Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Juri za Haag

3. september 2007 ob 15:32 | Jani Sever |

Poslanec SD Aurelio Juri je svojim kolegom v poslanski skupini SD poslal pismo, v katerem jih poziva, naj ne nasprotujejo dogovoru med premieroma Janezom Janšo in Ivom Sanaderjem o razreševanju mejnega spora na Meddržavnem sodišču v Haagu. Po njegovem mnenju bi bila zavrnitev Meddržavnega sodišča v Haagu, klofuta mednarodnemu pravu in blamaža pred evropsko in mednarodno javnostjo.

“Končno - Janez Janša je pristal na to, kar jaz štir leta govorim.”

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. 007 pravi:

    Svinger že računa na položaj zunanjega ministra v prihodnji vladi. Pejd rajš na Ježco kavsat.

  2. lucko pravi:

    SD zdeli izgubiti podporo?

  3. Zoran P. pravi:

    Bojim se, da je res kar pravi …. na tej točki je treba sodišče sprejeti, dati argmente na mizo in peljati zgodbo k zaključku. Vse drugo je že zguljeno.

  4. mr_m pravi:

    Pohvale Juriju za fer pozicijo. PS: Iz rdeče pa ne more ;)

  5. Robert pravi:

    Za Italjana ni pomembno kje poteka meja med Slovenijo in Hrvaško.

  6. 1tastar pravi:

    Tako je Robert! Še Pirano, Isolo in Capodistrio Hrvatom, da bo Unija Italijanov s sedežem v Fiume polno delovala.

    Pa bodo rešeni vsi problemi s Savudrijsko valo in slovenskim izhodom na odprto morje, Jorasom in hrvaško mejo z Italijo. Ko bodo dobili koprsko Kreditno banko, bodo pozabili še na dolgove Ljubljanske banke.

  7. Joško pravi:

    Sramota!

    Takšne šovinistične izpade je treba obsoditi. Franco in Aurelio Juri sta lojalna državljana RS z veliko soli v glavi in smo lahko ponosni, da se dva čelna pripadnika italijanske manjšine z mejo s Hrvaško sploh bavita (sicer poslanec Juri bolj aktivno). Unija Italijanov v Rijeki je simpatično društvo ljudi, ki so se zaradi naključja, nekateri pa tudi zaradi lojalnosti Jugoslaviji in njeni povojni ureditvi odločili tukaj ostati (optirali za obstanek, medtem ko so drugi optirali za odhod, čeravno zdaj Italija to prikazuje kot prisilni exodus). Pred leti sem spoznal dirigenta njihovega orkestra mandolin, ki je sin italijana z Reke in madžarske matere iz Vojvodine. Obvladal je perfektno jezika obeh staršev, hrvaškega pa še kakšnega mednarodnega, je zelo odprta, razgledana in res svetovljanska oseba. Manjšinam je zato treba ohraniti vse pravice, ki jih že imajo in jim dati še kakšno za povrh, pa ne samo zato, da bi lahko RS s čisto vestjo zahtevala podoben tretma za zamejce, ampak ker je preprosto tako prav. Če vam Juri in politika SD nista všeč, pač Bog pomagaj, ni pa treba človeka šovinistično blatiti.

    Ampak, saj je vseeno! Ponavadi ste šovinisti v resnici zelo malo zavedni Slovenci, pred tujcem so doslej najhitreje pokleknili ravno tisti, ki so se najglasneje trkali v nacionalistične prsi (po možnosti obrite, da ne bi “ljubavni tepih” izdajal eventuelne čefurske korenine) !

  8. tomaž pravi:

    Se bojim da bo iz Haaga nastal drugi Rapallo.

  9. 1tastar pravi:

    Sploh nisem šovinist, ampak družine Juri enostavno ne prenesem.

  10. Joško pravi:

    Pa povej to tako: “Brata Juri in vsa njihova žlahta so mi antipatični …” brez omenjanja nacionalne pripadnosti. To pa, kdo je oz. kdo ni šovinist pa ne določa vsaka sam zase, ampak o tem govorijo izjave in dejanja!

    Vic:

    V Afriki: “A so v vaši vasi ljudožerci?” - “Ne, včeraj smo zadnjega pojedli.”

Komentiraj