Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Inflacija in ZPS

5. september 2007 ob 20:00 | Anej Ivanuša |

Predsednica Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) Breda Kutin je na novinarski konferenci predstavila izsledke tretjega popisa cen storitev in izdelkov v letu 2007, v katerem so zasledili nov val podražitev. Odzvali so se na zadnje podražitve prehrambenih izdelkov in povedali kakšne rešitve podpirajo.

Anej Ivanuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. morjefil pravi:

    Torej jutri grem po kruh in vprašam koliko stane. prodajalka mi odgovori in ker jaz pač nisem zadovoljen s ceno rečem, to je pa predrago in ne bom jedel dokler ne boste pocenili. tako bo od zdaj to šlo ali kaj?

  2. 1tastar pravi:

    Morjefil, si že kdaj pomisli, da kruha ne bi kupil v prvi trgovini.

    Jaz sem se že naučil, da v Sparu ne kupuj ničesar, razen mleka in jogurta, da kruh kupuj v Lidlu, meso v Leclercu, zelenjavo pa v TUŠ Cash & Carry.

  3. 1tastar pravi:

    Danes sem bil v Lidlu. Niso še nič podražili. Celo še topel kruh imajo še vedno po akcijski ceni.

    Če nimaš časa, potem dobro zaslužiš in ti ni važna cena.

    Če pa si tako nor, da kupuješ samo blago slovenskega izvora, potem pa kar plačuj. Sit in zdrav zato ne boš čisto nič bolj.

  4. morjefil pravi:

    Hvala za nasvet, bom preveril in poskusil.

  5. siruche™ pravi:

    Pri nas doma je tako, da pri nakupovanju ne pretiravamo pri količini hrane. Hlebec kruha imamo dovolj za 2 do 3 dni, meso jemo enkrat tedensko, zelenjavo in sadje vsak dan, slaščico si privoščimo po kosilu, vendar vse v majhnih porcijah. To prakticiramo že leto in pol ter smo zelo zadovoljni.
    Pa še en nasvet za ministra Bizjaka, ki kao ne ve, kdo je odgovoren za podražitev hrane. Pri aferi Watergate je Deep Throat rekel raziskovalnemu novinarju: Follow the money. Minister, svetujem vam: Sledite marži. Od kmeta do trgovca. ;-)

  6. 1tastar pravi:

    Bravo siruche! Ampak ljudje mislijo, da bomo tako, kot nekoč v Jugi, sprejeli zakon o omejevanju števila posrednikov, potem pa sm o imeli 33000% inflacijo.

  7. Mojcej pravi:

    Tale debata se pa sliši ko da nam je hujše kot v Rusiji po padcu komunizma…

  8. 1tastar pravi:

    Če bereš komentatorje Vesti, je hujše, saj bi radi Janši in Bajuku očitali še alkoholizem kot Jelcinu, pa jim barabi ne dasta tega veselja.

Komentiraj