Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vrnitev M.M. Cvikla

3. september 2007 ob 21:59 | Denis Sarkić |

Poletje je mimo in skoraj podobna vprašanja iz letošnje pomladne sezone Državnega zbora so zopet na tapeti. Poslanec iz vrst stranke SD Milan M. Cvikl je na današnji novinarski konferenci javno zastavil poslanska vprašanja ministru za gospodarstvo Andreju Vizjaku in ga sprašuje, ali se nezakonito vpleta v podjetja (konkretno na skupščini podjetja Term Čatež) in ali s tem krepi politični nadzor nad njim? Hkrati je Vest zanimalo, ali jastrebi iz SD (ne)počivajo in kje so pravzaprav tiste najavljene lastovke? Poslanec pa je odgovarjal tudi na vprašanja o delu komisije za nadzor proračuna, ki se ukvarja z domnevno korupcijo ob gradnji Pediatrične klinike.

Vprašanja poslanca Cvikla za ministra Vizjaka:

Vprašanja novinarjev za poslanca Cvikla:

“… Andrej iz Štajerske je samo neroden …”

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak pa je kot neutemeljene in neresnične kasneje že zavrnil navedbe poslanca SD Milana Cvikla, da je kot minister neposredno vplival na lastninsko preoblikovanje ter organe upravljanja in nadzora v Termah Čatež. Poudaril je, da je kot minister pristojen za vsa področja, ki jih pokriva ministrstvo za gospodarstvo, so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje.

Zgodba bo torej zopet še dolgo na tapeti in žogica poslanskih vprašanj bo letela zdaj sem, zdaj tja.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. ED pravi:

    Sarkić, jastrebi so mrhovinarji. Če je v zgodbi o Pediatrični kliniki kdo jastreb, je to SDS ‘čudežni deček’ Domen Zavrel, ne Cvikel. Očitno imaš težave s pojmi in prispodobami.

  2. Denis Sarkić pravi:

    Samo povzel sem Jožeta Tanka…

  3. medek pravi:

    Ali si El Bajuko še zasluži naziv ekonomist leta? Katero “lobistično nagrado” je že dobil?

  4. 007 pravi:

    Ja kje so sedaj analitiki in ostali iz SDS. Aja, čakajo na današnji dan, kaj se bo zgodilo na zaslišanju, potlej pa poplava tiskovk. Se že veselim.

  5. supercenzor99 pravi:

    Glasogovornika Cvikla sploh ni treba komentirati, niti cenzurirati. Kako, da je tokrat pozabil na Mercator?

  6. 1tastar pravi:

    Ureništvo Vesti!

    Pvejte mi že enrat, kakše črkovalnk uporabljate, da mi takole vn mee črke in presledke?

  7. Drago pravi:

    Mi navadni smrtniki smo premalo obveščeni o teh malverzacijah! Pri pediatrični kliniki so “zagonili” dodatnih 10 milj.evrov, o čemer je bilo zelo malo napisano. Največ so pisali o pol milj. evrov, ki jih je pobrala naveza Simič,Zavrl (?)… Tudi ozadje odstavljenega Rajka Satlerja ni bilo znano. Šele danes sem zvedel, da mu do konca julija sploh niso dali denarja za ureditev zapornic. Kakšna dvoličnost te vlade!!! Najbolj pa je zanimivo, da se ti odstavljeni ljudje potem ne oglasijo. Česa se tako grozno bojijo?
    Res smo v obdobju klientelizma, korupcije, dvoličnosti, strahovlade !!! Lahko smo zadovoljni, da od tega, sicer nepriljubljenega Cvikla, včasih kaj zvemo !

  8. Marko Bratuš pravi:

    @1tastar
    Stran je narejena v WordPressu, ampak mislim, da to ni razlog za izpuščanje črk. Mogoče je internetna povezava, prezasedenost procesorja, …

  9. fure janko pravi:

    Raje imam M&M’s kot M.M.Cvikla.

Komentiraj