Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Dejstva ali opravičilo

18. september 2007 ob 22:22 | Nejc Jemec |

Vodja poslancev Slovenske demokratske stranke (SDS) Jože Tanko se danes ni opravičil predsedniku Socialnih demokratov (SD) Borutu Pahorju. Ta je od poslanca SDS zahteval opravičilo zaradi besed ali po Tankovo dejstev, da za afero SOVA in napadi na SDS stoji trojec Borut Pahor, Anton Rop in Dušan Kumer, ki da sistematično vodi zaroto proti SDS in predsedniku vlade Janezu Janši. Tanko ne le, da se ni opravičil, pač pa je tudi izrazil prepričanje, da bi se moral najprej Anton Rop opravičiti premieru Janezu Janši.

Jože Tanko o stopnji politične kulture v Sloveniji: “Kar zadeva poslansko skupino SDS, moram reči, da je visoka.”

Poslanec Jože Tanko je nekaj besed namenil tudi današnji izglasovani zahtevi državnega sveta za razpis zakonodajnega referenduma o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic in pripombam oz. stališčem poslanskih skupin o predlogu novele zakona o žrtvah vojnega nasilja.

Jože Tanko: “Občutek imam, da so Socialni demokrati pripravili predlog predvsem z namenom, da se na tem področju ne naredi nič konkretnega naprej.”

Pismo Matjaža Švagana iz LDS, ki naj bi bil za Tanka dokaz številka 1:

DRAGI BORUT, DRAGI TONE
ALI OBSTAJA DOGOVOR O LIKVIDACIJI LDS

Še nekaj o Sovinih dogodkih, ki pretresajo državo!

V svoji interpretaciji se želim zadržati na tistem delu, ki ima posledice na našo stranko. Začel bom na točki, na kateri vodstvo stranke v vsem času delovanja predsednika Kacina ni prišlo do usklajenega sodelovanja med njim in predsednikom poslanskega kluba Tonetom Ropom. Res do plodnega sodelovanja ni prišlo tudi z grupo poslancev, ki so odšli in ustanovili društvo ZARES. Vendar je poglavitna teža za usklajeno sodelovanje ležala le na predsednika poslanskega kluba Toneta Ropa. Vsi poznamo intenzivnost razkrajanja kluba.

Dogodki so potrdili, da je odhod Ropove skupine v Pahorjevo stranko bil tisti zaključek, katerega sta Rop in Pahor pripravljal že leto dni. Taki pogovori so bili potrjeni od samih avtorjev. Vsi današnji dogodki potrjujejo, ali pa nas prepričujejo, da sta podoben scenarij Rop in Pahor že v preteklem letu skrbno pripravljala. Zakaj ne bi verjeli, da je Rop informacijo o prisluškovanju in incidentih že davno odkril Pahorju. Ob takem razmišljanju nismo daleč od dejstva, da je treba LDS izbrisati iz političnega polja, stranki Socialnih demokratov ob taktični politični drži pa pripraviti pozitivno javno mnenje. Očitno pa so nekaj podobnega ugotovili v Janševem analitskem štabu, kar nam je poslancem Tanko v svojem obtožujočem napadu na Pahorjevo stranko dovolj zgovorno dokazal.

V prvih evforičnih dneh Pahorjevega javnomnenjskega naskoka je sam Pahor večkrat ponovil, da bo njegova stranka morala v novo politiko vnesti več liberalnosti skratka novega liberalizma. Tako zahtevo je za njim ponovil tudi Potrč. To naj bi bila tista nova tretja pot Pahorjeve stranke - se pravi zavzeti politični prostor liberalne demokracije. Rop je s svojim javnim potrdilom o dogovorjenih incidentih na morju prevzel namesto Pahorja na sebe še zadnji obračun z Janšo. Igra, ki sta jo Pahor in Rop igrala zadnje leto, najprej na račun likvidacije LDS, v interesu za vzpon in zmago SD bo imela posledico, da bo iz neslutene bitke med Pahorjem in Janšo izšla kot nova zmagovalka samo resnična nova LDS. Kacinovi zahtevi, da naj politiko zapustita Janša in Rop, samo dodajam, da naj se jima pridruži še Pahor.

P.S. Ni naključje, da je Pahor mesece držal članstvo stranke z zavestno igro v napetosti s svojo odločitvijo – V nasprotnem ozračju sta se v zaporedju oglasila Rop s svojo šokantno izjavo o incidentih, vzporedno pa tečejo napete priprave za Pahorjev scenarij o njegovi odločitvi glede nove politične vloge evidenčnega mandatarja.

Odgovor Pahorja na Tankovo dokazno gradivo:

Spoštovani,

v nadaljevanju sporočila je odziv predsednika SD Boruta Pahorja na izjave vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka na današnji novinarski konferenci.

˝Pojasnilo gospoda Tanka ima vsaj eno pomembno razsežnost. Jasno pokaže plehkost argumentov, na osnovi katerih že dlje časa uporablja zame in za mojo stranko hude obtožbe.”

Predsednik SD Borut Pahor

S pozdravi,

mag. Simona Dimic
svetovalka
Levstikova 15
1000 Ljubljana

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. cro_hot pravi:

    DEJSTVO JE, da bo klobasanje oziroma verbalni kretenizem gospoda Tanka znižal reiting stranke SDS…

  2. Mateja pravi:

    A SDS nima raznih svetovalcev? Naj že speglajo Tanka, Jerovška, Grimsa.
    Tipi so neprebavljivi.

  3. bumbar pravi:

    DEJSTVO JE, da obstala utemeljen sum, da so najverjetneje, po predvidevanju, glede na indice, ki so sumljive narave, čeprav ni materialnih dokazov jaz sedaj sicer nimam pojma o čem govorim, v bistvu je to samo KLOBASANJE BREZ PRIMERE…..

  4. Drago pravi:

    Analitiku SD gospodu Stanku Dejstvo je treba nemudoma nuditi zdravniško pomoč, ne pa ga kritizirati!!!

  5. BIBA pravi:

    Pa kaj tale muči vse nas pa to ni res.Večjega kretene nepotističnega še nisem zasledil.
    A se kdaj posluša sam sebe? In Janša a mu ne kane,da mu ta zbija še tisto malo rejtinga.
    Zanima me kakšno diagnozo bi mu postavil Dr.Rugelj.!? Shizofrenijo in to najhujše oblike.
    Pa v psihiatrijo gotovo še obstaja kaj hujšega kot paranoja.
    Menda ja ne bo Pahor po volitvah ne bo šel v koalicijo z Janševcem-i.BILO BI PA ZANIMIVO KAKO BO PARANOJA TANKO takrat govoril o Pahorju in SD.?

  6. Kaktus pravi:

    Dejstvo je da je Tanko vodja poslanske skupine in je torej prvi mož verbalnega kretenizma SDS.

    To pa da Janši kao ne “kane” je pa neumnost. Neumnost je tudi da se za Janšo predpostavlja da je vsevedoč in da ima le kretene v stranki, ki ga kao vlečejo dol.

    To je SDS, z trditvami Tanka se po moje vsi strinjajo! Zanimivo bi bilo povprašati mnenje Janše in še kakega poslanca o govoru Tanka.

  7. 1tastar pravi:

    Rop : Tanko, 1:1 za neopravičevanje!

  8. Rob pravi:

    Tanko je ravno pravi za vodenje kakega kmetijskega sejma,ne pa za govorca “glavne” stranke

  9. t-mac pravi:

    Če je vse to res, je Pahor največji politični genij v slo, Rop pa drugi Jezus Kristus (ker se je pač žrtvoval), a ne? :lol:

  10. jani pravi:

    važen da je kumer frajer in da je gantar bog in batina…pa čeprav curijo podatki…

  11. ervinator pravi:

    Zakaj ne bi verjeli, da je Rop informacijo o prisluškovanju in incidentih že davno odkril Pahorju.

  12. Neme Jebat pravi:

    Res… zakaj nebi verjeli vsega kar je povedal… Sama dejstva :D
    Poslušajmo še argumente druge strani, naj ugibam: sama dejstva, samo tolmačijo jih za 180 stopinj v drugo smer. Aja, pa še nihče ne laže :)))
    Kdo sploh pada na te debilne fore in argumente???

  13. 007 pravi:

    Analitik je v svojem prispevku uporabil zopet čudovitI besedicI DEJSTVO JE in to kar 358-krat (no ja nekoliko manj, dosti pa ne). Če kdo hoče naj prešteje sam. Ob tej priliki ANALITIKU dam nasvet, da naj na zaslišanje na preiskovalno komisijo oz.komisijo za nadzor…… povabijo kar Mesijo s Kaščakovga hriba. Ta bo edini lahko dal točne podatke. Upoštevajoč DEJSTVO, da pri tem ne cvikajo, vendar naj se zavedajo, da so Mesijini jurišniki še vedno na palažaju. Za konec pa še to! ANALITIK, prebral sem, da INLES v Ribnci išče vratarja. Glih prav ti bo prišlo čez 1 leto, ko se bo zgodilo takrat KRUTO DEJSTVO, zate seveda in tebi podobnim črnuhom..

Komentiraj