Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Temne mračne sile

14. september 2007 ob 23:58 | Denis Sarkić |

Predsednik komisije DZ za nadzor varnostno-obveščevalnih služb Pavle Gantar se je odzval na obtožbe poslanske skupine SDS in poslanca Mira Petka o namernemu neobveščanju glede obiska na sedežu agencije SOVA ter komentiral zadnje zadeve v tej aferi. Tam so bili tudi novinar in avtor zadnjega članka v tedniku Mag Igor Kršinar, “staro-novopečeni” novinar Dela Peter Jančič in zdaj že razvpiti novinar TV Slovenija Vladimir Vodušek, na katerega zadnje dni, po oddaji Vroči stol, letijo obtožbe o neprofesionalnosti in val ogorčenja nekaterih novinarskih kolegov.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. t-mac pravi:

    Zakaj se pa novinarji ne upajo odgovarjat na novinarska vprašanja (g. Kršinar)? :P

  2. lucko pravi:

    OK, kaj je pisal Mag ne vem, vem pa kaj je bilo napisano na 24ur.com

    “Janša je Sanaderju omenil še, da njegovi stranki dobro kaže in da incidenti zato niso potrebni. Sanaderja je prosil, naj ribičev ne pošilja v Piranski zaliv, ker je slovenska javnost na to zelo občutljiva.”

    Iz tega cisto razumem, zakaj SDS noce, da Slovenija slisi ta posnetek… Ker to zame je dogovarjanje, ker mi izpade kot prekinitev narocila… Ce pa obstaja se kak tovrstni posnetek pa sploh…

    Vir: http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070914_3105535.php

  3. dahvor pravi:

    temne mračne sile, so se še zadnjič združile, da še malo obstanejo, da še malo laži naložijo … če ne bi tako naredili, bi ti fantje že krampali in lopatali aja za čiščenje WC ne bi delovne sile uvozit rabili, kelnerje bi pa morali, ti negativci so totalno neprimer, da bi Ljudem stregli…
    v normalnih, ne temnih ne svetlih, časih, bi že ob takih sumih fantje spakirali si sliko Ljubice iz pisarne in čakali, da jih žene napizdijo, še premoženje poberejo in na Svobodno cesto postavijo … a je kakšna ulica v Sloveniji, ki se Svobodna cesta imenuje … Cesta Svobode se mi zdi da je bla kakšna.

  4. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Stvar bi morala priti na plano. Vendar najbrz ne bo. Jansa si ne bo zelel, da njegovi ne-volilci in tudi njegovi volilci slisijo stvari, ki bi pomenile izdajo drzave. Ze tako je najbrz politicno mrtev. Prihodnje leto ga ni vec. S cim takim v javnosti pa bi se to le se pospesilo.
    Veckrat v zgodovini je ze bilo tako, da ko je vladar zacel prevec poslusati svojo malo glavo namesto velike, je imperij propadel. Urska Kleopatra Kadrovnik Bacovnik… Urska, saj ves kako je s povodnim mozem… JJ je zavrgel se vsakega cloveka, ko mu ni vec koristil, vkljucno s prejsnjo zeno…

  5. Joško pravi:

    Proklet hudič! Zakaj se vsi desničarji tako strogo držijo pravila, da če dobijo nespodobno, nesramno ali v srž zadevajoče vprašanje znajo izdahniti le: “NO COMMENT” !?!?!?!

    Obstaja cel kup drugih izgovorov, ki so do javnosti vljudnejši, saj je za nepripravljenost odgovarjati lahko veliko različnih razlogov subjektiven in objektiven narave, predvsem pa bi jih kazalo na “pranju možganov” učiti kreativnosti z izborom možnih odgovorov, ki bi včasih lahko bili tudi simpatično dvoumni. Tako pa se dogaja, da je pred tremi leti kandidatu SDS na državnozborskih volitvah na izhodu z volišča lokalna TV postavila vprašanje, da kaj si misli o šansah za izvolitev in sploh o volitvah samih, in je vrli kandidat s širokim nasmeškom na ustih izdahnil le “NO COMMENT”! Lahko bi ga vprašali tudi: “Imamo res lep sončen volilni dan?” in bi ravno tako odgovoril “NO COMMENT”, ker mu je bilo tako zaukazano. Seveda se ta kandidat kljub najboljšemu procentu ni uvrstil (za dlako) v parlament, bilo bi ga pa hecno poslušat vsake tolko (če bi se sploh priglasil k besedi), kaj bi rekel, kajti v DZ ni ravno mesto za NO COMMENT.

    No pa k bistvu! Dokler se tega poslužujejo tisti, ki jih njihovi mentorji rabijo za popolnitev števila na volilnih listah, je še kolk’r tol’ko OK. Ko pa se začnejo z istim oglašati tudi novinarji je več kot zaskrbljujoče. Mislim, da bi bilo mus z zakonom prepovedati NO COMMENT, ko se gre za politiko in ga zamenjati za ” YES, YOU HAVE TO COMMENT”. Obenem pa bi za kar eno desetletje zamrznil uporabo (predvsem pa zlorabo) termina SPROŠČENOST!

  6. 007 pravi:

    Če je Mesija izdal Slovenijo Hrvatarjem, naj se sliši. To ne sme biti nobena državna skrivnost.

  7. Klemzo pravi:

    “Zelo nenavadno bo, če bodo sedaj priznali, da je agencija spremljala dogajanja v Piranskem zalivu, da je bila to prednostna naloga Sove, vse, kar bodo tam našli, pa bo le pogovor Janše s Sanaderjem, ko naj bi sedanji premier hrvaškega prepričeval, naj umiri napeto situacijo.” Rop za Mladino, 15.9. Moje misli odkar kroži ta posnetek. Res delujeta frendli. Zihr da je bil edini pogovorček? Sta še tega tajila..

    Premnogo novinarjev se sedaj obeša na ta chet. Si predstavljam Lavriha, kako doma posluša posnetke in ‘ta primerne’ pošilja MAGu. Nej že izdajo poleg cd za samo 5 evrov. S Podobnikovim videom (stuntman!). Sej že vse vemo. Mediji bi želeli na silo zaključiti cel primer. Ne (vsi) zaradi podreditve J.J.u, ampak da bi 1X končno eni tovrstni ‘janševski’ aferi pršli do dna. Tudi, če je glavna nagrada nedosegljiva. Verjetno bo podobno s sodiščem. In komisijo.

    In Rop, kaj ‘ušpiči’? Tisto razlivanje duše Vodušku (?!?!?!) je bilo pri meni potrditev, da ni najbolj primerna oseba za politiko. Nimam v mislih odstopanj ali odstavljanj, odvisno od volitev in njega samega. Vseno je bil kot minister kompetentnejši od polovice sedanje vlade.

    ‘Stranski’ karakterji: Njegovega novinarskega dela nisem dobro poznal, vendar si Petek razjeda kredibilnost kot človek in oseba, ne samo kot politik. Sem pričakoval kakšno pametno reč, v tako kratkem času pa je postal eden od radikalno najslabših primerov parlamentarnega življa. Grims mora biti precej ljubosumen. Tudi v politiki so različne kategorije. Do poletja bi me bilo ne glede na pol. opcijo sram pomisliti na te besede, vendar po poletju, Miro, udarec preveč? In bi Prodnik posnel film o njemu. Zadnja 3 leta bi bila negledljiva. Zdej bo verjetno zaradi izpiska klicev še Gantarja obtožil kršenja pravic.
    In če smo že pri Pavletu, še naprej je pametno preudaren in pronicljiv. In še humorno iskriv. Kar se pokaže šele skozi Vest.

  8. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Joško, zakaj ? Sproščenost je lepa beseda in v vsebinskem smislu smo, ker smo bili sproščeni kar nekako pozabili nanjo. Ta vlada nam je ponovno obudila spomin nanjo in to je ena izmed redkih dobrih stvari te vlade. Poleg tega so pozitivni učinki še npr: branje Mladine je bistveno bolj zanimivo kot prej, zaradi njih je nastala tale spletna stran, oddaja Hribar je dobila svoj smisel. Kaj več pozitivnega pa zaradi njih v teh letih ni nastalo.

Komentiraj