Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Od Patrie do Dragice

19. september 2007 ob 2:26 | Denis Sarkić |

Na današnji novinarski konferenci je predsednik komisije, ki preiskuje vladni nakup finskih oklepnikov Partia 8×8 in poslanec SD Milan Martin Cvikl sporočil, da ministrstvo za obrambo komisiji DZ ni dostavilo vse dokumentacije o nabavi oklepnikov. Komisija tudi še vedno ni dobila ponudbe Rotisa, temveč je dobila le dopolnitve ponudbe in bo zato zahtevala, da ji ministrstvo posreduje obe prvotni ponudbi, saj drugače ne more primerjati originalnih ponudb dveh ponudnikov.

A glej ga zlomka, Cvikl je še spomnil, da tudi hrvaška vojska kupuje finske oklepnike 8×8, ampak očitno brez posrednikov, zato bodo tudi cenejši.

Patrie za hrvaško vojsko in račun “Dragica”:

Kot je znano, ima preiskovalna komisija dva področja dela, in sicer raziskati okoliščine pri pripravi in izvedbi nakupa oklepnih vozil in preveriti sum o povezavi med akterji tega nakupa in nekdanjimi akterji prodaje orožja med leti 1991 in 1993. Cvikl bo zato komisiji predlagal, da pridobi dokumentacije dveh preiskovalnih parlamentarnih komisij, ki sta se ukvarjala s trgovino z orožjem. Po njegovem mnenju pa bi morala komisija pridobiti tudi ostale dokumente, s katerimi razpolagajo organi pregona. Zato bo Milan Martin Cvikl tudi predlagal, da komisija državno tožilstvo zaprosi, naj od hrvaških kolegov pridobi vso dokumentacijo, ki jih imajo v zvezi s trgovanjem orožja v času po osamosvojitvi, kar pomeni tudi dokumente orožarskih poslov, ki so potekali čez bančni račun pod šifro “Dragica”.

Uvod v novinarsko konferenco:

Odgovori na vprašanja novinarjev:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Drago pravi:

    Ogledal sem si celoten posnetek in me pri tem ni zanimal “piskajoč” glas Cvikla, niti njegova preteklost, kot je to značilno za nekatere komentatorje. Res zanimivo, vendar preveč optimistično!!! Niti 1% ni možnosti, da bi Brezigarjeva zaprosila za izpiske “Dragica” iz Hrvaške, saj ni neodvisna in suverena. Razkritje orožarske afere ni v interesu koalicije in je jasno, da iz tega ne bo nič. Tudi na Hrvaškem je na oblasti ista opcija tako, da ni pričakovati nudenja teh podatkov, čeprav obstaja ocena, da je sodelovanje hrvaških in slovenskih tožilstev odlično, vendar samo v zadevi povojnih pobojev izpred 62 let. Obdobje 91-93 bodo raziskali šele naši zanamci!

  2. jani pravi:

    hudiča,prej ko so bili 12 let na oblasti pa nič…in celo na hrvaškem je bil vmes šef vlade bivši komunist,na,pa zopet nič….torej tole ne bo držalo vode,je pa tipičen manever metanja peska v oči,ker roko na srce,JJ je bil in finančno in vplivno prešibek da bi se šel kake resne posle z orožjem…ampak nekdo drug ni bil in imel je ves državni in obveščevalni aparat za sabo in pod sabo…nič namo rekl,sam pogledal ga bomo…fijuuuuuu

  3. bingo pravi:

    Jani : JJ nikakor ni bil finančno prešibek. Zagonski kapital za trgovino je dobil s prodajo zaplenjenega orožja bivše JLA. Vplivno pa je bil takrat, kolikor se spomnim, obrambni minister. Torej ?

  4. Igor Đukanović pravi:

    Na hrvaškem so Patrije cenejše. To je jeklo, ne pa pesek.

  5. jani pravi:

    aja,bingo…torej trdiš da je ves posel obvladoval sam samcat in pobral vse,verjeten je še sam furu robo do metlike,medtem so pa mile,banda udbovska in policija gledal v luft in si žvižgal…
    se spomnim kako sem aktiviste laži z odprtimi usti poslušal kako veliko bajto je naredil v grosupljem…ko sem pobaral več domačinov kakšna bajte je to so me samo zabodn gledal…ej,janez stanuje z družino pri tastu…

  6. rozinko pravi:

    Tudi, če ima mogoče interes tov. Cvikl, da bi nam pokazalneko resnico, za katero, bi bilo boljše, da ne bi vedeli, mu tega ne verjamem, Njegov edini in isključni cilj je napadati JJ, pa magari za ceno države. Njegov prestop k Tov. Pahorju je utemeljil namreč s tem, da bo pri Pahorju lažje rušil sedanjo vlado / to je bilo napisano v večeru marca 2007/. Zatorej je v tej komisiji, kakor v vseh njegovih revnih nastopih le napadanje JJ. Saj drugega kaj pametnega pa tako ne zna povedati. Hvala bogu, da je prestopil k Pahorju, saj mu tako vsaj malo v dvojcu z Ropom znižuje rejting, ki pa je itak napihnjen s strani ZELO NEODVISNIH novinarje, oziroma agencij.
    Je pa res, kot sem pred kratkim prebral, da ;svinja drek najde.

Komentiraj