Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS o jedru

14. september 2007 ob 14:23 | Anej Ivanuša |

Svetniški klub SDS v mestnem svetu Mestne občine Ljubljana je na novinarski konferenci predstavil podubo in stališče svetniškega kluba do zapore ožjega mestnega jedra. Menijo, da je zaprtje mestnega jedra dober ukrep, vendar so pot, ki jo je ubral župan Zoran Jankovič, označili kot nelegalno in nedemokratično. Ob tem so podali tudi njihove predloge za rešitev problema. Stališča svetniškega kluba so predstavljali Boštjan Cizelj, Sanja Boldin, Tanja Drobnič in dr. Gregor Gomišček.

Anej Ivanuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Kaj boste pa zdaj “levičarji”. Držali gobec, ko sta Janković in SDS v bistvu na isti strani?

  2. komunist pravi:

    fuck SDS

  3. Abakus pravi:

    Jaz pa sem prav zadovoljen da ni več prometa v centru, sploh pa sem vesel, da ni več komunističnih trol (avtobusov), ki so nas v centru zbudili vsako jutro ob 5 uri.

    Tramvaj rules

  4. Drago pravi:

    1tastar: ne samo meni, temveč prav vsem dokazuješ, da s tabo nekaj ni uredu! Prebereš naslov članka in že komentiraš! Daj poglej članek od začetka do konca, pa boš videl, kakšno bedarijo si napisal! Razen prvega stavka, da se strinjajo z zaporo mestnega središča, so vse ostalo minirali, in to zelo ostro!!! Poglej najprej, potem pa piši!
    Se pa popolnoma strinjam, da bili SDS in Janković na isti strani, samo da bi bilo v dobro mestu!!!

  5. flayo pravi:

    Nekdo ima večino v parlamentu nekdo pa v mestnem svetu MOL. :)

    Lp,
    Flayo

    P.S.: Vrtičkarjem bi pa mroal prej povedat preden so sejali? ha! Vsako leto ko so sejali so tvegali, da ne bodo nič želi in letos se je zgodilo :)

  6. Johnny pravi:

    Mevžice SDS-sovske. Ne vejo čez kaj bi se pritoževal. Jankovič je neki konkretnega naredil in če se bo pokazala napaka jo bo tud odpravu. Če bi bili teli pametnjakoviči na oblasti v Ljubljani ne bi v 4 letih tolk nardil kot je Jankovič v manj kot letu.

    Meni se zdi dober župan ker se ne pusti zajebavat kljub kupu polen, ki mu jih sistematično mečejo pod noge.

    V centru je pa zdej super atmosfera. Pa še ni ti treba skrbet, da bi te trola al pa taxi povozila.

  7. Johnny pravi:

    PS: 1tastar: Kvaliteta tvojih komentarjev je v zadnjem času drastično padla. Se strinjam z Dragotom. Bo treba mal ušesa spucat.

  8. oskar pravi:

    Ljubljančani bi živeli v mestu,obdržali pa bi vaške navade.Z avtom do vrat!!?

  9. Igor pravi:

    Želimo si več dialoga!? Človek ima občutek, da ne živimo v isti državi. Ista stranka, ki na državni ravni “trenira strogoću” in dela kot buldožer, v Ljubljani jamra, da njih ni nihče ni vprašal. Prav hecno jih je poslušat, ko takole jamrajo o pomanjkanju demokratičnega dialoga. Naj grejo K Grimsu pa naj jih nauči in razloži kako so oni sami upoštevali ta dialog pri sprejemanju številnih zakonov od RTV, zdravstva, osnovnega in visokega šolstva… Ja, res je, da ni prav zabavno, če dobiš sam enako grenko zdravilo kot ga ti drugim zlivaš po grlu.
    Pa naj spotoma še pojasnijo, kaj so oni v stranki naredili:
    - za urejanje razmerij med glavnim mestom in državo,
    - ob izgubi sredstvev, ki jih Ljubljana dobi iz državnega proračuna,
    - ob ignoranci, ki jo predsednik vlade in njihove stranke kaže do ljubljanskega župana in s tem do volilcev in prebivalcev SLOVENSKEGA glavnega mesta,
    - ob izjavi, da je vlada Ljubljane ne potrebuje pri predsedovanju EU…

    Dejstvo je, da je Ljubljana po dolgih letih dobila opravilno sposobnega župana, ki je jasno predstavil tri osnovne gradnike za uspešen razvoj mesta: vizijo, cilje in strategijo. S svojim programom je bil izvoljen in dobil večino v mestnem svetu, na naslednjih volitvah pa bo spet preverjal podporo svoji viziji in programu. Imajo pa pri SDS še tri leta časa, da predstavijo svojo vizijo in program, potem pa bodo volilci spet odločali in odločili.

    pa LP Igor

  10. stupid pravi:

    Kakšno je stališče Svetniškega kluba SDS v mestnem svetu Mestne občine Ljubljana do 60 mio EUR ki jih je odvzela vlada mestu Ljubljana? Ko bodo tu zavzeli stališče, si bodo tudi pri sebi bolj na jasnem kdo in kaj so. In pa če si dovolim še komentar glede konstruktivnosti podanih predlogov - floskule… popolnoma brez koncepta izdelan “wish list”…

  11. Jajc pravi:

    Ma super se je sedaj sprehajat po centru. Res mir pa tišina. Bravo Zoki, ti si taprav župan ne pa tisti dve babi iz LDS-a in SD-ja, ki sta popolnoma zamorili ljubljano v prejšnjih mandatih!

  12. Rado pravi:

    Ubogi črvički, vi lajate karavana gre dalje.
    Velike stvari, kot je prenova mestnega jedra, ne gre brez žrtev.
    Idealnih rešitev ni, vedno bo nekdo prizadet.

    Ena govornica pravi, da si želi več dialoga. Čemu? Da bi blokirala projekte!
    Za manjšine, pravijo tudi, da bi moral poskrbeti župan! Kaj pa večina? Ali se naj gre solit?

    Slaba tiskovka, slaba.

  13. Klemzo pravi:

    Sami lulčki (in lulike)… Izpadejo najmanj naivno, delujejo neubogljeno.
    Pojem demokracije ni, da so vsi zadovoljni z vsem. Nekaj pleteničijo o pravni državi, v primeru tovrstnih nepravilnosti obstajajo primerni organi. In to je to, da ne bom ponavljal odkritih dejstev iz zgoraj napisanih komentarjev. Izvzemši pripis 1tastarega. Očitno je pleskar, ki zna osebe samo barvati. Človek bi si želel argumentiranih debat z različnimi pogledi. A očitno je pri vseh naših desničarjih (politikih in njihovih volivcih) to znanstvena fantastika. Vsi delujejo na popolnoma enak princip.

  14. rock pravi:

    Janković je itak praktičen,..sploh se ga ne da zajebavati. Če mu nekaj očitajo, se takoj dobi z njimi, zadevo dogovorijo, popravi, če je potrebno in jim takoj zapre kljune, sploh ni problema.

    Pripombe in očitke (polena) jemlje kot predloge, ki so lahko samo pozitivni,…..to pa SDSovske polenarje totalno zmede, saj je njihov glavni namen škodovanje Jankoviću in njegova diskreditacija. JAnko pa vse to na pozitivo obrne in ni SDSovcem nič jasno ;-).

    Še najhuje je to, da vse to Janković ve in da vemo to tudi mi vsi,…vključno z SDSovci,..hehe,…ki točno zato izpadajo totalni beboti, Janko pa kot bulletproof zmagovalec, delavec in pozitivec. Lahko rečem samo kapo dol.

    Janko seka na vsej črti, sploh mu nič ne morejo,…kar je celo malo zaskrbljujoče, saj se lahko najde kak psihič in zadevo ‘reši’ na kak idijotski tragičen način. Kot je to bilo recimo pri Lennonu,…. ali pa JFKja je verjetno kar opozicija fentala ali kakšni grobi politični nasprotniki. SDSu bi vsekakor prav prišlo, če bi Janković imel kakšno nesrečo ali bi se mu kaj zgodilo,..tu ni dvoma, …..seveda jaz upam, da ne bi nikoli prišli na tak nivo, ampak Janševa garnitura me je že večkrat zelo presenetila,..pred vsem v nizkosti svojega nivoja delovanja.

    Upam, da bo Janković še dolgo župan,..in delal prav tako, kot dela sedaj, veliko zdravja in moči.

  15. rock pravi:

    Šele sedaj sem prebral v celoti zgornji uvod,…hehe. ;-)

    Ja super, če imajo predloge, Janković jim bo prisluhnil, premlel magari z njimi, naredil sve potrebne spremembe in to je to,..what’s the big deal? Zakaj je potrebno potem sklicevati tiskovko. Saj bi lahko predloge Jankoviču po mailu poslali ali pa jih v mestnem svetu izustili.

    Če bi res SDSovci imeli pozitivne namene, ne bi s svojimi stališči in predlogi težili javnosti ampak bi jih predložili na kakšnem intrenem delovnem sestanku,…tako se dela, če hočeš kaj naredit.

    Tole v javnosti pa ima samo en namen,…diskreditacija župana,…kar pa itak vsi vemo. SDS sucks, ja res.

  16. Robert pravi:

    Če ne morejo gristi, pa vsaj lajajo!

  17. Arh pravi:

    Ja tukaj si želijo demokracije in dialoga, kako pa njihova stranka počne v parlamentu je pa drugo vprašanje (beri: za tam nas bolj malo briga ker smo mi na oblasti).

  18. jani pravi:

    wau, zapre tip dve ulici in razglaša da je zapru center…in ovce blejejo kot se pač za ovce spodobi…..carrrrrrrrrrr,šeeeeeeeeeef…….eni bi spal,drugim pa nekak ne privoščijo spanca,ker hudiča,ves ta promet gre zdaj drugje…za tako solidarnost in vaško miselnost loh samo rečem,fakof!

Komentiraj