Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Brez šolnin

19. september 2007 ob 14:14 | Anej Ivanuša |

Na novinarski konferenci poslanske skupine SDS sta poslnca Alenka Jeraj in Branko Grims spregovorila o novostih, ki jih prinaša nova šolska zakonodaja. Grims je prepričan, da bo ukinitev šolnin ukinila socialno neenakost sedanje zakonodaje. Novela naj bi po mnenju Grimsa tudi povečala vpliv staršev na sprejemanje ključnih vsebin povezanih z vzgojo in učnim procesom v šolah. Alenka Jeraj pa je zagovarjala, da ukinitev splošnega učnega uspeha ne bo zmanjšala kakovosti šolstva. Zagovarja tudi uvedbo obveznega drugega tujega jezika. Prav tako se strinja z uvedbo vzgojnega načrta, ki ga bodo morale pripravljati šole.

Branko Grims: ” … se ukinja celo tista scoialna neenakost, ki je izhajala iz dosedanje zakonodaje.”

Še posnetek celotne tiskovne konference:

Anej Ivanuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. Komisar pravi:

    Jaz res več ne razumem, če ta Grims misli resno ali je zrel za kakšen “hotel” z mehko tapiciranimi stenami. Vedno bolj se mi dozdeva, da nekateri v naši državi živijo v nekem drugem vesolju, saj si ne morem drugače razlagat argumentacij, ki si jih ti ljudlje sposobni proizvesti. Po mojem bi Grims bil perfektni PR kakšnim glavarjev evropskih držav v obdobju med 1935 - 1945. Menim, da bi prepričal samega papeža, da bog ne obstaja. Vsaka mu čast :)

  2. Harry pravi:

    O Grimsovem razumevanju šolstva sem že pisal. Imam pa občutek - na podlagi njegovih zadnjih izpadov (sedaj ko je pluraliziral medije), da ali imam zelo prav ali je pa dotični gospod v svojem bistvu največji komunist. Ali pa dejansko rabi oblazinjeno okolje :D

  3. Rob pravi:

    1.)Kakšne šolnine že in kje(edino kar jest poznam je Walfdorska,ampak to je res izjema),če to piše v zakonu,še ne pomeni,da se dejansko tudi prakticira
    2.)Novinar(Anej Ivanuša) si odlično postavil vprašanje telebajsku Grimsu,če ne bodo zamenjali šolnine t.i. prostovoljni prispevki.To,kar je Grims povedal je zopet mešanje megle,ker,TO JE praksa v tujini,prav tako znajo biti zelo popularne donacije za opremo itd. z katerimi si zagotoviš “prednost”.
    3.)Zasebne in javne šole ne morejo biti enake(beri po kakovosti),ker sama beseda ZASEBNO pomeni,da mora ustvarjati dobiček. Torej kateri podjetnik(po Grimsovo) bo dal $$$ za šolo,če leta ne bo prinašala dobičkov,ki so večji kot drugje?
    4.)EDINO zagotovilo za enakost med zasebnimi in javnimi šolami so plače.Pa naj z zakonom določijo,da morajo biti plače primerljive,potem pa bo ENAKOST
    5.)Bi se strinjal z komisarjem,da je Grims “umetnik”,ker pač moraš biti umetnik,da celo življenje mešaš meglo(beri ni dvignil z življenju težjega od kake knjige,ki mu je skisala možgane)

  4. cro_hot pravi:

    A ne, gospod Branko Grims VAŠI otroci rastejo. In VI kot ugleden in veleumni poslanec SDS, ki ste financirani z davkoplačevalskim denarjem se lahko preseravate do nezavesti .Vaši otroci so Vaša fantazma elitizma.
    Verjetno ne bodo hodili v kakšno zaparjeno javno šolo nekje na Planini?
    Hodili bodo v šolo, ki jo bomo financirali davkoplačevalci in, ki bo imela črne zavese za selekcijo , da vstopajo vanjo samo pravoverni in finančno krepki državljani.
    In če bo ata bogat obrtnik ali politik in bo krepko okrepil proračun zasebne šole bo lahko tudi svoje butaste otroke elegantno spravil do visoke izobrazbe. Pa še korupcije ni !
    Gospod Grims, zjebali ste javno Tv, zdaj boste še javno šolstvo…
    Bog je res zagaman, kot kazen Vas je poslal nad Slovence…

  5. Anej Ivanuša pravi:

    @ Rob: Strinjam se da je bilo vprašanje odlično, ampak si žal za njega ne morem vzeti zaslug, saj le te pripadaju drugemu novinarju. Moji vprašanji sta le prvi v krajšem prispevku.

  6. Arh pravi:

    Žal je dejstvo, da ljudje nasedajo Grimsovim floskulam. Koliko jih je nekoč verjelo v nižjo RTV naročnino in to samo če podprejo njegov privatni, osebni RTV zakon.

  7. ZoranP pravi:

    Tu ste bili vsaj štirje, ki niste nasedli.

  8. BIBA pravi:

    Nekje verjamem obstaja neka višja sila.In upam,da bo užgal po Grimslu.
    Kdor bi rad shujšal naj posluša grimsla in mu bo minil tek do hrane.
    Uspeh zajamčen.

  9. Kaktus pravi:

    S tem zakonom bomo dobili samo “privatne” (če jim sploh lahko to rečemo) cerkvene šole! Ki bodo seveda 100% financirane!!!

    To pomeni 100% financiranje RKC!!! Nezdružlijvost Cerkve in Države ????

    Javno šolstvo bo priviligirano??? Pa sej ni resen!!

  10. pijano pravi:

    Tud jest te ne maram Grims brcaš v meglo kar bluzneš je cura bura

  11. Carlos Contreras pravi:

    Tole se pa sliši kot 1984. V več pomenih besede.

  12. nogavička pravi:

    Tempo in diskurz podobnih nastopov vojakov Grimsa, Jerovška, Petka pa cvetke Kovačiča itn, se bo pred koncem tega mandata stopnjeval. Jest pravm: fino, saj bodo tako sami opravili naravno selekcijo za nas volilce, ki nam ni vseeno. Grims je že doživu Piramido, pa mu, zgleda, še ni dost.
    V prejšnjem sklicu je bila največja cokla opozicije ideja o verouku v javnih šolah. Do sedaj tega ni še nihče dobesedno ponovil, saj si angažirani piarovci še ne želijo mobilizirati javnega mnenja v to smer, ker ne želijo igrati zaletavo in na prvo žogo.
    Zdaj se še pripravlja teren: mediji in kultura - kljukica, šolstvo in financiranje - ne bo dolgo, ko bo kljukica. Kurat v vojski, duhoven, ki nobenega ne moti, v policiji. Od totalnih institucij, ki še nimajo rešenega problema duhovne oskrbe ostaneta le še šolstvo in javna uprava.
    Sokov argument bo: pa zakaj ne, saj so že povsod. Štuhec bo reku, da je opozicija temu predlogu napad na RKC, pol bojo pa forumi spet polni žaljivega in nizkega diskurza. Pastirsko pismo škofov, ki se bere po potrebi in namesto pridige pri nedeljski maši kot obvezno čtivo, pa bo sestavljeno v maniri, da se moramo imeti radi. RTV bo predvajala program skladen s Kodeksom, medijski sklad pa bo velikodušno delil, na videz, nepovratna sredstva ostalim poslušnim medijem, tudi tistim, ki se na razpis ne bodo prijavili, pa se zaradi tega ne bo nihče od odgovornih pretirano vznemirjal, saj smo oblast in mi postavljamo pravila igre in dnevni red.
    Za prej omenjene bo torej še veliko dela in priložnosti, da se pokažejo taki, kot v resnici so.

Komentiraj