Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pri Ivanu v Negovi

2. september 2007 ob 14:00 | Denis Sarkić |

Ob letošnjih predsedniških volitvah se mi je med obiskom radgonskega sejma porodila misel, da se na poti nazaj v Ljubljano ustavim v majhni štajerski vasici Negova, domačem kraju zabavnega in povsem ljudskega kandidata na prvih demokratičnih volitvah za predsednika Slovenije, dobrotneža Ivana Krambergerja, ki ga je 07.06.1992 v Jurovskem Dolu na odru pred vaško cerkvijo ubil domačin. Za umor je bil storilec obsojen, streljal pa je zato, ker naj bi ga motilo preglasno ozvočenje in je zato z lovsko puško iz razdalje 60 metrov ter v vinjenem stanju ubil dobrega Iveka.

Na pokopališču v Negovi še vedno stoji njegov doprsni kip, lani pa so mu vaščani pri šoli postavili še spomenik v zahvalo. Ker se veliko tistih, ki so že imeli volilno pravico na začetku devetdesetih rado spomni na “Dobrega človeka iz Negove” in njegovih predvolilnih govorov ter na trenutke zelo komične kampanije, ko se je z rdečim oldtajmer kabrioletom in opico na rami vozil po Sloveniji, mislim, da bi se lahko tudi letošnji predsedniški kandidati ozrli na njegovo dobroto in prisrčnost. Torej, kdo se bo javil prvi?

Nogometna tekma v Negovi:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. supercenzor99 pravi:

    Zakaj pa se nisi zapeljal še do njegove bivše gostilne, kjer si je še za življenja postavil nagrobnik. Je še bol jzanimiv!

  2. Tamara pravi:

    Uh, Denis. So to preroške besede ob spomeniku?
    Dvomim, da se bo kdo v resnici uspel približati “duhu in spominu dobrega človeka iz Negove”, če se mu do zdaj ni. Tudi sveže izražena dobrodelnost je lahko le odlična strateška poteza kandidatov.
    Mimogrede glede preroških besed; Peterle organizira dobrodelni koncert in veleplakati že vabijo.
    Ježeš, ježeš …

  3. Denis Sarkić pravi:

    @ Tamara

    Nisem prerokoval, ampak malo obiskal Negovo. A greš na koncert?

    @ supercenzor99

    Tam ni več nič, sem šel pogledat, grobnice ni več…

  4. Tamara pravi:

    @Denis: Ne, hvala. Verjamem, da bo Vest dovolj vestno pokrivala to silno dobrodelništvo in da ne bom ničesar bistvenega zamudila, če bom počela karkoli drugega.

  5. Animl pravi:

    Pokojni g.Kramberger je bil znan tudi kot velik zbiralec avtomobilov in motociklov.., ima tudi gostilno ozitroma jo je vsaj imel…V negovi je tudi jezero oziroma ribnik… kjer se poleti ljudje lahko tudi osvežijo..

    Kdaj bomo naslednjič dobili takšnega predsedniškega kandidata kot je bil dobrotnik iz Negove?

    Lp Animl

  6. tado pravi:

    a je res da bratje ali nek rod raziskuje smrt gospoda z negove?

    ker jev se skupej blo sumljivo…

  7. marjeto pravi:

    denis, ce ze snemas fuzbal dej vsaj sprehodi se do fantov in se pozanimaj zakaj in kdo in s kom igrajo mogoce bi zvedel kaj pomembnega tudi o ivanu. (ali ni to delo novinarjev?) ali pa kaj je sedaj z ivekom, zdaj je verjetno ze polnoleten in isce razlog za smrt oceta.

  8. Črt Butul pravi:

    @Tado:
    Če se ne motim prav njegov sin raziskuje očetovo smrt.
    LP
    ČrtB

  9. morjefil pravi:

    Res je. sin ivana, ivek ml. je polnoleten in raziskuje očetov umor. sumi politiko, vendar po petnajstih letih je politika že verjetno vse skrila, na žalost. ivek bi se verjetno rad samo malo izpostavil, očetovi geni pač.

  10. jani pravi:

    kupil si bom psa in ga imenoval sarkić po znanem čebelarju iz donje vukojebine v pumadiji…

  11. jani pravi:

    pa še to…gospod domnevni morilec je že lep čas na svobodi in glej,nikakršne novinarske zainteriseranosti za kak intervju,čeprav je dotični v zaporu skoz in skoz ponavljal da NI on streljal…

  12. Denis Sarkić pravi:

    Super! Bravo, podpiram te …

  13. matej pravi:

    Ivan Kramberger ni bil ubit na odru pred vaško cerkvijo, ampak na trgu med cerkvijo, kulturnim domom, takratno pošto, župniščem in gostilno.

  14. Denis Sarkić pravi:

    Hvala za brifing…

  15. matej pravi:

    np ;)

  16. Negova pravi:

    Ivan Kramberger za nas v Negovi ni bil nikoli zanimiv, denar je dajal za uboge! Kaj smo pa mi. Računamo, da bo tamali bolj zaiterisiran za nas. Enostavno nas je pozabil, tako smo sedaj mi pozabili na njegovo družino, ki živi v slabih razmerah. Dobrota je sirota. Ubila ga je pa MK Mafia

Komentiraj