Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Predsednik & premier?

22. september 2007 ob 19:39 | Denis Sarkić |

Obiskali smo shod Socialnih demokratov v ljubljanski Hali Tivoli, kjer je bil zabavni program pomešan z govoroma predsedniškega kandidata Danila Türka in predsednika SD Boruta Pahorja. Predsedniški kandidat Danilo se je pred zbrano množico članov in simpatizerjev SD zahvalil za njihovo dosedanjo podporo ter tudi vsem drugim strankam, skupinam in organizacijam civilne družbe, ki ga podpirajo. Prav zaradi njihove podpore je prepričan, da ima za sabo široko fronto podpore in upa na zmago. Za Vest smo se z njima pogovarjali preden sta odšla na zunanje prizorišče na golaž.

Pahor o sporočilu s shoda: “… in če bodo ljudje razumeli to sporočilo, potem mislim, da zdaj stojim zraven bodočega predsednika države!”

Denis Sarkić

P.S. Za jutri vam na Vesti pripravljamo še reportažo s shoda in še presenečenje! Ne boste razočarani.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 37 x komentirano
  1. Klemzo pravi:

    Hehe, vedno bl navihana, ta dva. Na konc skor mal preveč.. Can’t wait 4 tomorrow!

  2. Flayo pravi:

    @ Borut Pahor:

    …in se smejiš, ko se na shodu stranke katere predsednik si, norčujejo iz aktualnega predsednika Republike Slovenije…

  3. ? pravi:

    ¸Aktualni predsednik si zasluži norčevanje.

  4. ! pravi:

    Značilnost dvornih norčkov je, da se norčujejo iz “aktualnih predsednikov”!

  5. optimist pravi:

    čakaj, kdo je zdaj tu šef dvora??

  6. Pepe pravi:

    Hehe, kakšen izbruh smeha pri Borutu, pa tisto vprašanje …grem v Ambrus, po kaj?… in na zadnje še tisti let´s be funny vložek z višino.

  7. Steve Haris pravi:

    Peterle in Jašnša sta predsednik in premier, ne pa ta dva turistična vodiča, ki sta pač zgrešila svoja poklica!

  8. pijano pravi:

    G TURK in G PAHOR zmagovalca na naslednjih volitvah to je realnost.

  9. toni pravi:

    Kok sta rdeča, da je že kr nagravžn :)

  10. cervantes pravi:

    …vsekakor pa oba 10-krat bolj kultivirana kot vladni rdečelični primitivci z golšami, ki jim lezejo čez na hitro ukrojene ovratnike.

  11. alen pravi:

    prazne marnje

  12. Korny pravi:

    Kdaj bo reportaža in presenečenje… sem že cel naspidiran in firbčen!?!?!

  13. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Zanimivo, desničarji so pogruntali, da obstaja tale stran. Vedno več se jih plazi v naše debate.

  14. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Borut Pahor oz. za nekoga iz štaba:
    1. levica se mora poenotiti
    2. usesti se morate na piru in se dogovoriti, da stopite skupaj
    3. na istem piru se morate dogovoriti, da si boste stolčke delili potem, ko boste zmagali in ne še preden jih imaste/nimate
    4. ne ponovite napake iz konca LDS ere, ko so člani postali krvoločni mrhovinarji, ki jim je ego zrasel do neba, ko so postali arogantni in ko sploh več niso prepoznali opozoril, da gre nekaj narobe, za resnih
    5. strnite vrste, najdite skupne kandidate in konsenz, sicer samo razpršujete leve glasove, dokler niso tako razredčeni, da nimajo več nobenega učinka

    Če boste znali odgovoriti na teh 5 točk in v tem smislu postopati, vam je zmaga zagotovljena. Če ne, bomo še vedno v močvirju, temnem in mokrem. JJ ima že brez tega pripravljene bombe za uporabo, ko bo treba. Verjamem, da za zgornjih 5 točk veste sami. Verjemite pa nam, da jih ne sprovajate. Še.

  15. miki pravi:

    sproscena.slovenija@gmail.com ima prav - ampak levica je tako samozaverovana, da ni šans, da bi “stopili skupaj” - vsak zase je “preveč pameten” in samozadosten za zmago…. Janša pa si mane roke…

  16. Strecki pravi:

    Poenotenje, strnitev vrst…pobožne želje. Levica, o kateri lahko v našem primeru v primerjavi s sodobnimi evropskimi socialdemokracijami govorimo le pogojno, kvečjemu poenoti oblast, korito, koristi, v težkih (opozicijskih) časih pa se pokaže njena prava sebična, kanibalska in destruktivna narava. Se spomnite besed Ropa o tem, kako bodo resna, najboljša, konstruktivna opozicija? In kje je danes ta Rop? S tropom ostalih prisklednikov se je vtihotapil v neko drugo stranko, tako da smo dobili neke vrste hibrid med LDS-om in SD-jem, sam pa se je vpletel v neke a la Direkt aferice. A so to za vas načelni ljudje? Še par let nazaj predsednik in zagovornik liberalnodemokratične opcije, danes pa nek wannabe socialdemokrat. Sam sploh ne vem več, kakšna je razlika med Lds, Sd in Zares razen v njihovih imenih. Manjka samo še, da $Jankovič$ ustanovi neko novo, resnično pravo ˝levo˝ stranko. Kriza identitete.

  17. jani pravi:

    Zanimivo, desničarji so pogruntali, da obstaja tale stran. Vedno več se jih plazi v naše debate.

    ???????????????????’

    :)

    o čem pa lahko debatiraš če je vse v redu in prav in vsi isto mislimo??

    to obdobje smo nekateri celo preživel…

    in če se mene vpraša klele ni nobega levičarja, prazaprav sami blebetači ki mislijo da so levičarji če jim je všeč kak klavec tipa maoctung,ali che..
    taprav levičar bi si dejal,v tri krasne,ni prav da imam 1500€ plače,tamle pa nekdo za celomesčeno garanje dobi 250€ in bi še na cesto protestirat…

  18. pero pravi:

    Kako lahko človek verjame tema dvema kljukcema, ko pa v javnosti govorita eno, v ozadju pa se dogaja čisto nekaj drugega. Naj omenim samo Resolucijo o nacionalnem programu visokega šolstva, ki je bila usklajena in podpisana s trani Igorja Lukšiča (SD)

    Če smo dovolj pozorni, smo lahko opazili mimiko obraza obeh tovarišev, ko je Denis Sarkić postavil vprašanje, ali bosta obiskala Dolenjsko, hkrati pa ju primerjal z našim premierom JJ.
    Vidna je nekakšna notranja nesproščenost in zadrega pri obeh. Res pa je, da sta se temu vprašanju spretno izognila odgovoru, kajti lahko bi odgovorila bolj jasno, brez splošnih fraz. Vprašanje, ali bosta šla v Ambrus, je bilo naslovljeno na njiju in ne na JJ.

  19. ziga pravi:

    Kako lahko človek verjame tema dvema kljukcema, ko pa v javnosti govorita eno, v ozadju pa se dogaja čisto nekaj drugega.

    Tole me povsem spominja na SDS- neki govorijo, pa čisto neki drugega delajo.

    Pravš Resolucija o visokem šolstvu… Seveda Grimsa dejmo za šolskega ministra. Ideologa, ki nam je zrihtal cenejšo TV in predvsem boljši program- mamo Vroči stol s plačancem Voduškom in Piramido. Odraz uspeha SDS:)

    Notranja zadrega pri obeh glede Ambrusa praviš: ko bo Čeferin vložil v naprej dobljene tožbe zaradi nezakonite preselitve družine Strojan, bo zanimivo pogledati obraz velikega vodje in njegovih strumnih vojakov… Itak bomo pa plačali davkoplačevalci.

  20. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    jani: blagor ubogim na duhu, kajti njihovo je božje kraljestvo…

  21. tinerine pravi:

    Vsem je jasno, da Pahor ni sposoben vodit vlade in brzdat njenih ministrov ala Cvikl, Potrč in Rop. Kako naj bo potem premier, zaboga?

  22. jani pravi:

    hecno…čeferin je pravni bog….vse dobi,huh.pa je resnica vseeno majčkeno drugačna,nikakor ne dobi vse,saj ni ,pa če vam je to všeč ali pa ne,noben pravni bog…verjetno fura prakso kot vsi odvetniki….verjetn koga našpona da je možno dobit zadevo ,pa čeprav ve da bo zelo težko…je pa nekaj res…nesporno je medijsko najbolj eksponiran pravnik,in seveda ovc je vedno dovolj ki potem verjamejo da je vsemogočen….hehe..ne rečem da ni močan,sploh če pokažeš mnogo, mnogo denarja….
    privoščljivost da bi morali davkoplačevalci plačevat(kot da že ne) nekaj kar bi jim moral zaračunat je bolestna,res…predlagam razširitev psihiatriije v polju

  23. pero pravi:

    Ziga, bomo videli, komu bodo najprej popustili živci. Že res, da tudi to odvisno od novinarjev in njihove “agresivnosti” v postavljanju vprašanj in vrtanju v kandidate.

  24. dahvor pravi:

    …glih en Dr. na tv govori, pa se mi zdi, da bi pasalo tle …Modri smo, ko vemo, da nič ne vemo … Ko ljubimo, mislimo, da vse vemo … Življenje se pa giblje tu umes in vse Življenje-rastline, živali, ljudje vse, vsi iz istega Cosmo Stream pihaja … mislim, da bi ta ekipca morala vsak nastop začeti z komadom Athea&Donna punki reggae party-komad Uptown Top Ranking … o pop, no style, i striktli roots…zmaga 99,9% zagotovljena.

  25. dahvor pravi:

    …na Radiu Študent ga imajo, ga dosti vrtijo, na Megasrčku ga še nisem slišal … na koncu Punci zapojeta, da Ljubezen samo prinašata.

  26. dahvor pravi:

    pa še napako moram popravit, ker sem sklenil, spet, da se bom popravil … ni o pop ampak strogo - no pop-

  27. dahvor pravi:

    …in še to … ravno svetuje, da treba vsak prepir končat z izrazom Ljubezni in se vse pogliha … naprimer … s teboj se nič ne strinjam, samo vseeno te Ljubim…in prepir zgine … ker Življenje izhaja iz Ljubezni, kjer ni nobene agresije, sex iz strasti, potrebe, za zdravje, za zdravilo, za kondicijo, za mirno zaspat… je pa agresija, to pa Diamanda Galas poje…to bi pa na proslavi zmage morali taprvo zavrtet in je že še en mandat zagotovljen.

  28. dahvor pravi:

    na, pa še to, tv zdaj kaže, kako je publika nad Dr. predavanjem, dobila solzne oči od samega ganjenega navdušenja ob odkritju Sveta Ljubezni…sem že na začetku vedel, takoj, ko je nastop začel, ta bo pa uspeh imel, govorica telesa, tako kot pri g. Čeferinu-advokatu, mi je to povedala…na tv je še bolj opazna-očitna…ali pa pri g. Jonasu, ta je pa sploh izvenserujski mojster…kar jaz spremljam, spremljam pa malo … admini uhodnih serverjev vse vidijo ip in vejo.

  29. Donvito pravi:

    hmm…V tej predsedniški bitki in vsej politični nesnagi manjka filozofov, manjka dobrih izostrenih in prodirnih filozofskih umov in misli, ki so edini zmožni vodit kašno demokratično državo. In dokler ne bo tako se lahko samo obrišemo pod nosom in pod ritjo in to z istim robcem. Sicer pa prenehajte že s temi Strojani saj nisop vredni toliko besede, niso vredni niti omembe vi pa jim tukaj dajete minutažo, ki presega vse meje dobrega okusa. Država je pač tukaj zatajila in zdaj popraviti škode ne more več, ne more več nam vsem povrniti zaupanja in denarja, ki so ga na tak ali drugačen način oddtujili ti ali kateri koli drugi ciganski tabor. Kaj pa vsi ostali državljani Slovenije, ki pridno delajo oziroma garajo od jutra do jutra za malo več kot 500 eu in ga še v življenju nihče ni prišel vprašat ali ima kaj za jest in za oblečt in kje bo spal jutri če mu ne bo uspelo plačati najemnine ali položnic? Takih SLOVENCEV je veliko vse preveliko, ki tako živijo ne po svoji volji medtem ko ti cigani tako živijo po svoji volji saj so cigani in to je njihov način življenja in naj ga imajo in naj ga živijo takega brez umešavanja v naš življenski prostor. Imajo pravico do življenja vsekakor vendar kakor lahko vidimo imajo vsi ostlai državljani R. Slovenije iz dneva v dan manj te iste pravice, pravice do življenja. Zatorej mislim, da je bilo zadosti napisanega in povedanega o Strojanih, kajti z tem ko se neprestano pojavljajo v medijih se nestrpnost samo še povečuje in ne zmanjšuje če še niste opazili. Tukaj nas lahko reši samo še Zmago Jelinčič!

  30. Rob pravi:

    Vse lepo in prav,ampak bi lahko Danilo vsaj 1x odgovoril kot človek in ne diplomatsko.Sej vse lepo in prav ima vse poteze,ki jih predsednik potrebuje,ampak vsaj en človeški odgovor nebi škodoval,vsezkozi pa tudi ne more govoriti diplomatsko

  31. t-mac pravi:

    Denis, kje je reportaža s shoda? :P

  32. ervinator pravi:

    Vezjak je hudičev odvetnik Pahorju - če ga bo slednji poslušal, je njegov polom zagotovljen. :)

  33. ervinator pravi:

    Türk je vstopil v predsedniško tekmo kot najmanj prepoznani kandidat. No, še kar dober izgovor za poraz. :)

    P.s.: Türk govori in deluje umirjeno - ampak nekaj v njegovem govoru vseeno preveč spominja na Ropa.

    P.p.s.: Resne možnosti proti Peterletovi zmagi v prvem krogu bi imel le in samo Pahor.

  34. Joco pravi:

    Rob, če bi Turku zastavil še tako banalno vprašanje, kot je npr., ali ima preferira večje ali manjše joške, bi bil njegov odgovor tak: No, strinjam se, da je to vprašanje v nekem smislu še kako relevantno. Ustava in odločbe Ustavnega sodišča so glede te problematike jasne. Ustava namreč pravi, da so vsem zagotovljene enake pravice, ne glede na raso, jezik, vero in konec koncev tudi telesne mere in to je treba spoštovati, tega se tudi sam držim. Sam si bom prizadeval postati predsednik vseh Slovencev in v kontekstu vašega vprašanja tudi Slovenk, ne glede na razlike, ki so sestavni del demokratičnih družb in jih je kot take treba jemati za legitimne.

  35. morfy pravi:

    kot pravi t-mac….kje je zdaj ta reportaža? :)

  36. Drago pravi:

    Zanimivo se je sam sebe postaviti v vlogo psihologa, analitika ipd., čeprav si laik na tem področju (jaz sem laik!). Ker nisem spremljal te strani, sem šel prebrati komentarje. Zanimivo! G. Türk je bil dokaj nepoznan. O njem smo vedeli bolj malo (Nato, PF). Eni so se takoj postavili njemu nasproti, saj je protikandidat Peterletu, jasno! Drugi ga gledamo malo lepše, predvsem tisti, ki nam je predaval in ki vemo, da ni “strasten politik”, bolj strokovnjak ravno za mednarodno pravo, ki je še kako pomembno za predsedovanje države. In sedaj nasprotniki razmišljajo, kako ga diskvalificirati?! Problem je v tem, da ne najdejo kakšne res oprijemljive stvari. Prvi dan je bila kriva frizura, pa se je šel postriči in ni več podoben…saj veste komu! Kako zdaj naprej. Seveda, pa smo našli!!! Ja, preveč je pameten, pa preveč je diplomatski in …. to naj ne bi bilo dobro???!!! On se bo družil z drugimi predsedniki in spoštovanje teh bo pridobil ravno v takem obnašanju. S tem pa tudi ljuba naša Slovenija. Saj ne rečem, da tudi orgljice ne bi zažgale, vendar samo tisti trenutek in na tisti zabavi, dolgoročno pa samo s prefinjenostjo in pametjo.
    G.Türk! moj glas imate sigurno. Vendar vam pa ne bom pomagal s tem, da bi napadal protikandidata Peterleta in ga diskvalificiral! Lp

  37. jani pravi:

    drago,bom pa z veselje to storil jaz…..prdonja je preizkušen kader Partije(razbitje SKD,Oglej in podobno)in samo nepoučeni bodo volili za njega…:)

Komentiraj