Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SNS zahteva!

31. avgust 2007 ob 20:22 | ŠiŠ |

Poslanska skupina Slovenske nacionalne stranke je danes dopoldan sklicala novinarsko konferenco, na kateri je predstavila vsebino zahteve za sklic izredne seje Državnega zbora Republike Slovenije o odnosih z Republiko Hrvaško, ter pričela z zbiranjem podpisov poslank in poslancev.

Zmago Jelinčič: “Hrvaška je po mednarodnem pravu, tudi v osamosvojitveni vojni agresor, kajti svoje ozemlje, svoje vojašnice je prepustila za prehod enot jugoslovanske armade za napad na sosednjo, suvereno, neodvisno in samostojno državo Slovenijo.”

Sašo Peče pa je poudaril, da bi bilo nesmiselno v Haagu deliti slovensko ozemlje.

Sašo Peče: “…je smiselno, da vsi poslanci pristopijo in podpišejo omenjen zahtevek. V kolikor tega do srede ne bojo naredili, bomo /…/ se obrnli s tem zahtevkom na predsednika republike - gospoda Drnovška…”

Celoten posnetek z novinarske konference za sladokusce:

Zmago Jelinčič: “15 let skrivanja in 15 let laganja je preveč za nek narod, preveč za neko nacijo, preveč za neko državo! Še posebej, ker gre tukaj za škodo, ki jo slovenska politika dela lastnemu narodu.”

Jan Šiško

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. janez pravi:

    na SNS bi bil veliko bolj ponosen ce bi ze naredil svojo spletno stran-namreč je ni že dooooolgo casa! zmago brco v rit programerjem….drugace a kar tako naprej!

  2. 1tastar pravi:

    Kaj pa 15 let blefiranja?

  3. matic pravi:

    Zmago Jelinčič za predsednika!
    Le tako bi Slovenija dobila predsednika, ki bi s svojo reprezentativno vlogo predstavljal Slovenijo kot močno nacionalno zavedno državo!

  4. BOTA pravi:

    Zgodovina uči, da ni pravičnih rešitev ozemeljskih sporov. So lahko samo politične in največ potegne tisti, ki je v dani situaciji v boljši poziciji.
    Pravno reševanje spora pred mednarodnim sodiščem, po načelu pravičnosti, je zato nesmisel. Še zlasti upoštevajoč pozicijo Slovenije v prostoru evropske politike, s čimer se naš zunanji minister zelo rad hvali.
    Če je politična pozicija Slovenije v Evropi res tako dobra, potem moramo to izkoristiti. Vprašanje je samo, če je slovenska politika tega sposobna in še zlasti če si to upa. Ker gre za dolgoročni slovenski nacionalni interes, so igrice slovenske politike, glede tega vprašanja, milo rečeno neodgovorne in nedopustne. Zato pamet v glavo, saj se z rešitvijo problema nič ne mudi.

Komentiraj