Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Opozicija o vzgoji

12. september 2007 ob 22:47 | Anej Ivanuša |

Opozicijski poslanci Majda Širca (NP), Majda Potrata (SD), Barbara Žgajner Tavš (SNS), Rudolf Moge (LDS) in Slavko Gaber (samostojni poslanec) so na današnji skupni novinarski konferenci pred četrtkovo obravnavo novel zakonov o osnovni šoli ter organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja na matičnem odboru v DZ poudarili pomen javne predstavitve mnenj, za katero menijo, da je nujna, saj vse kaže na to, da gre za spremembe brez dogovora s stroko.

Med problematične točke so uvrstili oblikovanje vzgojno-izobraževalnih centrov, uvedbe obveznega drugega tujega jezika, ukinitev splošnega učnega uspeha, financiranje šol glede na število učencev in 100-odstotno financiranje zasebnega šolstva.

Izvlečki iz novinarske konference:

Barbara Žgajner Tavš: “Nedvomno nosi ta lobi predznak RKC … “

Posnetek celotne novinarske konference:

Anej Ivanuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Glej še pod naslednjo vest!

    Glede jezikov pa:

    Nekoč smo se poleg, najprej ruskega, potem pa angleškega, nemškega, ali francoskega jezika, obvezno učili srbohrvaščine in cirilice. Saj drugače nisi mogel v kino, ker so bili vsi podnapisi srbohrvaški. V gimnaziji pa še latinsko, saj če znaš latinsko, so ti vsi romanski jeziki mala malica.

    Edina dobra stvar! Od zgodovine starih Grkov in zemljepisa pa nisem odnesel nič. Me ni nič sram, če tako kot Američani za Slovenijo, ne vem, kje je kakšen Azerbajdžan ali Benin; če bi me to kaj zanimalo, samo v Google napišem ključno besedo, in že vem vse.

    Da o moralni in predvojaški vzgoji, ki smo jo morali nekoč poslušati celo na fakulteti, niti ne govorim.

    Brez znanja jezikov pa tudi na internetu ne izveš vsega.

  2. Donvito pravi:

    vojaška vzgoja še nikoli nobenemu ni škodovala, kakšna druga medtem pa kar precej!

  3. marjeto pravi:

    donvito, ti si cepc !

  4. scan pravi:

    Majda Širca (NP), Majda Potrata (SD), Barbara Žgajner Tavš (SNS), Rudolf Moge (LDS) in Slavko Gaber (samostojni poslanec) se še zdaj niso sprijaznili, da so izgubili volitve, da jih narod ni maral in si je želel spremembe. Pustite torej vladati tistim, ki jim je narod zaupal in ne provocirajte vsevprek. Zdi se nam, da je zadnji čas, da tudi v izobraževanju zapiha nov veter, da se tudi izobraževanje postavi na trg, in da se bodo tudi javne šole prisiljene potruditi za čimboljše rezultate v zobraževanju ker bo tudi v izobraževanju končno konkurenca.
    Konkurenco v izobraževanju bi bilo treba uvesti že zdavnaj ne pa pustiti javni šoli monopol. Samo poglejte kako so naraščali stroški šolanja v Gabrovi vladavini. Vsako leto so tiskali nove učbenike, nenehno so spreminjali delovne zvezke, ubogi narod pa je plačeval vse te novosti.

Komentiraj