Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zver ni plaval

16. september 2007 ob 14:28 | Vesna Lovrec |

Več kot trideset let je trajalo, da so Ruše pri Mariboru končno dobile nov, pokriti bazen.

Slavnostno odprtje bazena je potekalo konec tedna, kamor pa, iz javnosti neznanih razlogov, ni bilo napovedanega ministra za šolstvo in šport, Milana Zvera. Njegova zamenjava, državna sekretarka MŠŠ Alenka Šverc je na prireditvi povedala, da se je minister morda ustrašil, da bi v merjenju hitrosti pri plavanju med njim in županom Ruš, Vilijem Rezmanom, nečastno izgubil.

Celotna površina bazena s pripadajočimi prostori meri 2868 m2. V kletni etaži je poleg kotlovnice še štiritezno kegljišče (za uporabo bo usposobljeno v mesecu novembru). V pritličju je veliki bazen (25×17 m), otroški bazen (8×3 m), dnevni bar – okrepčevalnica, recepcija, garderobe in sanitarije. V nadstropju pa so prostori za wellness (dve finski, dve turški in infrardeča savna) in fitnes (odprt bo predvidoma v mesecu novembru).

Vrednost celotne investicije z opremo je visoka okoli 4 milijone evrov. Občina Ruše je kot investitor prispevala cca 70 % vrednosti upravičenih stroškov. Ostala sredstva so pridobljena iz strukturnih evropskih skladov in od Ministrstva za šolstvo in šport ter Fundacije za financiranje športnih organizacij in Službe vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Občina Ruše bo objekt, v katerem bo dobilo zaposlitev 11 ljudi, predala v najem Javnemu zavodu Center za mlade – CEZAM Ruše.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Pristan, le malo stran, pa propada.

  2. YOYO pravi:

    torej alenka šverc sa pač, kot sem dojel ni upala pomerit z vilijem zver se pa sploh ni upal prit -
    torej ena nič za rušane !
    pa tako luštne mažuretke so imeli - joj ko bi imel kopalke - tko pa kot alenka - samo za hec !

  3. Glucocare pravi:

    GlucoCare is a natural and safe supplement for blood sugar support and weight management. It fixes your metabolism and detoxifies your body.

Komentiraj