Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Simič še razmišlja

30. avgust 2007 ob 20:24 | Denis Sarkić |

Vodstvo Davčne uprave RS (DURS) je na današnji novinarski konferenci predstavilo zadnje novosti, predvsem o postopkih in skeniranju dohodninskih odločb, načinu zajezitve sive ekonomije in še neakterih drugih davčnih zadevah. DURS opaža, da se obseg sive ekonomije v Sloveniji povečuje, trenutno naj bi predstavljal med 20 in 24 odstotkov bruto domačega proizvoda (BDP). Največ le te se vidi na področju dela na črno, pri čemer posebej izstopata gostinstvo in gradbeništvo, je danes na novinarski konferenci povedal prvi mož DURS-a Ivan Simič. Ob tem je odgovarjal tudi, ali je že razmislil o svojem odhodu z mesta direktorja, kot je napovedal pred dopustom.

DURS za zajezitev obsega sive ekonomije razmišlja o več ukrepih, med drugim tudi o t.i. irskem modelu, ko je davčna uprava vsem kršiteljem dala prehodni rok za registracijo dejavnosti in ureditev dokumentov, nato pa uvedla drastične kazni, je razložila namestnica generalnega direktorja DURS-a Mojca Centa Debeljak, ki Simiča ne želi izgubiti kot direktorja.

Vprašanja Vesti:

Novinarska konferenca za sladokusce:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Harry pravi:

    Dokler bo država funkcionirala zaviralno na vseh korakih se bo obseg sive ekonomije povečeval, Inflacija se veča (trenutno je napovedana podražitev mesa) dodalo se bo še zimsko seznonsko podražitev ob uvedbi evra in ljudje bodo nekako morali priti do denarja - vsak se znajde po svoje. Polna usta liberalizma, visoki davki in preusmeritev v trošenje za neproduktivne projekte namesto v razvoj ne morejo prinesti drugega.

  2. Igor Đukanović pravi:

    Globoko verjamem, da Simič nikoli ni iskreno razmišljal o odstopu. Razmišljal je le, ali ga bo JJ pozval, naj iz “osebnih razlogov” odstopi. Ima srečo, da ni letel v paketu s tremi ministri; še posebej zato, ker ga bo Kos brez plače zdaj težje nadzoroval.

Komentiraj