Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kje ste, levičarji?

12. september 2007 ob 17:53 | Denis Sarkić |

Liberalna akademija je v knjigarno Konzorcij povabila na predstavitev knjige političnega kolumnista dr. Vlada Miheljaka z naslovom Politika med amnezijo in praramnezijo, ki zajema njegove kolumne med letoma 2001-2003 v Sobotni prilogi Dela. Uvodnik z naslovom Nostalgija po medijski svobodi je za knjigo napisal nekdanji urednik priloge in novinar Janko Lorenci. Na predstavitvi so se zbrale tri strankarske struje t.i. levičarjev in liberalcev, poslanci iz LDS-a, SD-a, Zares-a, nekje ob strani pa je stal tudi nekdanji predsednik Milan Kučan, spredaj je sedel predsedniški kandidat Mitja Gaspari, nekje na sredini nekdanji minister za zdravje in iz LDS-a izstopljeni Dušan Keber ter še nekaj znanih novinarjev in urednikov. Razprava je bila na trenutke še kar zanimiva, še posebej, ko so si “socialni-levi-liberalci” malo kontrirali med seboj, zraven pa je v debato padel še Peter Božič, mestni svetnik liste Zorana Jankovića in takozvani politični spekter levice je bil popoln.

Izsek iz debate:

Vprašanje Vesti:

Podpisovanje knjig:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 61 x komentirano
  1. Klemzo pravi:

    Miheljaku kapo dol, zame najboljši politični komentator!

    Ne morem zanemariti svojega levo-liberalnega prepričanja in tudi v kolikor ga lahko: vsaki naključno izbrani osebi v tem prostoru bi prej zaupal vodenje države kot komurkoli od zdajšnjih ablastnikov.

    Manjkajo še Žižek, Janković in Golobič in dobimo najhujšo nočno moro vsakega desničarja. Bu!

  2. UK pravi:

    Pogled na obiskovalce v Konzorciju me hudomušno vodi v misel, da slovenski levi-liberalci resno potrebujejo svež obraz iz kakšne mlajše generacije, sicer zna trda presti.

  3. Pero pravi:

    Oh, klapa preplačanih kvazilevičarjev na kupu, ki se jim toži po časih, ko so bili privilegirana kasta. A nimajo kaj koristejšega za početi sredi dneva, kot da posedajo po knjigarnah in stokajo, kako hudo jim gre z njihovimi nadpovprečnimi profesorskimi, poslanskimi, upokojenskimi in drugimi plačami.

  4. Tovariš Primorc pravi:

    Mamma mia, to je bla pa res dwbra debata! Bravo Vlado, ti si pa prava avtoriteta za slojenje pameti. Smrt fašizmu, (iz)ločitev cerkve (katerekoli) od države in svoboda narodu!!!

    :)

  5. Tovariš Primorc pravi:

    Popravek:… prava avtoriteta za [b]soljenje[/b] pameti…

  6. t-mac pravi:

    Hehe, Liberalna akademija mora malo zaslužit :lol: .

    Vlado, sam še zmeraj ne razumeš političnega trika Boruta Pahorja s Partnerstvom za razvoj - oziroma tukaj gre v bistvu za trik Janeza Janše, ki je leta 2004 računal, da bo večji del opozicije zavrnil sodelovanje in bo tako v javnosti vtis, da si opozicija ne prizadeva za boljšo Slovenijo. Pahor pa je ponudbo sprejel in trik obrnil sebi v prid.

    Enako je pri govorjenju o veliki koaliciji - Pahor si po moje zagotovo le-te ne želi, vendar je kost o tem navrgel le zato, da se je pokazal kot strpen politik, ki je pripravljen iti v koalicijo tudi s “hudičem” (beri svojim nasprotnikom), če bo le lahko delal za dobro Slovenije. In tak vtis se v javnosti tudi je ustvaril, torej mu je uspelo, tvoje, Vlado, politične analize pa so na tej točki udarile mimo.

  7. Drago pravi:

    NIKOLI ne bo koalicije SD in SDS!!! To so samo nakladanja! V primeru take koalicije bi obe stranki izgubili večina volilcev!

  8. Mare pravi:

    Ali je še kdo opazil, da tej debati manjkajo dejstva?

  9. Aleš pravi:

    Denis, odlično prvo vprašanje - prav to muči tudi mene… In Vlado, odličen prvi odgovor - upam, da ga bo slišal tudi Borut Pahor.

  10. web-masta pravi:

    bah, same stare levicarske cure..in to naj bi Sloveniji zagotovilo napredek??

    …in your dreams

  11. Klemzo pravi:

    Jah, Zbor za republiko je pa kar pokal od mladostnega življa…

  12. novicapodnovico pravi:

    Zelo zanimivo, da se toliko levičarjev zbere zaradi izida Miheljakovih kolumn. Je razlog temu ideološka kriza ali ali žeja po novih povezovalnih elementih? Glede na odprte odgovore Miheljaka in njegovo mestoma politikom podrejeno pozicijo v debati, bi rekel, da gre prej za prvo.

  13. Jera pravi:

    @web-masta, povprečna starost poslanske skupine SDS-a je 50 let. Če odštejemo Evo Irgl, pa je še malo višja.

  14. Štajerski Pero pravi:

    Ali je res da ima Miheljak večjo plačo kot minister za znanost in tehnologijo?

  15. t-mac pravi:

    Glede na to, da je Miheljak izredni profesor, bolj težko verjetno… :P

  16. Tomaž Štih pravi:

    Ti ljudje nimajo z liberalizmom ničesar, večinoma gre za postsocialiste in utopiste. Liberalci menimo, da nas zelo žalite, ko te ljudi imenujete “liberalce”.

  17. Tomaž Štih pravi:

    Vesti hvala za tele posnetke. Školjč in Gaspari v prvih vrstah.

  18. 1tastar pravi:

    Mene pa zanima, zakaj Miheljak maha z desnico. Je v resnici desničar, ali pa je tako navajen na predavanja, da hoče biti zrcalna slika levice?

  19. s8t pravi:

    Država brezupno zahojenih loserjev, v kateri so lahko te zombijevske spake kakšnikoli (mnenjski) voditelji.

  20. s8t pravi:

    socialni-levi-liberalci = oksimoron

    leseno železo
    desni levičarji
    levi desničarji

    Levičarji in levičarske ovce, umerite svoje kompase.

    http://www.politicalcompass.org/

  21. Denis Sarkić pravi:

    @ s8t

    “zajebancija” …

  22. Denis Sarkić pravi:

    Ovce se ne pasejo po Vesti, ampak na drugih portalih!

  23. medek pravi:

    Levica: okoljevarstveniki, znanstveniki, umetniki, ekokmetovalci, pacifisti, ……

    Levica je bogata in bi po pravilu morala biti, predstavljati bi morala protivojno politiko, pravično in cosialno družbo nasproti neokonzervam. Zmanšanje proračuna za orožje in povečanje sredstev za reševanje pred naravnimi nesrečami - sodelovanje v mednarodnih humanitarnih akcijah in projektih (mobilna bolnišnica v Palestino naprimer), prioriteta zaščita in upravljanje z vodnimi viri RS, ureditev smetišč in uvedba Leta za iztrebitev divjih odlagališč, spoštovanje čistega okolja in država brez GSO, uzpostavitev banke rastlin (semen) za ohranitev genetskega potencila slovenske flore in favne, pospešeno ovajanje ekološko varčnih naprav in gradnja eko hiš oz. zgradb. Ločitev države od Cerkve in pokazati jasne meje Vatikanu in njihovim manipulacijam. V mednarodni politiki se zavzemati jasno in odločmo proti vojnim korporacijam , ki pobijajo miljone revnih……

    Opredelitev je jasna. Levica za prihodnost človeštva in proti pol uničevalnim militantnim politikam.

    Levica naj bila vse kar zagovarja Dalaj lama.

    Ampak to je utopija. Politika je kurba in država vedno laže.
    Upanje pa še vseeno umre zadnje. In jaz upam , da vepri v politiki nehajo pobijati moje prijatelje medvede.

  24. ervinator pravi:

    Miheljak: Pahor ima težavo. SD se je zakvačkala.
    :)

  25. legenda pravi:

    Ovce so vsi, ki mislijo da jim bodo kakršnikoli politični komentatorji spremenili življenje.

    Menda res kdo ne misli, da gre Miheljaku (ali pa kateremukoli desnemu komentatorju) za dobrobit Slovenije? Njihov primarni interes so lastni privilegiji, ki so seveda odvisni od politčnega uspeha politične stranke, katere hlapec so.

    In nekdo, ki se deklarira za “levega” ali “desnega”ni politični komentator pač pa politični propagandist. Zato ima za povprečnega državljana njegovo mnenje težo mnenja nekega smrekovega lubadarja na Pokljuki. Ker je njegovo mnenje “plačano” in zato neobjektivno, ničvredno.

  26. legenda pravi:

    “Ovce se ne pasejo po Vesti, ampak na drugih portalih!”

    Tu pa res ne….. :)

  27. Tomaž Štih pravi:

    “Levica: okoljevarstveniki, znanstveniki, umetniki, ekokmetovalci, pacifisti, …… ”

    Brez drugih, ker večinoma nastopajo s pozicije razuma in ne kulture.

    “Ampak to je utopija.”

    Drži. Težava levice je, da je vsa ta stališča dejansko skušala zastopati in posledično si 16 let po osamosvojitvi povprečna družina zaradi regulacije danes ne more več privoščiti niti enodružinske hiše na obrobju ljubljane.

    Ni mogoče preskočiti razvoja. Ni mogoče fokusa naroda preusmeriti na neko banko semen medtem, ko mladi zaradi levih politik ne morejo do lastnega doma; ker bodo vsi tisti, ki ne morejo do doma zelo energično delali proti utopistom (ki običajno imajo stanovanje).

  28. Tomaž Štih pravi:

    Težava levice je fokus na marsovske teme. Bolj jih zanimajo Irak, banka semen in bitka proti ustekleničeni vodi in fantomski nadzor medijev (ki v resnici ne obstaja, le primata nad razlago družbene realnosti nimajo več in to občutijo kot grožnjo); kot realni problemi Janeza in Marije Slehernik.

  29. dahvor pravi:

    Izkušen Pastir, ki zna ovce tudi pomolst in sir narest-najbliže jih v Grčiji najdeš … ve … da se Ovčke in Jagenčki in seveda en Oven pasejo tam, kamor jih na Pašo žene, Pameten Pastir pa Svojo Čredico ali Čredo pa vedno pelje, kjer. ta trenutek, najboljša Trava je…da ne bomo kar v tri dni klatili o Ovcah in Pastirjih.

  30. dahvor pravi:

    …težava levice je edino v tem, da je še bolj nepoštena od desnice … zato se je desnica z lahkoto na staro mesto, na desni strani, desno od Srca.

  31. dahvor pravi:

    …vrnila…

  32. tega ne kupim pravi:

    “realni problemi Janeza in Marije Slehernik” ne zanimajo nobenega oblastnika, ki je prilezel dovolj visoko, da ne čuti več zadaha plebsa.

  33. dahvor pravi:

    Utopija je že kar tradicionalna realnost v Sloveniji … vsaj kakor se spomnim, smo vsi nemogoče upali in za to vedeli … da le upamo, da bo…pa po zaslugi, se ve koga in kje, se ni in Dežela Utopičnosti se spet gradi … živi se pa drgje, k v Sanjah, pravijo graditelji … tle smo vsi trdo na tleh - bi prof. lahko rekel, ko bi tako grdo v tla nehal gledat in gor pogledal…pa ne s tako svinjskimi očali, kot jaz zdaj v Svet skozi gledam…prvo kar moram nardit je, da moram špegle spucat, da bom spet jasno videl, kar zdaj vse mastnomegleno je, sem se začel lišpat in mam skozi ena olja na lasih in ker rabim očala samo za malenkosti pogledat, jih mam skozi, skoraj, v laseh…danes mi Radio Študent ne da spat, skozi pojem in plešem…Hvala Vam…Deklice Delajo, ni kej.

  34. t-mac pravi:

    Btw, kdo od poslancev SD pa je bil na predstavitvi knjige?

  35. Denis Sarkić pravi:

    Aurelio Juri

  36. s8t pravi:

    “Ovce se ne pasejo po Vesti, ampak na drugih portalih!”

    Ne, seveda ne, na Vesti jih samo lepo perete in pripravljate za striženje.

    http://www.forbes.com/2007/05/03/forbes-misery-index-oped-cx_ja_0503misery_slide_2.html?thisSpeed=25000
    http://www.finance.si/forumi/?m=129131

  37. Tomaž Štih pravi:

    “realni problemi Janeza in Marije Slehernik ne zanimajo nobenega oblastnika, ki je prilezel dovolj visoko, da ne čuti več zadaha plebsa.”

    Mislim, da je ravno obratno. Ne zanimajo tistih, ki jim politika pomeni vrh kariere in si od nje nekaj obetajo. Ti so tisti, ki sprejemajo gnile kompromise in ne tisti, ki so finančno neodvisni.

  38. scan pravi:

    Mislim, da si je Miheljak izbral napačen prostor za promocijo svoje knjige. Veliko bolje bi bilo, da bi si izbral Mariborsko Pohorje, kjer bi lahko obenem preštevali kosti tisith, ki so jih pobili njegovi levi predhodniki. Dosti imamo totalitarizmov.

  39. Denis Sarkić pravi:

    @s8t

    Tudi friziramo jih ne, ker večinoma objavjamo prispevke v celoti. Morda jim ponujamo le možnost izbire različne hrane za pašo … ampak, na koncu imajo vseeno izbiro s čim se bodo napasle! :lol:

  40. legenda pravi:

    “Tudi friziramo jih ne, ker večinoma objavjamo prispevke v celoti.”

    Če objaviš prispevke v celoti, to še nič ne pomeni. Bistvo je v tem, kakšni prispevki se objavljajo. In kakšni komentarji so jim dodani(v tem primeru sicer skromni). Upoštevaje vse to vas je zelo težko označiti za objektiven medij. Nobena skrivnost ni, da preferirate določeno opcijo. Slepcu je jasno, da kritike letijo predvsem na eno stran, druga pa je skoraj brezmadežna. Vse lepo in prav, to je vaša pravica. Ampak bodite potem pokončni, ne se svoje usmerjenosti sramovat in govorit, da ste objektivni.

    Če bi šlo tako naprej bo v SSKJ pod “politično nevtralen” kmalu pisalo: “tisti, ki preferira levo politično opcijo”. Večkrat namreč slišim tudi za Dnevnik, da je nevtralen. :)

  41. legenda pravi:

    Da ne pozabim - Mladina pa je seveda zgled nevtralnosti.

    Tko to je.

  42. s8t pravi:

    Denis Sarkić, propaganda in pranje treh možganskih celic ovcam temelji na tem, česa ne objavite.
    http://www.fallacyfiles.org/onesided.html

    Sicer pa imaš prav, ovce, ki se v času interneta ne znajo same razgledati po svetu, si zaslužijo vaše levičarsko striženje. Dobro vam gre in še dolgo boste lahko z njimi počeli, kar vas bo volja.
    http://www.forbes.com/2007/05/03/forbes-misery-index-oped-cx_ja_0503misery_slide_2.html?thisSpeed=25000
    http://www.finance.si/forumi/?m=129131

  43. Denis Sarkić pravi:

    Kaj ima pa Mladina z nami? V preteklosti morda veliko, zdaj, v tem času in tem mediju, pa niti mrvice…

    Bomo videli, kdo preferira kakšno opcijo, po naslednjih volitvah!

  44. s8t pravi:

    “Kaj ima pa Mladina z nami?”

    Odgovor: isti levakarski mindset in enake levakarske propagandne/manipulatorske metode.

  45. t-mac pravi:

    Kaj se zdej neki na Vest spravljate? Mogoče ste pozabil, da so prenašal npr. Zbor za republiko, predstavitev knjige Zrcala komunizma Bernarda Nežmaha (ki nikakor ni levi intelektualec), dvakrat je imel komentar na Vesteh na Vesti Miro Petek, imeli so ogromno intervjujev z ostalimi desnimi politiki in intelektualci (prof. Prunk ipd.)… tko da ne bi o “neuravnoteženosti”, prosim!

  46. t-mac pravi:

    Drugače pa živimo v kapitalizmu in v liberalno-demokratični ureditvi, kjer si vsak lahko ustanovi svoj medij in si tudi izbira, katerega bo spremljal. Vest.si zagotovo nikogar ne sili da naj jo spremlja in glede na to, da so zrasli praktično iz nič, njihov uspeh le dokazuje, da SO objektiven in uspešen medij.

  47. Abakus pravi:

    Pa tudi Zmago Jelinčič je lahko povedal svoje, pa Barbara Žgajner Tavš, potem so bili tudi na taboru SLS, potem je imel komentar tudi Jože Dežman Jaz ne vidim neke pristranskosti, lahko si ogledaš tudi intervju s kiparjem Jožeta Pučnika, potem si lahko ogledaš tudi prispevek o “Bojevanje proti veri”, kjer je prikazano kaj vse je storila komunistična oblast slovenski Cerkvi, pogledaš si lahko vsako konferenco vladne koalicijske stranke (tudi celotne posnetke, kar pri 24 ur in Tv Dnevniku ne vidiš, lahko si ogledaš tudi prispevek iz Brezij ob Velikem Šmarnu, potem tudi o razstavi Enotni v zmagi in zakaj je Jankovič ukinil to razstavo (pojasnilo Jožeta Dežmana), pa o obletnici afere JBTZ, pa o tristoti številki Nove revije, lahko si prebereš tudi mnenja nadškofa Urana o prenovi tržnice pa o slovenski politiki, pa o verskem zakonu…

  48. Drago pravi:

    @t-mac in Abakus: Lepo da se trudita dokazati debilom, kakšne članke lahko spremljamo na Vesti! Jaz osebno spremljam Vest zaradi tega, ker samo tu lahko v celoti vidim posnetke dvorskih norčkov, kot so Tanko, Grims,Petek,Jerovšek…in dobim dokaz, da je v Sloveniji demokracija na višku, saj lahko na oblast pridejo tudi možganski maloposestniki!
    Sicer pa tisti, ki imajo toliko pripomb čez Vest, lahko mirno odidejo drugam… Jaz še nikoli nisem bil na JJ.si, če sploh obstaja, haha!

  49. Denis Sarkić pravi:

    @ s8t

    “Odgovor: isti levakarski mindset in enake levakarske propagandne/manipulatorske metode.”

    Hvala, ker nas spremljaš in se tudi ti razumeš/strinjaš z nami in z našimi metodami propagande! V čast (nam) mi je (vsem na Vesti), da si zadovoljen in v čast (nam) mi bo, če bomo tudi mi prebirali tvoja razmišljanja v bodoče, ki nas navdihujejo s sproščenostjo. Res hvala, za spodbudne besede!

  50. legenda pravi:

    “Kaj ima pa Mladina z nami?”

    Saj sem povedal. Oboji se deklarirate kot objektivni komentatorji. Čeprav je že na daleč vsakomur jasno, kam pes taco moli.

    “Drugače pa živimo v kapitalizmu in v liberalno-demokratični ureditvi, kjer si vsak lahko ustanovi svoj medij in si tudi izbira, katerega bo spremljal.”

    Se ne bi mogel bolj strinjati. :)

    Ob vsakem dogodku lahko že vnaprej predvidim, kako bo komentiran v Demokraciji, kako v npr. Mladini in kako na Vesti.si. V nekaterih je Janša svetnik, v drugih demon. Poročanje omenjenih “komentatorjev” je po mojem mnenju omejeno predvsem na to, da se vaše junake prikaže čim bolj svetniško, ter da se nasprotnike čim bolj očrni. Gre za popolno odsotnost kakršnekoli poglobljenosti, raziskovalnosti in kritičnosti. Take medije (leve in desne) tako prebirajo predvsem ovčice, ki uživajo, da nek novinar pihne na dušo njihovemu prepričanju. Za tiste zahtevnejše so takšne informacije neuporabne, saj imajo svoje prepričanje že izdelano in zato ne potrebujejo propagandističnega in populističnega pisarjenja “novinarjev”.

    Dobrodošlo bi bilo, če bi novinarji pokazali nekoliko več odgovornosti in spoštovanja do bralcev. Ker nekateri dejansko verjamejo, da onkološki inštitut še vedno ne obratuje izključno zaradi zlobe sedanjega (že ex) ministra, ki bolnikom želi vse najslabše. In še tisoči podobnih primerov.

    “Napredni” novinarji ste sposobni vse kompleksne probleme zreducirati na dobro/slabo. Oz. na levo in desno. Vidite le neke stare ideologije. Medtem ko vi “raziskujete” ideološka ozadja vsakdanjih problemov/afer pa npr. gradbeni lobiji na veliko izkoriščajo odsotnost raziskovalnega novinarstva in tako prihaja do gradbenih spačkov kot je onkološki inštitut.

    Je pa res, da raziskovalno novinarstvo ni za vsakogar, saj zahteva poglobitev v določeno stroko. Ampak zakaj, ko je veliko lažje z jezikom opletati o nekem levičarstvu in desničarstvu?

  51. t-mac pravi:

    @legenda: Lej, ne glede na to, če ti “predvidiš” kaj bo pisal kateri medij, je vseeno prednost Vesti to (kar je bilo že omenjeno), da objavijo celotne posnetke novinarskih konferenc, intervjujev, prireditev ipd. in ti tako tudi pustijo, da sam po svoje oceniš situacijo. Tega ne dobiš v nobenem drugem mediju. Subjektivne so tukaj le kakšne kolumne ipd., vendar če nočeš, ti tega ni treba brati. Pri videih pa ne morejo biti subjektivni, ker je pač - resnica posneta! ;)

  52. Bunkica pravi:

    legenda: ti kr neki bluziš. Mešaš pojme kot sta komentar in raziskovalno novinarstvo. Komentar je komentar, ker nekaj komentira in mora izražati mnenje, torej je že v osnovi subjektiven. Pljuvaš čez gradbena podjetja: dokaze na mizo, pa da vidmo.

    Novinarski prispevki so pač kot čevlji v veliki blagovnici: če ti kera znamka ni po godu, para pač ne kupiš. Pa me zanima, koliko komentarjev si napisal nepriljubljenemu izdelovalcu obuval na njegovi spletni strani.

  53. legenda pravi:

    @ t-mac

    Kot sam praviš, subjektivnost je opazna v kolumnah. Te pa soustvarjajo celotno podobo spletne strani.

    @ Bunkica

    Se ti zdi, da mešam pojme. Po mojem jih pravzaprav mešajo novinarji. Stvari, ki bi jih bilo potrebno raziskati, ne raziščejo, ampak jih samo politično pokomentirajo. Raziskovanje zahteva precej vložka, ki pa ga večina slovenskih novinarjev ne zmore. Zato stvari površinsko komentirajo in še to le glede na politično barvo vpletenih. S primerom onkološkega inštituta sem hotel ponazoriti, da je več kot jasno, da že pri sami gradnji nekaj smrdi, da se sedaj pojavljajo take težave. In tu bi se morali novinarji angažirati, da raziščejo, kaj se je tu dogajalo preteklih pet ali več let. Najbrž se strinjava, da politično komentiranje z distance, brez poznavanja srža problematike, ne služi ničemur drugemu kot politični propagandi, najmanj pa reševanju te problematike. In posledično dobrobiti Slovenije.

  54. t-mac pravi:

    Lej, legenda, če se boš ti samo zaradi kolumen odločil, da ne boš več spremljal te strani, je to seveda tvoja pravica, seveda pa ljudje, ki znajo sprejemati tudi drugačna mnenja raje iščejo dobre/koristne strani, kot pa slabe (seveda po svoji subjektivni presoji). Torej, če ti zaradi kolumen, s katerimi se ne strinjaš, ne boš gledal tudi navadnih videoprispevkov, bo to le slabše zate in ne za Vest.si, predvsem pa ne za večino drugih bralcev, ki si po moje tudi ne želijo javkanja nekih zafrustriranih desničarjev med komentarji. Sam veš, ali spadaš med slednje, ali ne, je pa za njih vsekakor bolje obiskovati bloge ala Libertarec; Vest pa se zaradi teh ljudi, vsaj upam, ne bo spremenila.

  55. legenda pravi:

    Sej stran, kot vidiš, kljub kolumnam, spremljam. :)

    Bistvo mojega “pritoževanja” ni v tem, da bi si želel bolj desne vsebine. Želel bi si več prizadevanj s strani novinarjev, da čudna dogajanja temeljito raziščejo. Ne pa, da so le podaljšana roka neke politične opcije in se na koncu vsaka še tako banalna stvar sprevrže v ideološki boj. In da se hkrati hvalijo, kako objektivni da so.

  56. BrunoGiordano pravi:

    Eh ja… eni trobite oslarijo da smo imeli v Sloveniji v 90ih levičarsko stranko na oblasti… mal zavajate ljudi. V Sloveniji levice NI!! Civilna družba v sredini 80ih v Sloveniji bi lahko predstavljala zametek nastanka dobre levice… So se pa nekateri ključni izrodil v desničarske pohlepneže… In dejansko je bla LDS v primerjavi s SDS precej manjše zlo.

    Samo prosim desničarji ne mi zaostalosti (butale) na netu propagirat, ker to ni dobro za Slovenijo, za katero se kao zavzemate. Ste žalitev za mojo inteligenco.

  57. BrunoGiordano pravi:

    Mediji niso krivi če so politiki merde…

  58. legenda pravi:

    “Samo prosim desničarji ne mi zaostalosti (butale) na netu propagirat”

    Kateri desničarji? Tisti za SDS al tisti za SD?

    “Mediji niso krivi če so politiki merde…”

    Jim pa zelo uslužno tlakujejo pot.

  59. Bunkica pravi:

    Legenda> Pa kje si ti videl, da se nekdo hvali z lastno objektivnostjo? Citiraj prosim.

  60. Andrej pravi:

    Ups
    Sem mislil, da ste me klicali.
    levičar

  61. alpha tonic pravi:

    Elevate your vitality with Alpha Tonic – the natural solution to supercharge your testosterone levels. When you follow our guidance, experience improved physical performance

Komentiraj