Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janez D. in princ A.

18. september 2007 ob 23:42 | Denis Sarkić |

Predsednik republike Janez Drnovšek je v Vili Podrožnik na delovnem kosilu gostil vojvodo Yorškega princa Andrewa, ki se je mudil na dvodnevnem obisku na povabilo ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka. Bilo je zelo protokolarno. Ampak nas medije je seveda bolj zanimal naš predsednik Janez kot pa vojvoda Yorški. Predsednik Drnovšek se je, pred današnjim sprejemom, javnosti zadnjič pokazal davnega 21. julija na slovesnosti v Žički Kartuziji, nato pa je odšel na zaslužen dopust, ogledovati francoske samostane. Zadnje dneve se je v javnosti precej ugibalo, kje je, je zdrav ali je morda kaj narobe? Prav takšna vprašanja smo mu želeli danes zastaviti, a se je Janez odločil drugače. Počakali smo namreč, da sta z vojvodo Yorškim pojedla tudi sladico ali nekaj v tem smislu in nestrpno čakali, da bi predsednika kaj povprašali. Zaman! Janez Drnovšek je odklonil kakršenkoli pogovor in le pomahal v slovo. Očitno je dobre volje. Kot tudi njegov svetovalec Ivo Vajgl. A vseeno premalo dobre za novinarska vprašanja…

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. Štajerski Pero pravi:

    Naš “cezar” očitno nima več časa za nas uboge plebejce.
    Novinarji ga pa tudi ne znate zmotivirati …

  2. Jernej pravi:

    Sramota!
    Moral bi obstajati zakon, ki bi definiral obnašanje predsednika…vsaj v smislu pojavljanja v javnosti in obveznosti do dajanja izjav novinarjem. To je res nedopustno.
    Drnovšek je nor človek, ki je izgubil stik z realnostjo in neodgovorno nastopa svojo funkcijo, s katere bi ga morali že davno odstaviti.

  3. Grega Fajdiga pravi:

    Denis, moral bi se mu vreč na havbo. Potem bi 100% dobil komentar :-)

  4. 1tastar pravi:

    Drnovšek sprejema samo še Karađorđeviće in druge kronane glave.

  5. aly pravi:

    meni je vse bolj simpatičen, še posebej, ker ga pehanje z oblastjo vse manj zanima, žal mi je, da ne bo več kandidiral, saj med vsemi karikaturami predsednika ostaja le še petrletka…

  6. medek pravi:

    ..in pustil novinarjem vladati naprej :)

  7. Farad pravi:

    Drnovšek očitno hoče predsedniški položaj nekoliko mistificirati in to mu kar uspeva. Nikjer ga ni videti več kot mesec dni, nato pa se nepričakovano kot Marija prikaže v svojem sijaju, navzočim srečnežem nameni kisel nasmeh in jim celo pomaha v slovo, preden se s predsedniškim Audijem zopet odpelje v neznano…do naslednjega čudežnega prikaza.

  8. medek pravi:

    Drnovšek kot Bik je v obdobju radikalizacije in kot tak se je raje umaknil, da ne bi prišel v konflikt z lokalno mislečimi :)

  9. t-mac pravi:

    Sam da je še živ ;)

  10. janez pravi:

    on je res nor ampak boste videli kaj bomo sele sedaj dobili — upam da ne pipija!

  11. stesh pravi:

    Fotografiranje mu pa kr paše. :D

  12. pijano pravi:

    G .TURK bo zagotovo najboljša zamenjava uglajen šarmanten gospod ,

Komentiraj