost in ki je Javni zavod. Enako kot STA, kjer g. Mladenović z mojim obdavčenimi dohodki dobiva sredstva za preživljanje. Želim, da jih bo tudi v prihodnje in se bo potrudil, da javnost zve kaj se “spet” dogaja.

    Na vprašanje, če je tudi sam novinar, mi je ob pritrdilnem odgovoru (ki ga je hvala bogu nekoliko ustavil pri vehemenci poudarjanja da pa on ne more komunicirat preko telefona) uspelo dobiti nekaj sekund. V tem času sem mu uspel predstaviti svoje videnje o novinarstvu. Če t.i. novinar dobi neko vest, novico, smernico … o nekem dogodku, ki je morda pomembna za družbo, bi naj bilo to dovolj, da bi sogovornika poslušal in šele potem videl kako in kaj. Recimo, da bi potem nadaljeval z raziskovalnim novinarstvom.

    Ampak pazi tole. Ob besedah: Strojanovi, kršenje človekovih pravic, RTV SLO … je uspel ponoviti samo naslov elektronske pošte. Kjer se nabira tak in drugačen spam. ;) Bojim se, da bo moj mail, ki bo copy paste tudi tega, kar pišem v tem trenutku, uvrščen med spam… Je še kdo mnenja, da bi bilo bolj prepričljivo, če bi z več elektronskih naslovov dobili namig kam naj pogledajo, kaj naj raziskujejo?

    Pošljite mail gospodu novinarju Sandiju Mladenoviću na STA. Čisto preprosto. Sprejemnik je:

    desk@sta.si

    Ker je to seveda najbolj posplošen mail, ki prenese tudi spam, bi bilo modro poslati tudi na:

    notranja@sta.si

    Ne pozabim dodati linka: http://www.vest.si/2007/09/25/mirko-strojan-stop/

    Morda pa gospod Mladenović naredi nekaj, da RTV SLO vendarle objavi včerajšnje dogodke. Po njegovih besedah je bilo namreč razumeti, da bo imel preobilico dela, ker so še pred pol ure bili prav vsi novinarji na terenu. Me pa veseli, da bo ravno zahvaljujoč mojemu trudu, da STA razsvetlim nova dejstva o “tako dolgo nategovani zgodbi, v kateri imajo glavno vlogo Romi”, nekaj zares naredil. Ali se pač motim?

    Morda pa kršenje človekovih pravic niti ni tako pomembna novica!? Jutri bo na tem enakem “terenu”, kjer so bili narejeni posnetki, s svojo prisotnostjo prispevala k pomembnosti dogajanj Varuhinja človekovih pravic osebno. Hej! Bo gospod Mladenović hvaležen za ta napotek!? Bo, ja! My ass.

    A je relevantno napisat, da sem zaradi nonšalance vseh današnjih sogovornikov besen in jezen ko *****!?

    (lektoriranje prepustim za to poklicanim)

  57. Denis Sarkić pravi:

    @ Miro C.

    Hvala za tvoj trud, če bomo kdaj na Vesti zaposlovali zmogljive in neumorne, ti pišem. Hvala pa tudi za novico, da gre jutri varuhinja ČP k Jelki.

  58. DonVito pravi:

    No, da še jaz podam in obelodanim svoje mišljenje. To kar se dogaja z Strojanovimi ni ravno pošteno kakor tudi ni pošteno, da mati treh ali štirih otrok dela po 12 ur na dan za 400 ali 500 Eu na mesec, pošteno tudi ni, da je vsak dan manj Slovencev, ki bi si lahko za kosilo privoščili svež hlebec kruha ali liter svežega mleka za zajtrk, pošteno ni , da sem kot študent moral letos plačati 2600 EU dohodnine. Res je veliko sem delal, imel dve službi plus še eno katero sem opravljal občasno, ena plača je šla za najemnino, položnice, hrano, pijačo in ostale nujne življenske potrebščine. Ostalo kar sem zaslužil sem šparal in hranil, ker sem imel namen opraviti nek malo večji nakup. delal vsak dan, hodil na predavanja, študiral, in velikokrat šel spat tudi z praznim želodcem. Lahko bi bilo tudi slabše seveda, lahko sem srečen, da sploh imam delo in tudi sem, vendar ko sem moral državi plačati dohodnino me je minila volja do poštenega življenja. Tudi jaz sem si želel čez noč postati kriminalec in pridanič, kajti krasti je nekaj najlepšega, ne plačaš dohodnine, pa tudi delati ti ni treba ravno veliko, vmes še malo nategneš državo, da ti ponudi socialno, če pa si cigan pa ti kar tako še za zraven podarijo hišo. Kriminalci in pridaniči res najbolje živijo v tej naši deželi, prav lepo se jim piše, zgodba o uspehu, čez nekaj časa lahko pričakujemo tudi kakšno leposlovno delo bivšega zdaj že upokojenega kriminalca, pričakujemo lahko nepričakovano. Po vsem razmisleku res ne vidim razloga zakaj še živeti pošteno, zakaj delati pošteno, zakaj se sploh truditi in zjutraj vstajati, če lahko spim do poldneva, potem nekaj pojem in se proti večeru odpravim na tatvinski pohod. Ne glede na vse pa se mi ne zdi prav, da se ljudem krati njihova osnovna pravica ali osnovne pravice, neglede četudi že so kriminalci, težko je to sprejeti ampak nekako tako je in bi moralo biti. Ampak pravica bi se v tem primeru izkazali tudi , da bi ti kriminalci in pridaniči ždeli za zapahi, kar pa se ne dogaja ravno pogosto. Država je zatajila na mnogih področjih ne samo na enem! KAr pa se tiče vseh lopovov in brezdelnežev, tako ciganov, romov, slovencev, neslovencev kogarkoli že bi morale veljati zelo stroge kazni, poleg zapora bi tukaj morali uvesti obvezno javna dela in delo nasploh, kajti vse več je mladine, ki postopa okoli in krade, delajo pa nič in tudi nikoli ne bodo, delovnih navad jim primanjkuje, ne vedo kako težko je zaslužiti 500 ali pa 1000 EU. Ko pa bi morali v življenju nekaj narediti in delati mislim, da bi kradli dosti manj, krivi pa so tudi starši ki vzgojijo take delomrzneže in zabušante, ki si niti svoje riti ne znajo obrisati, in takih je iz dneva v dan več in več. Rešitev je na dlani, ustanoviti delovna taborišča, v katerem bi se prevzgajali ti delomrzneži in to na svoje stroške in ne na stroške nas ki plačujemo davke za pošteno delo. Z svojim delom bi odplačali svojo kazen, z delom od jutra do večera! Niso tukaj samo Strojanovi, čeprav ti so še posebne perle in cvetice, tukaj je tudi velik del slovencev, ki niso nič boljši od Strojanove družine. Nisem rasist, sem samo realist in nominalist, ne sovražim in ne opredeljujem ljudi po barvi kože ali po verski izpovedi, ne maram samo ljudi, ki kradejo, lažejo in izkoriščajo državo in poštene delavce, teh ne maram in da tudi družina S. spada v ta okvir, žal ampak tako je. Del moje dohodnine je šel k tem delomrzežem in kriminalcem in ne samo del moje dohodnine temveč del vseh nas, ki pošteno delamo, pošteno delamo za nepoštene! In medtem, ko se v ciganskem taboru pripravlja kosilo, ki je bilo plačano iz denarja davkoplačevalcev se nekje med nami lačna usta in žalostne oči otrok obračajo k svoji materi, a ta jim ne more odvrniti pogleda, ne more pogledati svojih lastnih otrok, ne more jim pogledati v oči, zakaj videli bi njeno neizmerno žalost, srd, bes , jezo in nemoč ob spoznanju, da bodo njeni otroci danes ostali lačni, morda tudi jutri! Če že zbiramo za cigane dajmo zbirat potem za vse lačne otroke v tej naši pošteni državi, naj tudi tukaj potem veljajo isti zakoni za vse! In Dominus Vodiscum!

  59. jani pravi:

    http://www.hervardi.com/ciganska_problematika.php

    denis,na tej strani je oprostilna(!!!!!!) sodba v kateri so zapisana junaška dejanja našega mirkaa…zanimivo pri vsej ambruški zadevi je da nikogar ne zanimajo solze posiljenih deklet,pa menda ne zato ker so ciganke?praviš da stvari za nazaj ne štejejo…prav,po tej logiki zverinska obravnava s strani države že danes ne šteje..se pač ni zgodilo…tuptuptup
    še vedno se pa čudim zakaj občinska oblast ne reši zadeve z zaplembo zemljišča za poravnavo stroškov odvoza avtomobilov in rušenja in zadevo zaključi…tako kot je to že bilo marsikje narejeno…marsikomu,marsikje!

  60. m pravi:

    Donvito je končno povedal tko kot je!!!bravo

  61. Tim pravi:

    http://shrani.si/f/45/H0/HhnE0GV/newimage4.jpg

    Ciganske pravljice, l. 1959

  62. Od sovinga Žmauca brat pravi:

    Miro C. pravi:
    26. september, 2007 ob 11:38

    Meni je pa prekipelo. Plačujem naročnino Javnemu zavodu RTV SLO, hočem to ali nočem. Je kdo na njihovemu web pageu omenil kaj se dogaja Strojanovim te dni? Jasno da ni. Kličem na Val 202 pa mi, kot si pravi, razumevajoča, novinarka potrdi da tudi sama spremlja vest.si. Ja pi***! A pa misli potemtakem kdo poročat o zadnjih dogodkih!? Res smejo poročat samo o tem kar jim Vasle dovoli ali kaj!?
    —————————————

    Miro prevedi info v angleščino in pošlji na :

    http://hrw.org/contact.html

    http://www.coe.int/t/commissioner/default_EN.asp

  63. Miro C. pravi:

    @ jani in podobnim

    Časi revanšizma in delovanja “Oko za oko, zob za zob” so s sprejetjem Ustave kot temeljnega akta formalno pravne ureditve Republike Slovenije mimo. Zato te zavoljo tvojega zdravja in človečnosti prosim, da ne bluziš. ;)

  64. jani pravi:

    aha,miro,se pravi da po ustavi vsi loh počnemo vse…al samo nekateri

    jaz,skromnež, sem pričakoval samo enako obravnavo pred zakonom,ti pa temu praviš revanšizem…

    legalisti pa taki…pfej!

  65. T. pravi:

    Mislim, da so romi, oziorma bolje navadni cigani krivi za globalna segrevanja. In izumrtje polarnega medveda. In za pretirano konfiguracijo Patrij. In zato, da se mi je vzkipelo mleko. Vest, kaj če bi najbolj vestnim na vesti v svoji strpnosti podarili ogledalo, da bi videli, da so iz iste opice kot tisti nemarni cigani?

  66. Denis Sarkić pravi:

    Zaradi objektivnosti poročanja vam pišem naslednje,

    Mirko Strojan je danes v spremstvu policije iz Grosuplja obiskal mamo Jelko v njenem taboru v Dečji vasi. Jelko je skušal prepričati naj se z otroci vrne nazaj v začasni nastanitveni center Roje. Ni mu uspelo, ker še vedno nima pravega zagotovila, da je država našla primerno lokacijo za njihovo družino. Po obisku se je Mirko v spremstvu policije vrnil v Roje, Jelka pa še naprej vztraja pod šotorom. Ker danes v Dečji vasi ni bilo nobenega novinarja so Mirku omogočili obljubljeni obisk. Torej, zgodba je še vedno ista, jutri naj bi Jelko predvidoma obiskala tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik, o uri pa se še dogovarjajo s policijo. Vest bo dogodek spremljala.

    Denis Sarkić

  67. katja pravi:

    Prijateljici Silva Pluta pa nihče ni prepovedal obiska v zaporu, ne da?

  68. 1tastar pravi:

    Enakopravnost za vse!

    Ko sem kampiral v Ankaranu, varnostnik tudi ni pustil obiskovalcev k meni. Je hotel, da plačajo vstopnino.

    Drugič bom poklical Sarkiča, da napravi intervju!

  69. ziga pravi:

    Hvala za tale link Jani…

    Nej ponazorim s primerom… (hipotetično)… Tvoj sosed je pijanec, vsak dan nasekan in se vozi z avtomobilom. Storil je že več prometnih nesreč, mogoče celo koga povozil… Policija ne reagira ali pa ji zmeraj uide, mogoče so ga kdaj prijeli, pa jo je, ker je nezaposlen in oče treh otrok, vedno zvozil brez kazni ipd.

    Ampak ne moreš potem priti ti in mu vzeti avta, da ne bi še koga povozil in ker se vedno vozi pijan…
    Žal, žal, tako stvari ne funkcionirajo- to lahko storijo samo pristojne institucije. Če pa bi to naredil, bi te sosed lahko prijavil zaradi kraje…Tako kot sem že napisal v SLO ne funkcionirajo številne institucije, ki bi morale funkcionirati. Tako pri pregonu (razvidno iz tvojega linka in besa sokrajanov v Ambrusu), kot tudi pri razlagi temeljnih človekovih pravic. Ampak nedelovanje institucij ne more biti izgovor za kršenje le- teh… Žal oz. hvalabogu, če bi se to dogajalo meni!

  70. T. pravi:

    Kaj pa pravzaprav drago bralstvo pričakujete od posameznikov, ki jih Jelinčič (….jaz sem edini dec, ki zna nositi uniformo…) nategne dok kažeš keks? Da bodo znali premisliti o tistem kar napišejo?

  71. kredn pravi:

    Denis, pokazal si eno stran. Daj še drugo. Pusti kamero doma, ker domačini novinarje smatrajo za kurjače konflikta, ki želijo samo kri in udarnih novic. Najdi kakšno mamko, garantiraj ji anonimnost. Naj ti pove, kolikokrat je plačala “reket” tej družini. Najdi voznike, ki so jim vrgli pod avto psa, potem pa zahtevali eno plačo za odškodnino. Pa otroke, ki so jim grozili, ljudi, ki so bili deležni mahanja o orožjem, da ne govorimo o vseh kaznivih dejanjih zadnjih 15 let. Vprašaj na bencinski v Zagradcu, kaj so preživljali, od kdaj je sekira plačilno sredstvo. Ljudje tam niso slabi, samo prekipelo jim je. Naredi nekaj, kar drugim novinarjem ni uspelo, pridobi si zaupanje ljudi.

    ps: ne, ne zagovarjam kršenja človekovih pravic

  72. m pravi:

    pač je slovenija država, v kateri imajo lopovi več pravic od poštenih državljanov. jebeš slovence, važn da bodo romi pa srbi pa bošnjaki pa romuni zaščiteni, slovenci se pa znajdte kolkr se hočte. namreč, ko bo vs nekdo pretepu al pa oropu ne bo nobenga sarkiča da bi vs snemu. pravica nej bo za vse enaka!

  73. Denis Sarkić pravi:

    @ kredn

    Če tole vse pišeš, zakaj pa ti ne bi nastopal pred kamero, če vse to veš? Drugačno taktiko bom ubral, začel bom snemati in nič spraševati, kamera naj teče, jaz bom molčal in delal “Euronews” prispevek. Če me kdo napade ali lopne ali mi ponudi kavo, čaj ali kosilo, bom tiho in samo snemal. Bomo videli kaj bo nastalo v Ambrusu, Dečji vasi, Zagradcu in okolici.

  74. mrki 2 pravi:

    Jaz pa še enkrat pravim- na obisk varuhinje človekovih pravič se je treba dobro pripravit. Zlasti še je pomembna dolžina krila!

  75. jože pravi:

    @hm

    Mladina pa nevtralna, ta je pa lovska…

  76. janez pravi:

    @denis pises :
    “Če bi vedel kako je bila mama Jelka vesela, da bo Mirko lahko prišel na obisk, potem pa, ko ni smel, je najprej pizdila, potem pa je jokala in otroci tudi, pa nisem objavil, da ne bi potem pisali, da so to lažne solze in podobne neumnosti!!!”

    pa jelka sploh nima kaj iskati na zemljiscu ceprav je “njena” last.tam lahko le gleda pticke nikakor pa ne sme taboriti, kuriti ognja.ni tako?
    in kdo otroke raje pelje na dez,blato…pod sotor brez elektrike , vode…? kdo?
    ti pa pises o kratenju ustavnih pravic - ja drzava je res morda cudna in v tem primeru zopet napacno reagirala nikar pa ne zagovarjaj strojanovih…kot pravis imajo dovolj svojega gnoja…in res drzava se vedno serje!

    in osebno vprasanje zate denis: zakaj menis , da mora sploh drzava najti zemljisce za njih?

    mar ni tako ce nimas sredstev za prezivljanje ti pomaga socijalna - in v tem primeru da otroke v rejo,polnoletne pa v dom za brezdomce?

  77. janez pravi:

    glede objektivnosti medije smo pa ze imeli temo - vest naj bi bila tista katera nam poda informacije iz prve roke brez dlake na jeziku.hvale vredno!
    nihce ne pricakuje da bo rtv to naredila saj to ni v politicni volji…spomnimo se primerako so “fasadarji” sli k jorasu! jao jao nasi mediji ej!

    link lahko pobrises ce zelis http://www.hervardi.com/novice.php je pa zanimivo branje…je zrezirano vse skupaj vendar mene to dejstvo ne moti v tem primeru.

  78. Farad pravi:

    Enim v tej državi najbolj ustreza status quo glede Strojanov, se pravi, upajo, da se bo stvar lahko čim dlje vlačila po časopisih, da jo bodo lahko koristili naslednje leto v času volilne kampanje. Hipotetično, če bi bil jaz pristojen organ, bi naredil naslednje: Strojanovim bi zaradi specifičnosti njihovega položaja ponudil nadomestno hiško ali stanovanje z zemljiščem (državnim), ker jim na tej njihovi nezazidljivi zemlji v skladu s predpisi država pač ne sme zgraditi bivališča, kar velja seveda tudi za njih. Če bi sprejeli ponujeno, bi nato v skladu s kazensko zakonodajo obravnaval vse polnoletne Strojanove, ki so osumljeni kaznivih dejanj, in jih sankcioniral. Otrokom bi zagotovil možnost šolanja. Kakršnekoli pritožbe okoliških prebivalcev bi vzel na znanje, vendar ne bi dopuščal, da se zgodi ulica. Če bi Strojanovi vztrajali na taborjenju v Ambrusu, bi jim to dovolil, a bi jim obenem odvzel vse otroke in jih predal v skrbništvo socialni, ker starši z njimi ravnajo neodgovorno (jih npr. puščajo na hladnem), ostali bi odgovarjali za stojena kazniva dejanja, kdor hoče zaradi trme ostati na prostem, pa naj to počne še naprej. Problem rešen. Nikakor seveda ne bi dopustil linča s strani krajanov. Tudi njih bi po potrebi ustrezno sankcioniral. Zdaj mi pa naj kdo reče, da ne bi bil velikodušen.

  79. pozitivna ničla pravi:

    Denis ne mislit da boga za jajca držiš. Kar naenkrat si najbolj objektiven novinar v Sloveniji. Tvoje kvalitete sežejo do neba.
    Kmalu boš postal še Marija Terezija.

    Za bruhat. Vlada je kriva, ker zunaj pada dež.
    Oh ja naši mali slovenski “levičarji”. Kako ste ubogi. Kako so vsi ubogi. Ko vam pa muhca v juho pade, bi pa najraje nekoga premlatili, dokler ne bi do kolen gazili v mlaki krvi. Naslednji dan pa zopet jamranje čez državo. Smilite se mi. Do tujca samaritanec, do brata jebeni Galjot.

    OH JA. Zunaj še vedno lije. Vlada je kriva. Dol z njo.

    Usmiljenja ste potrebni, ker ne veste kaj govorite in kaj mislite.

    Ljudje tipa Denis&company so imeli vedno polna uta pravic. Tako je bilo in tako bo. Tak je njihov life style. Njihov hobi. Čeprav jih boli kurac za “uboge revčke”.
    Mi pa še naprej pridno plačujemo davke, da se lahko cigan masti.

  80. janez pravi:

    @farad

    v vecini se strinjam vendar zakaj le bi drzava ponudila zemljisce in sezidala hisko!!!!??? zato da bodo premisljeno nastocali se vec otrok in zahtevali se vec in seveda se vec socijalne pomoci in si z njo kupovale avtomobile in cigarete?!!? lepo te prosim no!
    ce jo tak sistem potem se nehajmo civilizirati saj bolj kot ga bomo srali in ravnali nepremisljeno bolj nam bo pomagala drzava!hmm…v tem primeru se sistem podre!!!
    strojanovi bodo srali dokler jim bo drzava to dovolila! jaz bom pa se naprej pol place dajal drzavi da bo lahko takele podpirala…

  81. Farad pravi:

    Janez, povsem te razumem, vendar bi bilo za državo in za vse nas najbolj poceni, da se ta zadeva čimprej reši. Šlo bi za neke vrste test. Namreč, s to velikodušno ponudbo bi se lahko vesoljna Slovenija prepričala glede iskrenosti in poštenosti (v kolikor lahko to besedo v povezavi z njimi sploh uporabljamo) namenov družine Strojan. Prepričan sem namreč, da cenjeno poglavarstvo Strojanov ne bi sprejelo te zastonj hiške, saj so po mojem mnenju naščuvani k temu, da v okolici Ambrusa delajo čim več zmede in težav, da lahko naši foteljski liberalci javkajo o koncu pravne države in pišejo pritožbe EU institucijam, ki tam itak gredo v koš, ter da si Čeferin dela zastonj reklamo. Itak pa verjemi Janez, da Slovenci vedo, da so Strojanovi navadni manipulanti pri vsem tem, pa naj teh par zagretih novinarjev še tako na glas trobi nasprotno.

  82. jani pravi:

    Jože Javoršek: Spomini na Slovence, 3. knijga

    Obisk s Kontrolno komisijo partizanskega taborišča nad Belo krajino ( okoli 22.julija 1942 ) …………………”

    ” Ko smo stopili v taborišče , smo vsi trije osupnili: bilo je čisto podobno skrivnemu shajališču iz Bizetove opere Carmen. Vsepovsod so se pasli samotni konji , čudne ženske v širokih krilih so z razpuščenimi lasmi posedale po parobkih. Neka stara ženska je bila privezana na kol natanko tako , kakor poznamo grozljive jedkanice o mučenju čarovnic iz davnih vekov. Pod žensko je dogoreval ogenj. Bila je najbrž že mrtva. Duh po ožganem človeškem mesu me je silil na bruhanje. Na poseki v bližni ognjene martre je na konjski odeji ležal popolnoma nag človek. Dvigal je napol sivo glavo in hlipal in ječal in skušal izreči prošnje besede, a mu je zmanjkovalo moči. Glava mu je padla na odejo , a jo je spet onemoglo dvignil in spet hlipal kot riba na suhem. Z grozo v srcu sem ugotovil: suhorski župnik Janez Raztresen. Kaj počnejo z njim ? Ahac ( Dušan Pirjevec ) je stal ob nagem človeku z okrvavljeno črepinjo v rokah in nas srdito gledal. Začutil sem , da bi nas v hipu pobil, če bi imel v rokah orožje , a v rokah je imel samo ostro stekleno črepinjo. In spet se je zgodilo nekja podobnega kot na Cinku: Brilej je potegnil Ahaca k sebi , ga prijel za roko in skupaj s Strmeckim so odšli kot zarotniki za grmovje.
    ” Kaj pa je bilo s cigani ? Slišali smo , da si dal postreliti precejšnje število ciganov…
    - Cigani so najnevarnejša bitja v Beli krajini. Vsepovsod se potikajo. Italijani natanko vedo , da za nekaj lir povedo vse , kar vedo. Postali so poklicni vohuni. Vsi . Vsi zapored.”

    kdo je linčeval cigane,farad?

  83. Drago pravi:

    @Denis: tvoj prispevek je neposredno na kraju samem pokazal kršitev človekovih pravic! Država prepreči obisk sina matere. Brez vzroka! Ker je bil včasih ali pa je še sedaj lopov. Postavimo se v njegov položaj?!

    Kot vidiš prispevek komentirajo vsaj v zadnjem delu samo desničarji, seveda se ve zakaj! Ne smeš imeti občutka, da je prispevek slab. Ne, dober je! In še jih delaj in objavljaj na Vesti. Takih prispevkov na RTV SLO ne bomo videli. Ne obremenjuj se s komentarji in komentatorji.
    PS: Enkrat za preizkus prav resno napiši, da je Janša izjavil, da je trava rdeča. Boš videl, kaj je to janšizem!

  84. logar pravi:

    Moje mnenje o cigansko (za ene romski ) problematiki je večplastno. Ne samo to, da nimam nič proti ciganom, ampak sta dva cigana že celo desetletje moja dobra prijatelja in se redno obiskujemo. Sicer je res, da sta iz Prekmurja, kjer sem po nekaj obiskih izgubil občutek, da sem v Pušči, največjem in tudi urejenem ciganskem naselju. Tudi sama sta tudi vzorna državljana, nobene predkaznovanosti le tu in tam kakšen nepomemben prometni prekršek (varnostni pas). V tem pogledu ju še včasih prehitim. Oba, pravzaprav cela družina je zaposlena, ženske v Muri, otroci hodijo v šole. Sama želita živeti življenje tudi izven Pušče, enemu je pred tremi leti uspelo in živi med slovenci, s katerimi se dobro razume. Drug ti to želi. Pred časom, me je ta drugi klical ves objokan in razočaran, ko je hotel kupiti hišo preko nepremičninske agencije, pa mu je po ogledu agent sporočil, da lastnik ciganom ne bo prodal hiše. Verjetno lastnik ni vedel, da prijatelj kupuje hišo zase in za svojo družino in da tam ne bo “ciganske štale”. Po nekaj dnevih ko sva se srečala mi je odkrito priznal, da ga je včasih sram, ko vidi, kaj delajo drugi cigani in da po eni strani tudi razume reakcijo lastnika hiše. Me je že imelo, da bi sam šel kupit tisto hišo in jo po treh letih prepisal nanj.

    Drugi del pogleda na cigane pa je izrazito negativen in se nanaša na Dolenjske cigane, točno na HORDO Strojan. Z njimi sem se prvič srečal avgusta na Brezju na Gorenjskem. Tja je horda prihajala vsako leto za praznik marijinega nebovzetja. Prekmurski cigani, tja ne hodijo, ker jih je sram, da bi kdo glede na barvo kože pomislil, da so oni enaki. Kdor pozna tiste kraje ve, da so se dolenjski cigani naselili za znano gostilno na Črnivcu, horda Strojan pa pod hribom pri Dobrem polju. Da so prišli, jih je izdajala sled na travniku. Sami so šli do lastnika travnika mu dali jurja in rekli, da bodo oni zdaj tam če hoče ali ne.

    Če kdo zdaj je ali misli jesti naj ta odstavek preskoči. V njihovem taboru sta bila parkirana običajno dva Renaulta, ki sta služila tudi za prebivališče. Zakurjena sta bila dva ognja (v gozdu) eden je bil namenjen gretju, drugi pa “kuhi”. V neposredni bližini so bile “sanitarije” od koder je smrdelo za želodec obrnit, ker so veliko in malo potrebo opravljali kar po tleh. Pri ognjišču je bil odložen kup krvavega kurjega črevesja, na katerem je bil kup muh. V večjem črnem loncu, ki je bil na ognjišču je plavala kokoš, katera je bila napol očiščena tako, da so po vrhu plavali kosi perja. Barva juhe je bila najbližje krvavo-rumeni barvi. Tam je horda Strojan kampirala štiri do pet dni. Nekaj mi je govorilo, da kura ni ravno njihova. Glede tega (krompir, kokoši) tudi domačini niso delali prevelikega cirkusa, vsak je zamahnil z roko, češ saj bodo zelo kmalu šli od koder so prišli. Po parih letih so cigani na “romanju” postali vedno bolj predrzni. Pričeli so prihajat z neregistriranimi vozili, krast tudi obiskovalce, vlamljat, v enem primeru so se poklali z noži pri župnišču, baje stare zamere. Kako je v zadnjih letih ne vem, vem pa da so se jih pričeli že močno otepat tudi domačini.

    Verjetno pa bi lahko rekli prebivalci Ambrusa in Zagradca tako kot Reporter Milan : NI NAM LAHKO ! Po moje, če se je njim dogajalo, to kar se piše in govori, jih je treba razumet, vendar pa ne upravičevat. To kar se je dogajalo lani in letos je ena masovna histerija. Masa ljudi iz posameznika izvleče najslabše. Čudi me, da niso ubili kakšnega cigana, glede na to kar so delali Strojani, saj so takšni nemiri izrazito “koristni” za posameznike, ki gojijo kakšne zamere do njih. Primer horde Strojanov vidim predvsem kot problem pravne države in nedelovanja Policije, Pravosodja, Okolja, Centra za socialno delo in drugih organov, ki so plačani za to, da naredijo nič drugega kot zakonite poteze.

    Enak problem se mi zdi je na Kosovem, kjer v sedemdesetih in osemdesetih ni delovala pravna država, kjer so se šiptarji odločili zjebat srbe, srbi pa pobit šiptarje in to je narobe . Situacija je zdaj takšna, da lahko srbi, ki so emocionalno reševali probleme, rešijo kosovski problem samo tako, da se v 100 % izselijo, v Prištini aktivirajo (dajo bratje Rusi) nevtronsko bombo, da zbriše vse šiptarje, pa se po nekaj deset letih naselijo nazaj na svoje objokovano Kosovo.

    Ali se mi lahko naučimo kaj iz te zgodbe ?

  85. janez pravi:

    @drago

    vzemimo primer: na sodiscu spoznani pedofil in izpuscen zaradi slovensko znanem vzroku neprevilno vodenih postopkov se naseli v gozdicek v mirnem mestecu kjer se je prepovedano zadrzevati tako ali drugace.sme se le nabirati gobe pa se te samo 5kg dnevno!
    pocenja razno razne traparije in na mnogo nacinov krsi zakon, ustrezne institucije pa se naprej ne ukrepajo pravilno.
    in ko pride zadeva cez rob si zadevo mescani vzamejo v svoje roke.je razumljivo?
    nato zaradi bojazni in zavedanja da je oblast narobe postopala zasciti tega lopovcka in zanj zapravlja denar! je to smiselno?
    nato se najde se en prestopnik in se zeli se ta naseliti na obmocje gozdu…je prav da ga drzava sciti?ne! je prav da mu drzava prepreci prihod do gozdicka ker ima izkusnje da bodo mescani ponoreli in se zaveda da bo ogrozen.ja!
    je pa vsa zgodba strojanov sramotna iz katere koli strani pogledas!

    in se nekaj osebnega- sem lastnik gozdu katerega mi je 1/4 drzava vzela z razglasitvijo zakona o vodah in ves obvodn pas ni vec moj. drug del gozdu pa imam lokacijsko informacijo katera pravi da je zemljisce zazidlivo a poglej ga zlomka ko sem zelel graditi so rekli da so storili napako in da je zemljisce kmetijsko!? mar naj se spustim na nivo strojanovih in zacnem kar zidati? in govoriti kako so mi krsene ustavne pravice do osebnega premozenja!? naj nastepam 10 otrok in recem da naj mi gor postavi hiso?naj recm da vsi tisti kateri se ne bodo strinjali z menoj da so rasisti?
    skratka mnogo vec se dogaja krivic v sloveniji kot pa strojanovim - ampak jaz in meni podobni povprecni drzavljani lahko samo upamo na bolje saj za novinarje tako nismo zanimivi - za denisa imam takoj 2 zgodbi…pa menis da ju bo objavil? nop…ker se ne pisem strojan in ker sem preposten in zgodba ne bi bila dovolj pravokativna!

  86. Ewyn pravi:

    Vrednote, vrednote, vrednote…

  87. Drago pravi:

    @Janez: saj se kar precej strinjam s tabo, pa še všeč mi je umirjen komentar. Ne kot nekateri.
    Najprej malo heca: ne 5 kg, samo 2 kg gob, če prav vem…
    Dam ti prav. Strojan je baraba, da ga ni para. Vendar nobeden “normalni” državljan ne more podpirati “vstajo ljudstva”. Jaz podpiram vstajo ljudstva, vendar mirno in pred parlamentom, kot je po vsem svetu. Kaj pa pri nas? Pred parlamentom jih z megafonom ščuva Janša, ko pa ta pride “gor”, vstanejo, grozijo, ustavljajo policijske avtomobile, jih pregledujejo(?) itd. Tega ne podpiram in pika. Seveda potem Janša ne sme braniti napadenega, temveč napadalca. Je to prav? Sama politika!!! Volilni glasovi!!! Seveda se zapravlja denar! Zakaj? Ker vedo, da so ga polomili in Strojanove izselili. To nam dopoveduje vsa Evropa.
    Glede obiska..Sin ima pravico obiskati mater, pa pika. Če mu raja ne dovoli, ga mora zaščititi policija! Napadenega in ne napadalce, razumeš?
    S zadnjim delom tvojega komentarja se popolnoma strinjam. Verjemi, tudi jaz sem doživel ogromno krivic…Na žalost bo morala država dati ogromno denarja za asimilacijo Strojanovih v katerokoli okolje. Rešitev pričakujem čez 20 let.

  88. janez pravi:

    strojani se narobe resujejo od samega zacetka in ko so jih izselili so storili najvecjo napako! in niso jih izselili vascani– izselila jih je drzava! se mi ne da vec ubadati z njimi…izbrisani, meja , strojani,…samo politicno sranje in mi placujemo da lahko serjejo!

    nima smisla vec komentirat - z veseljem pa preberem se kaksno denisovo mnenje…

    glede tega da ima sin pravico obiskati mater se popolnoma strinjam vendar tukaj je primer kjer mati krsi zakon s kampiranjem… jaz osebno bi jo strpal v pripor saj neuposteva zakonov in jih zavestno ponavljajoce krsi s kurjenjem ogna…dal bi jo na “strznitev” in potem bi se zopet oglasili da se jim krati ustavna pravica…

    in ker smo ze pri obisku - pol nej pa strojani zahtevajo odstranitev policijske straze in podobno! pa naj hodijo na obisk!

    mah sranje in se enkrat sranje…pa reklama…pa spet sranje…pa debilnost…pa spet sranje…in krog se vrti…in se bo vrtel saj strojani ne bodo nikoli zadovoljni in ko bodo se bodo ljudje uprli in tako dalje…

  89. jani pravi:

    haha,drago,se pravi ti podpiraš vstajo ljudstva samo pod tvojimi pogoji,hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…pa to je prav zabavno brat…:)

  90. De_Tomaso pravi:

    Berem 86 komentarjev in niti v enem ne zasledim konkretnih predlogov za rešitev tega problema. Vem, da je to dolžna narediti vlada, ampak tudi debate navadnih državljanov bi vsaj lahko kdaj zalutale v to smer.

    Sam ne razumem, kakšna nesposobnost mora stati za komisijo, ki se ukvarja s tem preblemov, da v deželi, kjer je več kot 50% dežele pokrite z gozdom in kjer se ljudje dokaj množično izseljujejo s podeželja ni mogoče najti nadomestne lokacije za to družino. Povrh vsega gre za družino, ki ima večino članov pod mejo polnoletnosti.

    Če se še zbirajo stvari za Strojanove, me prosim kontaktirajte na mail, ker bi z veseljem prispeval kakšen šotor in spalno vrečo. Tudi, če bodo Strojanovi samo še nekaj dni spali zunaj, se mi zdi, da bi jim lahko koristilo.

  91. janez pravi:

    @De_Tomaso

    prispevaj sotor in spalko ljudem kateri so izgubili streho nad glavo v poplavah! katerim je narava vzela kar so si prisluzili v celem zivljenje ne pa da dajes tistim katerim drzava da streho nad glavo pa je ne sprejmejo!

  92. bojc1 pravi:

    denis,nadvse mi je všeč tvoje hinavsko zavzemanje za ustavo in človekove pravice - samo ob tem si izgubil dober občutek ob npr. žaljivem poimenovanju svojega psa. Če pred svojim pragom ne moreš pomesti, ne nosi metle k sosedu. Strojanovi sodijo v zapor in prevzgojo, celo državo držijo v šahu z otroškimi dodatki,krajami,izgredi,kriminalom in nezakonitim bivanjem na področju, ki za to po prostorskih aktih ni predvideno, pa jih namesto v kiblo-marico in zapor ter na DELO ponovno obujate od medijsko mrtvih. Res hvala za izčrpno poročanje, še kaj naredite zanje, vsak ki ga skrbi zanje, naj jih vzame k sebi domov, se boste še bolje spoznali in lažje imeli radi.

  93. bojc1 pravi:

    de tomaso,konkreten predlog: odstopi jim kakšno sobo pri sebi, radi se boste imeli in se v miru spoznavali,se pogovarjali,drug od drugega kaj koristnega naučili pa še bolje se boste spoznali. Ni ga lepšega kot pomagati sočloveku v stiski.

  94. jani pravi:

    kako da ni bilo konkretnih predlogov, de tomaso??spoštovat zakonitost,nič drugega..to pa pomeni:
    1.zaračunanje vseh stroškov ki so jih povzročali med nelagalnim bivanjem v gozdu na nezazidlijvi parceli : z odvozom avtomobilskih razbitin,stroški rušenja nelegalno postavljenih objektov,pa še kaj bi se našlo…ker tista parcela ni vredna za pokritje stroškov, se opravi osebni rubež(kok bi bili nekateri presenečeni kaj vse bi se našlo)
    2.ker so otroci naše največje bogatstvo ne morejo in ne smejo živeti v takih razmerah kakor živijo…postopek naj opravi socialna služba,pa tudi vajeni so tam takšnih postopkov
    3.prednostna obravnava vseh kaznivih dejanj nelegalnih prebivalcev nelegalnega naselja, ki čakajo na sodiščih

    po mojem skromnem mnenju bi to zadostovalo za nek čas….in v opomin!

  95. De_Tomaso pravi:

    @Janez

    Verjemi, da sem za poplaže že prispeval, pa še trenutno sem ravno sredi organizacije zbiranja sredstev na enem drugem internetnem portalu, ki bodo mnogo presegla vrednost enega šotor in kake spalke. Vsak pomaga pač po svojih močeh, če pa se ti ne moreš poistovetit s 8 letnim otrokom, ki danes spi skoraj po milim nebom, pa morda ne bo škodilo, da te opomnim, da ne bi bilo nič narobe, če bi se nad tem malo zamislil.

    @Bojc1

    Imam stike z nekaterimi drugimi romi in zaradi mene brez problema pridejo Strojanovi v moj kraj. Me ne bi motilo. Glede sobe je pa žal tako, da imam premajhno hišo za vse Strojanove, plus tega mislim da bi s takšnim reševanjem delal večjo uslugo sedanji vladi kot Strojanovim. Ko pa pogledam s te strani pa mislim, da več naredim, če kot običajen državljan kritično spremljam nesposobnost oblastnikov in upam, da bo zaradi medijev ostal problem s Strojani osamljen. V primeru, da bi pač normalni državljani začeli reševati napake vlade, se zna zgoditi, da se bodo le te še začele še bolj množiti kot so se že doslej.

    @jani

    Sicer se strinjam s tabo v osvnovni točki, da je temelj vsake demokracije delujoč pravni res. Torej mi ne živimo v demokarciji, kar pa je tako jasno vsakemu poslovnežu, ki mu je kdo ostal kaj dolžan in tega ne bo mogel zaradi slovenskega sodstva nikoli pridobiti nazaj.

    Kljub temu pa se v tej kaotični nepravni družbi v kateri živimo pojavlja ob tvojih predlogih nekaj razmislekov.

    1. Zakaj se bi zaračunavalo rušenje črnih objektov in urejanje okolice samo romom, ko pa imajo tovrstnih primerov mnogo mnogo več čistokrvi Slovenci? Zakaj se romom ruši in ureja, medtem ko ekološke bombe ala odpad mostiščar in mnogi podobni primeri mirno izkoriščajo brezpravnost naše družbe?

    2. Spet enako zakaj bi imeli otroci romov prednost pri obravnavi socialnih služb in kdo jih je v tako hude razmere sploh pripeljal. Tukaj se vrnemo k prvi točki, saj pred rušenjem objektov družine Strojan niso živeli pod šotori in je že zato rušenje edinega bivališča sporno.

    3. V tretji točki se sicer s prednostno obravnavo sicer ne strinjam, se pa strinjam, da bi morala naša sodišča delati mnogo bolj učinkovito in da bi morali biti vsi primeri kazenskih dejanj tako članov družine Strojan kot vseh ostalih ljudi, ki niso kaznovani za svoje prekrške, obravnavani dosti hitreje.

    No kljub najini izmenjavi pogledov pa tudi po krepko preko 90 komentarjih še vedno ta debata brez ene same realne iztočnice za rešitev obravnavanega problema. Sam menim, da bi bila prava pot odstop pristojnega ministra in prednostno reševanje tega problema s strani njegovega naslednika. Prav tako menim, da že če bi samo en uradnik pogledal magari na bolho in izbral 15 primernih objektov, ne bi bila težka odločitev za enega od teh. (sicer je to napisano skoraj osnovnošolsko, a menim, da morebitna rešitev niti ni tako daleč stran od takšnega poenostavljanja) Pa prav nobena kupnina ne bi mogla biti tako visoka kot so že sedanji stroški zaradi vse te zgodbe.

  96. jani pravi:

    1. res misliš da se rušenje slovencem ne izvaja in zaračunava?

    http://www.slonep.net/informacije/novice.html?direct=5554&lev1=1&lev2=70&medij=&arhiv=*&month=11&scope=&no_tb=1&nonav=1&view=n_novice

    http://www.slonep.net/informacije/novice.html?direct=829&lev1=1&lev2=70&medij=&arhiv=*&month=08&scope=&no_tb=1&nonav=1&view=n_novice

    http://www.primorske.si/pn/article_wide.aspx?pDesc=10062,1,42

    pa še na podjetnika Stroja bi te spomnil

    http://www.mladina.si/tednik/200238/clanek/m-stroj/

    http://www.24ur.com/bin/article.php?article_id=2041898

    2.prednost?moja bivša žena je v času ko sem bil nesposoben plačevati preživnino( nezaposlen,trije infarkti in mož. kap) šla na CSD povprašat za finančno pomoč…zelo neprijazno so jo zavrnili da ima preveliko plačo(200000SIT) in če ne more preživljat otrok naj jih da v rejo..najlepša hvala za tako prednost,jaaa?

    3.(zašepetano na uho)sej ne bo prednostna,pri 150 ovadbah za kaznive dejavnosti ni več prednosti,je nuja!!!!v nasprotnem primeru se zgodi narod ki vso to kurbarijo od sodstva plačuje…

    moj meter je tvoj meter!

    če se bo strojanovim kaj kupovalo hočem da se kupi tudi meni!!!!!zdaj pa dost!

  97. Drago pravi:

    Janez! dobro si napisal!
    Torej. Jelka Strojan grobo krši predpise naše države!!! Postavi NEZAKONIT šotor na svoji zemlji in zakuri NEZAKONIT ogenj. Zato jo je potrebno TAKOJ in BREZPOGOJNO kaznovati, izreči daljšo kazen zapora, preprečiti vse stike z družino ali pa jo mogoče kar likvidirati.
    Od zdaj naprej bom s strahom postavil šotor za otroke na mojem vrtu, pa tudi roštilj se ne bom več upam zakuriti. Kam plujemo! Ob 60.000 kaznivih dejanjih, ki jih storijo/mo Slovenci v enem letu!!!

  98. Kalbo pravi:

    @de_tomaso:
    Sej po svoje sem s tabo, ker v svoji dobrodelni duši vidiš v Jelki Strojan in njenih bosopetih vnučkuh sočutje in jim želiš pomagati. Te kot človeka, ki nima izkušenj s Cigani oziroma Romi Strojanove sorte razumem.
    Če bi videl, koliko keša ima Jelka v svojem tošelnu (če pobrskaš po arhivu na 24 ur, se mi zdi, da boš ta tošel videl), bi se zgrozil, ker vsaka normalna stara mati katere koli barve kože bi se odpeljala v prvo trgovino in z majčkenim delom denarja obula in primerno oblekla svoje vnuke.
    Svojo spalko pa raje podari kakemu Ljubljanskemu klošarju, ker ta pa res nima kam it, Jelko in otroke čaka v Rojah toplo bivališče.
    Ko poslušaš grozljive zgodbe o brunah sredi ceste, al pa deskah polnih žebljev na cesti proti Ambrusu, ti pa familija Strojan, pa če si še tako sočuten ne more bit več uboga in simpatična.

    Povem ti lahko le eno, pa bo ob predpostavki, da ji verjameš pomoje zadosti. Družina z dvema malima otrokoma, ki jo osebno poznam, se pelje z obiska okoli devete ure zvečer po temačni cesti proti domu v Ambrusu. S strahom v srcu se približujejo odseku, kjer kraljuje familija Strojan, ker se spomnijo na vse grozljive zgodbe o psih, brunih in podobnem. Vozi žena, ker je mož na obisku popil kako pivo preveč. Naenkrat mož zagleda čez cesto vrženo desko polno žebljev in zavpije ženi “pazi”. Žena komaj ustavi pred Strojanovim orodjem. Avto stoji, otroci jokajo na zadnjih sedežih, cesto osvetljujejo le avtomobilski žarometi, vse naokoli trda tema in megleno ozračje. Mož stopi kar se da hitro iz avta in med točo kamenja, ki se usuje z obcestnega grmovja na hitro umakne desko in skoči v avto, žena pohodi gas in se odpeljejo. Kličejo policijo, ki pride popisat škodo na avtu, v strojanov tabor pa si niti ne upajo.
    Ta zgodba je resnična in ni edina in niti približno najgrozlivejša, od vseh, ki so jih doživljali Ambrušani. Zato nikakor ne morem prenesti, kako lahko nekdo objokuje Jelkine solze.

  99. 1tastar pravi:

    Koliko prelitega črnila, pardon, bytov, zaradi ene skupnosti (ne moremo reči”družine”).

    Naj jih država zaradi javnega interesa (vodovoda) razlasti, jim da bogato odkupino za njihovo zemljo, potem pa naj si sami najdejo zazidljivo arcelo.

  100. jani pravi:

    ehmdrago,te kar vidim kako se treseš od strahu v tej fašistični državi…pred leti sem z mamo(še v trdem samoupravljnju) zvečer kutil za hišo suho litje,nakar utavi modrobela stoenka ,izstopita tovariša miličnika,si strogo nedeneta šapke in zapovesta da se mora ogenj takoj ugasnit ker je kurjenje odprtega ognja v mestu prepovedano..se še treseš?boš apaurin?
    tudi kampiranje oziroma spanje pod milim nebom je bilo prepovedano…ma ti povem iz lastnih padalskih izkušenj(tako so nam rekli ker smo imeli tankerce) da sem se v svetlem samoupravnem socializmu skrival po grmovjih ko sem hotel kje na Obali prespat…enkrat se je celo zgodilo že ko smo parkirali avto,da je tovariš policist prav pritekel za nami in nam zagrozil,da če nas dobi spat na prostem,nas bo pripru do ponedeljka,potem pa izročil sodniku za prekrške…pa da vidiš kako se je kadilo v smeri hrvaške za našim wartburgom:)
    seveda te pa nihče,in ti to prekleto dobro veš,zajebavu za žar al pa šotor ….in to je tvoja zloba,napihovanje in pretiravanje,fak!

  101. luxor pravi:

    dejstvo je, da neučinkovitega dela državnih organov pri pregonu očitanih kaznivih dejanj posameznim članom družine Strojan, ne daje državi nikakršne pravice do omejevanja osnovnih človekovih pravic taistim posameznikom. takšna “kompenzacija” je nedopustna.

    za posamezno kaznivo dejanje je predpisan točno določena kazen, ki jo lahko izreče točno določeno sodišče.

    še to, vsi ki trdijo, da imajo tudi Strojanovi dolžnosti, ne pa samo pravic. Se strinjam! Vendar neučinkovit pregon “neizpolnjevanja” dolžnosti ni problem posameznih Strojanov, temveč problem državnih organov, ki so za to pristojni. kot že rečeno: ni možna “kompenzacija” v smislu kršenja pravic.

  102. 1tastar pravi:

    Saj jih organi kaznujejo. Strojani pa se na sodbe poserjejo, ker uradno nimajo ničesar za zarubiti. Naj jim že zarubijo parcelo!

  103. Matej62 pravi:

    Vodno zajetje je samo glavni izgovor za kršenje človekovih pravic. Ker mi je dovolj blebetanja nestrpnežev in podpornikov kršitev človekovih pravic, bom podal primer kaj se pa lahko dela, če si na pravi politični strani.

    Gre se namreč za črno gradnjo asfaltne baze v Planinski vasi, katera ravno tako stoji in OBRATUJE na vodnem zajetju!!! Ker bi za opis dogajanj dolgih več kot 10 let porabil preveč časa, predlagam gobezdačem, hujskačem in podobnim, da si ogledajo in preberejo problematiko na:

    http://www.planinskavas.si

    Torej kaj nam je poštenim državljanom potrebno narediti? S primerom Strojan, Planinska vas, in podobnimi kršitvami človekovih pravic je potrebno takoj obvestiti pristojne Evropske institucije in medije. Naša oblast se pač strezni le, ko dobi po “gobcu” iz Evrope!!!

    Prišel je namreč čas, ko je potrebno jasno in glasno reč NE pravni državi po meri posameznika!!!

    Sprašujem se, kdaj bomo Slovenci spregledali in to tudi jasno in glasno povedali. Pa magari z državljansko nepokorščino!!!

    Pa lep deževen dan in vsa podpora ekipi VEST.SI

  104. gams pravi:

    Vse institucije te DRŽAVE so zatajile že prvi dan, ko se je pričelo Strojanovim dogajat! Edino predsednik države g. Janez Drnovšek ni zatajil! In kaj smo kot državljani, mi SLOVENCI dosedaj napravili? NIČ, in spet NIČ! In zakaj NIČ? Zato, ker smo Slovenci (razen peščice) škodoželjni, privoščljivi itd. Verjamem, da bi se enako naslajali in nič ukrenili (od države do državljanov) ob podobnem dogodku-dogodkih, ki bi jih npr. doživljala slovenska družina. Všeč mi je Matej 62, ki predlaga državljansko nepokorščino! DA, sem za takojšnjo izvedbo!! “PRIDRUŽIM SE TAKOJ, SAMO ORGANIZIRAJTE IN ME POKLIČITE” - ha, taki smo! Nihče od civilne družbe ne da konkretne pobude. e

  105. janez pravi:

    @De_Tomaso
    vsak pomaga po svojih moceh in vsem tudi ne more pomagati…sam malenkostno pomagam ljudem katere vidim na cesti in pa druzinam za katere se doticno zbira denar…nikoli pa ne bom nakazal rdecemu krizu in podobnim institucijami saj vemo da denar ne pride ravno vedno v prave roke…najraje pomagam klosarju v parku za katerega predvidevam da je posten a ga je pac zivljenje unicilo…in ko me prosi za pol eura mu jih stisnem 10 in misli da je boga prijel za jajca!

    glede tega da bi pomagal 8 letnemu otroku ki spi pod milim nebom pa nikakor ne bi pomagal s sotorom ce vem da mu je drzava na zalost zagotovila topel dom v rojah! pomagam lahko le tako da strpam jelko v zapor saj malomarno ravna z otroki! zame je malomarnost ce jih s hise v rojah odpeljes v gozd!

  106. Miro C. pravi:

    Mene pa veseli tista majhna možnost, da vsi desničarski piz*unčki, ki z vnemo vpisujejo svoje izkušnje, ki so jih doživeli z mamicami in Romi, nekega dne ob vse pogostejšem prebiranju teh strani (vest.si) vendarle postanejo normalni. In Ljudje. Kolikšna je ta verjetnost prepuščam mejam domišljije, obstaja pa bojda vendarle. Že samo odzivi ta prispevek so več kot dovolj in lahko nadomestijo vse učbenike in delovne zvezke, ki jih na svoji učni poti potrebuje en sociolog, psiholog, psihiater …

    Veste mucki nestrpni, osebno ne bom nastavil še drugega lica, ampak opizdil nazaj. ;) V tem primeru s peresom (byti).

  107. xp pravi:

    Zgleda da Strojani pri ljudeh vzbudijo prvinske nagone po ubijanju.

  108. Kalbo pravi:

    In kdo si ti, da lahko kogarkoli označiš z desničarskim piz*unčkom. Tvoje pisanje je nestrpno, pa če se klofaš z bičem al pa s peresom. A ne mucek?

  109. Miro C. pravi:

    @ kalbo

    Vedno me je in tudi bo, namreč fasciniralo dejstvo, da ljudje uspejo gledati precej selektivno. V bistvu to niti ne, ker je nekje v navadi človeka, da se orientira po svojem nagonu. V tem primeru desničarskem. Napisal sem namreč tudi, citiram: “Že samo odzivi ta prispevek so več kot dovolj in lahko nadomestijo vse učbenike in delovne zvezke, ki jih na svoji učni poti potrebuje en sociolog, psiholog, psihiater …”

    To si uspel en’ mal’ nespretno potegnit iz konteksta. Nadaljuje pa se “z nastavljanjem lica” nestrpnežem, ki pišejo svoje odzive. Vidiš, v tem je “keč”. S tem mucek, najin dialog zaključujem.

  110. Kalbo pravi:

    Prav tigrček :)

  111. BrunoGiordano pravi:

    Se mi ne da brat komentarjev na tole temo… Ampak Denis - če ne drugega spoštujem tvoje delo, ki ga opravljaš! Jest te rad berem. In se večinoma strinjam s tabo. Tisti ki pa pljuvate po ciganih in zraven jokate kakšni revčki pa da ste vi… pa da smo Slovenci en tak ubog narod ki spoštuje zakonodajo in se nič ne upa rečt in jim režim upogiba hrbtenico… podaljšujejo delovno dobo, plače se zmanjšujejo… Ja, res krasen narod, ki se ne upa zavzet zase. Pol maš pa kle hervarde…. Pokažte svojo slovenskost in se uprite tujcem (američanom), ki iz Slovenije in ostalih ‘vilenskih’ držav delajo vojno krajino pred islamom… Sam še raketni ščit postavijo pa bo…

  112. Farad pravi:

    Daj Giordano, ne dramatiziraj s temi Američani. Kaj pa so tebi tako hudega storili v življenju, da tako pljuvaš po njih? A njihovo tehnologijo (internet) pa brez pomisleka koristiš? Daj nas razsvetli še, kako se jim gre samo za nafto (tvoj avto seveda poganja sončna energija).

  113. Miro C. pravi:

    @al fajed farad

    Kolega… Eh. Brez veze. Tudi Norveška jo ima … Pa Libija … Pa Irak… Pa … Sej res. Irak… Američani so sicer preseljeni Evropejci. Le od kod potem toliko političnega sranja izvira od “tam”, kaj?

    Da malo razmišljam po tvoje…

  114. jani pravi:

    antiamerikanizam je bil vedno domena fašizma!

    slavoj žizek

  115. Štajerski Pero pravi:

    Strojanovi posneli videospot: Get Gypsy

    http://www.youtube.com/watch?v=2g2pa5nLD7o

  116. Miro C. pravi:

    Hudo dobr’! :)

  117. Drago pravi:

    Jani: že nekajkrat sem napisal, da si brezveznjakovič in to samo tebi, no pa še enemu. @Janez je napisal, da Jelka krši predpise kampiranja in kurjenja ognja in bi jo morali zapreti, ali nekaj podobnega. Zato sem mu odgovoril, da se bom sedaj bal postaviti otrokom šotor na svojem vrtu in zakuriti roštilj. A ne razumeš, da se tega jaz ne bojim in da sem to napisal samo zaradi tega, da vam bom dopovedal, da takih prekrškov kot Jelka imamo vsi polno, vsi smo že to delali in še delamo.
    Ti pa napišeš meni: ” seveda te pa nihče,in to prekleto dobro veš, zajebavu za žar al pa šotor… in to je tvoja zloba,napihovanje in pretiravanje,fak!”
    To ti hočem dopovedati! Seveda me ne bo nobeden “jebal” zaradi šotora na vrtu in roštilja. ampak Jelko pa jebejo zaradi tega!!!! Preberi zgornje komentarje, pa boš videl, da nekateri zagovarjajo preprečen obisk Mirkotu svoje matere s tem, da ona krši predpise (šotor,ogenj). Vidiš, kako smo dvolični. Pa še enkrat ti bom napisal. Slovenci naredimo na eno leto 60.000 kaznivih dejanj. In koga so do sedaj izselili, razen v zapor seveda?

  118. Nacionalist pravi:

    RAZDEJANJE NA GORENJSKEM vs. SELITEV DRUŽINE STROJAN

    à EKONOMSKO (MORALNO) RAZPOREJANJE SREDSTEV NAŠE DRŽAVE

    Koliko porabimo za varovanje družine Strojan – samo enote policije, tam pa so še civilna zaščita ipd…!!!

    - enote PPE: cca 30 komadov/izmeno

    - enote Policije: 15 – 20 komadov/izmeno

    - v 3 izmenah po 8 ur

    - plačilo PPE: cca 15 eur/uro, nočne 17 eur/uro, nedelje 20 eur /na uro!

    - plačilo enot policije: 8 eur/ uro

    - plačilo policistov z višjimi čini še višje

    - potni stroški prevoza tudi do 200 km v eno smer

    - prehrana in oskrba enot – za vsako izmeno posebej

    ČE IZRAČUNAMO SAMO PLAČILO PPE IN SPLOŠNIH ENOT POLICIJE V ENI IZMENI:

    + potni stroški npr.: (500 – 3000 eur/izmeno)

    + prehrana enot (300 – 400 eur/izmeno)

    + plačilo poveljstva (???)

    + !!! policisti ki varujejo Strojane niso prisotni pri svojem rednem delu

    + občutek da tam delaš nekaj popolnoma nesmiselnega ko bi lahko pomagal ljudem, ki ZARES potrebujejo pomoč – neprecenljivo!

    IZRAČUN JE PRIBLIŽEN!!!

    DNEVNA PORABA: 10.000 – 18.000 EUR

    IZ DRŽAVNEGA PRORAČUNA KI GA POLNEMO SLOVENSKI DAVKOPLAČEVALCI IN NE STROJANI!!!!

    Varujemo le nekaj Romov!

    Varujemo – pred čim???

    LE KOLIKO KM CEST BI S TEM DENARJEM POPRAVILI LJUDEM, KI SO DOŽIVELI NARAVNO KATASTROFO V TORKOVEM RAZDEJANJU?!?!?!?

    KOLIKO TEH POLICISTOV BI LAHKO POMAGALO ODNAŠATI BLATO IZ ŽELEZNIKOV?

    KJER SO MORALNI IN NENEZADNJE EKONOMSKI OBČUTKI NAŠE DRŽAVE!!!!

    To je izpoved razočaranega policista po izmeni varovanja družine …

  119. Drago pravi:

    @Nacionalist, oziroma policist!! Zelo konkretno, dobro, pametno razmišljanje!! Spomnil si nas, da tudi policisti lahko razumno razmišljajo, v prid države, kateri služijo.
    Tudi jaz se sprašujem, pred čim varujete ženske in otroke. Pred mano sigurno ne, temveč pred Armbrustarji, ki so tako polni govorjenja o nasilju Romov. Prepričan sem, da bi oni tudi lahko v preteklosti veliko več naredili za nekakšno sožitje med njimi in Romi, čeprav jim verjamem, da je bilo življenje v bližini Strojanovih težko. Zdaj pa imajo podporo vlade in so močni..Po drugi strani pa si država ne sme več privoščiti nasilja, saj se še kako zaveda, da je naredila veliko napako z izselitvijo Romov. Nepopravljiva napake Janše, ki je preko tvojega ministra sporočil senzacionalno vest! “Romi se ne bodo več vrnili v vaše kraje!”
    In zdaj, spoštovani policist, stražiš, varuješ ženske in otroke.Veš, volitve bodo čez eno leto in kakšna tragedija v Armbrusu bi takoj odnesla Janšo, pa tvojega ministra tudi. To, da policija služi trenutni ablasti v vseh časih, pa sam dobro veš. S spoštovanjem in Lp.

  120. HeavyD pravi:

    Na bmw slo forumu mate poskeniran zapisnik neke obravnave na sodišču, potem ko sta bila 2 strojana oproščena, kljub temu, da sta posiljevala eno mlado dolenjka.. ko to prebereš zlahka opravičiš tudi metek v glavo.. ne pa neko brezvezno podjebavanje policista..

  121. Nacionalist pravi:

    Drago si ti sploh sposoben misliti z lastno glavo. Vse kar je zgoraj navedeno pomeni, da romi stanejo preveč državo, ker se NOČEJO SOCIALIZIRATI.

    Zaradi nespoštovanja zakonov bi morala država UPORABITI vsa zakonita sredstva proti romom ne in jih kaznovati z ODVZEMOM prostosti ne pa, da jih varuje kot najbolj zaslužne politike.

    Če nočejo spoštovati zakonov jih je treba vse po vrsti ZAPRETI !

  122. S. pravi:

    @Nacionalist, seveda bi ti vse po vrsti zaprl, ker kršijo zakone. Hvala bogu imamo v tej državi pravosodni sistem in zakone, ki ne trpajo ljudi v zakone kar vsepovprek. Vsak mora odgovarjati pred zakonom, toda ambručani niso zakon, policaji tudi ne. Vaške straže pa še najmanj.

    @HeavyD, mogoče če bi naredil šolo do konca in se naučil vsaj pravilno sklanjati preden začneš streljati, tudi ne bi bilo slabo.

  123. jani pravi:

    vi,braniki pokončni prava in zakonitosti,a potem je bila nezakonito postavljena baraka zakonita?ZATO KER STE TO VI TAKO REKLI?FAKOF!HINAVCI!!!!

  124. Drago pravi:

    Nacionalist: Vzamem nazaj mojo zgornjo pohvalo tebi! Ti si prikazal stroške, jaz pa sem ti povedal, da si na varovanju zaradi napake vlade. Pa menda ne misliš, da bo Jelka in z vnuki napadla prebivalce Armbrusa? Predno se bodo Romi socializirali pa bo še minilo nekaj let! In veliko denarja bo še šlo za to.
    Strinjam se, da bi morala država uporabiti vsa zakonita sredstva in jih tudi kaznovati z odvzemom prostosti. Praviš “vse po vrti zapreti”.
    Mogoče imaš prav, samo ne morem sprejemati dejstva, da ti, ki si policist, nam navadnim državljanom pišeš, kako bi morali Rome zapreti. A mi jih bomo zapirali! Zmenite se med sabo, piši ministru, kolegom…tudi tistim, ki se ne upajo ukrepati!!! Če boš ti kot policist ščuval nas, boš še dolgo na varovanju pri Romih! Janša je ščuval pred parlamentom ljudi proti Romi, zato pa si sedaj tam.Lp

  125. bojc1 pravi:

    Miro C, (komentar 27.9.)s pretepanjem desničarskih pizdunčkov in vseh drugih drugače mislečih kršiš Ustavo Republike Slovenije in spodbujaš k nasilju, kar je kaznivo dejanje tudi po KZ! A si se spsoben pogovarjat brez groženj in nasilja? Sploh ne razumem, zakaj tako besniš, te grde kometarje, ki hujskajo in spodbujajo k nasilju, pa ti še objavijo na Vest - si pozabil, kaj piše v glavi: Spoštuj vsako vest in vse ljudi! Ti jih očitno ne!
    PS Res me zanima, kako to, da si tako nasilen? Si kaj v sorodu z obravnavano tematiko?

  126. SeroJeMočnejšiOdMeč pravi:

    Eh srački, kaj se bojita, saj je Miro lepo napisal, da bo udrihal zgolj s peresom. Sovražni govor pa ne obstaja. Itak.

  127. S. pravi:

    Kako hudiča je lahko nekdo v sorodu z neko tematiko. Darwin bi bil navdušen nad vzroki take metafizične evolucije, kjer smo ljudje ne le v sorodu z opicami ampak tudi s skrajno resnimi zadevami. Jupi.

  128. Nacionalist pravi:

    Nisem policist, sem samo KOPIRAL kar jebilo na internetu objavljeno. zato lahko mirne duše povem kaj je treba narediti z ljudmi proti katerim je bilo več vloženih več kot prijav 100 kaznivega dejanja .

    Kakšno pravno državo imamo pa pove že dovolj internetna objava zapisnika zaslišanja kako je bilo posiljeno dekle, storilci romi pa so bili oproščeni !

    Ob takšnih sodnikih, ki oprostijo posiljevalce se res lahko zamislimo !

  129. D. Lynch pravi:

    @Nacionalist: prav imaš, kurc pa taka pravna država. Vsakega, ki je obtožen ali osumljen posilstva bi morali na licu mesta kastrirati. Vsakega, ki je obtožen izdaje vojaške skrivnosti ustreliti ali obesiti! Odsekati roko vsem osumljenim tatvine! Tko to mora biti zdaj!

  130. hugo pravi:

    peljite si cigane domov, pa jih mejte tam 24 ur na dan

    Tisti ki ne živite s to drhaljo, vam je lepo, ljudje, ki se pa vsak dan soočajo s temi problemi, pa morajo enkrat normalno zaživet, zato Ambrušani - ne dajte se, razpodite to mrhovino v Ljubljano, naj se tam z njimi ukvarjajo!!

  131. bojc1 pravi:

    miro c
    najprej bi desničarske piz*unčke s peresom, potem pa z…
    s čim bi pa levičarske?
    pa sebe in svoje?
    Ma si nestrpen da je kej!

  132. Rajko pravi:

    “Časi hine šukar, kana pa več naj džoka” (Včasih je bilo lepo, sedaj pa ni več tako). Romi so, žal še vedno razvojno najnižje in prav zato so izpostavljeni hudemu etnocidu, kateremu se zaradi svojega neznanja in notranje nemoči ne morejo upreti. Etnocid je lahko bolj uspešen kot genocid in če bo Slovenija na takšen način reševala Romsko problematiko kot jo rešuje sedaj menim, da bodo z vsem, kar je romskega - jezikom, kulturo in navadami - v kratkem času pometali tako temeljito, da bo za Romi ostal le spomin. Ali bo končno že enkrat kdo mignil s prstom proti temu. Nasprotno, marsikaterim oblastvenikom, zlasti na občinskih ravneh, bi to zelo godilo, saj bi se z asimilacijo romskega življa znebili socialne mizerije, s katero se morajo sedaj soočati, in vsega, kar sodi zraven. “O DEVLORO, MORINENA ROMORA LETINI DU NEBO, PRZU KRELJUTI”? (O Bog, ali bodo morali Romi odleteti v nebo, brez kril)? “O DEVLORO, OPROSTIN LENGE, SE NA DŽANEN SO KERI”? (O Bog, oprosti jim, saj ne vedo kaj delajo)?

  133. Vaso pravi:

    Poznam primer, ko so na silo izselili z mladoletnim otrokom v centru Ljubljane in novinarka je napisala zgodbo pred praznim stanovanjem,vendar ni pisala resnice, pisala je, da ni izplacano stanovanje, ceprav je legalno kupljeno stanovanje in v celoti izplacano. Nihce se ni potegnil za to druzino, niti varuh clovekovih pravic, se celo vec mlada usluzbenka je njo napadla, da je vsega sama kriva.Tako da zgodba ni samo o Romih, kot je ta je pa lepo, da se to prikaze in da se da v javnosti, saj so mu zrusili hiso po dvajsetih letih a v Skriljah, kjer so gradili na crno tudi pravniki,policisti, zdravniki itd. pa so legalizirali. Nikoli, da se taksne zgodbe ne ponovijo. Clovek se mora boriti proti revscini in sovrastvu.

Komentiraj