Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Radikalni poseg

30. avgust 2007 ob 15:01 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Janez Janša je napovedal zamenjavo treh ministrov in direktorja Sove. Premier je sprejel odstopne izjave ministra za zdravje Andreja Bručana (SDS), ministra za promet Janeza Božiča (SLS) in ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Jureta Zupana (NSi). Hkrati pa je vlada razrešila direktorja Sove Matjaža Šinkovca in ga imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade.

“Ministri Andrej Bručan, Janez Božič in Jure Zupan so s tem svojim dejanjem pokazali visoko stopnjo osebne pa tudi politične korektnosti.”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 27 x komentirano
  1. monitor pravi:

    Tole klikanje fotoaparatov je izredno moteče.

    Mogoče bi lahko bi poskusili s kakšnim usmerjenim mikrofonom, če se ne morete priklopiti na glavni audio …

  2. 007 pravi:

    Mesija je priznal, da je odstavljene ministre nagovoril, da naj kao sami odstopijo, sicer jih bo sam. Kuzla mu skače za vrat in zato bo sedaj vse menjal kar mu je nevrno z enim samim ciljem OSTATI NA ABLASTI. Šinkovec je odlično opravil svojo nalogo za kar mora biti nagrajen, novemu direktorju SOVE pa nisem nič fovž. Že mora imeti jajca, da je to sprejel ali pa je ful naiven.

  3. medek pravi:

    Dejavna poletna noč.

  4. medek pravi:

    Disident Šinkovec Matjaž (Nato priporočilo) odhaja na zunanje ministrstvo k drugemu disidentu Ruplu.
    Hornyporny je presedlal za Ruplov hrbet, zamenjal pa ga je Rupnik. Ne vem , kje je Rupar, da bi pregledal mednožje? Poletna noč

  5. Harry pravi:

    Tole bo še zanimivo Vsekakor pa dvomim, da ga bo tole rešilo.

  6. medek pravi:

    Med zgodbe iz 1001 noči spada tudi zgodba informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar:

    Vlada očitno dobro ve, da o prekrškovnem postopku ne moreš oglobiti organa državne uprave, temveč le odgovorno osebo pravne osebe. Gre za sprenevedanje, ki ga od vlade ne bi pričakovali, kolektivna odgovornost naj bi bila v demokraciji že presežena.
    Nočejo povedati, kdo je podpisal odredbo o umiku tajnosti, kdo je objavil dokumente, kdo je na njih prečrtal marsikaj, na pa tudi osebnih podatkov indijskega zdravilca, ki omogočajo krajo identitete.

  7. Nejc pravi:

    Veliki vodja si hoče rešit glavo, ker javnomnenjske ankete kažejo da bodo naslednje leto odleteli, ampak je to žal videl 3 leta prepozno, da ima nesposobne ministre. ADIOS JJ.

  8. cro_hot pravi:

    Še bo vroče… kaj če uvoznik porno zvezde ne dobi dobre nagrade v obliki zelo dobro plačanega delovnega fotelja ? Bo ptiček zapel in spet bo živahno s Sovo. In ministri bodo odstopili ? Se bo kler znal znova postaviti na izgubljene ministrske stolčke…Ni pa omenjen minister argentinska inflacija….a to bo za posladek za plus - volilni bonus ?

  9. doajen pravi:

    Nekaj pri teh zadevah mi ni najbolj jasno. Ministri ki so bili še teden dni nazaj prepričani, da počnejo vse zakonitoin v skladu s pričakovanji svojega prezidenta. Nato pa so se nek četrtek, po polni luni, zbudili in spisali predloge odstopnih izjav. Veliki Janez jih je velikodušno sprejel. Vsi trije so so razsvetljenstvo doživeli na isti dan in vsem trem je veliki vodja ugodil. Res neverjetno. Kar je pa še bolj absurdno pa je to, njihovo delo pohvali, kljub vsemu pa sprejme odstope. Res ne vem če ta vlada nima nobenega svetovalca za stike z javnostmi. Ta tiskovka je eno samo trosenje megle in sprenevedanje… toliko nesmislov da glava boli….vsekakor pa zamenjave podpiram, samo način izpeljave je hecen…

  10. MaSiNor pravi:

    Janša, RAUS!!!

  11. LL pravi:

    @MaSiNor:

    Spizdi v Nemčijo, primitivec zarukani, če ne znaš slovensko!

  12. urban pravi:

    Janša presenečen, da so odstopili in jih hvali.
    Resnico pa vemo: nahrulil jih je in spodil.
    Vemo.

  13. Drago pravi:

    Vprašanje: Kdo verjame, da so trije ministri in šef Sove dali sami odstopne izjave potem, ko so imeli sestanek z Janšo! Vsi na isti dan in, kot pravi Doajen, po polni luni nekega četrtka. Kdo verjame: Seveda, volilci in feni Janše!

  14. Maatjazh pravi:

    Klikanje fotoaparatov ni samo moteče, zdi se celo absurdno.

    Če bi skušal prešteti število fotografij, posnetih samo na tej tiskovni konferenci, bi ugotovil, da jih je bistveno, bistveno preveč. Če je škljocnilo npr. trikrat na sekundo (nisem mogel šteti, ker sem skušal slišati, kaj je predsednik mrmral), je to na minuto 180 fotk, krat deset minut, jih je 1800 na eno tiskovko.

    Če bi merili priljubljenost predsednika vlade glede na število posnetih fotk v eni minuti tiskovne konference, bi zbral Janez Janša zavidljivo število točk.

  15. Harry pravi:

    uporabili boji samo eno ali dve najboljši fotki na fotografa - to je normalna praksa. je pa res da se komaj kaj sliši kaj je povedal - ampak a je to sploh pomembno - pač lapanje v prazno o tem kako so bili pridni in časti vredni ministri - blablabla. Pač to je normalna praksa v politiki, dejansko stanje je pa očem skrito lahko ga pa dojamemo

  16. Kaktus pravi:

    Ministri so prostovoljno odstopili! To se ponavlja v nedogled. Pa koga to nategujejo.

    Če pa nebi prostovoljno odstopili bi se jim pa isto zgodilo kot z Drobničem, ki ni hotel prostovoljno.

    Ok sam tko, me je mal razjezilo to poneumlanje ljudi.

  17. joj pravi:

    Janez Janša,vsaka čast,kaj bi Slovenci brez tebe (povdarek je na Slovenci!)

  18. Maatjazh pravi:

    Daj no, Harry, a je treba profiju res 24 x škljocnit za dve dobri fotki … Ne bi rekel, če bi hotel naredit umetniško fotografijo za kakšno svetovno razstavo …

  19. medek pravi:

    Če so zvezde in še v službi naroda potem pa že morajo prenesti škljoce.

  20. Maatjazh pravi:

    O, saj njim to najbrž zelo paše.

    V enem drugem prispevku tule zravem, kjer nastopa Katerina Kresalova, sploh ni škljocnilo in se mi je zdela zaradi tega kar malo slabe volje.

  21. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    V politiki gre vedno samo za željo po oblasti in po ohranitvi le-te. Vse ostalo, kar nam govorijo je bullshit ali kravjek po domače in ne stopite vanj.
    Če prevedemo politovščino Ivana v slovenščino bi šlo vsebinsko gledano nekako takole:
    Pred vrati je jesen. Je zadnja jesen pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami. Je jesen, ko bo levica v želji po oblasti začela pritiskati na našo ablast. Še posebej velike težave bom imel, ko bom predsednik EU in se ne bom imel časa ukvarjati z notranjimi zadevami, moji sodelavci pa so milo rečeno nesposobni in se bojim kakšno škodo mi lahko naredijo. Glede na to, da imam samo še teh nekaj % podpore po anketah, mi veliko dodatno škodovati sicer ne morejo, hipotetično pa se lahko zgodi, da sploh ne bom imel nobenega stola v parlamentu po naslednjih volitvha. To, da se mi obeta fiasko vem in se ponovno zavem vsakič, ko se zjutraj pogledam v ogledalo.
    Treba je nekaj narediti.
    Za začetek lahko zamenjam ministre, ki v tem trenutku delajo največ škode. Sicer bo menjava treh ministrov izgledala grozno za mojo vlado in bomo s tem dejanjem tudi marsikaj priznali, vendar bo še vedno bolje, kot bo mučno žvečenje vsebine interpelacije več dni v parlamentu pred kamerami.

    Božič tako in tako nima neke posebne vloge, za prometnika bom vedno našel kogarkoli drugega. Ga pa je usral s temile Cirkovci in odzivom na dogodek in zaradi take malenkosti res ne bom trpel, da mi trpi moje dete, stranka SDS, in moj življenjski dosežek, vlada, slast in ablast.
    Fired…

    Zupan. Tale križar klerikalni mi tudi pelje šolstvo v državi v neko čudno smer. Preveč dreza v Univerze, samo še tega mi je treba, da se dvigne proti meni študentarija svobodnega duha, pa imam spet težave. Preveč ga je sral.
    Fired…

    Bručan. Nanj sem veliko stavil. Bil je zvesti član najožje družine vsa leta SDS, vendar je začel delati škodo. V zdravstvu je sicer res uspel skrajšati čakalne vrste za nekatere operacije, npr. na srcu, posege na srčnih žilah ipd., vendar je problemov še veliko, o rešitvi teh pa ne duha ne sluha. Urgence, kjer je bil prej šef in pozna vse njene probleme ni rešil niti za ped, urgenca propada, zdravniki nimajo aparatov za posege, zdravila so komaj na zalogi, zaposleni odhajajo, bolniki prihajajo tja samo še če je najskrajneje nujno… Nova Nevrološka klinika stoji prazna, nevrologov nikakor ne uspe prepričati, da bi se preselili vanjo. Nova pediatrična klinika je megalomanski projekt, veliko zidov za vedno manj pacientov. Rodnost pada, večina stvari se zdravi ambulantno. Onkološki inštitut še vedno ni zaživel. Bolnišnice po državi propadajo. Pa zgodba o operacijskih mizah. Pa zgodba o preventivnem cepljenju žensk proti parvovirusu. Pa zgodba o podplačanemu zdravstvenemu sistemu. Pa še je tega…
    Denarja pa ni. Zagristi v problem še zadnje velike zgodbe tranzicije ni za nobeno vlado privlačen, ima preveč zoprnih posledic.
    Fired…

    Ali je zgoraj napisano res. Je, saj nam to celo pove sam predsenik vlade: “… v intenzivnih pripravah na predsedovanje EU vlada nima časa za brezplodne prepire z opozicijo…”. Vprašanje je seveda, koliko so ti brezplodni. Samo toliko, kolikor jih nisi pripravljen reševati. So pa še vedno tu in so realni.

    Alenka Marolt vpraša Ivana ali je on priporočil odstope ali so se odločili sami. Zanimivo pomenljiv je nekoliko predolg premor med vprašanjem in odgovorom in pa dejstvo, da so “se pred odstopi pogovorili”. V politovščini to pomeni, da jim je priporočil odstope, ki jih je potem tudi takoj sprejel, v slovenščini pa, da so se pogovorili.
    V nadaljevanju, ” ali ste namerno v vsaki koalicijski stranki zamenjali po enega ministra, da ne bi prišlo do razdora v koaliciji…”. Odgovor: to ni igralo pomembne vloge. Med vrsticami torej: igralo je pomembno vlogo.

    Dolga in mučna zgodba bo še o hudo povišani inflaciji in prej pripovedovani pravljici, kako je ta najnižja, pa da je padla brezposelonost pa jadajada… Pred nami je res zanimivo leto.

  22. 007 pravi:

    Miheljak je pravkar na TV dobro rekel: Nobeden pameten ne bi 3 mesece pred predsedovanjem v EU menjal ministra, tisti, ki pa bi ga zamenjal pa tudi ni pameten (tako nekako) GLOBOKA IN VSEM JASNA MISEL.

  23. lidija pravi:

    Se jih pa znebi tale Miheljak ta globokih

  24. 1tastar pravi:

    Pa kaj vas čudi, da so “prostovoljno” odstopili? Še noben šef ni odstopil prostovoljno, ampak je bil ostopljen.

    O tem, ali bo SDS (skupaj s SLS in NSi) na volitvah izgubila, pa se ne bo odločalo na .blog.siol.net/ niti na telefonskih anketah, ampak bodo odločale predvsem kmečke mamice in očati ki nimajo mobitela niti računalnika, v nedeljo pa gredo k maši in potem še na volitve, ne pa spat od sobotnega žuriranja ali na izlet s svojo (moderno, neporočeno) mamico svojih otrok.

  25. Drago pravi:

    Jaz imam rad aforizme:

    VSI TRIJE MINISTRI SO OB ISTI URI IZVEDELI, DA BODO SAMI ODSTOPILI !!!

  26. Samo pravi:

    URAVNOTEŽENI PA SO, NI KAJ!!!
    Iz vsake stranke je padla ena glava - sam pr Desus je edina glava ostala cela - je karel že dost priden in stran pogleda takrat, ko njegov pogled ni željen.

    Po mojem bi se dalo celo sezono Monty-Pythonov posneti, če bi imeli detaljne informacije, kako so potekala pogajanja, kdo se bo komu odpovedal in ko je padla Voditeljeva odločitev, da vsaka stranka enga žrtvuje na oltar Domovine, se opravičujem - vladne koalicije. Ampak, saj v teh glavah je to isto, se mi zdi…

  27. Podba pravi:

    Škoda, da se trenutno ne rola Hri-Bar…

Komentiraj