Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pahorjeva hrbtenica

13. september 2007 ob 22:36 | Denis Sarkić |

Predsednik stranke SD je na novinarski konferenci komentiral zadnji dogodek iz Državnega zbora - neizvolitev Mirana Potrča za podpredsednika, pojasnil stališče stranke do t.i. “politične realnosti” glede števila pokrajin in odgovarjal na novinarska vprašanja glede ostalih aktualnih zadev.

Uvodni nagovor o nemoči Janševe koalicije in vprašanje Vesti, ki je Pahorja skoraj vrglo s tira, da je povzdignil glas:

Pahor po našem vprašanju: “… meni je všeč, da ste vi brez dlake na jeziku in jaz sem tudi …”

Celotna novinarska konferenca (tudi o pokrajinah in drugih zadevah):

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 42 x komentirano
  1. Harry pravi:

    En majhen nasvet Sarkiću - z vsem dolžnim spoštovanjem:

    1. Pahor je tukaj samo zelo dobro odgovoril na dobro vprašanje in ne zaznavam, da bi ga zadeva vrgla iz tira ampak je samo zelo kategorično povedal, da ne glede na to kaj je zadaj ne bo kupčkal z ljudmi, ki jih je vzel pod okrilje. To, da nekaj človeka vrže iz tira povzroči burno in nepremišljeno reakcijo, Pahor pa je z zelo mirnim uvodom in jasnim potenciranjem svoje politične drže povedal, kaj si misli o igricah s korenčkom in palico.

    2. Tisti medklic na začetku je bil pa vse prej kot primeren (o pozdravih Kučana).

    Mislim da noben od politikov še manj pa tisti ki spremljamo Vest nimamo nič proti direktnim vprašanjem, definitivno pa mislim, da marsikoga motijo Sarkićeve provokacije, s katerimi ni duhovit. Prvo opozorilo je bilo tudi posneto (Prodajanje podpisov Šterna). V kolikor se dotični novinar ne bo malo brzdal se zna zgoditi, da mu bodo ljudje začeli odrekati gostoljubje, kar pa bo škoda tako za nas ki spremljamo Vest in za Vest samo - to ni cenzura je pa upoštevanje nekaj osnovnega bontona.

  2. Denis Sarkić pravi:

    Hvala za kritiko, ki prihaja verjetno od rednega ali pa vsaj zvestega Vestnega obiskovalca.

    Moram priznati, da me je ta dobronamerni nasvet napeljal k razmišljanju, kako delati in spremljati politiko skozi 24-urni pogled državljanov in kako vse skupaj vzeti za-res in tudi znati uživati v tem političnem kotlu? Meni se stvari dogajajo trenutno, včasih kot iskra, ki iz mene naredi totalnega bedaka ali pa naredi Vest - tisto pravo vestičko, ki jo vsi vi pričakujete na temu portalu, katera je mnogokrat presegla standarde novičarske ali TV hiše pri nas. Zato bom v bodoče poskusil brzdati ta svoj neposredni medklic in tudi, morda (samo)svojo radoživost, ki me nekako pelje skozi to “prekleto” gospo K., s katero spi že skoraj vsak!

    BTW Milan je res pozdravil Boruta, ker sem res prišel od Türka s pozdravi na Levstikovo :)

  3. vieni_avanti_cretino pravi:

    Madona tale Pahor je pa že malo (ampak res malo) jezen…..
    Saj on ve, da se pozicija počasi razkraja.
    Je pa postalo tudi pri nas nekaj značilno. To, da se nas politika popolnoma izogiba.
    Mi z našimi dnevnimi potrebami so samo opcija , okrasek, okvir, tudi nadloga tem veleumon
    na obeh bregovih.
    Oni igrajo neko tekmo in zmagovalec bo vladal.
    Najbrž sem banalen… ampak je res vse tako žalostno.
    Kje so kakšna velika dejanja, ki bi nam dala zagon.
    Kje je kdo , ki bi naši mladini vlil malo zaupanja v bodočnost razen nas ubogih in sfrustriranih staršev..
    Kje so kakšne kulturne prireditve kjer se ljudje počutijo močne in vesele. Kulturne ne partijska srečanja.

    Samo poglejmo o čem pišejo tile naši mediji :
    Korupcija, Sodstvo, Luka Koper, Nemške železnice, o vseh politikih po dolgem in počez, SOVA,
    Dnevnik, Delo, Slivnik, Popovič, Šrot, pretepanje, inflacija je dobra !, za inflacijo smo krivi mi !,
    Štern in Karate Kid, volilne potegavščine,……Drnovšek… neeee o Drnovšku ne pišejo več !

    Tudi VEST počasi postaja homologiran medij.
    V začetku sem bil zelo vesel, ko sem videl Jonasa kako lepo in kulturno zaj…ava vso to navlako zgoraj.
    Prosim vas ne se pustit. Postanite samo duhoviti in to bo že dovolj.

  4. 007 pravi:

    Ja Borut, točno za to gre. Mesija ti hoče do konca upogniti hrbtenico. Ko si samo malček povzdignil glas si mi postal všeč, vendar je to tako premalokrat, kar pomeni, da imaš verjetno že hrbtneico nekoliko upognjeno.

  5. 007 pravi:

    O, pa še to. Denis všeč mi je bilo, da si v naslovu prispevka uporabil ,,Gandija,, Zanima me ali boš tudi pri JJ-ju uporabil t.i. Mesijo s Kaščakovga hriba in pri Tanku Analitik z Ribnce? Da ni mogoče predolgo vseskupaj, ali ti pa Jani ne pusti? Ugibam!!!!

  6. Miro C. pravi:

    Morda pa Majonezni Borut le pokaže, da je bolj soliden in končno z malo pokončnosti začne pridobivat neodločene volivce.

  7. nadučitelj pravi:

    Veste kaj! Tale VEST.SI si pa malo preveč domišlja.

    Kot opozicijski medij s skoraj izključno opozicijsko nastrojenim bralstvom, si ne more niti najmanj domišljati, da bo imela vpliv na široko občinstvo, ki bere spet izključno desne medije. Prepričevanje prepričanih je ČISTA IZGUBA ČASA, razen če jih z nasprotujočimi komentarji ne razjeziš, da začno pljuvati vsevprek in izgubijo svoj naboj.

    Ste že kdaj pomislili, da vas Janša spretno vleče za jajca? Tako kot mu počasi že uspeva pri Pahorju.

  8. uršus pravi:

    To ni gandijevstvo, ampak cinični oportunizem. Kako je BP pravzaprav vesel, da Potrč ni bil izvoljen. Kdo ve, če so sploh sami glasovali zanj… Predvsem pa je njegovo povzdigovanje glasu ob “korenčku in palici” sprenevedanje, če se samo spomnimo, kako bedno ekvilibristično je Pahor odreagiral, ko je Drnovšek odločno zavrnil Janševo tozadevno izsiljevanje. Fino bi bilo, ko bi vsaj novinarjem Vesti spomin in pamet segala dlje, kot do prejšnjega tedan in krokodilčkov v očeh…

  9. jb pravi:

    Komentar Harryu : Jaz pa mislim, da so Denisovi medklici in provokacije zelo koristni, ker vsaj malo vržejo iz ravnotežja sogovornike in ti bolj pokažejo, kaj mislijo. Novice na Vesti so glede takega pristopa in daljših posnetkov pogovorov neka povsem nova kvaliteta v našem medijskem prostoru.

  10. Harry pravi:

    @Denis: no v kolikor je bilo to res potem se moram opravičit - ampak vsekakor je včasih kak medklic nepotreben. In to ne pomeni da zaradi tega ne bom spremljal vesti - nebi si pa želel, da nekdo ki ima nekaj novinarske žilice zaradi takih ponesrečenih poskusov izpade.

    @jb: se strinjam da so ostra vprašanja koristna, in nimam nič proti - tudi Pahor pa še kdo v resnici radi slišijo ostra vprašanja, ker jih znajo spretno izkoristiti. Po tem sem gledal cel posnetek in sem ugotavljal, da je Pahor na tej konferenci večkrat povzdignil glas, ker je lepo in premišljeno tolkel po vladajoči koaliciji.
    Denisovi medklici pa niso koristni ker lahko škodijo njemu, kot novinarju. Zaenkrat ga vsi nekako sprejemajo ampak, v primeru da bodo provokacije (to je drugo kot provokativno vprašanje) pogoste, bodo zelo hitro povedali, da ni zaželjen na tovrstnih dogodkih, kar pa ne želi ne on niti tisti ki gledamo njegove prispevke.

  11. tiib pravi:

    Na tej konferenci je bil Pahor prav spodoben in prvič sem celo pomislil, da bi dečko lahko vodil vlado…

  12. flayo pravi:

    @ Harry

    “…v primeru da bodo provokacije (to je drugo kot provokativno vprašanje) pogoste, bodo zelo hitro povedali, da ni zaželjen na tovrstnih dogodkih, kar pa ne želi ne on niti tisti ki gledamo njegove prispevke.”

    Komur niso všeč provokativna vprašanja, naj zamenja službo.
    Komur se ne dopadejo prispevki s provokativnimi vprašanji, naj zamenja kanal/stran. :P

    Denis, ti samo sekaj! ;)
    Zelo me zanima kako so izgledale konference preden si ti prišel na “sceno”?
    So bile bolj tiskovne “sedmine”?
    Prepričan sem, da ima vsak novinar enako možnost zastaviti vprašanje kot ostali kolegi.
    Naj me kdo popravi, če se motim.

    Nič jih ne “šparat”, naj se potijo.

    Lp,
    Flayo

    P.S.: There is no such thing as a stupid question! :P

  13. Harry pravi:

    @ Flayo PS: There are such things as stupid questions. Pa ne mislim Da bi Denis imel neumna vprašanja - tega nisem trdil, kot nisem trdil da ne maram provokativnih vprašanj - Flayo nauči se brati!!!! Mislim, da je Denis dovolj sposoben, da bo znal oceniti ali je moj osnovni komentar mu lahko v pomoč ali ne. Načeloma ima na tiskovkah vsak enako pravico vprašati imam pa občutek, da Denis to spreminja ker dejansko sprašuje za razliko od večine ki poslušajo, zabeležijo in potem nekaj napalamudijo.

    @Denis: Glede na to, da se je razvnela razprava tudi o moji pripombi sem potem naknadno razmišljal, če obstaja način, da bi preveril ali imam prav ali ne - ker dopuščam seveda tudi možnost da gre zgolj za moj skeptičen odnos, do tega kar sem na začetku omenil pa politikov to niti ne moti.

  14. Tamara pravi:

    @Flayo: Ne vem, kako je bilo včasih, vem pa, kako je danes. Povem ti, da so novinarske brez Denisa res skrajno dolgočasne. In precej krajše. :)

  15. t-mac pravi:

    Janša ima torej raje dolgočasne cirkuse… (brez klovnov :P ) :D

  16. Arh pravi:

    Denis, ne cenzuriraj se. Ta tvoja spontana vprašanja napravijo samo to, da ljudi, ki nikakor niso bogovi spravijo na realna tla. Prav to je tisto kar bi pričakovali od vseh ljudi, ki niso zdresirani. Žal pa družba še kako rada to počne in potem imamo samo leporečenje brez vsebine. Zdresirane ljudi brez samoniklosti.

    Le tako naprej.

    lp

  17. Klemzo pravi:

    Bravo Denis, očitno so Pahorju tudi s tvojo (seveda nenamerno) pomočjo zrasla jajca! Ob tem bi se dotaknil dveh točk:
    1. Verjamem, da je rahel izbruh povzročil pridevnik ghandijevski, skupaj s smehom nekaterih novinarskih kolegov. V osnovi ne prenašam militantnih in preveč agresivnih politikov, ko pa sem poslušal razpredanje o nastavljanju lic, se mi je obračal želodec.
    2. Ni mi jasno, kako lahko kdo po tem prispevku še vedno pleteniči o pristranskosti zgoraj podpisanega novinarja in prispevkov ne Vesti?

  18. flayo pravi:

    @ Harry
    Brat znam, hvala za skrb. :)
    P.S. je pač P.S. in jaz sem takrat bil že daaaleč od komentiranja tvojega komentarja :D

    Še enkrat: There is no such thing as a stupid question.

  19. flayo pravi:

    @ Tamara
    Nekako tako sem sklepal, ker se ostali novinarji bolj malo oglašajo.
    Verjetno je sedaj, po Denisovi zaslugi, tudi dosti več materiala za izdelavo prispevkov?

  20. Arh pravi:

    In še enkrat od mene: There is no such thing as a stupid question. Just a stupid answer.

  21. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Ne vem kaj je narobe, če Denis prenese pozdrave Kučana Pahorju. Tudi če bi prenesel pozdrave Stanka Janši oz. zdaj je najbrž treba za vsako stvar že preko Urške Kleopatre Kadrovnik Bačovnik, me to ne bi motilo.
    Pridružujem se Pahorju, ko se mu Janša smili. Vreden je popolnega usmiljenja, nas in tistega zgoraj. Vendar je to pravzaprav razveseljivo. Dela tisto, kar zna delati odlično vedno ko je na ablasti. Napake. Zdaj že eno za drugo. S tem si škodi kot vedno doslej in to ga je še vedno pripeljalo do zloma. In ga bo tudi tokrat, mislim čez eno leto.
    Pahor, koalicija nikoli ni imela moči. Saj pravzaprav sploh ni legitimna koalicija. Saj niso zmagali, samo levica niste zmagali. Razprtije v LDS pa lepa sončna nedelja so razvajene leve volilce raje popeljale na izlet kot pa na volitve. Tokrat, ko imajo ljudje puni kurac tega sranja bo seveda drugače. Zato zdrži, bodi močan, združi levico in bo vse v redu.
    Ne predlagati četrtega, seveda. Ne prosjačiti. Ne se spustiti na njihov nivo.
    Yes, Pahor zna biti jezen. Dajmo tako, Pahor. Kot bralci že pred mano sem tudi sam vesel, da vidim drugačnega Pahorja. Ne samo Pahorja, ki sicer taktično pravilno, ampak vseeno mlačno, sklepa neke dogovore s svojim bodočim tekmecem. Ne mislim, da je Pahor neumen, nasprotno, po mojem je izredno pameten in zelo dobro ve kaj v nekem trenutku dela. Najbrž se tudi zaveda, da bo naslednje leto, večji kot bo nasprotnik Janše, bolj napeto. Janša te bo poskušal prežvečiti in izpljuniti. Pa saj ni treba da ti to govorim jaz. Bodi le močan, združi levico in zmagaj…

  22. Drago pravi:

    Pahorju: a vidiš komentarje nas levičarjev! Veseli smo že samo zaradi tega, če se vsaj malo razjeziš. Naj ti bo jasno, da ti manjka samo še malo ostrine, drugo je zelo dobro. Kot pravi sproščena.slovenija, združi levico in strmoglavimo Janšo z njegovimi Stankoti in njemu podobnimi buteljni!

  23. jani pravi:

    levičarji?drago,a se hecaš….v slovenji levice ni….

  24. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Jani: belo, črno. Moški, ženska. Plus, minus. Jin in jang… Levo, desno. Vedno je bilo tako in vedno bo. Seveda obstaja levica. Samo je raztresena in do nedavnega ni vedela kaj bi sama s sabo. Treba jo je konsolidirati. Več kandidatov na levici za predsednika ? Čemu. Usedite se že enkrat na pivo, dogovorite se za sodelovanje, stolčke si boste že razdelili, ko zmagate. Samo ne delajte se pametne. Rešite se LDS vzorca tik pred prejšnjimi volitvami, ko je bil vsak pameten, na koncu pa so popušili vsi. Strnite vrste. Vsak bo moral požreti malo ega, pa bo šlo. Pustite se Pahorju, da vas združi in popelje zmagi naproti. Če je fer, bo to znal ceniti in pravilno razdeliti vloge. In če se ne boste povampirili, kot prejšnjič, boste lahko spet dolgo vladali. Kajti, ljudje imamo puni kurac tega, kar je zdaj. Seveda, pa bodite sproščeni…
    Yoda: “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering”… JJ is on the path to the dark side for a long time…

  25. jani pravi:

    morm rečt da je tole dejansko zabavno brat….wau,pahor z rdečo zastavo,napol gol na barikadah,kot tista francoska bejba:)ja,vem kako se ji reče,vem kdo je avtor…pa čeprav sem tisti delavski razred(no,zdej ne več),katerega naj bi pahorjevi,kučanovi predhodniki postavljal za vladarja…fantje,zbudte se…šponajo vas isti modeli(po duši) kot so šponal une reveže da so šli v hosto,kao osvobajat….:)hudič je bil le v tem da je bil reven kmečki narod in delavci ..khm..v domobrancih:)
    no,pa se vrnimo k današnjim zadevam….kje so bili vsi ti levičarji ko se je jemalo pravice delavcem v 90ih?demontaža tama,iskre,litostroja in še veeeeeeeeeeeeeeliko manjših fabrik…uuu,tišina….ko se jemalo pokojninske pravice letnikom od 1962 naprej(ker letnik je že rop,hhh?=)..spet tišina?ko se je ukradlo celo mesečno penzijo….tišina?ko se je v lastninjenju to sveto kravo llevičarjev,delavstvo,odpravilo z drobižem….tišina?
    mimgrede,dve let sem živel zunaj,khm,kot working class hero in se čudil kako doma šponajo folk kako velike pravice je imelo in ima naše delavstvo v primerjavi z izkoriščevalskim zahodom… pravljice za budale!!!!!!
    mene ne bo več noben več šponu,razn moje hčerke in amen!!!
    če se mene vpraša(pa vem da me ne bo nihče) je po vaših lastnih merilih JJ večji levičar kot vsi vaši heroji…uzakonil je istospolmo skupnost(čeprav ne vem kaj je v tem levičarskega,to veste vi:))),preprečil plačljivost splava(ki je v vseh normalnih državah nekaj normalnega) in celo zbrcal ministra ki je to predlagal…res to je zmešan svet…

  26. bojc1 pravi:

    (ne)sproščena slovenija,
    zakaj pa si tako napet in poln sovraštva?Saj je čisto normalno,da se stranke na vladi izmenjujejo,pa za to nihče ne žali npr. Pahorjeve partnerke,da je kadrovnica ipd. Res skušajmo ostati na kulturnem nivoju debate,vsaj to si ob skorajšnji polnoletnosti demokratične države,čeprav jo novi ljudje niso vse skupaj vodili 6 let,že zaslužimo.Besede o pušenju ipd. ne sodijo sem gor!Saj spoštuješ eno temeljnih vrednot SD-ja (strpnost),če si njihov član/simpatizer?

  27. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    bojc1: sem zelo sproščen, zato tudi tak nick. Še posebej ob tistem jutranjem opravilu in po njem. Po svoje tudi, kadar tule pišem in berem mnenja drugih. Pa v glavnem ves čas tudi vmes. Če je nekdo kadrovnik to ni nobena žalitev. Vsaka služba ima kadrovnike. Sama se je dala v to vlogo, vladar pa bi moral poslušati svojo veliko glavo. Pahorjeve partnerke noben ne žali, niti o njej česarkoli drugega ne piše, ker je dovolj pametna in modra in že dovolj časa v/ob politiki, da se ne kaže javnosti. Če pa je ministrica za zdravje soseda od Urške in odvetnica, ki je vložila tožbo proti Ropu njena prijateljica pa nisem jaz kriv. Janša je pameten človek (vsebinsko mi sicer seveda ni všeč), zadnje čase pa vseeno preveč posluša tamalo glavo. Tudi to mu bo škodilo… Besede kot so pušenje, puni kurac ipd. uporabim izjemoma redko, samo kadar je to v kontekstu primerno in so del slenga. Nisem član SDja, niti izključno njihov simpatizer. Sicer pa si ne bi lagal v obraz glede strpnosti. Te ni. Je ni v naravi. Narava tako ne bi delovala. Food chain breaks. Živali so strpne druga do druge samo dokler jim koristi. Tako je tudi z ljudmi. Vsi drugačni, vsi enakopravni in podobne floskule lepo funkcionirajo na papirju, kjer funkcionira tudi vse ostalo. Pa je sicer temu res tako ? Strojanovi, homoseksualci, zadnje čase ateisti ipd., za vse to nam kler in današnja vlada predava, da smo manjvredni… Toliko o strpnosti. Ta naj najprej pride s strani tistih, ki bi morali biti za vzgled in o katerih tu pišemo. Ali je temu tako ?

  28. jani pravi:

    ja revčki ateisti in homiči….sej se morte res skrivat po ljubljanski kanalizaciji….
    da pa strojčke klele porivaš kot neko nestrpnost se pa zalet v rit….da bi se tkole eni slovenci zajebaval bi jim parcelo prodal samo za to da pokrijejo stroške rušenja tisrtga sranja,da o odvozu starih jajc ne govorim…tko pa letujejo na državne stroške in kasirajo iz sociale več dnarja kot pa kaka delavska družina!!!!fakof!

  29. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    jani: s svojim izbranim besednjakom si mi vse povedal. Na svoj nivo me pa ne boš zvlekel. Lepo sem se nasmejal… Relax, baby…

  30. jani pravi:

    to je tud edin besednjak ki ga razumeš…

  31. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Jani, poglej se v ogledalo, to ni edini besednjak, ki ga jaz razumem, verjemi mi, to je edini besednjak, ki ga ti imaš. Lahko pa seveda dokažeš drugače. Vse je na tebi. Globoko vdihni in malo popraskaj po kotičkih možganov, pa poskusi povedati kaj več. Saj bo šlo.

  32. Drago pravi:

    Sproščena.slovenija! Janija ne boš premaknil niti za en milimeter. Tudi ko si mu vse lepo razložil, bo tumbal svoje, zato nima smisla.Poglej si Kosove zadeve, pa ti bo vse jasno, s kom imaš opraviti.

  33. jani pravi:

    seveda,opravka imate s fašistom,bumbarjem in tako naprej….prepovedat bi me bilo treba..ukinit…le kaj počne cenzor,hudiča!

    glede na to da sem preživel možgansko kap,bil hrom na desno stran,danes pa grem v hribe,kolesarim plešem,,fukam,pijem in kadim, se bi vam lahko sanjal,da imate opravit z velikim idiotom…
    glede na to da sem preživel tri srčne infarkte,bil v tunelu(in zato se mi mal jebe za ta svet,razen za moje hčerke),se vrnil,verjeten samo zato da loh zajebavam idiote okol sebe,loh sklepate kok sem trmast:)
    glede na to da sem preživel(huh,res je bila kriza)6(z besedo šest) mesecev brez kakršnegakoli prihodka znam celo preživet….jaaa, s takim imate opravka!

  34. John pravi:

    SIrqMb 3v3445vtt075nvn0g8d0nb

  35. John pravi:

    ki3bCj 3v3445vtt075nvn0g8d0nb

  36. zero pravi:

    groups google group bangbla web boobs-3 gay porn
    groups google group bangbla web teens-7 big tits at school
    groups google group bangbla web teens-8 teenstitsandass
    groups google group bangbla web teens-7 tiny tits
    groups google group bangbla web teens-13 free porn clips

  37. xxx pravi:

    hi interesting post thk you http://proxy.arts.uci.edu/agents/download/src/1/index..html see you

  38. John pravi:

    bad credit loans http://www.bloglines.com/blog/Bad-Credit-Loans fast loans

  39. bob pravi:

    D6KhSV hi great site thx http://peace.com

  40. John pravi:

    MWUc4D 94gbdkli720dv

  41. john pravi:

    sweet site thx

  42. joseph pravi:

    interesting site man

Komentiraj