Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kdo laže?

7. september 2007 ob 16:36 | Jani Sever |

Iz kabineta premiera Janeza Janše je včeraj prispelo obvestilo, v katerem so pojasnjevali, da niti Janez Janša niti Sova nista spreminjala svojih izjav. Gre za odgovor na trditve Dušana Kumra, ki pravi, da je Janša najprej zanikal, da bi se s sanaderjm sploh kdaj pogovarjal o incidentih. Za komentar obvestila iz Janševega kabineta smo poprosili Dušana Kumra.

Takole pa je videti sporočilo iz kabineta predsednika vlade v celoti.

“Premier Janez Janša ni spreminjal svojih izjav

Poslanec SD Dušan Kumer je včeraj za medije dal neresnično in zavajajočo izjavo. Predsednika vlade Janeza Janšo je namreč obtožil sprenevedanja in spreminjanja izjave o tem, ali se je s hrvaškim predsednikom vlade Ivom Sanaderjem pogovarjal o incidentih v Piranskem zalivu. Predsednik vlade Janez Janša je v vseh svojih dosedanjih izjavah zanikal dogovarjanje o incidentih oziroma namerno ustvarjanje incidentov v Piranskem zalivu. Nikoli pa ni zanikal pogovora o drugi temi, to je o umirjanju razmer po incidentu s poslancem Janezom Podobnikom na mejnem prehodu Sečovlje. Enaka dejstva je na podlagi poročila delovne skupine za oceno dela Sove sprejela tudi Vlada Republike Slovenije.

Tako ravnanje predsednika vlade Janeza Janše je posledica dejstva, da je poslanec SD Anton Rop Republiko Slovenijo spravil v kočljiv položaj pred mednarodno javnostjo, saj je javno priznal, da je Sova prisluškovala predsedniku Vlade Republike Hrvaške. Dejanje poslanca SD Antona Ropa močno škoduje ugledu Republike Slovenije in tudi nadaljnjemu reševanju odprtih vprašanj med državama.

Enake nekorektne izjave je dal poslanec SD Dušan Kumer tudi glede izjav in sporočil za medije Slovenske obveščevalno-varnostne agencije. Ta je v svojih izjavah vseskozi trdila, da v dokumentaciji nima dokazov, ki bi pritrjevali navedbam poslanca SD Antona Ropa, ni pa zanikala obstoja zdaj javno znanih tonskih posnetkov pogovora Janeza Janše in Iva Sanaderja o umirjanju razmer na mejnem prehodu Sečovlje. Ti namreč niso mogli biti podlaga za kakršno koli obdelavo na podlagi Zakona o Sovi, zato v Sovi tudi ni bilo uradnega prepisa ali drugega dokumenta, ki bi temeljil na zakonski podlagi. Kakršno koli informiranje prejemnikov njenih informacij s strani Sove na podlagi tega posnetka je zato zloraba Sove v politične namene.”

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. 5mile pravi:

    Joj joj, tiste roke na kuliju bi lahko malo umiril, ce bi rad bil prepricljiv. Najbrz pa ni toliko pokerasa, da bi tudi zardelost zadrzal.

  2. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    JJ se je znašel v živem pesku. V živem pesku bolj ko brcaš hitreje toneš. Na koncu se seveda zadušiš. Kar se bo pa zgodilo čez eno leto. Glede incidentov v Piranskem zalivu se zdaj izvijajo ven s terminologijo kaj je prepis in kaj posnetek in kaj je uradni dokument in kaj prepis itd… Ha, ha, mislim, da je vsebinsko vsem jasno, da ga je JJ na veliko sral. Sla po oblasti je bila res velika. Še dobro da jo je dobil, za njega, za nas seveda ne, sicer bi najbrž ob skorajšnjem okušanju ablasti zblaznel, če je ne bi dobil. Kar bi bilo za njega slabo, za nas pa odlično. No, pa saj je samo še eno leto…

  3. ervinator pravi:

    Pa prav zares slabo razumete …

    Sanja Vezjak Kukuruz - SVK PRESS

  4. 1tastar pravi:

    Čez eno leto se bodo pa SDS in SD ljubčkali, Rop bo pa spet prestopal. K Jelinčiču?

  5. Hopcefizelj pravi:

    Sproščena Slovenija nekam zamenjuje svoje srčne želje z realnostjo… Ropove obtožbe še vedno niso dokazane in kolikor se mi zdi, tudi nikoli ne bodo. Včerajšnji Dnevnik je objavil članek z bombastičnim in obetavnim naslovom “Stenogram z zaslišanja: Podbregar je Ropu poročal o pogovoru Janše in Sanaderja”, čemur je sledila vsebina, ki lahko človeka samo razočara: nič konkretnega, razen tistega, samo tisto, kar so že doslej govorili, oprijemljivih dokazov pa nikjer.
    Ja, na koncu se je stvar končala s kreganjem, kdo in kako je je sploh sporočil novinarjem nedoumljivo skrivnost, o čem je govoril Podbregar na zaslišanju… Je že tako, da ima laž kratke noge, tudi taka iz ropovskih ust.

  6. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Eh Hopcefizelj, na srečo ni samo tale incident. Kdorkoliže bo v njem zmagal, kar je meni popolnoma vseeno, me pa seveda zelo zabava, vse kaže v smeri, kot sem jo opisal. Prihodnjo jesen se obetajo spremembe, ki so nujno potrebne, če ne želite naše in vaše premoženje imeti pretopljeno v zlate oltarje in podobno nepotrebno navlako. Dejstvo je, da ga JJ vedno bolj sračka, kot se je pri njemu še vedno zgodilo. V svojem control freakovskem stilu se je še vedno sam sebe uničil, ker preprosto vsega nadzirati ne moreš in potem začneš delati napake. Te pa so vedno večje in vedno bolj očitne. Ko bo moral voditi tudi EU, in tega se zaveda sam, sicer se ne bi šel nekih igric s pakti o nenapadanju ipd., mu bo zmanjkovalo časa in energije za napade znotraj države, ki ga bodo seveda potonili. Pakt o nenapadanju, kot da bi volk vabil ovco v svoj brlog spati, ker je zunaj mrzlo …

  7. medek pravi:

    Mislim, da je Dušan budist, imeti bi moral “molilno ogrlico” za med prste. Videti je še dovolj močan preiskati Afero Sova do konca. Želim mu veliko uspehov. Malo me spominja na hobita. Upam samo, da ima Gandalfa za Varuha, kajti sile Mordorja so na višku moči.

  8. primorka pravi:

    SOVA je postala JAVNA,nič več ni TAJNA.Bi jo morali kar ukiniti.JJ bo zaradi vodenja EU ZGUBIL kontrolo doma,nato pa še volitve.Rop pa tako ne ve kaj bi,poraz ga je popolnoma zmedel.Kaj pa mi?Se bomo pravi čas zbudili?Ali se bomo še kar naprej prepirali za oslovsko senco?Potreben bo VELIKI PUNT…..le vkup,le vkup uboga gmajna…

Komentiraj