Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prišel, prebral, odšel

4. september 2007 ob 19:47 | Denis Sarkić |

Sejo komisije DZ za nadzor varnostno-obveščevalnih služb je danes obiskal nekdanji direktor SOVA Iztok Podbregar, ki je v spremstvu svojega odvetnika Aleksandra Čeferina članom komisije prebral svoje pričevanje v zadevi obveščanja bivšega predsednika vlade Antona Ropa o t.i. aferi dogovarjanja Janeza Janše in Iva Sanaderja o incidentih v Piranskem zalivu pred volitvami leta 2004. Poslanci so se po seji komisije ponovno odpravili na sedež agencije SOVA, kjer bodo sami poskušali najti dokumente iz te zadeve, čeprav je vodstvo agencije z zamenjanim direktorjem Matjažem Šinkovcem že večkrat zanikalo njihov obstoj.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. morjefil pravi:

    Vse tajno, nič novega za javnost.
    Denis, vse pohvale,da si pri tej množici novinarjev le prišel do besede

  2. jože pravi:

    ej, od koga si pa snel audio zapis in zakaj le-ta prehiteva?

  3. Denis Sarkić pravi:

    Hmm, dobro vprašanje…

  4. medek pravi:

    Purple rain. Lepa marela.

  5. 007 pravi:

    NI kaj, Mesija je skril vso obremenjujoče gradivo še pred prihodom komisije. Sedaj obstaja samo varianta, da ima Rop ali Podbregar kopijo, ki jo bosta pokazala na sodišču brez prisotnosti javnosti (kar je možno). Če pa še to ne, potlej ga Tonček najebal, Mesija pa ostaja 4-ever.

  6. Drago pravi:

    007: a si kaj drugega pričakoval? Jaz nisem, sem pa prepričan, da se bo dokazalo! 4-ever? Takih dogovarjanj je imel JJ tudi na drugih področjih, kar ljudje niso pozabili. Za vsakega raste šiba!!!

  7. 1tastar pravi:

    Preden vstopiš v sodno dvorano, te odvetnik pouči, da drži gobec. Bo že on govoril.

  8. moya pravi:

    cakam na cas ko bodo bivsi vojaski specialci spregovorili,…kaj in kako je bilo,…ko je bil njih sef j.j.

    zakaj so jih solali? kaj so jim govorili…..

    vest.si dejte najdet kaksnega bivsega vojaskega specialca….j.j. ni cudno da nima nic las na glavi,…vsi vemo zakaj,…prevec masla ;-)))

  9. Drago pravi:

    To kar dela vlada in predvsem JJ v naši ljubi domovini je grozljivo! Avtoritatizem! Podbregarja en dan pred zaslišanjem ovadijo za zlorabo položaja, ker je kupil uro sodelavcu, ko je odhajal v pokoj. Taisti Janša, ki je osumljen orožarske afere, vredne več sto milijonov dolarjev!!! Taisti Janša, katerega sodelavci so grozno pretepli civilno osebo v Depali vasi!! Taisto državno tožilstvo, ki je za oba primera ugotovilo, da to ni kaznivo dejanje !? Pa kam to pelje? In mi se sedaj sprašujemo, zakaj Podbregar ni spregovoril !!! Grem kozlat !!!

  10. V-like pravi:

    Drago, prevec si jemljes stvari k srcu, kar ocitno zelo slabo vpliva na tvoje zdravje in pocutje. Verjamem pa, da je se koga, ki je prebral tvoje nesmisle, prijelo na kozlanje. Mimogrede, oseba, ki jo omenjas v zvezi z Depalo vasjo, ni bila navadna civilna oseba ampak uradno potrjeno tajni sodelavec policije.

    p.s. Molk Podbregarja je zelo zgovoren in tudi povsem jasen - nemogoce je dokazovati nekaj, kar se ni zgodilo in Podbregar to prav dobro ve.

  11. t-mac pravi:

    A ker je bil tajni sodelavec so ga pa lahko pretepli?

  12. Samo Čirin pravi:

    A mi lahko eden razloži zakaj ima med novinarji ta opica od rtv tak primat. Zakaj mu kolegi dovolijo da prvi sprašuje? Že sama tekmovalnost med novinarji bi mu mogla preprečiti da nebi vedno vprašal prvi

    ps o njegovi telesni drži pa mimiki bi lahko vsak priložnostni psiholog kaj povedal

  13. tado pravi:

    slovenski standard.Zajebe državo z mislijo da ga nebojo dobili,potem ga dobijo,si vzame čeferinčeka,ta najde lukno da mu rit opere,to je to.
    Pojdi in delaj sranje naprej…

    Zakaj pa mislite da je molčal.Sam prebral je pa odšel,pozneje pa je odvetnik govoril novinarjem,ker bi se lahko on zajeb… že z eno besedo napačno!

    pa kolk tega je…

  14. 1tastar pravi:

    t-mac, tajne sodelavce včasih tudi ubijejo, ne sam pretepejo

    Najlepša pa je Čeferinova, a Podbregar nima stroškov z odvetnikom. Pa menda ni Podbregar kakšen Strojan ali Brajdič, da ga Čeferin zastonj zastopa.

  15. medek pravi:

    Mogoče so Janši zvezde trenutno naklonjene, a Saturn mu definitivno ni.

  16. Drago pravi:

    @V-like: Res nisem satirik, vendar tudi ti nisi poznavalec. Kakšne nesmisle pa sem napisal? Dal ti bom primer: če se jaz in ti skregava za šankom, pa ti pripeljem klofuto na javnem kraju. 100% bom kaznovan, če me prijaviš. Najmanj 200 evrov, pozanimaj se! Zakon o JRM.V Depali vasi pa še tega ni bilo, čeprav je bila huda telesna poškodba, poškodovanje avtomobila itd. Kaj pa ima veze to, če je bil tajni sodelavec policije.Kdo ima pravico z njim obračunati? Vsa poanta pa je v tem, da je Brezigarjeva ugotovila, da ne gre za dejanje, ki bi bilo kaznivo. Halo? Primerjaj zdaj mojo klofuto s tem!!! Popolni nesmisel in politična odločitev taiste drž. tožilke. In zdaj naj Podbregar govori?? Ne sme! Upam, da bo lahko na sodišču. Pa še pripelje naj agente s seboj, seveda z odvezo molčečnosti.

  17. 007 pravi:

    Drago,a si pozabil na NACIONALNI INTERES???? Eto, ti ga,na. Ablast je sladka in je doma na Kaščakovmu hribu.

  18. MagiC pravi:

    Drago, V-like in ostali so te povsem povozili, tako da bi bilo bolje, da se s svojimi neumestnimi komentarji vrneš tja, kamor tvoje debate, kot si sam zapisal, tudi sodijo - za šank.

  19. Drago pravi:

    MagiC, zelo pametno, globokoumno! Bravo! Še kaj vsebine drugič pristavi! Spoštoval bom tvoje mnenje, tudi če se mogoče ne bom strinjal! Lp

Komentiraj